Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Stafford agresor
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
mamlko
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2013 09:14
- Nahlásit

Doma na dedidene mame mensiu smecku. Moj pes je plemeno amstaffa. Ma 10mes. So psami ktorych pozna odmala je v pohode. Vie sa im podriadit. No velmi zle je to s cudzimi psami. Minule napadal aj 9 tyzdnove stena. Zatial este nikomu neublizil. Skusam ho davat pred cudzimi psami do podriadenej polohy, tym ze ho dam lahnut a pokracujeme az ked sa ukludni a uvolni. Ak ho zaujmem hrackou ineho psa si ani velmi nevsima. Spravnou korekciou tiez viem odputat jego pozornost. No ked ho pustim navolno mozno by aj ublizil inemu psovi. So psami pracujem uz odmalicka. Aj maleho som dostatocne socializoval. On bol kazdy den medzi psami. Prosim o radu....

impact
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2013 09:45
- Nahlásit

mamlko
Ze které chovatelské stanice je? Po jakých rodičích?

mamlko
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 10:37
- Nahlásit

Neni z chovnej stanice. Ale to je jedno ake je to plemeno. Je to PES. Ide o psychiku.

impact
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 11:09
- Nahlásit

mamlko
To se bohužel mýlíš.. Pokud je to AST bez průkazu původu, klidně to může být napůl (nebo i z plna) pitbullteriér. A tam se pak můžeš taky snažit jak chceš, ale jakmile pes dospěje, agresivitu ke psům prostě ničím neutlučeš.

Walda
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 11:27 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

mamlko

Pokud by ten scénář nebyl tak černý, jakl píše impact, s kterou ale souhlasím, tak:

- by se měl někdo zkušený podívat, jestli je to u desetiměsíčního štěněte opravdu agrese, jestli si jen trochu expesivněji nehraje

- opravdu ide o psychiku, možná to způsobuješ podvědomě ty. Můžete udělat test. Dejte psovi košík a couračku a někdo zkušený, ať ho vezme do smečky vyrovnaných psů, bez tvé přítomnosti, musíš být pryč. Pes musí být stále pod jeho kontrolou. Pokud bude pes v pohodě, může ti náhradní psovod zavolat, že můžeš přijít. Pokud do toho pes s tvým příchodem najednou půjde, máš problém. V sobě, takže řešitelný. Pokud do toho pes půjde už před tím, bez tebe, máš problém taky, se psem. Pokud by do toho nešel vůbec, byl by to zázrak a spíš ta hra, než agrese.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 12:10
- Nahlásit

Walda

se v těhle plemenech vůbec nevyznám, ale tohle mi přijde divný

. So psami ktorych pozna odmala je v pohode. Vie sa im podriadit. No velmi zle je to s cudzimi psami. Minule napadal aj 9 tyzdnove stena.

co myslíš - může bejt?? však sám ještě není ani dospělej, že by fakt napadal pidištěně? Kdyby nebyl socializovanej vůbec tak neřeknu, ale ty jo to mi přijde divný.

mamlko
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 12:16
- Nahlásit

U jedneho pitbullteriera sa mi podarilo odstranit agresiu voci inym psom. Priniesol mi ho znami na prevychovu. Bolo to tak zle ze pri rvacke preniesol svoju agresiu na mna a mal som ho zakusnuteho asi minutu na svojom predlakti. Riesil som ho tak ze svoju svorku som vybehal, ukludnil a az vtedy som priviezol pitbula do svorky. Zo zaciatku bol nedvovercivy. Korekciou dotykom som ho usmernoval. Neskor sa pes zacal so svorkou hrat a pekne sa vedel aj podriadovat. Chybou bola nedostatocna socializacia v stenacom veku. Dnes vychadza v pohode aj s cudzimi psami. Len mu jeho majitel nesmie dovolit pril sa rozrusit, lebo z rozrusenia je len kusok k agresii. Pitbull bol cistokrvny s pp dovezeny az z Anglicka. Moj Amstaff je v mojej svorke v pohode. Aj s cudzimi psami co ich pozna odmalicka. Len je problem teraz v puberte s cudzimi psami. Ma to v genoch, ale verim tomu ze sa to da nejakymi metodami odstranit. Osobnost: Cholerik. Agresia: Dominantna.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 12:45 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

mamlko
U jedneho pitbullteriera sa mi podarilo odstranit agresiu voci inym psom. Priniesol mi ho znami na prevychovu.
Ach bože...

Korekciou dotykom som ho usmernoval
Co si přesně pod tím mám představit?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 12:48
- Nahlásit

mamlko
Skusam ho davat pred cudzimi psami do podriadenej polohy,
Proč se má všem psům podřizovat?

Spravnou korekciou tiez viem odputat jego pozornost
Jakže?

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 12:49 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

pawLINka

Co si přesně pod tím mám představit?

to jsem se taky v duchu ptala.

hele mám dotaz- tohle u nich zafunguje?

Skusam ho davat pred cudzimi psami do podriadenej polohy, tym ze ho dam lahnut a pokracujeme az ked sa ukludni a uvolni.

edit - aha koukám, že tě to taky zaujalo.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 12:59
- Nahlásit

mamlko
Skusam ho davat pred cudzimi psami do podriadenej polohy, tym ze ho dam lahnut a pokracujeme az ked sa ukludni a uvolni.
Myslíš, že je to dobrý způsob, jak vysvětlit psovi, že nemá útočit na jiné?

mamlko
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 13:21
- Nahlásit

Ano. Vie, ze budeme v prechadzke pokracovat iba ked sa ukludni a uvolni. Korekcia = napomenutie. Trhnutim voditka, dotykykom v prvych prejavoch neziaduceho chovania. Ako by ste to riesili vy?

mamlko
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 13:23
- Nahlásit

...lahnut ho necham iba v situacii ked sa rozrusi v blizkosti ineho psa.

impact
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 13:32
- Nahlásit

mamlko
U jedneho pitbullteriera sa mi podarilo odstranit agresiu voci inym psom.
Vzhledem k tomu, že se ti JEDNOHO zástupce plemene APBT podařilo přesvědčit, aby nevysíral do psů, je možné usoudit, že se to týká KAŽDÉHO zástupce plemene Americký pitbull teriér? A opravdu se bavíme stále ještě o APBT?

Nezlob se na mě, ale to je hodně naivní.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 13:43
- Nahlásit

mamlko

...lahnut ho necham iba v situacii ked sa rozrusi v blizkosti ineho psa

no já nevím dvě věci teď
jestli to že lehne - pokud je tím myšleno klasické cvičákové lehni - se dá brát jako že podřízení se? To by pak muselo být pro psy společné cvičení na cvičáku masakéro.
A pokud ho ale před všemi psy podřizuješ, není to kontraproduktivní?

mamlko
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 14:14
- Nahlásit

Impact, ty si spomenul pitbullteriera. Vsak o tom to je, ze kazdy pes je iny a netreba pozerat hlavne na plemeno. Podriadenie v lahu znamena ze sa pes podda situacii. Usi stiahne a asnazi sa vyhnut ocnemu kontaktu so psom. Nastava uvolnenie. Skusam vsetko mozne. Nechcem ho len niecim zaujat. Chcem aby videl ineho psa a nezautocil na nho ked sa k nemu priblizil. A utok na 9 tyzdnove stena tiez nie je normalne....

danajasa
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 14:25
- Nahlásit

Třá tudle http://youtu.be/vkFyLlEi3CA

impact
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 14:44
- Nahlásit

mamlko
Vsak o tom to je, ze kazdy pes je iny a netreba pozerat hlavne na plemeno.
Opravdu si myslíš, že APBT, potažmo AST je ve vztahu k jiným psům stejný, jako třeba KAO nebo čivava?

A spomenulA, prosím.

impact
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 14:46
- Nahlásit

Jo a nebo tudle - http://www.youtube.com/watch?v=DxImB7UQPG8 . Hrozná móda dělat z teriéru typu bull smečkové miláčky.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 14:49
- Nahlásit

mamlko
Nastava uvolnenie.

Anebo znejistění a nervozita.

Co přesně vlastně chceš?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 14:55
- Nahlásit

mamlko

Hele já nejsem odborník, a na picbumy už vůbec ne, ale... tímhle ho podle mě akorát učíš, že v přítomnosti jiných psů se mu často dějí věci, které mu jsou nepříjemné... a to ve výsledku jen stupňuje jeho averzi k těm psům.
Nebylo by lepší směrovat ho ke správnému chování? Odměňovat, když se chová klidně? Učit ho, že mít kolem sebe druhé psy je fajn, že spatření druhého psa je předzvěst, že se začnou dít příjemné věci?

mamlko
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 16:11
- Nahlásit

On vie ze ak je medzi inymi psami je mu dobre. On je vkuse medzi psami ak je v dome. Ak idem do mesta tak dp bytu beriem aj 9 rocneho Zlateho retrivra. Ktory mu je ako otec. Su sami dvaja ked som v praci. Retrier aj ked sa zapletie do sarvatky, tak ho dokazem odvolat. Impact: Je to Pes! A pes je smeckove zvire. No a v tom videu je to pkdobne ako s mojim. Tiez by sa bil pokial by nezabil. To je s kadial to video? Preco tam je tolko psov? Porozumel som ze oni su nejaky cvicitelia? Preco potom tak kricali a sposobovali este vecsi chaos?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 16:16 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

Tak na tuhle diskuzi asi nemám...

Je prostě dost blbý, když si pořizuje bull psa někdo, kdo z něj chce mít pudla.

Edit:
Ale tohle mi stejně nedá: On vie ze ak je medzi inymi psami je mu dobre
Jak to ten pes ví????
Pozná, že je mu mezi psama dobře díky tomuto?
Trhnutim voditka, dotykykom v prvych prejavoch neziaduceho chovania.
Podriadenie v lahu znamena ze sa pes podda situacii. Usi stiahne a asnazi sa vyhnut ocnemu kontaktu so psom

Dana2
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 16:20
- Nahlásit

Prosím, nenechávejte je spolu samotné. Tenhle pokus už proběhl. Bul kontra chrt, pohoda, pak bul dospěl a chrta rozebral na součástky. Neriskujte prosím život psa. Lepší předcházet, než litovat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 16:30
- Nahlásit

mamlko

. On je vkuse medzi psami ak je v dome. Ak idem do mesta tak dp bytu beriem aj 9 rocneho Zlateho retrivra. Ktory mu je ako otec. Su sami dvaja ked som v praci. Retrier aj ked sa zapletie do sarvatky, tak ho dokazem odvolat

vy si asi hodně věcí neuvědomujete, že ne? nemyslím to špatně. ale..... uvědomte si, že jednou může být ve vteřině všechno jinak, úplně jinak. Může to být pochopitelně i u jiného plemene, taky se to stává, ale tady, pokud k tomu dojde, bude to fatální. A dojít k tomu opravdu může, jen kvůli maličkosti, jsou to psi, ne stroje. A vy svého 10 měsíčního psa popisujete tak, jak ho popisujete, pokud to tak opravdu je, neměl byste věřit tomu, že se situace nezmění i na domácí půdě. Je to pes, který má v sobě díky lidem určité geny, vlastnosti, dědictví či jak to nazvat. A jedná podle toho.Není to o tom, že ten pes je špatný, ale má určité vzorce chování a když se pohádají mezi sebou dva jezevčíci, nebude to - s největší pravděpodobností - tak fatální, jako ve vašem případě.

impact
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 16:31
- Nahlásit

mamlko
Impact: Je to Pes! A pes je smeckove zvire.
Hmmm, chceš mi tvrdit, že je Americký pitbull teriér smečkové zvíře? A staford taky?

Tak v tom případě asi nerozumím letitým chovatelům (ve smyslu chovatelských stanic), kteří zvířata i po svém odchodu oddělují. Asi máš holt víc znalostí.. I když pak mi není jasné, proč si píšeš o radu.

Dana2
Neriskujte prosím život psa. Lepší předcházet, než litovat.
No, někdy si musí člověk nabít tlamu a zabít si milovaného psa, aby si to uvědomil... A ani se nemusí jednat o psa typu bull.

impact
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 16:32
- Nahlásit

PetraK
A vy svého 10 měsíčního psa popisujete tak, jak ho popisujete, pokud to tak opravdu je, neměl byste věřit tomu, že se situace nezmění i na domácí půdě.
Pár měsíců, nějaká háravka v okolí, vzbouřené hormony a průser je na světě.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 16:35
- Nahlásit

mamlko
On vie ze ak je medzi inymi psami je mu dobre.

Tys vůbec nepochopil, jak jsem to myslela. Pokud ho v přítomnosti druhých psů trestáš škubáním vodítkem, přitlačováním na zem, dokud se nepřestane bránit apod., tak to rozhodně není nic, co by mu bylo příjemné. A pes brzo zjistí, že tyhle věci se mu dějí převážně v přítomnosti jiných psů, takže si tyhle nepříjemné pocity s druhými psy spojí a začne druhé psy vnímat jako původce těchto nepříjemných událostí.

danajasa
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 16:37
- Nahlásit

mamlko Preco tam je tolko psov?
Páč ten člověk se jim věnuje celej život a má je zmáklý,může si je nechat spolu,ale vidíš,že tato rovnováha je křehká a stačí malej drc a už to jede(pokud by je neměl zmálký tak jak má tak už by ten dvůr zahrnul akorát buldozer do jámy) prostě chcete naučit medvěda jezdit na mopedu,vono to jde,ale uvědomtesi jak toho dosáhnete a co zůstane po takový akci z krále divočiny?

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 16:38
- Nahlásit

impact

ár měsíců, nějaká háravka v okolí, vzbouřené hormony a průser je na světě

já si jen představuju, kdyby pak k tý situaci došlo, toho chudáka retrievra, jak to dopadne, když nikdo nebude doma

pokud to celý - což mě tak napadá od začátku - není ftipálkovina, ale nemusí bohužel být.

I když pak mi není jasné, proč si píšeš o radu.
jo to bylo to další, co mě švihlo přes oči, on převychová nebezpečnýho pita a neví si rady s 10měsíčním štěnětem? tak nevim.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání