Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Obrana
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . >>
Autor Zpráva
Sali
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2005 09:31
- Nahlásit

ala_baionette
já mám Bobulku napůl Malidaj napůl Huckelova Vila,a taky si jí nemůžu vynachvált.

snakebite
# Zasláno: 18 Úno 2005 09:58
- Nahlásit

zdravim všetkych znamych z hofylandu aj neznámych

snakebite
# Zasláno: 18 Úno 2005 10:05
- Nahlásit

ako sa tu aktualizujú príspevky?

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2005 10:17
- Nahlásit

Něco z Bobravy má ještě paní Helena
Holoubková(ch.st.Passo Doble)z Třebíče, nejsem si jistý ale ještě má i šťěňátka...

snakebite

aktualizuješ to pomoci aktualizovat nahoře vedle zastavit

Maruš
# Zasláno: 18 Úno 2005 10:17
- Nahlásit

snakebite
Ahoj já aktualizuju na myši,pravým tlačítkem

Ebony
# Zasláno: 18 Úno 2005 10:26
- Nahlásit

snakebite
jaktože si tady a ne na hofy, máš tam svůj klub, neopečovávanej a zarostlej

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2005 21:40
- Nahlásit

je někdo na příjmu??

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2005 21:42
- Nahlásit

Anonymní
# Zasláno: 20 Úno 2005 17:20
- Nahlásit

tak jsem včera absolvoval školení figurantů... mám z toho takové smíšené pocity... Za jedno odpoledne se toho moc stihnout nedá.....

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 19:16
- Nahlásit

zdar, já jsem tam byl také... šablony, šablony a šablony... třeba jsem neměl dobrý pocit z toho co nám říkal o boji se psem... za boj tam považovali pouze talčení psa.. docela malou váhu přisuzovali i NZŘ, ale není se čemu divit, prý všichni cvičí podle IPa..
bylo to v Prostějově, Šimek a Oliva..

co si budeme nalhávat, NZŘ je daleko náročnější a není pro každého... to ovšem neznamená, že figurant bude pouze ipařit..

V NZŘ jsou změny..

Psi bez průkazu původu se mohou účastnit všech zkoušek podle NZŘ.. DOkonce I ZVV3 a speciálek...

Nevim, co je k tomu vedlo, jestli podle zkušebáku cvičilo už tak málo lidí, ...

Ebony
# Zasláno: 21 Úno 2005 19:18
- Nahlásit

ala_baionette
a kterej si byl, já tam měla psa na kousání

Ebony
# Zasláno: 21 Úno 2005 19:20
- Nahlásit

ala_baionette
víš, ono pořádný tlačení umí prověřit nervy psa, a klidně si to dovedu představit jako boj, ale mám obavu, že to tam některým chlapcům opravdu nešlo ani tlačit

Tchor
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 19:28
- Nahlásit

Tvrtdy tlaceni s nakolnem nad psa proveri odolnost psa o dost vic nez TARTovej boj kdy se figurant se psem vetsinou jenom pretahuje, ale figurant by podle me mel byt schopny odfigurovat jakykoli styl boje. vcetne simulovanych padu apod.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 19:47
- Nahlásit

Ebony
jakže???

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 19:48
- Nahlásit

Ebony
zkus s sebou na takovýhle akce pro ně vozit glycerínový čípky...

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 19:49
- Nahlásit

ala_baionette
naprostý souhlas s tvými závěry.

Ebony
# Zasláno: 21 Úno 2005 19:54
- Nahlásit

Sali
já tam byla celý průběh, a rukáv bych tam svěřila tak 3-4 figurantům, jinak to byla celkem síla, oni někteří byli chudáci fakt cepený strachy, že jim to vůbec nešlo, toť slušně řečeno.

Ebony
# Zasláno: 21 Úno 2005 19:55
- Nahlásit

Tchor
i pádů nesimulovaných

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 20:07
- Nahlásit

Ebony
no jo,člověk je jedovatej,ale stát tam s rukávem já.....to bych exla ještě před zákusem....první čím by pes začal by mi zablokoval krk a pak bych byla plně jeho.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 20:08
- Nahlásit

Ebony
Tchoř říká,že ty nesimulovaný jsou vůlí moc neovlivnitelný.

Ebony
# Zasláno: 21 Úno 2005 20:20
- Nahlásit

Sali
no já myslela zvládnout to potom pádu, hlavně psychicky, to je taky třeba, a ne tam ležet a čumět co mám dělat

Ebony
# Zasláno: 21 Úno 2005 20:24
- Nahlásit

Sali
já taky, ale proto se nehlásim na figuranta
trocha sebekritky by pár lidem neškodila, chtěla bych dělat věcí, ale nemám na ně, tak se tam co? ne.....
to není přeci jedovatost, ale jen konstatování reality
ale abych nežrala, i jsem si na dva troufla pustit Meg, což je ocenění nejvyšší, moje zlatíčko jen tak nepůjčuju na hraní

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 20:39
- Nahlásit

to bych se asi s Bobulkou bála,v létě zcela pravidelně sundavala jinak šikovnýho kluka na táboře...te´d je o půl roku a o deset kil.o dál...

stremka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 20:56
- Nahlásit

Sali
tak jsem zase tady.Nevim nevim ale figurant by měl psa vždy ustát/tedy dobrý figurant/ a tak nechápu proč simulovat pády?Asi tomu moc nerozumím ale podle mě by se měl figurant válet po zemi jen když má v ruce hadr a hraje si se štěnětem.

Ebony
# Zasláno: 21 Úno 2005 20:58
- Nahlásit

Sali
já ji vzala jen na kůži a jen proto, aby taky občas kousala na chlapa,

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 21:09
- Nahlásit

stremka
naopak,pes se musí naučit jednak jistotě při jakýchkoli pohybech drženého figuranta,musí se naučit kontrolovat situaci....a takz pád na zem s bojem na zemi a viditelnou prohrou,kdy pes svlékne a odnáší si rukáv,bvede k navýšení sebevědomí....

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 21:10
- Nahlásit

stremka
co cvičíš?

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 21 Úno 2005 21:12
- Nahlásit

figurant by měl psa vždy ustát/tedy dobrý figurant/ a tak nechápu proč simulovat pády?
No trochu troufale si o sobě myslím, že nejsem úplně špatný figurant a padám se psem docela často
Někdy mě některý hafan pěkně sestřelí a někdy prostě padám proto abych sobě i psům nějak zpestřil boj nebo se prostě potřebujeme předvést na nějaké ukázce. Figuruju většinou služební psy a ti musí zvládnot boj ať je figurant v jakékoli poloze: stojící, ležící, třeba i sedící, klečící nebo visící na stromě

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 21 Úno 2005 21:18
- Nahlásit

ala_baionette
Do toho Prostějova jsem chtěl jet taky, ale pak jsem si to rozmyslel. Dovedu si představit jak takové školení probíhá, jednoho jsem se účastnil loni.
Když jsi jel do Prostějova, odkud jsi?

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 22:22
- Nahlásit

třeba já než jdu kousat někoho nového, tak vždycky ho pro klid duše nejdříve testnu na vodítku.. když jdeš na psa na kontrolák a nevíš kdo proti tobě stojí - není to vůbec dobrej pocit... Sport sport, ale pak tam proti tobě stojí chlapík od policie a ani nevíš, že proti tobě je Někdo opravdovej... Je úplně jedno, který sjem byl, každopádně to, co jsem se pracně učil jsem tam nikomu nepředvedl..
U nás koušeme podle nároďáku..

Mezi klukama, co jsem tak poslouchal --- nekecám všechno IPAři...

Neberu to nikomu, ale myslím si své...občas mě to i trošku zamrzí, ale to jediné co s tím mohu dělat - že já to nebudu dělat ..

Jo ti kluci padali, ale bylo to v něčem jiném... představ si že napadne dvacet centimetrů sněhu a pan figurant ukáže/ já to fakt na to IPO nesvádím / tady poběžíte deset kroků tam a potom dvacet tady, ještě deset kroků boj...

Zkrátka se ve vyznačené trase sníh udupal a všichni jsme klouzali.. Když někdo chtěl z udupaného pryč tak už měl na sobě psa a když odešel z udupaného se psem tak to nebylo podle ipa.../ /...

ale když to shrnu... nebyla to španá akce, jen to nechtělo den, ale alespoň tři, v každém probrat jeden zkušební řád...

Někdo z mnou popisovaného může mít pocit, že jsem proti ipu zaujatý... má pravdu
... mohou za to mé začátky/ které pořád trvají/ když mi na cvičáku někteří lidé říkali, děláš to na ... protože to není podle ipa...

Ipo mě úplně Ovlivnilo hahahaahahaha

ps. Co dát ještě minutu ticha za pětisetboďáky...???

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání