Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Obrana
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 15 . 16 . >>
Autor Zpráva
Nikita
Člen
# Zasláno: 10 Led 2005 10:19
- Nahlásit

Anna
Co si myslíte je lepší cvičit revíry(běhačky) na sucho-bez figuranta a vyštěkání zvlášť nebo najednou?.
Já to cvičím zásadně extra. Extra běhačky, extra vyštěkání, pak se to spojí. Makety jsou vysloveně o poslušnosti.

Anna
# Zasláno: 10 Led 2005 11:08
- Nahlásit

No právě, jak řeknu, že revíry nejsou o obraně, ale poslušnosti hned mají někteří koudel u pr...

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Led 2005 14:54
- Nahlásit

Anna
odděleně,vždycky odděleně...běhačky jsou poslušnost,něco,co pes musí splnit,než dostane za odměnu kousanec....
Vyštěkání zvláš´t na přímo v různých terénech a polohách i pohybech figuranta(tzv.tancování se psem...couváš od něj,šlapeš bokem,a tak podobně,a až za maximální řvaní nahodíš rukáv k odměně)

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Led 2005 14:57
- Nahlásit

Já si při pokročilejších běhačkách beru kousací pomůcku nebo přímo figuranta na osu,a za rychlé oběhnutí makety s rychlým návratem dostane čuba hned kousnout...pěkně na ose,aby pochopila,že kousnutí si zaslouží běháním....a dělám jednu po druhý,na poslední si tam pošliu figuranta a ženu čubu napřímo.

Anna
# Zasláno: 10 Led 2005 16:04
- Nahlásit

Já dělám běhačky kombinovaně na aportík a ňamku a štěnice běhá jak splašená. Nejvíc mě pobaví, když pak přijdu a oni jé ty máš pěkný běhačky jaks jí to naučila. Tak vysvětluji, vysvětluji a příště? Dělaj se revíry, šup figuranta za poslední zástěnu a pes vyběhne k první maketě, pak to otočí a hurá na figuranta. V lepším případě vyštěká, ale většinou hned zakousne.
Kdyby aspoň toho figuranta stavěli pokaždé jinam. Ale snad se blýská na lepší časy, příště jsem je přesvědčila, že to rozdělíme. Tak jsem zvědavá.

Anonymní
# Zasláno: 10 Led 2005 16:58
- Nahlásit

Anna
Jo a kdyz k tomu pridas ze i vystekani se da udelat na balonek. a ze se tim pes nenauci napadat figuranta. Nebo ze poustecky se nejlip nauci u maleho stenete pri hre a v klidu tak te roznesou na kopytech, ale toho si vubec nevsimej.

Tchor
Člen
# Zasláno: 10 Led 2005 16:59
- Nahlásit

to predesle jsem byl ja.

FiSt
# Zasláno: 10 Led 2005 17:33
- Nahlásit

Určitě je dobré to odělit, nebo alespoň střídat. Podle mě to není vůbec proti ničemu, protože i ten pes, který to bude znát jen jako poslušnost v případě, že potká za maketou či za stromem figuranta s rukávem, na něj začneštěkat a nepoběží dál.

FiSt
# Zasláno: 10 Led 2005 17:34
- Nahlásit

Teda "oddělit"

Anna
# Zasláno: 11 Led 2005 12:06
- Nahlásit

To Tchor to už jsem si taky vyslechla, když se divili, že dělám jen běhačky a nedělám vyštěkání. Nedokážou pochopit, že nechci dělat vyštěkání se psem, který mi neštěká na povel.

Díky všem za podporu a ve svém usilí nepolevím a budu to do nich tlouct a tlouct (dokud neztlučou oni mě)

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Led 2005 12:13
- Nahlásit

Anna
prosímtě tak se s nima o tom nebav a dělej si svý,co myslíš,my taky máme nerozštěkanou roční malinušku Bobulku a taky děláme jen běhačky,a kousání normální,dokud mi čuba nebude zvučně a rytmicky řvát na balonek v mé ruce,že ho chce a chce a chce,nemá cenu jí stavět štěkat pod figuranta...čuba je šíleně dychtivá a při obraně přirozeně němá.

Anna
# Zasláno: 11 Led 2005 12:40
- Nahlásit

Sali
Já mám teď 8 měsíců ovčačku a na obraně začala štěkat až asi před měsícem, a štěkání na povel je u ní dost velký problém, ale nepolevuji a vymýšlím.
A k tomu mluvení do dubů (teda některých psovodů)- když mě to nedá, když vidím jak si k.... psy a pak je dusej za napadání a odbíhání a přitom je to jen jejich chyba. A navíc tam chodí pár mladejch nadějnejch a myslím, že ty už začínaj poslouchat víc mě. U nás je problém, že tam jsme 3 "zasloužilí" - už máme nějakej pátek odcvičeno - pak je tam pár takovejch co všechno vědi, u stolu maj nejmíň 5 mistráků a ve skutečnosti stěží 1 ZVV1 s odřenejma ušima a pak omladina.
Kluci si většinou pilujou obrany, takže to zbývá na mě.

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Led 2005 14:22
- Nahlásit

Anna
tak se otoč a mysli si svý.....kdo se zeptá,nechť se doví to njejlepší z tebe,ale nedělej si náběh na žaludeční vředy mluvením do dubu....

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 12 Led 2005 08:56
- Nahlásit

štěkání na povel je u ní dost velký problém, ale nepolevuji a vymýšlím
Štěkání bývá u chtivých psů problém jen do té doby, než pochopí souvislost když pořádně zaštěkám - dostanu kousnout (aport atd.) jak tohle psovi docvakne, je to v pohodě

tak se otoč a mysli si svý...
Bývá to nejlepší řešení! Některým lidem nevysvětlíte nic, prostě jsou mistři světa, všude byli, všechno znají atd... No a ti méně omezení a vnímavnější si brzo všimnou rozdílů v pokroku výcviku a sami si pak nenápadně začnou chodit pro rady. Důležité je nelámat nic přes koleno, je nutné si uvědomit, že i s těmi "chytráky" strávíte na cvičáku ještě několik let.

Evik
Člen
# Zasláno: 18 Led 2005 12:20
- Nahlásit

já bych jen chtěla dodat k té výjimce ze zákona, o níž žádá TART....nerada bych se mýlila (už je to nějaký čas, co jsem ten zákon četla), ale myslím že tam je jasně stanovena výjimka pro výcvik psa v obraně pro služební účely.

Tchor
Člen
# Zasláno: 18 Led 2005 20:09
- Nahlásit

Evik
Neni, akorat se pripravuje novela aby ozbrojene slozky a organizace pripravujici psy pro ne mohli. Podle soucasneho zneni to nesmi ani policie ani armada.

Evik
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 10:15
- Nahlásit

Tchor
Fakt jo, no to si zase naši poslanci něco vymysleli... oni tedy spíš mnozí vůbec nepřemýšlí..

Já bych se ale teď ráda zeptala, jak psa správně začít učit "revír" - v obraně jsme na začátku - zatím koušeme v kruhovce na peška. Pejsa má myslím dobrý zákus a peška vydrží nosit dost dlouho aniž by překusoval....S tím revírováním jsme ještě nezačali, poradíte někdo jak na to, abych to pejsovi nezkazila????Předem moc díky za rady.

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 10:37
- Nahlásit

Evik
no ja ucim reviry v ramci poslusnosti a to jak vystekani tak obihacky a volne reviry. Akorat kazdou cast zvlast zvlast obihacky zvalst vystekani na balonek, zvlast volne reviry.

Evik
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 10:48
- Nahlásit

Tchor

a nemohl byste mi osvětlit jednotlivé pojmy zvlášť, tedy jak co naučit. Vyštěkávání jsme zatím dělali na cvičáku tak, že než pejsa dostal kousnout, musel aspoň párkárt zaštěkat. Sice jsem viděla několik obranářů v akci, ale nevím přesne, jak naučit obíhačku a není mi jasný pojem "volný revír". Díky za odpovědi a omlouvám se za možná přihlouplé dotazy - jsem fakt začátečník.

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 11:01
- Nahlásit

Evik
nejdriv dotaz steka ti na povel?

obihacka
je obyhani 6 maket rozmitenych na okraji placu v pravidelnych rozestupech.
Ucim to takze sa rozdoivadim na balonek , posadim si ho k noze cca 1m pred maketu a s povelem revir snim maketu obehnu za maketou dostane balon po par pokusech uz nebehamse psem , ale jen naznacim vybeh a presunu se z druhe strany makety kde pes dostane balon. Postupne prodluzuji vzdalenost od maket az na osu postupu. Kdyz pes bez problemu beha jednu maketu od osy pridam druhou stejnym zpusobem a tak dale az beha vsech sest.

vystekani
Ucim az kdyz pes spolehlive steka na povel a ucim mimo maketu kdekoli a kdykoli. Psa si privolam ke mne a kdyz sedi dostane povel revir stekej a kdyz zasteka dostane balon postupne prodluzuju dobu stekani a odbouravam povel stekej. Po te mi psa vysila na me partnerka ale zase na ruznych mistech a jen obcas v makete.

Volny revir
Je revir v prirodnim terenu vetsinou v lese ale taky treba ve zborenem baraku nebo hale fabriky atd.
Ve stavu v jakem ve vycviku jste nema asi cenu popiusovat podrobneji metodiku.

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 11:32
- Nahlásit

Evik
Jo a jeste navykej mi na netu se nevyka.

Evik
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 11:41
- Nahlásit

Tchor

děkuji moc, dobrá, budu tedy tykat.....
Jo, pejsa mi na povel už štěká dobře. Zprvu se mu na cvičáku vůbec nechtělo, ale doma jsme pilně trénovali a teď už ho štěkání vysloveně baví.

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 11:43
- Nahlásit

Takze muzes zacit trenovat to vystekani na prochazkach se psem

Evik
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 11:51
- Nahlásit

Tchor
jo, teď mě ještě napadá - můj pes na balonky moc není - jako odměna je pro něj nejvíc žrádlo a pak podrbání.... a taky slovní pochvala - nevím, zda se tohle při nácviku obrany může, zda je to vhodné.... A přitom vyštěkávání má být při nácviku pes na vodítku.?? na jednom cvičáku jsme viděla, že tak dělají....... Jinak mám obavu, že kdyby někdo mého psa vyslal aby vyštěkal mě nebo jinou osobu, kterou má rád, mám strach, že štěkat nebude... Zkoušela jsem s přítelem na procházce toto: přítel se schoval do roští, aby na něj pejsa neviděl. Potom jsme ho šli s pejsou jako hledat a když ho pejsa našel, nenechala jsem ho jít hned k němu ale dala povel štěkej. Pejsa se na mě díval jak na blbce - jako proč by měl štěkat na páníčka -...... je to normální, nebo divný???

Evik
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 11:52
- Nahlásit

pardon, ještě jsem měla doplnit - divný v tom smyslu, že povel štěkej pes už v té době znal a bezvadně ovládal....

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 11:58
- Nahlásit

Evik
pokud to ucis na sebe ucis to bez viditka. Voditko se pouziva pokud se uci vystekani v ramci obrany na drazdeni figurantem tam nesmis psovi dovolit aby si kousnul, ale pokud to psa naucis nejdriv na sebe a pak spolupracujes s figurantem ktery to umi a chce vyuzit nepotrebujes voditko vubec.

odmeny jsou kapitola sama pro sebe, hra je nejvyuzitelnejsi odmena, ale pokud na ni pes neni je potreba pouzit k odmene to co psa laka skoro vsude lze pouzit pamlsek.

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 11:59
- Nahlásit

Pejsa se na mě díval jak na blbce - jako proč by měl štěkat na páníčka -...... je to normální, nebo divný???
to jste preskocili pulku schodiste nejdriv ho to vystekani musis naucit, to ze umi stekat na povel je pouze podminka k tomu aby se to mohlo zacit ucit takhle.

Evik
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 12:11
- Nahlásit

Tchor
Já jsem asi fakt pitomá, ale pořád nechápu jak ho mám naučit štěkat na sebe....
Jinak musím říci, že štěkání na povel jsme zatím vždy dělali na cvičáku nebo doma na zahradě. Volně v přírodě (kromě toho jednoho nevydařeného pokusu) mě to zatím ještě nenapadlo....
Ono je vůbec nejhorší, když má rychle chápající a bystrý pes sice snaživou, leč "lehce natvrdlou" paničku....

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 12:24
- Nahlásit

Evik
neblazni ucenej z nebe nespad. nejlepsi co ti muzu poradit jezdi po ruznejch cvicacich koukej jak to delaj jinde, zustavej na cvicaku i kdyz vetsina zacatecniku odejde aktivne se zajimej o deni a jednotlive metodiky. Metodik je opravdu hodne a ne vzdy je ta nejprimejsi cesta ta nejlepsi.
Prez net bez znalosti psa se radi blbe ja ti muzu napsat mximalne jak to ucim ja nebo jak bych popsanou situaci resil, ale bez prime znalosti psa i psovoda muzou bejt ty rady zavadejici.

Evik
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 12:31
- Nahlásit

dobře, díky

já chodím na cvičák do Jinonic, obranu děláme většinou pod vedeném Filipa (FiSt), budu tedy koukat a ptát se. Máš pravdu, po internetu se to blbě řeší.... ale přesto díky.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 15 . 16 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání