| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 12:54
- Nahlásit
nefer
ad ano/ne....to záleží k čemu psa máš...mluvíš s člověkem,který ,má psy čistě jako sportovní patrnery a jinak by je ani mít nechtěl....i ke mě nepasující pes,který je líný a nechce se mu dělat,se u mě nesmí zbůhdarma válet na gauči...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 12:57
- Nahlásit
U mě je daný,co chci dělat,i jaký krevní linie kterých plemen chci mít doma,a pak už je to jen o konkrétním zvířeti a metodice,co sedí nám oběma.
Ale nikdy to není obrany ano či ne...obrany,stopy a poslušnosti automaticky na úrovni,co já si u konkrétního zvířete přeju.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 13:09
- Nahlásit
Sali
Tak to máš pak život jednoduchý. Ale já nikdy nevím, co pořádně chci a vždycky nad tím musím dlouho přemýšlet než si to v hlavě všechno sesumíruji a rozhodnu se. O to trvaleší to rozhodnutí ale pak je.
ad obrany ano/ne: o psu už nemám pochybnosti, mám je jen o sobě, protože nemám ani tušení, co se od takového člověka očekává, jestli mi rozumíš. Ale to už musím pořešit s našimi instruktory. Nějakou představu mám, zbytek záleží na tom, co uvidím přímo u nich a oni u mě. já prostě nějak neumím se do něčeho vrhnout po hlavě a pak se teprv učit plavat.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 13:34
- Nahlásit
FiSt
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 13:43
- Nahlásit
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 14:01
- Nahlásit
nefer
já nemám život jednoduchý zadarmo-prostě si od jisté doby velím sama sobě a dělám si věci tak,jak je chci mít a jak to cítím,a zodpovídám si za to zase jen sama sobě,Bohu a zákonům.
Na Tvém místě bych začala studiem odborné literatury o obranách,citace už tady dávno byly,admin je hravě poskytne,a pak se přidala k někomu,jehož styl ti sedí,a učila se od něho.
Ale povídáním si o kousačkách se bez vlastních znalostí a zkušeností moc daleko nedostaneš.Leda tak do guláše v hlavě.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Led 2005 14:16
- Nahlásit
Sali
Díky, to co teď píšeš jsou přesně ty věci, které jsem chtěla a potřebovala slyšet. To povídání o kousačkách a dalších konkrétních věcech, šlo mimo mě. Přesně jak píšeš, měla bych pak akorát bordel v hlavě. Nefer
|
hanule
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 16:17 - Změnil/a: hanule
- Nahlásit
V jakém věku začít s obranou.Kolem mě je tolik rozdílných názorů.S bulmastifem jsem začínala v roce i stopy i obranu.Ted mám NO a na stopy chodíme od 2 měsíců,ted má 4měs.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 16:27
- Nahlásit
hanule
Podle toho co myslis obranou, lovecke hry a kontakt z figurantem by uz mel tak dva mesice delat. na obranu ve smyslu zkusebniho radu ma tak rok cas.
|
hanule
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 16:34
- Nahlásit
Tchor
Ano,myslela jsem tahání o hadr a tak ne ještě rukáv,ten je větší jak pes Tak já tedy začnu.Pes má velký zájem o hadr a pešek.Já se jen bojím abych ho nepřecvičila.Když mu to všechno tak krásně do té makovičky leze.
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2005 20:49
- Nahlásit
tak ja bych se zeptala taky, kdyz uz sem se dostala na tyhle stranky (sou dobry). no nedavno jsem si poridila fenu NO, celocernou.je dost temperamentni a hlavne v nervech.v autobuse se s ni jet neda skoro vubec, po par zastavkach zacne vyt.nejvic mi ale vadi ty jeji obrany prave, je ji sice pul roku, vim ze je mlada a zlom muze nastat, ale dela mi to proste tezkou hlavu, proc se ji do toho tak nechce. o hadr se s ni taham ja uz od malicka, na cvicaku jakmile zpozoruje ze se de na obranytak se okamzite zacne zahryzavat do me spis nez do hadru, zajima ji vic i to voditko, to drzi jak by mela, ale jinak na samotnou obranu uplne kasle, figurant kolem ni muze pobihat i nekolik minut ona na nej cumi, po chvili se otoci a kasle na nej.je fakt ze se do hadru obcas i zakousne,ale moc casto se to bohuzel nestava.rekli mi ze se muselo neco stat ze se neco proste zlomilo a nechce se to porad napravit.ja ale nevim kde se to mohlo zlomit.nezakazovala sem ji kdyz do me jako stene kousala, ale kdyz uz vymenila zuby tak sem ji obcas i okrikla,a le prece se nemuzu porad nechat ozirat od vlasniho psa.na poslusnosti dava pozor a rychle se uci, na stope de moc hezky, ale ty obrany.... ach jo. ja nevim co se stalo, nebo co sem pokazila. treba nekdo z vas mi poradi. tak diky a zatim
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2005 20:53
- Nahlásit
Chci se zeptat, pokud mam retrivra, jaka je pravdepodobnost, ze by me v nejake situaci ochranil? Jde vubec nejak naucit hodneho psa, aby alespon trochu branil?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2005 22:38
- Nahlásit
tttynka
Zacal bych budovanim duvery ve figuranta
1) mel by s ni delat samotatne bez pritomnosti dalsich psu (to znamena zadna kruhovka)
2) snazit se fenku uklidnit a presvetsit o tom ze snim je perfektni hra (se stenetem se valet po zemi, vyzyvat ho pohybama ke hre, kdyz se stene zakousne necat se "preprat" atd.)
3) z tve strany nesmi chybet vyrazna podpora a pochvala
Velmi spatne se to popisuje dobry figurant by to mel umet, ale ne kazdy je to ochotny delat.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2005 22:45
- Nahlásit
niniel
Vetsina sportovnich psu neni schopna provest polehlivou obranu psovoda, nikdo je to neuci, to je totiz uplne o necem jinem nez o sportu. S retrivrem se da na velmi slusne urovni udelat sportovni lovecka obrana (mistryne republiky mladeze zavodi s retrivrem a ty obrany by ji mohlo vetsina NO zavidet), ale sluzebi obrana zalozena na vnitrodruhove agresi je u nej neprirozena a pokus o ni vede vetsinou k zpraseni psa.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2005 23:58
- Nahlásit
Tchor
Ja si to rikala. Jsem sice rada, ze mam neskutecne hodneho psa, ale mam strach, ze kdyby bylo potreba, tak by maximalne stekl.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2005 07:13
- Nahlásit
niniel
V takovem pripade je i dobre sluzebne pripraveny pes stejne jen prekazka, pokud se nekdo rozhodne na nekoho zautoci i pres to ze mamu sebe psa tak uz se na toho psa pripravi. I pri pouziti plicejniho psa je to vzdy prace dvojice psovod pes kde se oba chrani navzajem.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2005 10:47
- Nahlásit
Taky si nemyslim, ze kdyby k necemu doslo, ze by mi muj dobracek boxer pomohl. Presto je hodne lidi, kteri se ho boji, kdyby jen vedeli, jaky je to moula ...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2005 11:33
- Nahlásit
Anonymní
na osobní ochranu si musíš psa cíleně vycvičit a není to legrace,vřele to nedoporučuju lidem,co nedělají v bezpečnostních službách,jsou s tím pak jen problémy.Znamená to téměř pořád náhubek a na volno vypuštění jen tam,kde rozhodně nehrozí náhodná neúmyslná provokace psa...
Jde o to,že takový pes nesmí čekat,až mu zadáš povel...musí samostatně sledovat okolí a likvidovat jakýkoli pokus o fyzický kontakt druhé osoby s osobou hlídanou,i zezadu...což v běžném provozu může být dost velký problém...každý rozhovor monitoruje v pozoru,každou blížící se osobu sleduje,zda nemá úmysl napadnout...
Tohle chce fakt umět vycvičit,psa neznervit a nenaučit zbytečně přestřelovat.Opravdu to vůbec nedoporučuju.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2005 13:39
- Nahlásit
Tchor
Ja to resila proto, protoze predevcirem tu nejaky chlap prepadl moji sousedku. A to zrovna na miste, kde ja vecer vencim psa. Takze uz bude vencit pritel.
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2005 14:23
- Nahlásit
no tak jak mi radil tchor, tak v podstate se to s ni i dela, do kuhovky jsem prestala chodit uz skoro ze zacatku, i figurati mi to rekli. kdyz tam s ni du, tak delaj samy kraviny, kleknou si i valej se po zemi. vic ji ale zajima ten figurant nez hadr. zezacatku jsem k ni nemohla moc mluvit, protoze jakmile uslysela muj hlas tak se otocila na me, prej ze na me byla prilis vazana, ale ted sem na ni sama zacala mluvit a hlavne ji povzbuzovat a uz se me moc nevsima coz je dobre.ale rikaj mi ze prej ona sama nevi jestli se do toho smi zakounout nebo ne, ze sem ji to musela zakazovat. Ted sem se s ni vratila z parku, a tam se se mnou o ten hadr jako vzdycky tahala a mela o nej zajem, mezi lidi sem s ni chodila uplne od zacatku a nikdy ji nikdo nic neudelal, aspon o tom nevim.tak nevim proc nema tu duveru.to bude zrejme ten nejvetsi problem.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2005 14:37
- Nahlásit
tttynka
docela dobre v podobne situaci je kdyz s tim hadrem si zacnes s ni hrat na place ty a kdyz je rozdovadena predas ji zakouslou do hadru figurantovi aby si sni hral dal. Musel bych videt jak presne se chova abych moh poradit konkretnejc, takhle to nejde, nevim jestli je tam strach nebo jenom nejistota atd.
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2005 18:46
- Nahlásit
Tchor
no je tam spis ta nejistota, delame to taky tak ze ja si s ni taham a pak ji predam figurantovi,ja nevim ale pride mi ze obcas to pusti kdyz zjisti ze to taha figurant. jinak to ale vetsinou ukoncujem tak ze ja si s ni taham a pak s ni bezim pryc, aby to nepustila.a kdyz to na ceste pusti, tak si s ni zas pohraju a kdyz to zas drzi tak zas bezime z placu, nebo ji to hned seberu a nepustim ji uz k tomu.ja premejslim jestli se treba nemam domluvit nekam jinam, myslim na jiny cvicak, chtela bych ale zajet do stredokluk. tam je prej cvicak.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2005 18:55
- Nahlásit
tttynka
Mimochodem odkad jsi ja chodil do Stredokluk nejakejch 9 let. Cvicak tam vzdy byl na velmi slusne urovni sice se tam castecne zmenilo osazensto ale myslim ze to urcite stale je velmi slusny cvicak. My jsme ted od Slanyho ale bohuzel nase ZKO nema od noveho roku vlastni plac zaciname sice spolupracovat s ZKO Pchery ale nejsme tam pravidelne takze te nemam ani kam pozvat.
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2005 19:40
- Nahlásit
Tchor
no ja ted chodim do ZKO Letnan. ve stredoklukach jesm bydlela asi 2 roky, a ted jsem na praze 9. tehdy jsem ani nemela psy, ted mam rovnou dva. ve stredoklukach by mel byt majitel otce my fenky. a vubec bych se s nim chtela setkat. mela jsem jeste nekdy v lete, ale nejak to vzdycky nevyslo, cislo na nej mam, tak akorat zavolat a domluvit se.akorat ze je to uplne opacnej konec.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2005 20:19
- Nahlásit
Jak rikam Stredokluky muzu jen doporucit.
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2005 21:12
- Nahlásit
tak to je dobry. zajedu tam az budu mi cas.kazdopadne diky za radu. zrejme se zas za chvili ozvu, az bude zas nakej problem, zatim diky
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2005 21:21
- Nahlásit
jo a jeste sem zapomela, s obranou to moc nesouvisi, tak pardon ze to sem cpu. mam jeste mensi problemek, ze ji nejak vadi nohy. kdyz do neceho kopnu (micek), tak sice se za tim mickem rozebehne, ale pak se otoci a zahryzne se mi do nohy, a ze to uz i boli. pak poskakuje kolem a jeci a jeci, a jakmile zase soupnu noho tak se na ni zas s jekotem vrhne. tak jestli nekdo nahodou nevi, co tim chce rict. diky
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2005 21:29
- Nahlásit
To bych musel videt, pravdepodobne je to hra psi se pri hre taky chytaj za nohy docela bezne, ale jak rikam chce to videt muze to bejt taky prezkokovy chovani.
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2005 23:23
- Nahlásit
to me prave rikali ze je. i u tech obran taktez, jak kouse do me misto hadru
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2005 09:57
- Nahlásit
tttynka
Vidím to jako přeskokový chování,náprava je na osobní kontakt a dlouhodobá.
Vyber si figuranta,se kterým se ti dobře dělá a který tě metodicky púovede,a pracujte na tom.
|