| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:12
- Nahlásit
A co jelito, s tím by šlo taky trénovat?
jablunka
i gdyž já už bych spíš byla za tlačenku
no, když z tebe nepotáhne česnek, i tlačenka je dobrá
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:13
- Nahlásit
Eninka
no, když z tebe nepotáhne česnek, i tlačenka je dobrá
Csss,můj muš i psi česnek rádi.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:13
- Nahlásit
Vlčáčková
Drž ruku tak, aby vznikla přímka: jeho oči - Tvoje ruka - Tvoje oči s tím, že si ale na ty oči vzájemně vidíte.
Docela zajímavej pokus o profesionální návod, jak naučit oční kontakt, rozumím-li tomu dobře? Myslím, že už můžeš směle začít cvičit ipaře.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:14 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
davidkova renata
Venta
Já vím, proč tu přímku. Dělala jsem to tak sama a pak to tak dělala většina lidí na cvičáku. Velmi se nám to osvědčovalo. Pak tam byli samozřejmě lidi, kteří tu ruku měli u boku, dále ti, kteří ji měli spuštěnou dolů a pes jim vrtal v dlani, nebo ji měli za zády a pes se je snažil obíhat.
Vy si mějte ruku, kde chcete, je to Vaše věc a já to nekritizuju ani se tomu nevysmívám. Nemám tak nějak tu potřebu, no. Vy jí asi nutně máte, tak si poslužte.
Ruku samozřejmě může mít lecjak, ale někde se mi to zdá prostě vhodnější. Třeba psovi pod zadkem se mi to zdá vysloveně nepraktické. Nicméně proti gustu žádný dyšputát.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:15
- Nahlásit
Eninka
jablunka
i gdyž já už bych spíš byla za tlačenku
Dobře činíte v tláči je gelatína a ta je dobrá na klouby takže dva v jednom cvičíte a eště léčite(výborné pro tlusté psy páč pak hodně zhubnou jak se vys..z podoby)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:15
- Nahlásit
zuzanarosakova
Ty vole nechápu, že si s tim přivolánim navopak neporadíš! Normálně jitrnici uvážeš na prut, psa zapřahneš do vozejku, do něj si sedneš a jitrnici psovi před čumák. Pes běží VOD tebe, ale zároveň se mu nevzdálíš, čili pes neni v dyskomfortu a ty si jedeš jako pán! Takovádle začátečnická vec sim tě!
hele že tys koukala na pohádku vo tom voslíkoj..jak tam hraje Pešek a zpívá..já s písničkou du jako ptáček... páč von toho voslíka takhle přesně rozpohyboval! ale na mrkef teda..takže sem zas v řiti bo nána na mrkef prostě nepotáhne.-((
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:16
- Nahlásit
jablunka
psi česnek rádi
Tak v tom případku stačí doučit povel "hop do trouby".
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:17
- Nahlásit
zuzanarosakova
tak to přesně trénuju já!
|
Eninka
Člen |
- Nahlásit
jablunka
Csss,můj muš i psi česnek rádi
tak to nejste úpíři, ani vlkodlaci, tak to můžeš cvičit v přestrojení za tlačenku s česnekem
|
jablunka
Člen |
- Nahlásit
impact
Tak v tom případku stačí doučit povel "hop do trouby".
no však,proto mám tři....trouby(trouby jako na pečení,aby bylo jasno ).
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:18
- Nahlásit
Eninka
tak to nejste úpíři, ani vlkodlaci, tak to můžeš cvičit v přestrojení za tlačenku s česnekem
Sem vlkodlak a sem a sem a sem.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:20
- Nahlásit
zuzanarosakova
Normálně jitrnici uvážeš na prut, psa zapřahneš do vozejku, do něj si sedneš a jitrnici psovi před čumák. Pes běží VOD tebe, ale zároveň se mu nevzdálíš, čili pes neni v dyskomfortu a ty si jedeš jako pán! Takovádle začátečnická vec sim tě!
ty jó, tak tohle je zatím nejpraktičtější rada, až bude Eva trénovat mushing, tak se jí bude hodit
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:20
- Nahlásit
Vlčáčková
prosím až se vrátíš z procházky mohla by s mi poradit s tím rychlejším obíháním maket? děkuju
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:23
- Nahlásit
kejtlin
Jsi opravdu tak moc zakomplexovaná? To jsem si nemyslela.
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:24
- Nahlásit
Vlčáčková
moc díky za odkaz na ta videa.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:25
- Nahlásit
eva valoi
Není zač. Jsem ráda, že sis jich v té záplavě kravin všimla.
Zatím ahoj.
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:27
- Nahlásit
Vlčáčková
já jsem ze všech těch rad úplně zmatená, tak se mrknu na ta videa, snad tam něco vykoukám.
|
jablunka
Člen |
- Nahlásit
Vlčáčková
Problém je,že ty nemyslíš vůbec a o zakomplexovanosti jistě víš nejvíc.
Hezký den přeju
|
Alexa
Člen |
- Nahlásit
eva valoi
tady máš pěkně a srozumitelně popsaný nácvik přivolání http://www.vycvikpsa.cz/articles/000007.shtml
a tady http://www.vycvikpsa.cz/articles/000015.shtml
a tady http://www.vycvikpsa.cz/articles/000024.shtml
Vlčáčková
aháááá a proto myslíš že jí ty makety obíhá pomalu??? Děkuji
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:29
- Nahlásit
Alexa
díky, přečtu si to.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:30 - Změnil/a: Pakunobecny
- Nahlásit
impactjablunka
no však,proto mám tři....trouby
Tak v tom případku stačí doučit povel "hop do trouby my už to máméé
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:31
- Nahlásit
Pakunobecny
to máte místo boudičky???
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:34 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
eva valoi
zkoušela jsem ho zase chvíli učit ke mně, sere na mě. když jsem vzala dva kousky jitrnice, tak místo, aby koukal na mě, tak čumí na ruku, kde mám jitrnici.
Tohle udělá úplně každej pes.... I mistr světa amoleta
Eninka
Evi, s jitrnicí v ruce učit přivolání je na houby. Až po poslechnutí vytahuj odměnu a odměňuj.
S tím teda nesouhlasím...
kejtlin
ale prd, pes když zatím neumí přijít musí jít pro něco-pro odměnu, pamlsek už musí být v ruce když přibíhá a tak aby ho viděl, aby měl radost a přiběhl rád-za tím jídlem, pes neběží k člověku jen tak pro srandu-bavíme se stále o fázi učení
Jasně...
Vlčáčková
Drž ruku tak, aby vznikla přímka: jeho oči - Tvoje ruka - Tvoje oči s tím, že si ale na ty oči vzájemně vidíte.
Cooooooo?
eva valoi
Prosím tě, žádný prostocviky s jitrnicí nedělej . Strč ji do nějakýho pytlíku a dej do kapsy nebo taštičky, kterou budeš mít při nácviku u sebe. Až přiběhne, kousek mu dej...
Pokud přiběhne jen, když uvidí jitrnici, nic se neděje. Teď jde o to, aby pochopil, co po něm chceš, když zavoláš "Ke mě" (nebo čím ho přivoláváš).
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:36
- Nahlásit
Eninka
Přijde mi děsně ftipný, jak jsi ještě v době relativně nedávné nemohla přijít nikomu ze žumpy na jméno, a teď je z tebe největší kámoška? Co to je, pokrytectví? Už netáhneš s Vlčáčkovou za jednu mašli?
Pakunobecny a jablunka
My máme zatím jen hop do krbovek.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:37
- Nahlásit
Eninka
Evi, s jitrnicí v ruce učit přivolání je na houby. Až po poslechnutí vytahuj odměnu a odměňuj.
a pak píšeš
Strč ji do nějakýho pytlíku a dej do kapsy nebo taštičky, kterou budeš mít při nácviku u sebe. Až přiběhne, kousek mu dej...
takhle jsem to myslela taky
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:39
- Nahlásit
Eninka
to máte místo boudičky
Ano hlavně v zimě jak zatopím se tam pes chodí ohřívat i s kocourem
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:41 - Změnil/a: Pakunobecny
- Nahlásit
Eninka
Proč?Páč pak si to pes spojí a pokud neuvidí přímo jitrnici v ruce tak nikam nepoběží což se v praxi dost blbě praktikuje třá u pětikylometrového výletu hojně umdlévá ruka z nonstop držení zabyjačkovách pochutin co tečou na slunci
|
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:47
- Nahlásit
Eninka
takhle jsem to myslela taky
aha... to jsem nepochopila ... já to pak eště editla...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:47
- Nahlásit
impact
Přijde mi děsně ftipný, jak jsi ještě v době relativně nedávné nemohla přijít nikomu ze žumpy na jméno, a teď je z tebe největší kámoška? Co to je, pokrytectví? Už netáhneš s Vlčáčkovou za jednu mašli
za prvé, nikdy nikomu ze žumpy jsem nikdy neřekla křivýho slova, nevím, jak to myslíš. Reaguji vždy pouze na to, co se diskutuje a zastávám si svý názory. Když jsem kdysi chtěla být vtipná v kauze Sabina, Biluška to vzala tristně, i když jsem jí jasně psala, že je to sranda. V případě Vlčáčkové si úplně stejně stojím za svým názorem a pokud vidím, že ji někdo nařkne apod. zastanu se jí a udělala bych to, i kdyby šlo o kohokoliv jiného. Mj. to, co Vlčáčková dělá ohledně psů je mi blízké, chápu ji a fandím, asi máte jiné názory, ale to je v životě normální, no ne? To, že nereaguji úplně na vše, co si s ní řeší ostatní ber tak, že ona je svéprávná a plnoletá a své postoje si dokáže obhájit sama za sebe, nepotřebuje mít nikoho za zadkem. Tak to pro vysvětlení.
|
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 14:57 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
eva valoi
U učení psů, kteří neznali přivolání, jsem postupovala takhle (použiju tvou jitrnici...):
1) Učení s jitrnicí v ruce - přivolání, odměna, v pochvale zopakování slov "Ke mě" (např. ty seš ale moc šikovnej pejsek, ano, to je "Ke mě"...)
2) Schování jitrnice do pytlíku - odměna až pejsek přiběhne a zopakování dtto bod 1
3) Přivolání bez jitrnice a jen slovní pochvala, případně podrbání za ušima
Jinak fakt doporučuju ten cvičák, nebo udělat pár cviků v přítomnosti toho tvého zkušenějšího kamaráda. Takhle na dálku se blbě radí...
|