Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Obrana
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . >>
Autor Zpráva
ala_baionette
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2005 22:02
- Nahlásit

Pro tchor

promiň, že zase otravuji , ale vždycky mě zajímalo, jak při přípravě psa na obranářskou speciálku 2.stupně cvičíš zadržení dvou figurantů...?? už jsem to psal k dobrmánkům, tak to tu máš dvakrát..

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 08:08
- Nahlásit

ala_baionette
nějak nestíhám....

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 08:57
- Nahlásit

Sali.. Neblázni, až tak??

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 08:59
- Nahlásit

ala_baionette
ležím v biopsiích....

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 09:50
- Nahlásit

no to je jedno, já nevím, co to je... budeme tu mít pár akcí, tak když budete mít chuť, přijeďte se podívat. Bude se to týkat hlavně rotweilerů, tak asi nebude o co stát, ale..

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 09:51
- Nahlásit

ala_baionette
jste moc daleko....nemáme dost peněz na ježdění po tréninkách po celkýá republice kdy se nám zachce....štve mě to,ale to auto žere jak zjednaný.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 10:05
- Nahlásit

snad letos stihnu obranářský speciál v Malé Morávce..učim se kousat,právě jsem se chtěl jet podívat na tchore, jak to dělá, ale také až někdy bude čas...

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 11:04
- Nahlásit

ala_baionette
jak to dělá....snaží se,ale kondička už není co bývala...

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 11:15
- Nahlásit

k obranářským speciálům-včera jsem se bavla s p.Komárkem z TARTu,na speciálech se dělají takové finty jako vyselektování psů fixovaných na ochrannou pomůcku,a pak je to za nulu...figurant v ring obleku se moc nehýbe,ale viditelně odhazuje balonek,řídítkovýho peška nebo jinou motivační pomůcku...
na hospodě jsou dva,jeden si viditelně pohrává s míčkem na šnůře a dělá opilýho,a druhý beze slova vyskočí a pokouší se proběhnout ven z místnosti...
na čelním zákroku se figurant v ringu nahrbí,přitiskne lokty k tělu,znemožní zákus do předloktí a drží od sebe psa na distanc štokem nebo bambusákem....pes který bez váhání nenadskočí a neveme ze předu za prsa nebo rameno,si neškrtne.
na hladkým figurant kličkuje a cíleně se krčí,uhýbá a kryje si běžná zákusová místa jako jsou předloktí...zase pes musí umět vyskočit všema čtyřma na záda a zaseknout se tam....
ne to je parádní fotodokumentovaná metodika,jak převést rukávníka na ringo...

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 11:17
- Nahlásit

a je tady:

http://www.finographics.com/schutzhund/protection/bitesuit.html

Anonymní
# Zasláno: 7 Bře 2005 12:08
- Nahlásit

Sali
něco podobného bylo v místnosti na mistráku, hned u dveří seděl figurant s rukávem, zezadu vybíhal figurant v ringáči. Taky se jich pár našlo co se zajímali o rukáv a ne o druhého figuranta...jinak to bys viděla, kdybych včera na to dvd nezapoměla

Ghianika
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 12:09
- Nahlásit

jo to jsem byla já

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 13:28
- Nahlásit

Ghianika
jestli myslíš loňský TART obranáře,tak tam jsme byli,a v místnosti jsme chvíli dělali hlučný pozadí....

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 13:29
- Nahlásit

akorát ty míčky a pešíky jsou letošní novinka-holT SPOR´TÁCI Z KRUHU VEN!!!!!!

Ghianika
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 13:55
- Nahlásit

Sali
minulý rok na to upozorňovali na školení figurantů tak to teď už půjde do praxe

Andrea
# Zasláno: 7 Bře 2005 14:03
- Nahlásit

Pojedu na tábor, kde budou kromě jiných i 2 TARToví figuranti, ale tábor bude se zkouškama NZŘ na konci, prostě nejde o tarťácký tábor, ale o klasiku se sportovníma obranama atd. Myslíte, že ti tartoví když budou figurovat podle NZŘ nebudou mít tarťácký "návyky", resp. že můžou figurovat podle NZŘ jako figuranti co dělají čistě sportovní obrany??? Nechci si psa zkazit když s ním chci dělat jen sportovní obrany. Co myslíte?

Ebony
# Zasláno: 7 Bře 2005 19:02
- Nahlásit

Sali
no hlavně, že dělají vše pro propagaci svého zkušebáku, takhle už tam budou moct jen policajti a jiný ozbrojený složky, komu normálnímu je potřeba pes, kterej jde cíleně po lidech, takže ve mně o jednoho zájemce míň

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 20:19
- Nahlásit

Andrea
Neni problem aby jeden ckovek figuroval IPO, NZR i TART.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 20:19
- Nahlásit

To je super, my v rámci pestrého nácviku odhazujeme na kontroláku balónky a svršky...jednou jsem si vzal dva rukávy a kamarád na mě pustilpsa takovej rabijáka nekousnul si...

To tak moc zpřísňují?? no jen tak dále... stará dobrá vega... kolik lidí na ni ještě kouše? moc určitě ne

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 21:22
- Nahlásit

SALI, to je vše pěkné, ale z těch mladejch už na to ani pořádně nikdo dát kousnout neumí...???

Kdybych si na to starce nedělal sám a nevyužíval starých kamarádů, tak jsem byl v pasti... ale já se to naučím pořádně...

Sali
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 08:53
- Nahlásit

Ebony
nemyslím si,i TART se dá dělat čistě sportovně,stejně jako Ringsport,a na ringu NIKDY NEKONČÍ OBRANA ODNOSEM KOŘISTI...víš,tam kořist je celý figurant,ta hra je na to vedená,jak se přejde z těch štěněcích navlékacích pomůcek na celotělový oblek,tak se prostě figurant nesvlíká a nenechává psu vestu na hraní...najdu přesně jak to zakončují,ale to nejlogičtější pro TART je předat figuranta rozhodčímu,dát si psa k noze ,poodvést ho a dát mu kousnout na svýho pešíka a tak ho odvést do auta,nebo ho figurant vydráždí a uteče mu někam za dveře a psovod psa vychválí a odvede.

Sali
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 09:01
- Nahlásit

ala_baionette
k praktickejm kousačkám tohle všechno patří,ale pak se v jedný sezoně nedá míchat dohromady IPO a TART ani omylem...opravdu se to chce rozhodnout,kterým směrem se pes povede,jestli čistě IPO nadosmrti na maximální rutinu a maximální body nebo mix s rozumným výstupem podle sezony a potřeby,o což se snažím já,
ale není dobrý začíénat stereotypním nácvikem podle IPO a pak v dospělosti to rozšiřovat,pes se od mala musí naučit přemýšlet a samostatně řešit puzzly a questy a to se na IPO nepotřebuje....
Potřebuju naučit kousání na vestu...na vegu není problém,Bobulka vezme vegu z jakýkoli strany,veme přesně to naznačený místo,rameno zepředu zezadu....akorát to chce rychle švihnout ruku přes tělo ve výši krku a chytit se za druhý rameno,aby nevzala zranitelnou část....

Sali
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 09:08
- Nahlásit

to odhazování předmětů je taky čistě sportovní prvek,pes se prostě jen musí naučit,že jde po člověku,toho loví,ne hračky co z něj padají...je to třetí stupeň. Hračka-rukáv-člověk.Tedy hra na lov velký kořisti,zvládne to i dvouletý zvíře....ve hře.sačí když se začne tím,že figurant nechá psu pomůcku a hned si bere druhou...a tu první necháležet.A další a další....a že začneš obranu tím,že přivedeš psa v košíku a necháš ho celotělově kravnout s figurantem bez pomůcek,je to v začátku hra,strkanice se srandovními prvky,pes přitom hopsá jako když se strká s druhým psem....figurant hecuje,chválí,sněhový kole do psa metá,směje se,prostě sranda s prvky dominance psa,pas se odkouše a zase se to zakončí tímhle blbnutím....prostě pes se naučí,že ta hra je s ČLOVĚKEM,NE S VĚCÍ.

Alexa
# Zasláno: 8 Bře 2005 19:37
- Nahlásit

Nevíte někdo o školení figarantů ve Stč kraji?

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 8 Bře 2005 22:05
- Nahlásit

ala_baionette
...odhazujeme na kontroláku balónky a svršky...
No my u nás na Moravě spíš předměty odhazujeme při hladkém zadržení Na kontroláku by to jaksi postrádalo smysl, když se pohybuju proti psovi. Ani nevím čím bych to házel, když na jedné ruce mám rukáv a v druhé držím klacek.

ale z těch mladejch už na to ani pořádně nikdo dát kousnout neumí...???
Upozorňuji, že umí! Pro dobrého psa je i Vega docela snadná, pokud chce kousat. Jen si pes musí uvědomit, že musí vykázat řádný výkon, aby se na tvrdém a hladkém silonu dokázal udržet. Pokud pes opravdu chce, kousne i na betonový sloupek
Dnes je spíš problém, někde tu Vegu ještě sehnat (nerozkousanou)

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 8 Bře 2005 22:18
- Nahlásit

Tart jako sport
Naprosto souhlasím se Sali (spíše Salim?). Tart i policejní kynologie se v podstatě dá dělat čistě jako sport či spíše hra. U Policie ČR to dnes funguje naprosto běžně a není to vůbec na škodu. V praxi mám stejně vyzkoušeno, že pes naprosto bezpečně pozná, kdy jde do tuhého. Pozná i to, že protivník (pachatel, drban, atd..) má plné kaťata a náležitě si ho vychutná. Pes reflexivně použije praktiky, které si osvojil ve "sportovním" výcviku, jen asi tak 10x silněji. Když jsem to zažil poprvé, jen jsem valil oči, co dokáže s chlapem udělat jeden průměrný ovčák.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 22:38
- Nahlásit

já jsem myslel figuranty, víťo

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 22:40
- Nahlásit

o s těmi předměty to bylo při nácviku, na couvačce..byly to takové ty pískací hračky a balonky.. ty se k nám nechceš přidat, jestli domluvíme ten tábor? k nám na moravu bys to měl kousek

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 8 Bře 2005 23:22
- Nahlásit

já jsem myslel figuranty, víťo
To mi nedošlo... asi jsem si seděl na vedení

Tábor?
Kdy, kde a s kým? Možná, že by se pár dnů našlo...

Anonymní
# Zasláno: 9 Bře 2005 01:55
- Nahlásit

domlouváme to s Sali, Tchorem a Stremkou, že si uděláme svůj vlastní, co nejlevnější

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání