| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 13:12
- Nahlásit
impact
by ji měl na zádech on.
nějak takhle?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 13:19 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
davidkova renata
Spíš takto.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 13:20
- Nahlásit
lamalucni
Já vycházela jen z těch dvou fotek, kde to vypadá, jako že šibiny bázlivé vůči lidem jsou násilně znehybněny a donuceny nechat se hladit, aby zjistily, že se jim nic nestane.
šibiny vůči lidem bázlivé nejsou...jsou to jen hrdí psi, kteří převážně "berou" jen svého pána a lidi které znají od mala.... jinak jsou vůči cizím velmi rezervované.....a pokud se šiba rozhodne, že se jí někdo nelíbí, vetšinou je to proces ireverzibilní a neudělá s tím nic ani psícholok...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 13:21
- Nahlásit
impact
ta je taky výýýborná
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 13:23 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
lamalucni
bázlivé vůči lidem jsou násilně znehybněny a donuceny nechat se hladit,
No právě, to mi nepřijde jako hod do hluboký vody, protože ten pes není ponechán sám sobě, aby si s konkrétní situací poradil, ale je násilně nucen ji nějak přetrpět. A právě z
toho důvodu mi to nepřijde správný.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 13:37
- Nahlásit
davidkova renata
a muckáme
lamalucni
"hodíme tě rovnou do hluboký vody" nemůže fungovat -
jak kde. Když mi byly tři roky, hodily mě do velmi hluboký vody- neboli vzala si mě do parády jakási prateta zubařka, stará brutální spíš bachařka než zubařka. Asi je jasný, co to tak se mnou udělalo, že jo? Nikdo nemáme rádi žubaže /jen maxúhylové teda/ a výsledek byl víc než jistej. Až po sto padesáti letech jsem narazila na žubažskou vílu, svým přístupem způsobila, že už mi není špatně dva roky před návštěvou zubaře, že nezvracím tejden dopředu a dokonce ani po příchodu do čekárny nemusim do butky. Děláme si z toho obě srandu, ona je milá vlídná s originálním přístupem. Nesnášim hluboký vody a přiznám se, že je nedopřávám ani svýmu psoj, ani nikomu. Vim, že v nich neni ani trochu dobře a že jsou i jiný cesty,takže těm dám vždycky přednost.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 13:39
- Nahlásit
lamalucni
- je to zdlouhavější, ale mnohem jistější.
a hlavně se ten tvor nezmagoří. proč ho zbytečně vystavovat presu - však je ho i tak kolem dostatek, tak proč ho zvyšovat, když to můžu obejít, že jo?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:01 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Eldoguero
ten pes není ponechán sám sobě, aby si s konkrétní situací poradil, ale je násilně nucen ji nějak přetrpět.
to je ale přesně princip "hodu do hluboký vody"... pes (či člověk) je vystaven stresujícímu podnětu ve velmi vysoké intenzitě a nemá možnost úniku. Myšlenka je ta, že zjistí, že vlastně o nic nejde a že mu to neublíží. Pokud to zafunguje, je to velmi rychlé a velmi efektní řešení - ovšem pokud je z toho podnětu vystreslý moc, tak se tímhle zákrokem jeho stav naopak mnohonásobně zhorší. Což je důvod, proč jsem kategoricky proti takovému postupu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:09
- Nahlásit
lamalucni
Pokud to zafunguje, je to velmi rychlé a velmi efektní řešení
já si vždycky říkám....jestli je větší ten štréz najednou- velkej, velikej, a nebo ten po kapkách? Nevím proč si myslím, že po těch kapkách se to nenasčítá do tý výše toho jedhono velkýho. ???
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:12
- Nahlásit
lamalucni
Hm, já to vidím trochu jinak, ale co už
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:13
- Nahlásit
PetraK
po těch kapkách se to nenasčítá do tý výše toho jedhono velkýho.
ale já s tímhle souhlasím
|
mamlko
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:29
- Nahlásit
Predstavte si ze mate sliepky. Mate aj psa s loveckymi ,,gennmi,, ktory vam chce silou mocou pozrat sliepky. Co urobite vy? Ako sa ma tym slipkam podriadit? Pes sa musi podriadit a az tak vstupit do vybehCo u so sliepkami. S kludom ho dat lahnut a nechat psa uvolnit. Potom sa cezme sliepka a postupne sa dava blizsie k psovy. Polozis ju na psa. Cvicenia opakujes pravidelne. Su to silne psychologicke cvicenia ktore treba robit s maximalnou opatrnostou.To som si ja nevymislel, cital som o tom. Co robi velky dominanty pes malemu? Polozi nad neho hlavu. Chce sa dostat nad neho. To iste robi aj ten maly, len mu trosku pomozeme.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:30
- Nahlásit
lamalucni
ale já s tímhle souhlasím
jooooooo, já vím, vím , já si jen rozvíjím teorii pokud to vyznělo, jako že se s tebou přu, tak se omluvuju, toď nedorozumění. Vím, že ty to máš taky takhle.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:33
- Nahlásit
mamlko
Ako sa ma tym slipkam podriadit?
hele člověče, ty máš dobrej smysl pro hjůmor, že jo? Ono bylo zapotřebí tu debatu trochu tady rozvířit, to je pravda
cital som o tom.
jejda, já jsem četla o tolika věcech a nedělám je,páč mi přijdou švihlý. Kdyby každej kdo četl Mein Kampf to vzal za svý.........
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:35
- Nahlásit
mamlko
Ako sa ma tym slipkam podriadit?
Proč by se měl proboha pes podřizovat slepici? Copak slepice je vůdce psí smečky???
Ten zbytek... no comment. Proč si sem teda chodíš pro radu, když víš všechno nejlíp? Podle mě je tohle zacházení se psy totální *píp*ovina, která povede jen k tomu, že psu jednoho krásného dne přepne a pohryže všechno kolem - a můžeš se akorát modlit, ať je to jen na šití.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:39
- Nahlásit
PetraK
pokud to vyznělo, jako že se s tebou přu, tak se omluvuju
nééé, f pohodě, však nejsme vůbec vepři... teda ve při
PetraK
hele člověče, ty máš dobrej smysl pro hjůmor, že jo?
Tywoe fakt myslíš, že si někdo jen dělá srandu? Já bych tomu i věřila, nebejt těch fotek...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:41 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
lamalucni
však nejsme vůbec vepři
já jo, sežrala sem čtyři sušenky už tady nad tim a vypila kafe
nebejt těch fotek.
si vyrobíš, když jsi zdatná a ne matla jako já. Fsadim pětnik. Koukni na Alici, to bude to stejný.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:42
- Nahlásit
lamalucni
Tywoe fakt myslíš, že si někdo jen dělá srandu?
Já tomu věřím. Proč taky ne? Je tu podobný téma a taky se ukázalo být skutečností. A taky bylo zbytečný přispívat k věci
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:42
- Nahlásit
PetraK
kdo je Alice???
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:43
- Nahlásit
lamalucni
Copak slepice je vůdce psí smečky?
někdy to tak vypadá
mamlko
Polozis ju na psa
chci to vidět!!! chci vidět slepici, která se nechá položit na číkoliv záda. Mimochodem, pes nevnímá slepici (králíka...) jako nadřazenýho, tímhle (kdyby tam ta slepice teda vydržela) trénuješ maximálně tak psovu sebekázeň, aby neletěl ty slepice lovit.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:45
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Je tu podobný téma a taky se ukázalo být skutečností
to myslíš Jindru, nebo koho?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:46
- Nahlásit
lamalucni
Alice???
vim já? ale vždycky je zajímací, že se vyrojej v jednu dobu takovýhle dotazy. najednou, jak po dešti a pak prt. ticho a meldujem si tu hlavně ty svý ptákoviny
Lucie Kratochvílová
zbytečný přispívat k věci
a tak nevíš, nevíš. Třebas člověk vidí za každým rohem ...... čerta?? a čert to nejni? Kdyby nebyl a byl to reál, tak to ztráta času není. A když nic jinýho, aspoň se tu vymění nějakej názor, člověk se i může dozvědět něco co nevěděl, i přes to , že to je hovadina. Když se kolem toho rozvine debata - může to třebas pomoci někomu, kdo by jen tak nakouknul a díky debatě pak dospěl k tomu, že tohle psovi opravdu ne-e...... nikdy nevíš, co proč je.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:48
- Nahlásit
lamalucni
Ne nemyslím Jindru, ten jenom prudil.
Hodně se zapomíná, no. To je jedno...
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
kachna_
chci vidět slepici, která se nechá položit na číkoliv záda.
třá myslel, že jako slepice se položí na záda? jako že je slepice a "slepice", že jo? Třá to čet někde, kde to s kynologií nemá nic společnýho??????
sem pravda tetkon kapek těžce ulítla, já vim, ale prostě to se nedá
|
lamalucni
Člen |
- Nahlásit
PetraK
Alice???
vim já?
jako nemyslím číslo občanky a velikost podprdy - já měla na mysli, že jsem vůbec nezaregistrovala ani tu diskuzi, prostě nick Alice mi nic neříká...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:49 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Fotky... Tomu tmavozlatýmu s bílou čuňou říká dotyčný stafford, jo? Tak to je staford jak bič. Normální kříženec je to.
Tohle je staford.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:51
- Nahlásit
lamalucni
číslo občanky a velikost podprdy
479321566
velikost 65
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_13074_0.html
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:51 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
impact
Tomu tmavozlatýmu s bílou čuňou říká dotyčná stafford, jo?
ale tak víš jak... když to nemá bílou čuňu, je to labrador, když to má bílou čuňu, je to staford...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:51
- Nahlásit
PetraK
třebas pomoci někomu, kdo by jen tak nakouknul a díky debatě pak dospěl k tomu, že tohle psovi opravdu ne-e......
S tímhle naprosto souhlasím... ale!, škoda, že k srdci si to nevezme hlavně ten, koho se to týká nejvíc. To je na tom to - pro mě - to deptavý, zoufalý atd. A končím s tématem, nebudu se zbytečně rozčilovat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:53 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
že k srdci si to nevezme hlavně ten, koho se to týká nejvíc.
ale si právě myslím, že podle těch reakci je to fejk, jako vždycky se jen zpěčuje, ani malinko se nezamyslí nad tím, že by mu mohlo něco z toho pomoci..... jako vždycky. Ale je taky možný, že se vždycky vyřítí stejná sorta jinak uvažujících lidí????
edit - upravila jsem poslední slovo, aby nebylo urážlivé, nechala jsem se trochu unést.
|