Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Kříženec belgického ovčáka - tervuerena
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 22 . 23 . >>
Autor Zpráva
eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 22:59
- Nahlásit

Ještě jsem taky někde četla, že pokud mě pes nebude brát za svýho vůdce, tak se na mě stejně z vysoka vyprdne a bude jednak neposlušnej, druhak bude situací stresovanej.
Upřímně já za těch pár dní, co tady toho Bena mám, jsem přečetla už všechno možný a nejsem vúbec o nic chytřejší, spíš mi z toho jde hlava kolem.

Alexa
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 23:01
- Nahlásit

eva valoi
hele holky ti to tu už psaly několikrát, prostě v klidu, jak s dětma - cukr a bič, a důsledně, určitě to zvládneš

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 23:13
- Nahlásit

zuzanarosakova
Doporučuju rozhodně chodit na cvičák a tam cvičit pod dozorem
Přesně, teď nás Psíček sežere, že zase doporučujeme nějakej cvičák, kterej neznáme atd. ...
Ale ono je to fakt, prostože pokud chce člověk se psem aspoň něco dělat, tak bez sebereflexe to není dost dobře možný a ta zas není možná bez toho, aby u toho byl někdo druhý, který ovšem ví, že jsi udělala chybu, jakou a jak ji napravit, event. nedělat

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 23:18
- Nahlásit

eva valoi
pokud mě pes nebude brát za svýho vůdce, tak se na mě stejně z vysoka vyprdne a bude jednak neposlušnej, druhak bude situací stresovanej.
Nooo, v zásadě ano, ale bacha na různý pokřivený vysvětlení a takový ty v součastnž době děsně moderní řeči o tom, že pro psa musíš být alfa jedinec ... Dost často je šíří lidi, který znají teorii způlky, tu pak aplikují na živé tvory a na základě vlastního přesvědčení, že "Ono to funguje" je pak vysílají mezi ostatní lidi
Ono je fakt někdy lepší se řídit "jen" zdravým rozumem a jde všechno vlastně tak nějak samo

eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 23:26
- Nahlásit

AlexaEldoguero
Tak nevím, jestli je to složitější s lidmi nebo se psy
Já jsem psych./ped. přes lidi, se psem se to teprve budu muset naučit. Snad to někde ze sebe vydoluju. Někdo říká, že když to člověk v sobě nemá, tak to nejde, ale já si zase myslím, že když je dobrá a pevná vůle a motivace a nutnost to zvládnout, tak jde všechno. I když to nebude asi vůbec jednoduché. A je to možná trochu složitější v tom, že nevím, odkud ten pes vůbec přišel. Vynořil se z lesa a je tady a postavil mě tak před hotovou věc. Život je někdy plný milých překvapení.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 23:33
- Nahlásit

Ještě bych měla smazat ty inzeráty, já už ani nevím, kde jsem je všude dala.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 23:36
- Nahlásit

eva valoi
Někdo říká, že když to člověk v sobě nemá, tak to nejde,
S tímhle do jistý míry souhlasím, ale to, že jsi dodnes nebyla pejskař ještě neznamená, že to v sobě nemáš (opačně to platí taky samozřejmě).
Na druhou stranu, když se chce, všechno jde. Počítám, že nechceš do roka a do dne startovat na MČR IPO takže, jak zde už mnohokrát zaznělo - v klidu, vlastní rozum, cit a ptát se a ptát se a ptát se zkušenějších.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 23:38
- Nahlásit

MČRIPO je co? To je nějaký mistrovství republiky....?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 23:39
- Nahlásit

eva valoi

1) když jsi psych./ped., mělo by Ti to jít líp,

2) Někdo říká, že když to člověk v sobě nemá, tak to nejde To si asi někdo myslí, že komunikace se psem je něco jako hudební sluch nebo malířské vlohy?

3) inzeráty se časem smažou samy.

Pes se vynořil z lesa, aby Tě obohatil. Jedině se psem je rodina úplná. Tys jí úplnou neměla, tak teď máš. Užívej si to.

Krásnou noc.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 23:42
- Nahlásit

Vlčáčková
Děkuji, nápodobně.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:07
- Nahlásit

zkoušela jsem ho zase chvíli učit ke mně, sere na mě. když jsem vzala dva kousky jitrnice, tak místo, aby koukal na mě, tak čumí na ruku, kde mám jitrnici.
budu muset jít na ten cvičák, ten pán mi to sice včera ukazoval, ale vypadalo to úplně jinak, než mé marné pokusy.

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:17
- Nahlásit

eva valoi
ten pán mi to sice včera ukazoval, ale vypadalo to úplně jinak, než mé marné pokusy.
Vono tas néni jako hop na krávu a je tele,já mám třá tejraného malopsa a ta se ke mně naučila cca za půl roku páč se napřed musela přestat bát a taky to nepochopila ze dne na den přesto že je to zvířátko nadmíru bystré.To že čumí na ruku-božínku hurá přišééél tooo jééé šíkovnýýý

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:19
- Nahlásit

eva valoi
sere na mě. když jsem vzala dva kousky jitrnice, tak místo, aby koukal na mě, tak čumí na ruku, kde mám jitrnici
no a?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:25
- Nahlásit

eva valoi
tak místo, aby koukal na mě, tak čumí na ruku, kde mám jitrnici.
Drž ruku tak, aby vznikla přímka: jeho oči - Tvoje ruka - Tvoje oči s tím, že si ale na ty oči vzájemně vidíte.

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:27
- Nahlásit

eva valoi

Evi, s jitrnicí v ruce učit přivolání je na houby. Až po poslechnutí vytahuj odměnu a odměňuj.

Marush
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:29
- Nahlásit

eva valoi

tak místo, aby koukal na mě, tak čumí na ruku, kde mám jitrnici

Nebo si tu jitrnici lípni na čelo a máš to jistý

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:29
- Nahlásit

Vlčáčková
Drž ruku tak, aby vznikla přímka: jeho oči - Tvoje ruka - Tvoje oči s tím, že si ale na ty oči vzájemně vidíte.
a k čemu je to dobrý smím.li se ptát?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:31
- Nahlásit

Eninka
ale prd, pes když zatím neumí přijít musí jít pro něco-pro odměnu, pamlsek už musí být v ruce když přibíhá a tak aby ho viděl, aby měl radost a přiběhl rád-za tím jídlem, pes neběží k člověku jen tak pro srandu-bavíme se stále o fázi učení

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:32
- Nahlásit

davidkova renata
Ptát se smíš, ale já ti nemusím odpovídat.

Venta
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:33
- Nahlásit

Vlčáčková
Drž ruku tak, aby vznikla přímka: jeho oči - Tvoje ruka - Tvoje oči
Tak to bych chtěla vidět svýho psa, jak místo na jitrnici v přímce kouká skrz ní na moje oči

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:33
- Nahlásit

Vlčáčková
Ptát se smíš, ale já ti nemusím odpovídat.

to mne vůbec nemrzí bo na takovou peachovinu je úpa jedno co odpovíš mě jen zajímalo jak to kynologicky zdůvodníš ty

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:34
- Nahlásit

Marush
Nebo si tu jitrnici lípni na čelo a máš to jistý
A co maj jako dělat lidi co maj ofinku?????Já mám třeba piškoty v hubě takže při přivolání se zásadně ze psem líbám-nomálně"keměééé"a dáme si francouzák jako zaručená fungující rada davidkova renata
Notak aby pes nešvidral to je nad slunce jasný

Marush
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:36
- Nahlásit

Pakunobecny
Já mám třeba piškoty v hubě takže při přivolání se zásadně ze psem líbám-nomálně"keměééé"a dáme si francouzák jako zaručená fungující rada

to myslim že děláš moc dobře!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:36
- Nahlásit

A je, taky je to zase plné odbornic. Tak přeji příjemnou zábavu a sebeprezentaci.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:38 - Změnil/a: kejtlin
- Nahlásit

Vlčáčková
nám je jasný že tvojí odbornosti nikdy co živy budeme nedosáhneme, ale nám bohatě stačí že naši psi fungují a poměrně slušně a to co tu radíme nejsou rady odborné ale většinou z mnohaleté ověřené praxe. Hezký den přeji

Alexa
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:38
- Nahlásit

Vlčáčková
no myslím že většina jsou opravdu odbornice, které jsou schopné vychovat své psy, aby měli přivolání, netahali na vodítku, nenapadali lidi a cizí psy, to že maj ještě navíc spoustu složených zkoušek je již nadstavba. Že se ti nelíbí, že se snaží evě poradit je jenom tvůj problém

Marush
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:44
- Nahlásit

Vlčáčková

Právě si kreslim tu přímku mezi rukou očima psíma očima psí tlamou....vyšel mi z toho mnohoúhelník, neexistuje nějaká učebnice třeba, kterou si napsala?Já bych nerada udělala nějakou fatální chybu...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:44
- Nahlásit

eva valoi
hele poslední seriozní rada z mý strany než se to celý zvrhne úpa do řiti..jdi někam na cvičák kde ti to někdo ukáže v reálu nebo najdi v okolí někoho kdo se psy umí a předvede ti to..todle je úplně na hovno..beztak tuty nemáš ani pravítko aby sis udělal přímku
Vlčáčková
A je, taky je to zase plné odbornic.
oo jéé pani odbornice,měla bych prosbu..mohla byste mi poradit jak umístit jaterničku(rozuměj v jakém úhlu či poloze) když můj pes sice má ono kýžené přivolání přímo dokonalé,ale nemá jaxi todleto volno moc..odmítá se příliš vzdalovat,drží se v blízkosti mě, hajzl a třá na zkouškách mě to stojí dycky aspon 2 body jak tedy mám manipulovat s uzeninou když navíc můj pes nesmí sbírat nic ze země tudíž vrh jaternicí nepadá do úvahy..děkuji moc za radu

makrel
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:46
- Nahlásit

davidkova renata
můžeš tu jitrnici zavěsit na provázek, ten provázek umístit na další provázek a ten vést mezi stromama a případně stožárem. Tudíž pes nebude nic sbírat, ale poběží za posunující se jitrničkou.

Venta
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2011 13:46
- Nahlásit

Marush
No hele, měla bys mít trojúhelník, pokud míříš mezi oči. A potom musíš tu jitrnici posunout tak, aby ten úhel u ní se zvětšil až na 180st., pak z toho máš přímku a tím pádem i přivolání.
nějaká učebnice třeba
nevim, matematika pro druhý stupeň?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 22 . 23 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání