Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Kříženec belgického ovčáka - tervuerena
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 22 . 23 . >>
Autor Zpráva
makrel
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 21:05
- Nahlásit

Selektivní hluchotu mám dost často i já .-D

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 21:23
- Nahlásit

davidkova renata

a to počkej až dorazí Psisko

mám obavu, že Psisko by si ani neškrt, dneska byl zastíněn
ostatními, nenapadá mě, čím víc by to ještě rozdmýchal

eva valoi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 21:28
- Nahlásit

Tak jsem zpět a dneska musím Bena pochválit. Jsem přesvědčena, že pochopil, co je povel ke mně - tedy pokud ho mám na dlouhém vodítku a zavelím, pes přiběhne, sedne a hledí. Byl odměněn nakrájenou jitrnicí, kterou jsem měla schovanou ve skleničce v kapse. Bohužel si samozřejmě hned všiml, že lovím v pravé kapsa a ta mu potom nedala pokoj.
Na vaše rady jsem se rozhodla, že budu chodit cvičit na klidné místo - máme nad barákem hřiště, kam prakticky nikdo nechodí. Můžu tam Benouše i pustit, ale tady nastává kámen úrazu. Když jsem ho pustila, tak na povel ke mně reagoval poprvé, pak byl zaujat očicháváním studny a na můj povel zareagoval, až když jsem k němu přišla a uvázala ho na vodítko.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 21:30
- Nahlásit

kachna_
Míček zatím nenosí a vůbec mi připadá, že si moc hrát nechce. On se nejlíp zabaví sám trháním rohožky či žvýkáním bot, které chodí krást do předsíně (taky ví, že to nemá dělat, ale asi je to silnější než on).

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 21:38 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

eva valoi
Tak jsem zpět a dneska musím Bena pochválit. Jsem přesvědčena, že pochopil, co je povel ke mně - tedy pokud ho mám na dlouhém vodítku a zavelím, pes přiběhne, sedne a hledí. Byl odměněn nakrájenou jitrnicí, kterou jsem měla schovanou ve skleničce v kapse.

Dobrý...

Bohužel si samozřejmě hned všiml, že lovím v pravé kapsa a ta mu potom nedala pokoj

Jistě... není přeci blbej...

pak byl zaujat očicháváním studny a na můj povel zareagoval, až když jsem k němu přišla a uvázala ho na vodítko.

V tom případě na něj zavolej jménem, počkej až se soustředí na tebe a až pak dej povel... Pokud na tebe nereaguje, ale zajímá se o něco jiného, vůbec mu povel nedávej.

Před cvičením je dobrý nechat psa trochu proběhnout, začuchat si, a tak... Čili, cvičila bych až po cca 10 minutách od příchodu na hřiště. Před tím mu třeba házej balónky nebo tak něco...

Tohle cvičení je od toho, aby si ho pes postupně vštípil a navázal se na tebe.
Později přejdete na to, že zavoláš a pes bez štráchů přiběhne...

LucieS
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 21:38
- Nahlásit

pak byl zaujat očicháváním studny a na můj povel zareagoval, až když jsem k němu přišla a uvázala ho na vodítko
Dávej povel jen tehdy, kdy jsi kousek od něj a pes nečuchá, není ničím zaujatý a tváří se, že "nemá zrovna do čeho píchnout". Pak přijde rád

Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 21:49 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

eva valoi
Míček zatím nenosí a vůbec mi připadá, že si moc hrát nechce

Aha, no, moje Tonička si taky s míčkem atd. nehraje, hračky ani nezná a neví co s nimi. Akorát chápe, že jsou pro ostatní psy důležitý a občas si je nasyslí pod polštář v pelechu . Ale bavěj jí klacky, šišky a oříšky...

Jestli morduje rohožku atd., řekni mu "fuj" a dej mu místo toho něco, co dorvat může. Brzy si bude hledět jen "povolené hračky"...

U nás jsou oblíbené u trhačů Hipíka a Žofky tyhle uzle za pár korun.

Je za pár kaček a na rozdíl od jiných vydrží drsný zacházení.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 21:52
- Nahlásit

Tu rohožku jsem mu už věnovala, je to taková slaměná a stála asi dvacku. Jinak nějaké ty hračky mu koupím.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 21:54
- Nahlásit

Jinak si budu muset sehnat tu stopovačku nebo nějakou dlouhou šňůru. Dneska jsem i nastavovala vodítko.

Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 22:02
- Nahlásit

eva valoi
Jinak si budu muset sehnat tu stopovačku nebo nějakou dlouhou šňůru. Dneska jsem i nastavovala vodítko.

Stopovačka je dobrá věc, akorát osobně bych ji nepoužívala v lese a křovinatém terénu. Kdyby se stalo, že třeba pes chytí stopu, šňůra se může někde zaseknout a psovi dost ublížit.
Prostě bych stopovačku používala jenom v prostoru, kde nemůže zdrhnout. A na procházky raději normální vodítko.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 22:16
- Nahlásit

Venku je bouřka, bojí se psi bouřky? Ben se nebojí, ale stejně jsem ho pustila do chodby. Jinak je venku, no ale já bych byla radši, kdyby byl v tý chodbě. Resp.já bych si hi nejradši vzala ted´k sobě pod stůl, ale to by mi zatím neprošlo.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 22:18
- Nahlásit

eva valoi
Bojí se jak který. Jestli se Ben nebojí, tak dělej jakože nic. Nebo se bát začne, protože ho vlastně "navedeš", že by asi měl.

Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 22:21 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

eva valoi
Venku je bouřka, bojí se psi bouřky?

Některý jo a některý nee. Naši se nebojí ani dělobuchů. Akorát když to práská moc blízko, tváří se, že jdou jen tak náhodou okolo a snaží se mi nasáčkovat všichni do postele... Ale nešílí ani nezmatkujou. Někteří psi se tak vyděsej, že zpanikařej a třeba zdrhnou kilometry daleko.

Resp.já bych si hi nejradši vzala ted´k sobě pod stůl, ale to by mi zatím neprošlo.

Jasně.. , pomalinku, polehounku...

A kde Ben venku spí? Má nějakou boudu?

eva valoi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 22:28
- Nahlásit

Bouda tady je, byla prázdná a je prázdná zas, protože on tam neleze. Spí nalepenej na dveře, dneska ale bude spát asi v chodbě. Když sedíme venku, tak je s námi pod stolem nebo někde vedle a když jsem v baráku, tak je bud´nalepenej na deřích nebo ode dneška leží na chodbě a sleduje, co se děje.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 22:47
- Nahlásit

A Ty pouštíš psy do postele? A i tam spí nebo mají svůj pelíšek?

Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 22:59 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

eva valoi
A Ty pouštíš psy do postele? A i tam spí nebo mají svůj pelíšek?

Jo, pouštím je do postele, mě to nevadí. Ale podmínkou je, že nikdo na nikoho nebude bručet. Kdo zabručí, okamžitě je z postele vypakován.

Mají také svý pelíšky, kde část noci spí. Pelechy jsou pro ně důležitý - je to jejich azyl a území.
Ani když některej pes udělá velkej průšvih - netrestám ho v pelechu.

Když potřebuju soukromí, přestěhuju jim pelíšky jinam a zavřu dveře. Nijak tím netrpí.. Jinak mají pelechy v místnosti, kde spím. Taky v tom hraje roli to, že dva z mých psů mají už hodně let Hipík 17, Toni 16 (asi), no, a ostatním by to bylo líto...

Pokud by to bylo u vás doma únosné, bylo by asi dobře, kdyby Ben mohl spát v chodbě.

Tady jsou nějaký fotky mých psů
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_5536_1320.html#26

http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_5536_1373.html#29

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 23:02
- Nahlásit

jejda, to jsou miláčci krásní

eva valoi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 23:04
- Nahlásit

To jsou pěkní pesani. A jak s nimi se všemi chodíš ven? Taky bych sem mohla dát nějakou fotku, ale ještě jsem nezjistila, jak se to dělá.

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 23:08
- Nahlásit

eva valoi

Evi, každej to má jinak, ale mluvím za sebe, není nic příjemnějšího, než pes, nalepenej na tebe v posteli

Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 23:12 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Fotky musíš mít někde na webu, sem pak vložíš odkaz na obrázek. Klikneš na 2. ikonu zprava nad oknem, kde píšeš příspěvek, a vložíš adresu odkazu.

A jak s nimi se všemi chodíš ven? Taky bych sem mohla dát nějakou fotku, ale ještě jsem nezjistila, jak se to dělá.

Na ranní čůrací procházky jdu se všema. Tonička na výsuvným vodítku, protože je slepá a skoro hluchá, holky a Hipík navolno.

Odpol. chodím vylítat holky, někdy sebou beru Hipíka, podle toho, jak se cítí. Toninka si jen ťape na zahradě. Někdy beru samotnou jen Žofku, se kterou jsem měla trochu starostí...

No a v noci na čůrací jdou zas všichni.

Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 23:22
- Nahlásit

Eninka
není nic příjemnějšího, než pes, nalepenej na tebe v posteli

Jojo, a taky jsou velice výhřevní . Nesnesu je v posteli akorát když jsem nastydlá, mám horečku, rýmu apod... To mě pak vadí, že se na mě lepí chlupy a že mi psi kradou posmrkaný kapesníky.

Sice to odporuje důsledný výchově, ale mí psi prostě někdy do postele směj a někdy ne...

eva valoi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 23:23
- Nahlásit

Celkově to ale musí být docela náročné. A když přibyl další člen do smečky, bylo to bez problémů? Nebo probíhala nějaká zvykačka?

eva valoi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 23:25
- Nahlásit

No ale on ten pes zase tak trochu smrdí jako pes, tak já bych ho do postele teda moc nechtěla. A hlavně tam mám furt plno dětí, ted´jsou tam tři. Ani se pořádně nevyspím, furt mě někdo kope a mlátí. Ještě by mě mohl kousnout v noci pes a bylo by to kompletní.

Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 23:34
- Nahlásit

eva valoi
Celkově to ale musí být docela náročné.

Už ani ne, pokud jsou všichni zdraví...

A když přibyl další člen do smečky, bylo to bez problémů?

Když přibyly Tonička a později Rozinka, bylo to naprosto bez problémů.

S Žofkou problém byl. Dílem mojí nezkušeností s teriéry, dílem Žofčinými předchozími traumaty, stěhováním i její povahou. Už jsme to ale srovnaly . Psala jsem o tom tady:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_11782_0.html

Řekni mi, až budu moct smáznout mail adresu...

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 23:35
- Nahlásit

eva valoi

by mě mohl kousnout v noci pes

tak to by se ti nemohlo nikdy stát...
Jinak, když máš v posteli tak plno, lehl by si ti vedle postele, nebo někam do rožku k nohám

Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 23:35
- Nahlásit

eva valoi
No ale on ten pes zase tak trochu smrdí jako pes, tak já bych ho do postele teda moc nechtěla.

Nelámej to přes koleno . Jistě, že by chtěl být s váma, jste jeho smečka. Ale pokud to z nějakého důvodu nejde, tak tam prostě spát nebude...

eva valoi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 23:39
- Nahlásit

Můžeš smáznout, zítra nějaké nové fotky snad udělám a pošlu.

Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 23:41 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

eva valoi

Za důležitý považuju Benovi vyhradit místo, které bude jen jeho. Např. pelech v chodbě nebo...

Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 23:44
- Nahlásit

Psíček
vo co tu de?
kdo mě tu vyvolává a jak?

A já furt říkám, že s čerty nejsou žerty....

eva valoi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 23:45
- Nahlásit

Jako dát mu tam nějakou deku nebo něco? Ale on deku nechce, vždycky si lehne, nejradši spí na betoně nebo na dlaždičkách.Jinak ta bouda by mohla být taky jeho.
Ve vsi budem za cvoky, jestli pes míso aby hlídal barák bude chrnět v pelechu.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 22 . 23 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání