| Autor |
Zpráva |
Phoebuska
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2011 23:47
- Nahlásit
PetraK
No ona mi na vsechny hracky, co doma miluje, vyhrade s...! Blbka
Dlouhe az pozdeji, ale i tak, zkousim to jak silena. Dneska se na me uplne vykaslala. Sedni jo, ale lehni a zustan ani za ty nejlepsi pamlsky, a cumela do dali, jako, ze tam je neco taaakhle zajimaveho nechapu. A vytaci me to.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2011 22:11
- Nahlásit
Phoebuska
hracky, co doma miluje,
no tuhle by doma právě nikdy nesměla dostat, tohle by byla hračka výjimečná, odměňovací, jeeen občas pučovací.
Sedni jo, ale lehni a zustan ani za ty nejlepsi pamlsky,
chceš moc věcí najednou. Soustřeď se hlavně na přivolání
A vytaci me to.
a to je špatně. Hodně špatně. Závada není v tomhle momentně na jejím přijímači. Ona to ještě neumí! Musí se to naučit, taky nemůžeš chtít po prvňáčkovi, aby napsal bezchybně diktát pro třeťáka, že ne?? Zpomal, zklidni se, nečekej zázraky a nemožné. Ještě se pořádně ani neznáte.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2011 10:45
- Nahlásit
Kolikrát denně na jak dlouho cvičíte své psy?? Máte nějaký systém, třeba blok kam si píšete co a jak procvičovat nebo tak něco??
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2011 11:05
- Nahlásit
Grin
Kolikrát denně na jak dlouho cvičíte své psy?? Máte nějaký systém, třeba blok kam si píšete co a jak procvičovat nebo tak něco??
já ne, já jsem chaotik, cvičíme při prochajdě, párkrát krátkou sérii takový směsky, jak mě co napadne a jak co situace nabídne /psi v okolí, zvěř v okolí... / když jdem do sídliště, tak si projedem i takový ty domácí kravinky, aby se mu víc zaměstnala hlava, protože tam to tělo tolik neprotáhne, tak aby se to vyrovnalo.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2011 11:11
- Nahlásit
Grin
Máte nějaký systém, třeba blok kam si píšete co a jak procvičovat nebo tak něco??
šiš marjá to si někdo vede????
sem na tom podobně jak petra..akorát že dyš mám jít třá ně nějakou zkoušku,nedělám dlouho vůbec nic pak dostanu záchvat,že teda musim něco dělat a du na to! Ideálně tartový obrany na OPT2 f obýváčku na neonku ))))) mistři by ze mě dostali zauzlení střev btw.. za OPT2 sme dostali pochvalu za hezkou zkoušku
jinak ne..cvičim velmi krátce a jen když se mi chce,někdy třeba měsíc vůbec,pak zas denně,podle nálady,systém rozhodně nemám,ale já nejsu kinolok,dělám to jen pro zábavu
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2011 11:15
- Nahlásit
Grin
Kolikrát denně na jak dlouho cvičíte své psy??
Pani moc přemejšlíte a a plánujete ve vašem případě to je trošku na škodu.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2011 11:23
- Nahlásit
Baico
davidkova renata
PetraK
no já spíš pro srovnání, my cvičíme právě asi 2x denně ale dost kraviny, takovou tu fakt poslušnost flákám bo mě to nebaví... a s tim blokem, vy si děláte prdel, ale já fakt slyšela nejmíň o 3 lidech co si to vedou
PetraK
já jsem chaotik
Baico
moc přemejšlíte a a plánujete
já právě naopak ve všem mám radši systém, no, jak říká bajková. Takže fakt třeba pečlivě i plánuju co se bude cvičit doma, co venku a tak..
|
Phoebuska
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2011 11:26
- Nahlásit
PetraK
jojo, to bude tim moc specham. Asi trosku tlacim na pilu, za tyden a pul mame zase cestovat a rodina ma obavy,ze mam neovladatelneho psa. Snazim se moc i kvuli nim. No a pak ji budu muset ucit na kotec,aby mela kde byt az si najdu praci, bobek, ma toho hodne behen kratke chvile.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2011 11:34
- Nahlásit
Grin
ale já fakt slyšela nejmíň o 3 lidech co si to vedou
ale jo, asi to tak někomu vyhovuje, že si pak vyhodnotí co a jak mu jde a co a jak mu nejde a tím že má přehled a ví, tak se pak může i víc soustředit na to, co nemá vychytaný a pes mu třeba pak líp šlape. Já to tak nějak neberu, navíc nezkouškuju, jde mi o fungování psa v praxi a taky o to aby se zabavil, aby nás to bavilo,
my cvičíme právě asi 2x denně
no já jen tak na těch odpoledních prochajdách - krátce poslušnost, třeba tak 3-4x za prochajdu (a nebo taky vůbec , páč ono se to utužuje i tou praxí), víc ale děláme takový ty ohaří věci - aport, hledání, vysílání do stran, jdeme za zvěří, ale to neberu jako cvičení, to máme jako že jedeme "pseudopraxi" aby si mohl dělat to co ho baví nejvíc ze všeho. Plus s sebou tahám většinou nějaký hračky a cvičíme blbinky s nima (tam si taky utuží tu poslušnost).... ono je to v podstatě asi tak, že se určitou část vycházky prostě zabáváme pospolu, neberu to jako cvičení moc - to jen asi vyloženě tu poslušnost, část procházky je prostě volně si lítajícím psem.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2011 11:37
- Nahlásit
Phoebuska
Asi trosku tlacim na pilu, za tyden a pul mame zase cestovat a rodina ma obavy,ze mam neovladatelneho psa
no tak na to se halt musíš vykašlat, nejde ukutat za 14 dní ze psa z útulku jedince, kterej bude dokonalost a poslechne na myšlenku. na to se fakt vykašli, nebo si to poséřeš. A to se pak hodně špatně napravuje.
ma toho hodne behen kratke chvile.
no to ano. Nemůžeš na jedince naložit hromadu a chtít všechno hned, to pak ten jedinec neunese. Stáhni nohu z plynu, čím víc budeš přidávat, tím víc to NEPŮJDE. To je přímá úměra.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2011 11:37
- Nahlásit
Grin
ale já fakt slyšela nejmíň o 3 lidech co si to vedou
fak jo? i když já taky slyšela vo jetym,ale nikdo ho zatim ve skutečnosti neviděl tak nevim ..tak možný je všecko žejo
jinak to vidim úpa jako bajkofka..vono jak se ze všeho dělá děsná věda,,nestojí to za nic
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2011 11:40
- Nahlásit
Grin
Já cvičím podle nálady, někdy několik dní za sebou, někdy třeba vůbec, rozhodně nějak neplánuju, před zkouškou jsem tedy cvičila intentzivněji, blok si nevedu, nemyslím si, že je úplně třeba (možná bych o něm uvažovala ohledně stop, protože to já si nikdy nepamatovala a asi by to v mým případě bylo i prospěšný si to psát
Jinak procvičuju, co je třeba, dělám spíš takový kratší bloky, abych psa neznechutila, protože to u něj jde velmi snadno.
já právě naopak ve všem mám radši systém, no, jak říká bajková. Takže fakt třeba pečlivě i plánuju co se bude cvičit doma, co venku a tak..
A je to nutný? Si nemyslím, že je třeba až tak moc plánovat, ze mě si třeba každý dělá srandu, že potřebuju mít na všechno systém, ale výcvik třeba až tak systémově nepřipravuju ač nějaký přiměřený, co se týče možností mýho psa ambice mám
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2011 12:38
- Nahlásit
davidkova renata
jak se ze všeho dělá děsná věda,,nestojí to za nic
no dyť mě znáte pani, já to ani bez řádný porce dramatu neumim...
Barbucha z Prahy
A je to nutný?
šiš néééééééé neni to nutný já jenom popisuju jak funguju, ono bohužel když má čék takovou povahu jako já tak se těžko ty věci dělaj prostě spontánně, já jsem fakt strašně .. hele jednou to moje profesorka popsala jako "organizovaná" to to celkem vystihuje mám s tím v životě dost problémů snažim se to nepřenášet na čokla ale evidentně to nejde úplně podle mejch představ
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2011 12:41
- Nahlásit
Grin
evidentně to nejde úplně podle mejch představ
evidentně )) ale máme vás moc rádi pani jinak třá zrovna ten čokl vám rozhodí sandál tak,že přestanete bejt vorganyzovaná
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2011 12:44
- Nahlásit
Grin
Já musím mít systém i když hrajui kanastu Já jsem byla taky trochu taková se psem ze začátku (teˇdje mu něco přes 18měs.),ale pak jsem zjistila, že je to dost k ničemu,tak k tomu přistupuju tak nějak spontánněji a ne tak propracovaně a právě organizovaně a jde to, i pro psa je to lepší a pro mě míň stresující, když to tak neprožívám (z toho důvodu,když s ním cvičím sama, tak je mnohem lepší než na cvičáku, kde asi moc tlačím na pilu a pes pak není tak v pohodě a tím pádem je ten jeho výkon horší).
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2011 13:11
- Nahlásit
Grin
Pani, ste samá organizace, pravidelný cvičení, rozvrhy...ale zatim ten váš Grinek neumí odpovědět ani na jednoduchou otázku - Grine, jak dělá pejsek? ))))
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2011 13:14
- Nahlásit
Gerda
Grinek neumí odpovědět ani na jednoduchou otázku - Grine, jak dělá pejsek?
no ale aspoň umí pěkně z plna hrdla pozdravit
davidkova renata
evidentně)) ale máme vás moc rádi pani jinak třá zrovna ten čokl vám rozhodí sandál tak,že přestanete bejt vorganyzovaná
To jsem ráda že vás to neznechucuje ale máš pravdu, pes ze mě pomalu ale jistě dělá lepšího člověka.. zrovna včera jsem někoho poslala pěkně zpříma doháje, žádný vomlouvání u mě věc nevídaná
Barbucha z Prahy
jsem byla taky trochu taková se psem ze začátku (teˇdje mu něco přes 18měs.),ale pak jsem zjistila, že je to dost k ničemu
no tak třeba mi to taky brzo dojde, musíme jen doufati
|
dorotka1
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 16:16
- Nahlásit
davidkova renata
jinak to vidim úpa jako bajkofka..vono jak se ze všeho dělá děsná věda,,nestojí to za nic
Jo souhlasím, ale děsně mě to rozesmálo ty rozvrhy, omlouvám se...
V souvislosti s mým psem, když jsem ho přivedla domki, tak mě nebral cca 7 měsíců, možná dýl. A to jsem se mohla šikovat do koleček, kostiček, organizovat se v závodní jídelně či v odborech, psát studie na téma celosvětového míru či podrobný rozbor psí výcházky krok po kroku. Pořád jsem byla pro něj jenom členka "JEHO" nové smečky. A pak stačilo pár vteřin, kdy se něco stalo mezi námi, pochopitelně k tomu se připočetla i ta doba, kdy jsem spolu "zápasili" a najednou bylo všechno jinak.
To je to fantastický, pes nás buď bere, když na to máme anebo na nás z vysoka kašle a jemu celkem fuk, co si o tom myslíme.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 16:35
- Nahlásit
dorotka1
neomlouvej se, můžeš se mi vysmívat jak jen potřebuješ.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 18:40
- Nahlásit
Grin
pani ,dorotka je naše vona fe nefměje ,taková neni,ale má víc psůch a třá si přectavila jak by se jí ty deníčky pletly no
dorotka1
pes nás buď bere, když na to máme anebo na nás z vysoka kašle a jemu celkem fuk, co si o tom myslíme.
no a dost lidí to těžko nese,teda tu druhou variantu ..ale je fajn,když si to "zasloužíme" jako pak vy s Břetislavem..asi ste se teda něco naučila
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 18:59
- Nahlásit
davidkova renata
dorotka je naše
no dyk jo, ne. proto si ze mě může dělat prdel. Akurát že je to jak do dubu, copak já si vedu deníček kurňa?
navíc grin i přes moji neustálou a ohavnou systematičkost poslouchá dobře, takže DH!!! ;)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 19:03
- Nahlásit
Grin
proto si ze mě může dělat prdel
ajoták ))))))
takže DH!!!
uš mlčim..mlčim
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 19:08
- Nahlásit
davidkova renata
uš mlčim..mlčim
to bych velmi doporučovala
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 21:19
- Nahlásit
Grin
Pořád si slibuji, že si poznámky konečně začnu psát pořádně, občas to zvládám, ale ne tak, aby to k něčemu bylo
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 22:32
- Nahlásit
vidite???? normalni clovek a je taky systematickej a pise si poznamky!! a jak ji to se psama jde!
KaTachyon
dekuju pani!!
|
dorotka1
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 08:51
- Nahlásit
Grin
neomlouvej se, můžeš se mi vysmívat jak jen potřebuješ.
Ale jo paní, já se klidně omluvím, ale v žádným případku jsem se ti neposmívala. Tohle totiž z duše nenávidím se někomu vysmívat. Nesnáším to ani, když to někdo dělá psoj. Prostě jsem se jenom zasmála, nic víc nic míň. Je to každýho věc, co si kam napíše. A jak píše Renata, co když popletu deníčky psůch?
Jestli se někdo v tom mém příspěfku svlík do naha a ještě u toho zatančil směšný taneček, tak jsem jsem to byla já. A věř, že na pohled to nebylo nic moc.
davidkova renata
ale je fajn,když si to "zasloužíme" jako pak vy s Břetislavem
jsem šťastná, že jsem toho psa potkala, ale je mi jasný, že u dalšího psa budu zase čučet jako puk...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 11:32
- Nahlásit
Grin
vidite???? normalni clovek a je taky systematickej a pise si poznamky!! a jak ji to se psama jde
taka ale já psala hned zkraje,že nejsu kinolok a dělám to pro zábavu ..navíc je jasný že mi to se psem nejde,tak nevim proč to eště psát
dorotka1
u dalšího psa budu zase čučet jako puk...
ale to je právě to bezva na tom ne? ..mě baví ta cesta(ten výsledek samosebou taky,to skromnost stranou )
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 14:31
- Nahlásit
... můj způsob čtení - dorotka si udělala srandu ze sebe, a docela drsně
bloky si nevedu, nejsem taky ten kinolok, tak to není moc relevantní. myslím, že to je fučík, každý potřebuje jinou organizaci - pokud u toho nepotlačí na pilu, pokud jde o psa samotnýho...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 15:13
- Nahlásit
dorotka1
šiš pani fakt v klidu, poslední dobou mám asi problém nějakej, vánoce mě serou tak neskutečně, že z toho jsem protivná evidentně i když nechci, nejenom když chci (což je tak 90 % případů)
Nicméně jsem to fakt myslela tak jako že mi je jedno co si o tom kdo myslí, ale zápisníky nevedu jen prostě plánuju co kdy cvičit, abych měla s sebou dycky to, co potřebuju. a chtěla jsem vědět jestli jsou lidi co si to vedou páč jsem o tom četla už u několika klikařů a občas když ten klikr používám, tak taky dlouho vzpomínám co jsme už dělali a kam až jsme došli.. myslim že kvůli tomu to hlavně asi je, protože ten klikr je postavenej na tom, že bys neměl od psa chtít víc než může zvládnout.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 15:50
- Nahlásit
tak jsem nad tím přemýšlela.... já to vidím takhle - když vedle sebe teoreticky "postavím" dva naprosto stejný lidi (- tzn. se stejnejma znalostma, postupama, přístupem ke psu) a se stejným psem - neboli tu dvojici naklonuju, přičemž jeden bude chaotik a druhej bude organizovanej, tak si myslím, že ten organizovanej dosáhne vždycky lepších výsledků. Páč v tom bude mít řád, systém a bude systematicky postupovat. Si tak myslím.
Leč i chaotik, má-li shůry daný ten dar, může být 100x lepší než ten organizovanej, když tomu bude chybět ten cit.
Já myslím, že ten deníček smysl má /stejně jako u těch stop /, ale nikdy bych se nepřinutila ho vést, a to asi ani kdybych nebyla domácí matla, ale toužila po opravových výsledcích.
|