Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Kříženec belgického ovčáka - tervuerena
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 22 . 23 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 20:07
- Nahlásit

eva valoi
ale není to blbý? Nechodejí tam jenom NOčka a tak?
Ne, chodí tam pravidelně třeba Mařenka od Gerdičky a to je vořech, pokud jsem to dobře pochytila, který vypadá jako borderkolie. Fotku může dodat někdo, kdo ví, kde je.

Eninka
Běž se podívat ven, máme celý oblouk duhy!

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 20:10 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit

Vlčáčková

tak tady lije a je černo, akorát kus oblohy je úplně růžovej, po duze ani památky, ale jsi přece jenom kus odsuď, za hory za doly, pár kiláků každopádně

eva valoi
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 20:10
- Nahlásit

EninkaVlčáčková
Mně připadá, že si to ten pes docela užívá. Podle mě ho to baví. A fakt mu to jde - dokonce někdy líp, než mně.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 20:15
- Nahlásit

Eninka
No, tak už je pryč i tady.

eva valoi
Jistě, že si užívá. Hnípal v lese a nikoho nebyl. Neměl pořádně co žrát a jeho pro změnu žraly blechy. Teď má přísun jídla, je umytej, má pelíšek a ještě k tomu si může hrát. Bodejď by si to neužíval.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 20:21 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

eva valoi
Na ten cvičák bych se taky ráda zajela podívat, ale není to blbý? Nechodejí tam jenom NOčka a tak?

Vůbec ne... Taky jsem kdysi chtěla chodit s Hipíkem na cvičák. Bohužel ten, co byl nejblíž a časově přijatelnej, ve mě nebudil důvěru. Hipík byl tenkrát sice moc chytrej a hodnej, ale taky labilní, protože byl co by štěně týranej.
A když nám důrazně doporučovali ostnatý obojek, nepřistoupila jsem na to a oni nás vypakovali. A pak už jsem na cvičáky zanevřela.

Ovšem od té doby se hodně změnilo a je i větší výběr různých psích škol.

Jestli ti můžu poradit - ano, respektuj odborníky, ale řiď se také svým selským rozumem i pocitama.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 20:31 - Změnil/a: eva valoi
- Nahlásit

Já nechci ani žádný ostnatý obojky, ani žádný mlácení, ani nic takovýho. Pes je dost chytrej na to, aby se to naučil i bez toho.

Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 20:37
- Nahlásit

eva valoi
Já nechci ani žádný ostnatý obojky, ani žádný mlácení, ani nic takovýho. Pes je dost chytrej na to, aby se to naučil i bez toho.

Jó, to je mi jasný Jen jsem popisovala svou zkušenost (před 17 lety). Taky ti radím, abys šla na cvičák . Jen prostě z nejistoty začátečníka nevypínej svůj vlastní rozum a pocity .

Ale teď jsem si uvědomila, že máš toho známého chovatele, takže ten by ti mohl dát nějaké reference...

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 20:48
- Nahlásit

eva valoi

Evi, cvičák není bezpodmínečně nutnej, všechno se dá naučit i jinak, máš plno možností jak a kde se učit, však víš

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 20:52
- Nahlásit

přésně.... nejvíc poraděnků najde tady.... je mi z toho nablití....
tady panuje schíza jménem Psíček, a když sem padne absolutní lajk v očekávání, že mu poraděno, odejde jako totální kretén. Ale co i špatná reklama, je reklama.

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 20:54
- Nahlásit

Pumpa

nejvíc poraděnků najde tady.... je mi z toho nablití

Eva ví, koho myslím

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 20:57
- Nahlásit

Eninka

podivej, zatim je mi jenom jasný, že Eva ví prt. Takže by měla klusat k někomu pro radu v praxi. Protože vysmátej tervík je sice super a učenlivej, ale taky by se jí mohlo stát, že bude sedět ve dveřích a rozhodovat kdo bude spát doma a kdo ne.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 20:58
- Nahlásit

Pumpa
Jako jak kdo bude rozhodovat? Pes?

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 20:59
- Nahlásit

eva valoi

Jako jak kdo bude rozhodovat? Pes

to se může klidně stát

eva valoi
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:00
- Nahlásit

Eninka
Jo? A jak k tomu dojde?

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:02
- Nahlásit

eva valoi

jo, bez urážky k Tobě, či k Vám, aby zase nevznikla nějaká mejlka.
Je to poměrně velkej, ale taky mrštnej pes, kterej má energie nazbyt a evidentně těžko říct co se mu honí v žíle. Chce to pevnou ruku a důslednost a dobrých vztahů dosáhneš i bez trestu. Jdi na cvičák. Bude-li Ti připadat podezřelý přístupem, chováním nebo čímkoliv jiným, jdi pryč. Když budeš mít štěstí jako já, najdeš lidi, co Ti poradí a budete si mít o čem povídat...

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:02
- Nahlásit

eva valoi

A jak k tomu dojde

docela lehce, pes vystoupá v hierarchii do takových výšin, pokud to páník dovolí, že pak rozhoduje o tom, že třeba on bude sedět v křesle a ty teda rozhodně ne, a znám pár lidí, co takhle dopadli osobně.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:06
- Nahlásit

Pumpa
Takže myslíš, že ted´je v pohodě a za rok by třeba mohl pokousat celou rodinu?

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:09
- Nahlásit

eva valoi

stát se může všechno, nicméně, tím jsem Tě nechtěla strašit a rozhodně ne odradit od toho nechat si psa. Jen mně jímá vztek, když když si tady každej plácá játra o všem možným, ale ve skutečnosti nikdo neporadí. Když ho budeš brát jako člena rodiny, při výcviku budeš důsledná, férová a trpělivá dostaneš z něj toho nejepšího psa.

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:10
- Nahlásit

eva valoi

za rok by třeba mohl pokousat celou rodinu

to nebylo myšlený, že by někoho kousal, ale mohl by bejt nepříjemnej když nebude po jeho vůli. Ale tobě se to nestane, ty sama víš, že jej žádný meze překračovat nenecháš. Nehledě k tomu, že ti, co znám já si to takhle doma zařídili od štěněte, prostě ho rozmazlovali, ustupovali, nevychovávali a pak to bylo nahouby. Ty jdeš správnou cestou, neboj

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:15
- Nahlásit

Tý jo já žasnu kdo chvíli stál stojí opodál-takže za dva dny huž má nalezenec domov přivolání stopuje a do tejdne bude hlídací nekompromysní néni to na jednoho trochu moc vagonů z nákladního vlaku Praha Vostok Sarjevo?

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:18
- Nahlásit

Pakunobecny

ne je to žumpí guláš na útěku a každou chvílí totálně zblblá eva valoi
raději se už distancuju, mám ještě málo zkušeností asik....

eva valoi
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:26
- Nahlásit

Pumpa
Pes je tady od 1. 8. Nic jsem ho ze začátku neučila, protože byl totálně v pr..li. Neříkám, že umí poslouchat, vůbec ne. Ale pochopil, co znamená ke mně a sedni. Zatím. Nic víc, nic míň. Když to dobře udělá, dostane odměnu.
Na ten cvičák s ním chodit chci, ale musím to tam domluvit. Nicméně stejně se to s ním bude muset dělat i doma.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:27
- Nahlásit

Jinak jsem prostě byla ráda, že pes něco pochopil, že na zavolání umí přijít, tak jsem to sem napsala. To je všechno.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:29
- Nahlásit

eva valoi

to je supr. Asi tak pokračuj....

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:29
- Nahlásit

eva valoi

Evi, ty se nemusíš před nikým bránit tady a ani brát vše vážně, musíš si ty příspěvky "přebrat"

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:31
- Nahlásit

eva valoi
Jinak jsem prostě byla ráda, že pes něco pochopil, že na zavolání umí přijít
Možná pochopil, možná to už uměl. Každopádně to dělá. Hlavně si to udrž.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:37
- Nahlásit

Pumpa
Ukazoval mi to tady člověk, který je na cvičáku každý týden, pak jsem na to ještě koukala na youtube a četla ty odkazy, co jste mi tady dali.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:39
- Nahlásit

Vlčáčková
Uměl hovno, musela jsem ho nejdřív přitahovat na vodítku a posazovat a pískat, aby na mě čuměl. A to jsme museli nejednou opakovat.
Do sedu jsem ho musela taky nejdřív x krát posadit. Už jsem byla docela zoufalá. Ale ted´to dělá.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:41
- Nahlásit

eva valoi
Do sedu jsem ho musela taky nejdřív x krát posadit. Už jsem byla docela zoufalá. Ale ted´to dělá.

hele já byla zoufalá asi tak rok se dvěma psama, takže v klidu, nehroť to

Gerda
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 21:43
- Nahlásit

Moje krásná a chytrá Maryje chodí na cvičák, aby jí tam každej dával jídlo, aby si běhala přes překážky, který jí bavěj, aby musela bejt zavřená v bedýnce, když to nesnáší, aby byla se svými kamarády, který má ráda...jen když si jí nevšímaj...aby slyšela zvuky biče a obran a střelbu co nejvíc, páč se toho bojí, abych se naučila stopovat, páč ona to umí, ale eště neví, že má hledat mě, podle pravidel, taky proto aby chodila u nohy a dělala pořadový cvičení, aby byla člen, když teď zahájila tu závodnickou kariéru, aby mohla sbírat zkoušky a poháry a medajle a abychom stáli na bedně. Akorát nechce nikoho pokousat, páč se jí tam nikdo nebojí, ona kouše jen ty, co se jí bojej...tak neni na bránění vhodná. Neznám cvičáků moc, ale tam, kde jsem byla, nikde nevyžadovali řetízek, to až na závodech a zkouškách, nikde mi nikdo nebral psa z ruky, nikde jí nikdo netrestal, zatim jí akorát každej krmí a mucká. Já jsem procvičákovská.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 22 . 23 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání