Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Obrana
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 15 . 16 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 19 Led 2005 17:37
- Nahlásit

ale na poslusnosti jsou obcas korekce a to i pomerne citelne nutny k upresneni rozdovadenyho zvirete.
Ty brďo, tak zrovna poslušnosti bych nečekala, tam já jedu totál pozitiv, i když mám zvířata vyhnaný naprosto na vysoký obrátky
já si taky vybírám (aspoň se snažím) F1, ale zase nějak mám od mala ten vztah tak udělanej, že se ode mně to zvíře odmala nehne, taková ta filozofie, že zábava začíná a končí u pána. A hlavně mi stačí zvýšit hlas, u všech, ale je fakt, že si je k tomu odmala vedu. A mantinely mám taky naprosto jiný, než by asi kdo čekal

ale přesněkdyz se na ne houknu konci zabava a proste se posloucha.

Ebony
# Zasláno: 19 Led 2005 17:38
- Nahlásit

To sem byla já, jen to s tímhle fótem neumím

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 17:42
- Nahlásit

Ebony
jak u jakych cviku a jak u jake metodiky, ale kazdy ma svuj styl a metodiku, a jak jsem psal kazda dobre udelana metodika ma sve vysledky.

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 17:45
- Nahlásit

Tchor
Unas maj psi proste nastaveny mantinely
taky vedi ze kdyz se na ne houknu konci zabava a proste se posloucha.
No jóo tady o tohle jde všem, ne?
Dál jak píše Ebony, vztah/hlas, případně něco fyzičtějšího, ale ne ostnáč, elektrika, klacek
PS: jak u F1 tak u jiných závodníků (Ale souhlasím, že F1 nemá co dělat u nezkušenců - tam to k výše popsaným korekturním prostředkům přímo svádí

Sali
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 19:08
- Nahlásit

Ebony
to je ta metodika v levý couračka od ostnáče a v pravý pešek nebo balonek...někdy to má cenu...

Cendra
# Zasláno: 20 Led 2005 08:16
- Nahlásit

Ja se vam sem taky přidám, já osobně souhlasim s Tchorem, vše se snažit udělat mírnými prostředky, ale někdy to opravdu nejde. skoro rok jsem odnaučocala pejsinu napadat v maketě a jediné čeho jsme docílily bylo, že pejsa přiběhla vyskočila ďobla, sedla a předpisově štěkala, a přes veškeré snažení a škubání na vodítku připnutém na normální stahovák, nic. Pro představu mám s ní super vztah, normálně mi stačí jen zvednout hlas a pejsa už se lísá, jako že nic. Řekněme, že je spíš měkčí, žádnej tvrďák, co vše vydrží. No a pak jsem změnila výcvik já. Nasadil se ostnáč a věřte nebo ne stačily tři tréninky a máme vyštěkání jak víno. už je to rok a žádný problém, splněny tři zkoušky dvakrát obrana za výborně jednou "jen" velmi dobře, ale vyštěkání za plné vždy. Podle mě daleko víc vadí psovi neustálé škuby do krku, nehledě na to, že to může mít i zdravotní dopad. Někdy holt u příliš namotivovaných psů je ostnáč na místě, protože nic jeného jednoduše navnímají. Samozřejmě, že patří VŽDY jen do rukou zkušeného psovoda, v horším případě alespoň pod jeho dohledem. (já už cvičím cca 11 let a něco přeci jenom vím ) Myslím že Tchor zná spoustu takovýchto případů a přesně o nich mluvil, někdy je prostě nutné zvolit zdánlivě větší zlo, aby se předešlo daleko horšímu.

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 08:26
- Nahlásit

Jojo, s tímhle souhlasím taky....

Tchor
jak jsem z Tebe včera tahala rozumy ohledně obrany... Zkoušela jsem včera venku s pejsou na prochajdě, aby štěkal na povel i v "neznámém prostředí", ale dalo to strašnou práci ho přesvědčit, aby udělal aspoň "hůůů" - je zcela soustředěný na procházku....a myšičky Když tedy chci, aby uměl vyštěkávat, musím ho naučit, aby uměl štěkat v jakémkoli prostředí, že ???

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 10:05
- Nahlásit

Cendra
přesně tak,když už se situace sestaví tak,že jsou třeba intesivní korekce,jejichž opakování na standardním řetízku by rozhodně vedlo k nervositě a event.poškození tkání zvířete,když by se volil stahovák,sáhnu po ostnáči taky. Silný kontrast,jeden dva tréninky a pak,když to bylo dobře udělaný,už jen samá dobrota nervy zmizí nebo se ani neobjeví...
Ale to nemá cenu rozebírat,to je téma pro výlevy emocí místo klidné praxe podložené znalostma...tady není doškolovák,Schutzhund pro pokročilé,ale abeceda začátečníků...a těm ostnáč do ruky fakt nepatří.

Anonymní
# Zasláno: 20 Led 2005 10:17
- Nahlásit

Sali, ostnáč a elektrika...Vždycky na to asi musí dojít.Už asi na každym diskusnim fóru bylo probíraný tohle téma
Každej víme svý,že jo

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 10:24
- Nahlásit

Anonymní
akorát nevím,proč na to pořád dochází...pokaždý to někdo vytáhne a žádá kolektivní odsouzení...pro dobro mazlíků a čistotu duše...čím víc o tom neví,tím víc o tom hejkají...
Nechť si všichni škubnou,každý tím,co vyznává.

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 10:24
- Nahlásit

Ale to nemá cenu rozebírat,to je téma pro výlevy emocí místo klidné praxe podložené znalostma...tady není doškolovák,Schutzhund pro pokročilé,ale abeceda začátečníků...a těm ostnáč do ruky fakt nepatří.

A nemyslíš, že právě proto MÁ cenu o tom mluvit? Sali, mě na tobě vyloženě vadí jedna věc: a to, jak každou chvíli dáváš najevo, že se se začátečníkem nebudeš bavit o tom a o tom. Ale na to už taky jednou přišla řeč a těžko se shodnem. Jen děkuji tomu, že alespoň Tchor je ochoten se začátečníkem, který má třeba pochybnosti diskutovat a spoustu věcí vysvětlit. Také by mu to klidně mohlo lézt na nervy

Cendra
# Zasláno: 20 Led 2005 10:25
- Nahlásit

Sali
to máš pravdu, naprosto s tebou souhlasím. žádné donucovací prostředky do rukou začátečníků nepatří. Může mě trefit, když na procházce potkávám lidi, kteří mají pesana např na ostnáči. a mnohdy si ještě myslí, jak nejsou drsní

Nikita
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 10:55
- Nahlásit

Sali
tady není doškolovák, Schutzhund pro pokročilé, ale abeceda začátečníků

Otázkou je, jak definovat začátečníka a jak pokročilého. Podle let, jak dlouho cvičí? Podle psů, které měl? Podle složených zkoušek? Nebo jak???
Někdo se roky snaží, leč marně, někdo po dvou letech zvládne i vyšší dívčí.

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 10:58
- Nahlásit

A já si dovolím ještě jednu poznámku: každý byl jednou začátečník a kdyby se na něj zkušení vykašlali a odmítali se sním bavit, jen proto, že začíná, těžko by se dostal někam výš...

Anonymní
# Zasláno: 20 Led 2005 11:00
- Nahlásit

A nemyslíš, že právě proto MÁ cenu o tom mluvit? Sali, mě na tobě vyloženě vadí jedna věc: a to, jak každou chvíli dáváš najevo, že se se začátečníkem nebudeš bavit o tom a o tom.

Nefer,souhlasim se Sali.Nemá.Navíc téma začalo obranama a skončilo u dětinskýho dohadování o ostnáči.Je jasný,že každej na to má svůj pohled,je jasný,že psovi cuknutí na stahováku není příjemný,ale o tom je výcvik.Ale to by se mohlo rozebírat do nekonečna,co je a co neni pro psa příjemný (a to už tu taky jednou bylo).

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 11:05
- Nahlásit

Aha, tak díky tomuhle přístupu by Terri těžko mohla napsat: díky, že jsem si rozšířila zase trošku obzory....

Anonymní
# Zasláno: 20 Led 2005 11:14
- Nahlásit

Nefer,ještě jsem nezažila,že by Sali někomu neporadila.Jde o to,že když ti řekne,že TAK a TAK je to nejlepší a ty na to řekneš - to nikdy psovi dělat nebudu,to ho bolí - čekáš,že s tebou o tom bude donekonečna diskutovat?Navíc v tomhle směru - ostnáč,elektrika - je to fakt jen o subjektivních pocitech dotyčnýho a ne o nejlepším způsobu docílení požadovanýho

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 11:22
- Nahlásit

čekáš,že s tebou o tom bude donekonečna diskutovat?

Ne, ale stačí to dotyčnému odůvodnit a ne mávnout rukou: tak to se s tebou nebudu bavit. Podle mě je začátečník, který přemýšlí mnohem lepší než ten, který splní hned co mu kdo doporučí a nedojde mu, že to je třeba blbost.
Tohle ale beru všeobecně - o Sali, bez Sali se bavit nebudu.
Já jsem třeba ze začátku měla problém se psem pořádně škubnout a nikdo mě neposlal někam a tu trpělivost se mnou měli, ale to bylo v reálu.
Podle mě se ale na diskusní fórum chodí hl. diskutovat. Když se o nějakém tématu nehodlám bavit, nebudu do toho vůbec zasahovat a ne schazovat "začátečníky", že se zajímají o něco navíc.

Nikita
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 11:34
- Nahlásit

nefer
každý byl jednou začátečník a kdyby se na něj zkušení vykašlali

Podle mě je začátečník, který přemýšlí mnohem lepší než ten, který splní hned co mu kdo doporučí

Úplně souhlasím. A to platí všude a ve všem. Proto i ta moje úvaha o tom, kdo je začátečník a kdo už není. Viděla jsem psovody se super výsledky, kteří zvládli taky udělat kravinu. Nikdo není dokonalý ani neomylný.

Mně kolikrát pomůžou právě postřehy lidí, kteří o tom moc nevědí, tak se ptají i na věci, které vidí, nerozumí jim (proč a nač) a mně přijdou úplně samozřejmé. A kolikrát se po dobrém postřehu zamyslím a zjistím, že je to fakt nějaký přiblblý stereotyp, který zrovna tady v té situaci není na místě...

Anonymní
# Zasláno: 20 Led 2005 11:37
- Nahlásit

Taky jsem začátečník,taky se ptám.Nikdo tu začátečníky neshazuje.
Proč ale diskutovat o něčem,co předem zavrhuješ?Chceš se vlastně dozvědět nejlepší výcvikový metody,postupy,fígle,nebo se dohadovat o tom,jestli psa bolí elektrický impuls nebo cuknutí na ostnáči?

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 11:41
- Nahlásit

Proč ale diskutovat o něčem,co předem zavrhuješ?
Nic takového jsem neřekla ani já ani nikdo jiný. Kdybych nebyla přístupná diskusi, těžko se budu ptát Tchora na jeho názor, nemyslíš?

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 11:42
- Nahlásit

Nikita
...podle výsledků....jiné kriterium není. Nikde ve světě,v žádném sportu,v žádné práci...tady to není o senioritě,ale o výkonu.

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 11:48
- Nahlásit

nefer
když já nejsem diskutétr pro diskusi....já sem fakt nepatřím...jsem radši na place se psama,v reálu,než si o tom donekonečna povídat s lidmi,se kterými netrénuju...
podívej tam,kde jsem běžně,tedy na Hofylandu,je parta,co se dost často setkáváme a trénujem spolu,nebo ve skupinkách,a pak je přes den o čem mluvit...to už není diskuse,ale přerušovaný pohodový pokec lidí,co se znají osobně...a bavíme se pak konkrétně,ne o neznámých psech bez společné platformy...tam to fakt už je místama "schutzhund pro pokročilé"...a tam si rozumíme.

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 11:51
- Nahlásit

Nikita
ad začátečníci a postřehy-přesně to teď pozoruju u kamaráda neurologa,fakt fajn chlapa,co začal s bílou ovčandou dělat stopařinu,a vzal to poctivě,přes literaturu k lidem,co jim to čuchá...a chodí,šlape,ptá se cíleně a adresně,stručně a jasně,k věci a z pozice člověka,který ví,jak to v mozku cvaká...jeho úhel pohledu je pro nás přínos.

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 11:58
- Nahlásit

Sali
Chápu, tam ale není tady. Já jsem taky radši venku, ale když sedím v práci celý den u počítače mezi lidmi, který můj koníček nesdílí, podiskutuji ráda i s někým, koho osobně neznám a trošku si ty obzory rozšířím.

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 12:22
- Nahlásit

FiSt
No, ale tady nikdo ostnák začátečníkům neradí , spíš naopak. A diskuse byla hl. o tom, jestli je opravdu někdy potřeba nebo se to dá udělat i jinak a stejně dobře. Ale to už nemá cenu rozebírat. Kort my dva spolu - to už bude zase jen slovíčkaření, kdo jak co myslel

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 12:31
- Nahlásit

Já to věděla a jsme u slovíček

To by musel bejt člověk svatej, aby se s tebou mohl bavit

co to má znamenat? Nějak jsem to nepochopila a krom toho, svatí mě neskutečně nudí a s tebou bývá docela sranda

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 12:41
- Nahlásit

nefer
když tady je to dost často vůz-koza syndrom,mě u cizích lidí chybí společná znalost platformy,na který se pohybujem...a obrany samy o sobě jsou strašně kontroversní téma,kde nestačí mít jen v hlavě,ale chce to i šestý smysl pro psa,postřeh a rychlost...a řešení se rodí z tohohle přímo v průběhu dění,není čas hodit pausu a promyslet si co te´d...nejdřív se akce musí nějak ukončit a PAK se dá diskutovat...
Já už nechci nikomu na tohle téma nic radit,ono to ani nejde...to chce stát spolu na place a vidět psy v reálu...a ne jednou...

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 12:49
- Nahlásit

FiSt
já tě hněvám? Proboha proč? To nechci. Já si doteď myslela, že jediný náš problém je, že si nerozumíme na úrovni vyjadřovací a ne v tom, že tě štvu . Tak já už mlčím, no.

Sali
A jsme zpět u obran - to je dobře. To co jsi napsala - o to mi přesně na začátku šlo, když jsem tohle fórum zakládala. Ne o konkrétní rady, ale Zjistit, co nejvíce postřehů o tom, co je potřeba "mít" než se do toho člověk pustí v praxi a trochu postoupit v rozhodování jestli ano/ne.

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 12:51
- Nahlásit

FiSt
můžu zabočit do krásné literatury,když je dneska tak moderní Pán prstenů?
V prvním díle říká Gildor Inglorion Frodovi: "Elfové zřídkakdy dávají jednoznačné rady,protože rada je nebezpečný dar i od moudrého moudrému a každá cesta může vést ke špatnému konci."

no a wo tom to je......

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 15 . 16 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání