| Autor |
Zpráva |
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2005 22:30
- Nahlásit
Víťa
jsem kousek od prostějova...
Dobrý figurant ustojí každého psa???
...myslím, že ne..
|
Ebony
|
# Zasláno: 21 Úno 2005 22:48
- Nahlásit
ala_baionette
ale moc ti toho asi nezbude, když nechceš figurovat IPO, bohužel ta doba je taková, a že by tam byli všichni IPAři, tos mě tedy překvapil, protože málokdo předvedl něco, co by se dalo přirovnat k tomuto zkušebnímu řádu, chápu, že tréma je třeba blbá věc, ale tam to stopro u většiny tréma nebyla, mně připadli, že prostě zkušenosti chybí a to i ty základní
a nevadí, že někdo upadne, na tom sněhu to nestálo za nic, ale, že neví co s tím, to mě překvapilo
a stejně si myslím, že figurovat IPO je trochu obtížnější, než nároďák, tam se většinou chce větší práce od psa
jinak mýho psa IPO taky moc nebaví, ale to bylo asi vidět, byl to ten velikej tmavej vlkošed, ale má smolu, mě jo
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2005 23:08
- Nahlásit
nevím jestli obtížnější, každopádně šablonovitější... kolik lidí na Vašem cvičáku má OP2..??nebo ZVV3?
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2005 23:14
- Nahlásit
... já jsem nemyslel kluky z toho školení... ford? pamatuji si ho... ještě tam byl jeden pěknej, měl ho chlapík v maskáčových kalhotách a bundě gappay... ale jméno si nepamatuji
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 21 Úno 2005 23:15
- Nahlásit
Já bych figuranty osobně v žádném případě nedělil na nějaké Ipaře a ty ostatní.
Tréninkové kousání může být pestré a variabilní ať už se pes dělá čistě pro IPO, nebo třeba pro všechny ZŘ současně (teoreticky). Považuju za velkou chybu, když se šablonovitě cvičí jen sestava cviků podle daného ZŘ. Pak dojde k nějaké odchylce a takový pes může být v pr... Uznávám pestrost, různá místa, různé rukávy, ringo, manžety, různé formy boje. A klidně může jít i o sportovního psa, vůbec se nebojím, že by mu to ublížilo. Naopak získá mnohem víc zkušeností a úkoly podle ZŘ pak jsou tak nějak snadnější. Zajímavá obrana nakonec i psa mnohem více baví.
No a na zkouškách či závodě prostě figurant musí splnit to, co od něj žádá danný ZŘ (ať IPO, SchH, NZŘ nebo jiný). Pokud se po něm chce 10 kroků vpřed a 20 kroků v bok, tak je prostě musí takto předvést. Ale všem psům pokud možno stejně, korektně a bez chyb. Věř mi, není to snadné.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2005 23:18
- Nahlásit
co do toho padání... pravda bude asi někde uprostřed...
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 07:28
- Nahlásit
ala_baionette
víš já docela chápu, že znovu zpřístupnily NZŘ psům bez PP. Pokud chce někdo dneska na vrchol a dostat se třeba i ven prostě musí mít psa s PP a musí dělat IPO3 a na nějaké NZŘ mu pořádně nezbyde čas, protože styl výcviku i obtížnost cviků jsou někde jinde. Naopak pro lidi, kteří mají třeba i ty bezpapíráky je to celkem dobrá motivace, ne? dostat se na 500 stovák (400 boďák). Já když jsem začínala, tak taky mohli bez PP na celý NZŘ, no já ještě byla mládež tak jsem startovala v ZVV2 na MČRM. Jenže pak jsem "zestárla" a co teď, čuba nemá papíry, já už do mládeže nemůžu a zrovna ten rok změnily zkušebák a každá vrcholová soutěž mi byla zakázána. Měla jsem tenkrát čtyřletou fenu se šesti zkouškama včetně speciálek no a výš už nikam, nemám PP. Docela dobrá bezmoc. No teď mám pesa s PP, stará čubina se přesunula ze cvičáku na gauč a je jí taky blaze. Ale i když chci tu ZVV3 pro svůj pocit udělat, stejně je pro mě stěžejní IPO, prostě ta atmosféra vrcholového závodu je jen jedna a podle IPO je těch závodů prostě a jednoduše víc.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 09:46
- Nahlásit
ala_baionette
DÁME MINUTU TICHA ...... pětistovka byla cíl mýho chlapa,nikdy se na ní přes vylučovačky nedostal,a než mu narost další pořádnej pes,zrušili mu jí....a to měl s čubou komplet celý nároďák,jen ta obrana byla taková něžnější....no a vylučovačky jsou tvrdé.....taky vyjel moc brzo.
Dáme minutu ticha a sejdem se na Poháru ČKS.....my zatím jen jako diváci,než dospějě nová generace.....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 09:47
- Nahlásit
ala_baionette
ad dotaz na vrcholovky-naše stará čuba!!!!!!!!!!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 09:49
- Nahlásit
Tréninkové kousání může být pestré a variabilní ať už se pes dělá čistě pro IPO, nebo třeba pro všechny ZŘ současně (teoreticky). Považuju za velkou chybu, když se šablonovitě cvičí jen sestava cviků podle daného ZŘ. Pak dojde k nějaké odchylce a takový pes může být v pr... Uznávám pestrost, různá místa, různé rukávy, ringo, manžety, různé formy boje. A klidně může jít i o sportovního psa, vůbec se nebojím, že by mu to ublížilo. Naopak získá mnohem víc zkušeností a úkoly podle ZŘ pak jsou tak nějak snadnější. Zajímavá obrana nakonec i psa mnohem více baví. Ví´to to je přesně to,co se snažíme dělat,od mala,takhle pestrý to mají naše mladý,vybraný jsou ale na to,aby to zvládly....lidi se mě ptrají,jestli se mi toto nepodepíše negativně na Ipu....
vůbec nechápou,že šablona NENÍ ŽIVOT.....
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 11:03
- Nahlásit
sali
no, doufám, že se někdy sejdeme alespoň v publiku ...
Pestrost nácviku??
.. pojďme trošku poblbnout a kousneme mimo cvičák v přírodním terénu..
Z kluků, co cvičí dle nzř tam šli všichni, z kluků co jedou Ipo nešel ani jeden..
Ale u vás to je asi o něčem jiném..
není to o ipu nebo nzř, ale o lidech...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 11:09
- Nahlásit
ala_baionette
my jsme limitovaný jenom ohledem k přírodě.....a ke zvěři.Jinak děláme kdykoli kdekoli.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 11:09
- Nahlásit
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 11:27
- Nahlásit
eny
ale jdi, nebuď na sebe tak tvrdá
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 12:46
- Nahlásit
teďkon zrovna trénuju s zarytými IPaři, ty mi dají až letos pujdu na naší dvojku, no jenže sny jsou od toho aby se plnily, ne?
ještě k těm figurantům, nebyla jsem tam, nemůžu soudit jejich výkon, jen díky bohu v dnešní době za každého kdo má chuť figurovat, zkušenosti se dají získat časem.
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 12:58
- Nahlásit
omlouvám se že jsem neodpověděla včera kam chodím.Nějak mi ti kleklo a až teď jsem PC pokořila.Teď nechodím nikam ale byla jsem členem v Praze Břevnově a hostovačku ve Stromovce .Pak jsem se odstěhovala a na Mělníce nic moc
|
Ebony
|
# Zasláno: 22 Úno 2005 18:47
- Nahlásit
ala_baionette
vedle, ještě tam byl jeden, ten největší a nejtmavší, ale já byla jen dvakrát, ještě nejni úplně hotov, modrý šusťáky a modrá bunda
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 19:39
- Nahlásit
stremka
podívej se někdy do Štětí,ke Grbavčicům....taky malinaří.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Úno 2005 22:53
- Nahlásit
ahoj víťo, vlastním mladé štěně ovčáka a mám trošku problém.
Kyž jdu se psem ven, začne mi při jakémkoli projevu radosti skákat okolo nohou a tahat za nohavice.. co byste s tím dělali??
poraďte někdo...???
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 22:58
- Nahlásit
Anonymní
No ja bych to podporoval , ale pokud stim chces neco delat tak sebou nos kus hadru a stene pri hre preorientuj na nej.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 22:59
- Nahlásit
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 23:02
- Nahlásit
pokud jde o projev dominance, pak bych to rázně zakročil ..
ale pokud je to tak, jak ty říkáš, souhlasím s tchorem..Měl jsem tentýž problém u dobrmánka a je nelogické ho trestat za to, že se raduje.. směrovat ho na aportek, nebo něco, co leží na zemi... U Menta to dospělo tak daleko, že když ho chytla hrabavá, směroval jsem ho na klacky.. on potom odběhl a vrátil se s pořádnou haluzí v tlamě ...
A není to super, když vidíš, jak je šťastnej?? hahaha
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 23:06
- Nahlásit
pro tchore
ale teď se tě musím na něco zeptat já
chtěl bych vědět něco o projevech dominance u psů vůči lidem, od těch prvopočátků...
Vážně by mě to zajímalo, ale je mi blbé se ptát někoho live, ještě si o mně pomyslí bůh ví, co
díky
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 23:07
- Nahlásit
ala_baionette
Ono dobre odfigurovat zavody podle IPO neni vubec zadna sranda. Figuruju uz cca 12 let a dodneska neumim udelat vsechny psy stejne (a asi se to uz nikdy nenaucim). Mam sice druhou tridu, ale zavody a zkousky se snazim nefigurovat a specializuju se na praci s mladejma a pokazenejma psama.
Jinak me taky mnohem vic bavi delat se psama ruzny "vopicarny", ale ty skoleni by mely bejt opravdu o figurovani zkousek aby prace figurantu byla pri akcich byla aspon trochu jednotna
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 23:16 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
ala_baionette
chtěl bych vědět něco o projevech dominance u psů vůči lidem, od těch prvopočátků...
To je tezky ten projev se blbe popisuje, ale dominantni sebevedomej pes, proste chodi v dominantni poze a ceka kdo ho vyzve, nema duvod napadat sam, on vi ze dokaze kazdou situaci resit, ale rad prijme vyzvu.
A k dominanci u stenat v naproste vetsine pripadu se nejedna o dominanci. ale bud hru nebo utoky ze strachu (krome par vyjimek) Dominantni chovani vuci dospelim psum nebo lidem u stenenat nejsou prirozene a ve fungujici smecce by takovy stene moc dlouho neprezilo.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 23:27
- Nahlásit
mohl bys mi něco poradit, co se týká výcviku obrany u mého malého dobrmánka??? ber to tak, že toho moc nevím a moc toho neumím..
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 23:32
- Nahlásit
ala_baionette
Pokud budo umet klidne poradim, ale radit prez net bez osobni znalosti psa a psovoda je docela osemetny.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 23:35
- Nahlásit
kde cičíte?? nejedeš náhodou na Mistrovství republiky dle IPO3 do nezamyslic??
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 23:40
- Nahlásit
ala_baionette
No nas cvicak prisel loni o plac, takze cvicime kde se da, spolupracujem s ZKO Pchery , ale cvicime ruzne kolem Slanyho.
Na ten mistrak bych se rad jel podivat, ale nevim jestli budu moct.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 23:53
- Nahlásit
tak se tam třeba uvidime a pokecame...
Mistrovství republiky RTW DLE IPO 3
Nezamyslice
|