Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova a výcvik pomocí pozitivního upevňování
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 59 . 60 . >>
Autor Zpráva
Lisi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2012 15:19
- Nahlásit

Můžu se zeptat jestli ten Klikr funguje?Chtěla bych si ho zakoupit a nejsem si jistá jestli moji kocourci na to budou reagovat..

Grin
Člen
# Zasláno: 1 Led 2012 18:06
- Nahlásit

Lisi
No funguje a skvele, jenze je to jen pomucka - kdyz ho ty budes pouzivat spatne tak ti fungovat nebude. Ale princip skutecne funguje. Jen je treba se ho naucit.

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 23:37
- Nahlásit

Tady kocourek reaguje pěkně - http://www.youtube.com/watch?v=KhYhagKgVqk

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 08:39 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

KaTachyon

panebooooooooožeeeeeeeeeeee ten je skvělej!!!

směju se tu jako pitomá (ne, dobře směju se pitomá, no), to je boží video .
Já si vždycky říkám o co mají ty zvířata potom bohatší život, když si vlastně pořád "hrajou", miluju tenhle způsob učení nových věcí
a pro kočku to taky musí být úžasnost, takovejhle akrobatickej tělocvik, kdy vlastně může děsně řádit. taky je na něm vidět, jak ho to baví.

edit - jsem zapomněla dodat, že ta holčina by zasloužila řád zlatýho klikru

helps
Člen
# Zasláno: 6 Led 2012 07:12
- Nahlásit

no mě klikr funguje.... a kupodivu nevím čím to, ale poslední době si pes začal rozmýšlet jak rychle a kdy přijde, tak sem zas po pauze zašla nosit klikr a zas se snaží, sleduje mě a šlape jak hodinky... holt asi nemá ještě všechno dost upevněný a na ten klikr se snaží makat a poslouchá

Hyena
Člen
# Zasláno: 6 Led 2012 09:07
- Nahlásit

KaTachyon
Tady kocourek reaguje pěkně
hmm, škoda, že nemáš nějakej odkaz na slepice. Pak by asi každej uvěřil, že na klikr lze cvičit téměř cokoliv
btw. tenhle poncl mi přijde taky dělaný na principech klikru, i když myslím, že tady majitelka spíš " kliká na pusu"
http://www.youtube.com/watch?v=lgxYdFD5eLU&feature =fvwrel

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Led 2012 09:45
- Nahlásit

helps
mám to podobně, když mám klikr, tak je daleko motivovanější a pozornější

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Led 2012 09:46
- Nahlásit

http://www.youtube.com/watch?v=hgDHWLyztCI
klikr králící

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Led 2012 10:20 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

KaTachyon

To není možnýýýýýýý! To mě dneska úděsně potěšilo

To je úžasný, geniální, skvělý, nádhera... Já do toho klikru snad fakt půjdu! I když je mi jasný, že nefunguje klikr, ale klikač, takže takových nádherných schopných výsledků asi zrovnika já nedošáhnu...

PetraK

ta holčina by zasloužila řád zlatýho klikru

ano, ano, anooooooooooooooo!!!!!!!!!

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Led 2012 10:26 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Králici jsou taky super. Ač já jsem zamilovaná do koček, krom psů.

Hyena
hmm, škoda, že nemáš nějakej odkaz na slepice. Pak by asi každej uvěřil, že na klikr lze cvičit téměř cokoliv

Hele jako tvůrci metody shapingu zkoumali shaping na holubech. Naučili je hrát ping pong například. Nevím esi to jako taky natáčeli (ona je to hodně stará záležitost), ale docela věřím, že něco podobného bylo zopakováno i v novějších dobách a natočeno. No a holub nebo slepice... to už je skoro to samý.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Led 2012 10:27
- Nahlásit

Vero

ano, ano, anooooooooooooooo!!!!!!!!!

viď?? protože docílit takovouhle ochotu u kočky, která je přeci jen dost nezávislá, no klobou dolů a navíc, to toho kocoura fakt baví a hodně.

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Led 2012 10:31
- Nahlásit

PetraK

viď?? protože docílit takovouhle ochotu u kočky, která je přeci jen dost nezávislá, no klobou dolů a navíc, to toho kocoura fakt baví a hodně.

No, právě! žejo Mojeho kocourka baví aportování, ale když on chce, on přijde, on má náladu a on si vybere aportovací předmět...
Nějak na tom zamakat s klikrem mě teďka děsně zalákalo...
Akorát že jako fakt se necejtím až tak talentovaná, ta dívčina musí mít ještě navíc něco v sobě...

A psisko by to asi taky určitě bralo, psisko je učenlivé na jakékoliv kravinky, pricnipy poz. metody používám už tak jako tak...

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Led 2012 10:36
- Nahlásit

Vero
PetraK

no s kočkama zkušenosti nemám, já klikám králíkovi a jde to celkem dobře ale trvá to o dost dýl než se psem, už jen než pochopil tu rovnici že klik = pamlsek - pes to pobral tak 10 x rychlejc. pak to už ale šlo dobře

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Led 2012 10:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Vero

Nějak na tom zamakat s klikrem mě teďka děsně zalákalo...

no tááák šup do toho s oběma, bude zábava. a pak dej vědít.

ta dívčina musí mít ještě navíc něco v sobě.

jo to určitě, když má člověk v sobě to něco navíc, jde to parádně. Já jsem si původně myslela, že to je třeba tak, že rodiče nechtějí dovolit psa, tak se na to vrhla s kocourem, ale pak se tam objevil i ten pesan, takže jí to prostě tak moc baví a tak moc dobře jí to jde.

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Led 2012 11:11
- Nahlásit

PetraK

no tááák šup do toho s oběma, bude zábava. a pak dej vědít

po zkouškovým!

Grin

já klikám králíkovi a jde to celkem dobře ale trvá to o dost dýl než se psem, už jen než pochopil tu rovnici že klik = pamlsek - pes to pobral tak 10 x rychlejc. pak to už ale šlo dobře

a inspirovala ses nějakou knížkou o klikru pro psy, nebo o klikru nějak pro jiné živočištvo?

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Led 2012 12:33
- Nahlásit

Vero

zkouškovým

jo, to bude dobrej relax. A kolik je tvýmu kocourkovi?? Páč tady ta slečna měla určo i výhodu v tom, že si prtě natáhla na sebe hned od maličkata. Zajímalo by mě, jak k tomu bude přistupovat v dospělosti?.... ačkoliv.... kočky jsou hravé, takže pokud to považuje za hru a ne za muss, tak je asi pravděpodobný, že ho to bude bavit pořád. Fakt se mi to líbí moc.

nebo o klikru nějak pro jiné živočištvo?

hele já myslím, že je to stejné. jde jen o to vystihnout co je pro toho danýho jedince to nej a na tom to postavit. já jsem třebas svýho času začla "klikat" našemu andulákovi, jeeenže není moc času na něj a on je takovej samorost - v tomhle jako ta dospělá kočka, spolupracuje , když má zájem on. A já-popravdě, nemám trpělivost na to ho namotivovat, je to s ním na dlouhej běh, takže to nemáme dotažený vůbec, ale vůbec. nicméně princip je pořád stejnej. např. aport zvonečku na stole jsem učila tak, že jsem mu ho tam připravila tak, aby se k němu musel propracovat a pak klikla, když byl u něj, když ho vzal do zobáku... ale nepodařilo se mi ho už došíbovat k tomu, ž emi to má dát do ruky. Někdy dá, někdy ne.

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Led 2012 13:25
- Nahlásit

Vero
Tak jak rika petra. Vicemen se da v klidu vychazet z toho co se pise o klikru a psech - Psum uz nejakej ten mesic klikam a funguje to, tak jsem pouzila stejnej postup na kralika, zezacatku mi to moc neslo ale pak kdyz jsem dokazala odhadnout tu dobu reakce - muj kralik reaguje na vsecko pomaleji nez pes a musi se s tim pocitat - tak jsme se pohnuli z mista. A od ty doby to jde

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Led 2012 17:29
- Nahlásit

PetraK
A kolik je tvýmu kocourkovi?? Páč tady ta slečna měla určo i výhodu v tom, že si prtě natáhla na sebe hned od maličkata

Tak bohužel kotěcí věk má za sebou. Ale on čím je dospělejší, tím je společenštější a hravější spolu se mnou, nejen sám. Už jsem si dřív říkala, že bych s ním zkusila i něco jiného než aportíky, ale nevěděla jsem úplně, jak na to...
Psovi je 6 pryč, ale učí se furt rád, tam to myslím nehraje roli

Grin

A taky jsi králíčka nějak konkrétně k něčemu naváděla, nebo všecko jen čekat na správný pohyb- správné přiblížení se k cíli?

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Led 2012 19:05
- Nahlásit

Vero

A taky jsi králíčka nějak konkrétně k něčemu naváděla, nebo všecko jen čekat na správný pohyb- správné přiblížení se k cíli?
zezačátku když jsem ho naklikávala tak jsem ho nechala co nejvíc kravit, aby zkoušel hodně novýho, pak jsme ale jako první konkrétní učili stoupnout na zadní, a to jsem naváděla pamlskem a od tý doby vlastně navádim pamlskem furt. Má to celkem příjemnej efekt v tom, že králík se mimoděk naučil sledovat ruce..

Hyena
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 09:44
- Nahlásit

Grin
Hele, co si pro králíka používala za odměnu? Přemýšlela, jsem, že bych rozhejbala tu svojí kouly chlupatou, ale nějak nemůžu najít nic, co by se dalo dávat rychle, po kouskách a bylo to pro ni " výjmečné"

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 11:14
- Nahlásit

Hyena
No hale Vojta miluje sušenej ananas, neni to moc zdravý a děsně po tom tloustne, ale na druhou stranu po tom jede jak slípka po flusu takže nakrájim malý kousky buď, nebo mu dám kousnout z velkýho.. Jo a když nemám, tak dávám třeba slunečnicový a dýňový semínka, vyloupaný. Bohužel za zeleninu ani ovoce nehodlá pracovat jen za tučný a sladký takže ho musim furt hlídat aby netloustnul a neměl toho moc.

Kolemjdouci2
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 15:01
- Nahlásit

Hyena

na youtube je videí spousta, namátkou:
agility slepice:
http://www.youtube.com/watch?v=QacnqdH30A4&feature =related

havran rozlišující barvy:
http://www.youtube.com/watch?v=X3S7F3zvoY4

agility rybička:
http://www.youtube.com/watch?v=b3JFmrlgWAk&feature =related

Hyena
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 20:44
- Nahlásit

Kolemjdouci2
díky za tu slepici... Katka nám je pouštěla a mě to přišlo jako že když už na klikr maká slepice, tak pak už každé zvíře
Agility rybyčika je tak úžasná
Havran není takový argument- havranovití jsou obecně velmi chytří ptáci

dorotka1
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 17:26
- Nahlásit

a mě to přišlo jako že když už na klikr maká slepice, tak pak už každé zvíře

Technická - pozná ten pes ( u jiných zvířat je to asi jedno ) resp. může kdokoliv klikat jakýmukoliv psu? A on bude plnit? Pochopila jsem správně, že plní na klikr a ne na svého pána?

Grin
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 17:36 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

dorotka1
neeeeee..! klikr je POMŮCKA, kliknutí označuje přesně okamžik, kdy zvíře udělalo něco správně. Zvíře plní pro svého pána, pro odměnu, klikr je prostředek jak mu líp vysvětlit CO PŘESNĚ po něm chceš.

edit, tzn každej může klikat, ale musí to 1) umět, 2) musí mít s tim psem nějakej vztah 3) musí mu dávat odměnu 4) musí mít stejnej klikr... a tak dál. Jinak ale kdyby to ten cizí čék uměl a měl všecky tyhle věci, tak to v teorii jde.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 17:51
- Nahlásit

dorotka1
pozná ten pes ( u jiných zvířat je to asi jedno ) resp. může kdokoliv klikat jakýmukoliv psu
nevim přesně jak to myslíš,ale proč by to nešlo..jak píše grinová
to je stejný jako když si ovčouna vezme někdo cizí,kdo to bude se psy umět tak ho taky zmákne..když to umět nebude,má pech

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 17:59
- Nahlásit

dorotka1
Nam ukazovala klikr zkusena kamaradka, ted o vikendu. Na mych psech, zacala je naklikavat, abysme coby lajky pochopily princip a jak se to ma spravne delat. Zadnej problem s tim nebyl, psice spolupracovaly perfektne. Takze jak pise Grinova, jde to.

Vero
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 18:16
- Nahlásit

mně přiijde, že to Dorotka myslí jinak...

dorotka1

Pochopila jsem správně, že plní na klikr a ne na svého pána?

Já si myslím, že stejně se jde zeptat, jestli pes pracuje za pamlsek, nebo pro svého pána. Pes to dle mého samozřejmě pozná - a jestli bude makat nebo ne, to bude záležet na psovi a na tom cizím člověku... Můj pes bude makat za pamlsek skoro každýmu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 18:25
- Nahlásit

Vero
Já si myslím, že stejně se jde zeptat, jestli pes pracuje za pamlsek, nebo pro svého pána
no dyk...nebo pro balonek(dopln co chceš)
jestli bude makat nebo ne, to bude záležet na psovi a na tom cizím člověku
no dyk)) akorát bych se spíš klonila k tomu,že to bude záležet zejména a hlavně na tom člověku
Fifi
klikáte pani jo??? na starý kolínka? ?-))))

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 18:39
- Nahlásit

davidkova renata
na starý kolínka? ?-)))
Na ja, ceho vseho se jeden nedocka.. Klikame treti den, teprva, ale je to fajne, pekne a fajne.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 59 . 60 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání