Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova a výcvik pomocí pozitivního upevňování
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 59 . 60 . >>
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 19:09
- Nahlásit

Fifi
Co Nana? Uz je v Matrixu
je spíš f prdeli))))))))))
takže vzala sem tu vařečku(pro začátek lepčí než palička bo dyš jí fsteky jebnu vařečkou,zranění bude lehčí :smirk
neřvala.ale předsedla a předvedla mnohaminutový oční kontakt o kterém se mnohým íípařům ani nezdá Dyš mi z nervů začlo cukat voko (u nás je to vobráceně,psovi nevadí dyš mu koukám upřeně do vočí libovolně dlouho,ale mě to po chvíli znerví)nastal čas na nápovědu i čutla sem do vařechy nenáápadně...zkráceně odměna za každý kontakt s vařechou,ale do huby jí nevzala..pokusila se asi 2-3krát,ale jednak se to blbě sbírá a dvanak sem jí hned..možná unáhleně ...klikla.Pak se posun jakoby zastavil a přišlo mi,že zas neví..a taky mi přišlo,že by jí to mohlo pomalu přestávat bavit či jí to nějak nervit,taxem výcvik ukončila.-)))) seděla teda u linky eště asi 10 minut a čekala esi něco eště kápne,ale nekáplo nic..uvidim příště esi se posunem.Já to právě dycky dělala jinak...blbě sice,ale přesto to fachčilo..klikla jsem za cvik co už znala,jen jsem ho chtěla zradostnit zrychlit a zpřesnit,todle vymejšlení psa samostatně mě moc nebere,ale třá tomu přijdu na chut
P.s. jooo a strašně mi smrděj ruce sušenejma plícema je to dost neumytelný teda!

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 19:21
- Nahlásit

davidkova renata
ale jednak se to blbě sbírá a dvanak sem jí hned..možná unáhleně ...klikla
Proto jsem vzala tu kvedlacku, ktera neni placata, ale na jedny strane lezic na zemi prizvednuta.
Suseny plice jsou humus nejvetsi, ja mam nakrajenej mix tocenaku, jatyrek varenych a zaludku kurecich, tedy veci, ze kterych mi nenakopava zaludek. Hod si ruce do sava.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 19:24
- Nahlásit

Fifi
Proto jsem vzala tu kvedlacku, ktera neni placata
nojo ty seš prostě mazaná,ale já nemám qedlačku příště vemu tu paličku..v nejhorším bé multifunkční no)))
Hod si ruce do sava.

dorotka1
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 19:41
- Nahlásit

Tak abych věděla do čeho pudu.
Nejdřív ho naklikám - klik-odměna ( asi kuřecí žaludek ), klik -odměna.
Pak před něj něco položím ( vařečku ) a budu čekat, až ji dá do huby a kliknu-odměna? A co když si tý vařečky nebude všímat?
Nebo bych tu vařečku mohla potřít masíkem.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 19:44
- Nahlásit

dorotka1
Nech si to ukazat nekym pobliz v realu. To je asi nejlepsi rada.

danajasa
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 19:44
- Nahlásit

[Fajka
dorotka1
i]Oni totiž neměcké dogy jsou trochu jiné
http://www.youtube.com/watch?v=qSqeL6uZTK4&feature =related [/i]
OO nesmírně vám díky tohle je jak přes kopírák když sem učila pakoně aby si laskavě to dřevo co za vodpoledne rozházel po celým dvoře uklidil do koše ana dříví k tomu určeném! jediný v čem je rozdíl,že sem neříkala to jeji kukikohoukikiů ale drsně po pakoním"dejtenklacekkuvadotohokošedebiléé"klik a jo po měsíci je pakůn schopen po sobě uklidit akorát to dřífko pořád drží nad tím košem dokud nekliknu nevyplivne ho tam,pro případ,že by nebyla vodměna nasraně uniká i dřevem v dál a neplní opakuji čeká prchá a neplní(tímto prosím vo radu jak zdárně dokončit uklízecí klikání)Děkuju

Hyena
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 19:48 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

dorotka1
chceš-li učit brát vařečku, tak zpočátku odklikneš každej pohyb hubou k ní, pak budeš klikat dotyk skoro k vařečce, na vařečku... pokus vzít do huby atd....je to jen hrubě orientační rozdělení..prostě si to ber, že je to hra na " přihořívá", kdy místo přihořívá klikáš a sněřuješ k cílovému cviku. Docela dobrá je hra, co s náma dělala Katka- lidi ve dvojici-.jeden si vymyslí cvik,ktere chce, aby druhej udělala, ale učí ho to pouze klikáním...je to hodně dobrý, aby si člověk uvědomil, jak je rozdělení cviků a přesně načasovaný klik důležitý pro porozumění.Jinak má ale Fifi pravdu, nejlepší je učit se to od někoho, kdo to umí.

dorotka1
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 19:52
- Nahlásit

danajasa
To videjko tady právě odborníci říkaj, že to ta holčina nedělá dobře.
Jinak, když tě čtu, tak moje nadšení trochen opadá. Ale zkusím to, pochopila jsem, že se to musí rozfázovat po malejch kousíčkách.
Fifi
Nejdřív to vyzkouším, když to nepude, zkusím chytřejšího psa Anču ( královák ) a pak se začnu pídit po praxi, když mě to chytne.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 19:53
- Nahlásit

Hyena
Docela dobrá je hra, co s náma dělala Katka- lidi ve dvojici-.jeden si vymyslí cvik,ktere chce, aby druhej udělala, ale učí ho to pouze klikáním...
Jiz vim, co budeme delat, az mathea zase dorazi.
Proti tomu jsou stopy slapany a zvedany po dvou hodinach slapacem nic.

danajasa
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 19:57 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit

dorotka1
Jinak, když tě čtu, tak moje nadšení trochen opadá
Navopak béte pani zírat já teda prd lajka jak brno,ale pakoní voblouk je dogovitý a kupodivu po dnech klik žer na klik žer chlamst pochopil,že klik následuje chlamst tudíž se na klik velmi rozveseli ba dokonce mi neustále háže náký voslizlý věci co má zrovna u huby a vočekává klik dyž nekliknu prozřetelně nosí čím dál horší a smrdutější věci v domění že mě zlomí a kliknu abych to zarazila (podotýkám že mi ty fujtajksle zásadně cpe do klína na čistý tepláky v momentu kdy usednu na dvorek ku kávičce)

dorotka1
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 19:57
- Nahlásit

Hyena
prostě si to ber, že je to hra na " přihořívá", kdy místo přihořívá klikáš a sněřuješ k cílovému cviku.
Jo tak líp si to nemohla vysvětlit. Už mám pocit, že to chápu. Jakýkoliv náznak a hlavně ve správný moment odkliknu. Jsem děsně hravej člověk, tohle mě začíná zajímat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 20:02
- Nahlásit

Hyena
že je to hra na " přihořívá", kdy místo přihořívá klikáš a sněřuješ k cílovému cviku
Strucne, jasne, krasne vysvetleni.
dorotka1
Jakýkoliv náznak a hlavně ve správný moment odkliknu.
Ano, a predtim psa naklikas za cokoliv, aby mel to spojeni klik - pamlsek. Ja byla naucena hazet pamlsky na zem, aby se cuby nesoustredily na me, jak byly doted zvykly.

dorotka1
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 20:03
- Nahlásit

danajasa
prozřetelně nosí čím dál horší a smrdutější věci

Si určitě říká, jakouže má natvrdlou paňulu, tak to raději zkouší přes čichové buňky.

Hyena
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 20:06
- Nahlásit

dorotka1
Jsem děsně hravej člověk, tohle mě začíná zajímat.
vítej do klubu..tohle je ono..prostě se psem blbneš, hrajete si , užváte si oba a jen tak mimochodem se ti učí cviky, včetně klasickej "IPO"

dorotka1
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 20:06
- Nahlásit

Fifi
Ja byla naucena hazet pamlsky na zem, aby se cuby nesoustredily na me, jak byly doted zvykly.

Jo to je dobrej postřech. Teda fak jsem zvědavá, co to moje obří trdlo bude dělat. V pondělí musím koupit klikr, snad ho seženu.

Hyena
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 20:11 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

Fifi
Jiz vim, co budeme delat, az mathea zase dorazi
Hele a co teprv vypukne, až to zařadíme jako společenskou hru na další Rumštajní vycházku, ale tam muší bejt jako pamlsek panák, jináč to nevidím Pak se určo účastní i Číf s brtníkem

dorotka1
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 20:11
- Nahlásit

Hyena
prostě se psem blbneš, hrajete si , užváte si oba a jen tak mimochodem se ti učí cviky,
Jo zní to dobře. Uvidíme, jestli na to budu mít...

dorotka1
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 20:14
- Nahlásit

Hyena
ale tam muší bejt jako pamlskem panák, jináč to nevidím
Počki, ale to je zásádní informace, kterou tady nikdo nezmínil. Takže správně je to klik - odměna pes - panák já. Tak teprve teď mi to přijde ucelený. jsem si říkala, že něco chybí.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 20:14
- Nahlásit

Hyena
Budeme pak vesele ridicky.
dorotka1
Teda fak jsem zvědavá, co to moje obří trdlo bude dělat.
Ja byla taky zvedava a predcilo to ocekavani - vsechny cuby jsou nadseny. Starym klikacum musi byt tyhle "nove objeveny Ameriky" trochu k smichu, ale ja jsem rada, ze nam to Kulala ukazala a navedla spravnym smerem.

Hyena
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 20:16 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

dorotka1
Hmm, tak je jasný, že se musíte připojit k příští rumštajn vycházce.....
Fifi
Hyena
Budeme pak vesele ridicky

kurnik, to jo..tak to bude mušet bejt pobytová..bysme to vyspaly a neprovokovaly orgány ( tedy kromě vlastních jater)

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Led 2012 23:56
- Nahlásit

dorotka1

fajn, že to chceš zkusit , věř, že se budete bavit a jestli je pan Břetislav už starší pán, tak ho různý blbinky budou bavit právě proto, že NEMUSÍ, že to je zábava a navíc DOBŘE PLACENÁ - ještě hodím svůj postřeh /teda nevím, jestli jsem to už tady nepsala?? nechce se mi to hledat/ - mně se vyplatila naklikávat psa tak jako se učí povel - tzn. doma v v klidu, pak venku bez rušivejch élementůch a pak s rušivejma élementama - v tomto případku jsou to pro nás psi. Protože pokud jsem šla cvičit ven a Ešus byl naklikanej tehdy jen čistě doma, tak venku v přítomnosti jiných psů ho klik moc nebral. Cvik udělal, ale nebylo tam to: CHCI KLIK. takže jsem to jela celý odznova, nikde se to sice nepíše, ale s tím mým potrhlem se mi to vyplatilo.

dorotka1
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 09:06
- Nahlásit

PetraK
Já ho musím naklikat doma, páč venku mi plive dobroty. A pak mám tu smečku a doma je nechci nechat. Ale tohle zatím neřeším. Ale i tak jsem děsně zvědavá, co bude dělat. On mi totiž připomíná toho vysloužilýho hasiče z "Hoří, má panenko", jak ho posadili do sálu a že ho vyznamenaj a ten stařík vždycky se vztyčil a šel na podium, že už...a vždycky to bylo v nepravou chvíli, tak ho vrátili zpět na židli a on zase čekal...A Dorota by mohla z fleku hrát indiána z "Přeletu nad kukaččím hnízdem", jak hrál basket - rozvážně přešel hřiště a s přehledem zavěsil. Tak tenhle materiál budu naklikávat, očekávám hodně trpělivosti.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 12:47
- Nahlásit

dorotka1
Já ho musím naklikat doma, páč venku mi plive dobroty.

jo to jo, to je jasný - taky to ani jinak nejde začít, ale pak bych právě ještě chvíli to klik=odměna nacvičovala venku, aby i tam reagoval . Já jsem právě původně taky naklikala doma jenom a on pak venku sice cvičil, ale neměla tak pěknou reakci na to kliknutí, jako že ho to motivovalo dál a radostněji.

On mi totiž připomíná toho vysloužilýho hasiče z "Hoří, má panenko",
...A Dorota by mohla z fleku hrát indiána z "Přeletu nad kukaččím hnízdem", jak hrál basket - rozvážně přešel hřiště a s přehledem zavěsil

tak to je slušnej matryjáááál ale víš co, třebas překvapěj, uvidíš . Jsem děsně zvědavá, podáš pak hlásání?

Walda
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 16:35
- Nahlásit

davidkova renata

Tak z klikání na lžičku zasejc nic nebude, protože mě psi aportujou všechno možný.

Navíc todle vypadá moc namáhavě na moje nervy.
Já mám takovou metódu, kdy se zhruba měsíc čeká, pes pak začne podávání nabízet, a pak se mu hází různý věci a on je nosí zpět. To mi připadá pro voba pohodlnější.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 17:33
- Nahlásit

Walda
pak se mu hází různý věci a on je nosí zpět. To mi připadá pro voba pohodlnější.
ale vona mi je taky přinese kdybych jí tu vařechu hodila a řekla aport,udělá to..nebo i kdyby ležela před ní tak jak ležela a řekla sem aport,taky jí sebere.Mě šlo vo to esi a jak pes dospěje k tomu že ho to jako napadne samo,prostě ze zajímavosti,jako pokus,bez povelu právě.Už jsem psala,že klikr používám "špatně" protože právě mě nebaví čekat až něco náhodou pes udělá a já mu za to budu moct kliknout...voe víš kolik mi je,taky bych se nemusela už dočkat žejo.Rozhodně cviky hodlám dělat i dál klasicky,tohle beru jen ze zvědavosti doma v obýváku..
nicméně když jsme u toho aportu..sou psi co narozdíl od tvejch neaportujou nic.Třá gerdy Mařena..ta nevzala do huby nic prostě.Vloni měla na závodě 10 bodů za aport..z 10 .Má aport rychlej radostnej a ani nepřekusuje..přes klikr

Walda
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 18:45
- Nahlásit

davidkova renata

No v tom videu se píše, že se takhle naučí brát kovový věci, který psi neradi žužlaj. Já vždycky znova zapomenu, že je účelem to samotný učení, že to má být bez povelu.

A vo Mařeně už jsem to tady četl, to je fakt dobrý. Zdravím Gerdu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 19:06
- Nahlásit

Walda
vždycky znova zapomenu, že je účelem to samotný učení, že to má být bez povelu.
no právě..přiznám se,že nejsem ve fázi kdy bych na to měla čas a chut,v klidu si vystačim s povelama a klasicky,ale prostě jen pro zajímavost esi se ten čokl třá začne pak nějak rozvíjet nebo tak..i když to snad radši ani né
mařena byla skvělá,přála bych ti to vidět,nikdo by nepoznal, že se jí 9 let aport zcela hnusil

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 19:46
- Nahlásit

Walda a fifi a zbytek)
taxem vzala ted vařečku,klikr a šla sem na to...nána jak to viděla ,nadšení největší, asi se jí to rozleželo do rána, vařečku začla podávat cca po 10 vteřinách a držela do doby než byla odebrána..bez překusů..proti včerejšku posun velkej vidim..
zejtra jí naučiim sbírat peněženky..cizí

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 19:51
- Nahlásit

davidkova renata
Hezky.
Kremylek kvrdlacku rozbil. Udelala packou nadsene velke PLAAAAC a byla na dva kusy. Tak ted musi podavat oba.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 20:00
- Nahlásit

Fifi
Kremylek kvrdlacku rozbil

to je ten pozitivní přístup pani! měly sme se na to vykašlat!

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 59 . 60 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání