| Autor |
Zpráva |
Alexa
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 22:34
- Nahlásit
eva valoi
hele souhlasím naprosto s Hipíkem, proč si Beníka nenecháš???? Vylítat ho můžeš s balonkem, nebo talířem, zaměstnat hlavu a dá se to zvládnout
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 22:36
- Nahlásit
eva valoi
kdybych měla aspoń trochu šajnu o psech
Základních věcí je pár a ostatní se dají naučit za pochodu...
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 22:37
- Nahlásit
Když se pro něj nenajde nikdo lepší, tak zůstane u nás a budu se to muset naučit. Problém je, že to přišlo zrovna v době, kdy mám dvě malé děti a před státnicemi na VŠ. A žádné zkušenosti s výchovou psa. Ten pes si prostě zaslouží někoho lepšího. Já v sobě nemám takovej ten správnej vztah ke psům.
|
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 22:40
- Nahlásit
eva valoi
Problém je, že to přišlo zrovna v době, kdy mám dvě malé děti a před státnicemi na VŠ
Tak toho máš na starosti až až... chápu. Jak malý máš děti a jak se psem vychází?
takovej ten správnej vztah ke psům
Hmm, no nevím... Co si pod tím představuješ?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 22:41
- Nahlásit
eva valoi
Ten pes si prostě zaslouží někoho lepšího.
Já vám nevim, ale touhle větou začíná asi 90% inzerátů na psy, kterých se lidi chtějí zbavit jen proto, že je omrzeli chápu, že zde je to zřejmě trochu jinak, ale přesto ...
Já v sobě nemám takovej ten správnej vztah ke psům.
Nooo to hodně takypejskařů ovšem v tom případě si ho opravdu radši nenechávej, nai jeho ani jinýho psa
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 22:41
- Nahlásit
Taky mám dvě starší děti, ty by mi mohly případně s Beníkem pomoci, pokud u nás tedy zůstane. Nakonec to tak možná stejně dopadne, protože čím dýl tady je, tím menší mám chut´ho někomu dávat.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 22:44
- Nahlásit
Eldoguero
Ten pes si prostě zaslouží někoho lepšího
taky mi to děsně připomíná takový to víš já s tebou už nemůžu bejt, protože si zasloužíš někoho lepšího
eva valoi
nevím, ale pejsek si už u vás zvykl, asi to zvládáte, když ho máte doma, na procházky by se čas určitě našel, nějakej základní výcvik, spíš výchovu taky
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 22:45
- Nahlásit
Ty starší děti, to není problém, ale pak mám tříletou holku a devítiměsíčního klučíka. No pes je furt olizuje a s tou tříletou si chce hrát, já je musím furt hlídat, aby se něco nestalo.
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 22:49 - Změnil/a: eva valoi
- Nahlásit
No nemám vztah ke psům, třeba mi vadí, když mi pes olizuje obličej nebo nechci, aby mi lezl do postele a tak. A ten pes by to asi chtěl. Jako nesmějte se mi, třeba vám to přijde legrační, ale pro mě to je prostě problém. Já bych toho psa nechtěla nějak odstrkovat, na něm je vidět, že by chtěl dovnitř, ale já zase nemám ráda chlupy po koberci atd. Taky mi tady lezou děti po zemi, takže o to víc mi záleží na tom, aby doma bylo čisto.
|
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 22:49 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
eva valoi
protože čím dýl tady je, tím menší mám chut´ho někomu dávat
Já tě samozřejmě vůbec neznám, ale podle příspěvků se mi zdá, že jsi rázná, racionální i citlivá ženská, a to je hodně dobrej základ... . Proto jsem se ptala co si představuješ pod pojmem: "ten správnej vztah ke psům"...
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 22:51
- Nahlásit
eva valoi
hele spousta lidím má psa venku, podle fotek máš zahradu ne??? že nechceš nechávat psa s malejma dětma ti jenom chválím, protože prostě malý děti a psi bez dozoru být nemají
|
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 22:56 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
eva valoi
No nemám vztah ke psům, třeba mi vadí, když mě pes olizuje obličej nebo nechci, aby mi lezl do postele a tak. A ten pes by to asi chtěl
No, naši psi do postele smí, ale taky znám psy, kteří nesmí a rozhodně nevypadají, že by z toho měli nějaký trauma...
Hodně lidí chová psy venku a ze zdravotního hlediska by to Ben asi zvládl. Je však třeba se mu i tak věnovat, t.j. procházky, výcvik, různé hry... Platí stejně jako u dětí, že nevycválanej, nevychovanej a osamělej pes, je nešťastnej a protivnej...
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 22:56
- Nahlásit
Jj, máme barák se zahradou, ale pes stejně potřebuje jít ven, chodím s ním každý večer, když dám spát děti tak na hodinu. Už na to dneska čekal. Chodíme i během dne, ale to tak nějak nepravidelně, když se to zrovna hodí. Jestli u mě zůstane, tak to bude zavedenej rituál.
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 22:57
- Nahlásit
Platí stejně jako u dětí, že nevycválanej a nevychovanej pes je nešťastnej a protivnej...
Tak nějak - já zas říkám, že neposlušný děti a neukázněnej pes je vždycky o pořádnej průser.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 22:59
- Nahlásit
eva valoi
ale pes stejně potřebuje jít ven, chodím s ním každý večer, když dám spát děti tak na hodinu. Už na to dneska čekal. Chodíme i během dne, ale to tak nějak nepravidelně, když se to zrovna hodí. Jestli u mě zůstane, tak to bude zavedenej rituál.
no to jo, jasně že potřebuje chodit ven, ale já mysela, že ho nemusíš mít nutně v baráku, ale může bydlet na zahradě, podle věku dětí typuju žes na mateřský??? můžeš chodit na procházku s dětma a psíkem. Určitě to zvládneš, nech si ho
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 23:03
- Nahlásit
eva valoi
Pokud na děti reaguje v pohodě, tak je pravděpodobný, že to bude ok Máme několik psů (doma i venku) a téměř dvouletou dceru, psi jí milují, ona je, ale přesto ji nikdy nenechávám s nimi bez dorozu - ne až tak kvůli strachu z event. kousnutí, jako spíš proto, že pes i nechtěně do ní může třeba vrazit, schodit ji, ona se může někde blbě praštit ... Prostě hororový scénáře hadr takže nenechávat psa s dětmi o samotě - souhlas 100%
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 23:25
- Nahlásit
Zkrátka pokud by se našel někdo, kdo má zkušenosti se psy, dal by Benovi vše, co pes potřebuje atd., tak bych to uvítala. Nejsme zrovna v situaci, kdy by bylo vhodné si pořizovat psa. Nicméně do lesa ho zpátky nevyženu a pokud se holt nikdo neozve, tak u nás pes zůstane a budeme to muset zvládnout.
Inzerujeme všude možně, tak uvidíme, jak to dopadne.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 23:34
- Nahlásit
Alexa
taky mi to děsně připomíná takový to víš já s tebou už nemůžu bejt, protože si zasloužíš někoho lepšího
Jo jo, to je přesně ono
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 23:40
- Nahlásit
Alexa
Jo jo, to je přesně ono
Já nevím, co to komu připomíná, pes se zde objevil naprosto nečekaně, původně jsem byla domluvena s městským úřadem o jeho odchytu a převozu do útulku. Ale ozvala se paní, že si psa vezme, at´jí počkám do konce týdne, pak přijela, odjela a nakonec mi napsala, že si psa vzít nemůže. Tak sháním někoho jiného.
Na úřad jsem měla zavolat do pátku minulého týdne.
Nakonec to ještě vyzní tak, že se chci psa zbavit.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 23:40
- Nahlásit
Eldoguero
Jo jo, to je přesně ono
to těžko...paní se psa ujala a není si jistá, že aby zůstal je to nejlepší řešení. Je soudná a sama nejlíp ví, co cítí. A přesto všechno, pokud by to jinak nešlo, postará se o psa. Srovnávat to s někým, kdo s někým žije - a pak už nechce a jde o dům dál, je úplně mimo. Pejsek se k ní dostal náhodně, ona psa neplánovala.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 23:47
- Nahlásit
Eninka
vole ty už to ale fakt neber, nebo si to aspoň řeď
Je možný, že jsi fakt takhle mimo trvale, nebo to míváš jen občas
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 23:52
- Nahlásit
Eldoguero
fakt takhle mimo trvale, nebo to míváš jen občas
aha, já zapomněla, že když někdo nepíše blbiny je mimo...
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 23:59
- Nahlásit
Eninka
Ten pes si prostě zaslouží někoho lepšího
Tohle zní zvláštně nemyslíš
chápu, že zde je to zřejmě trochu jinak, ale přesto ...
Toť moje reakce na výše uvedenou větu - stále nic?
|
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 00:05 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
eva valoi
Zkrátka pokud by se našel někdo, kdo má zkušenosti se psy, dal by Benovi vše, co pes potřebuje atd., tak bych to uvítala.
Evo, pokud přeci jenom budeš psa dávat dál, prosím tě, v rámci možností si dotyčného prolustruj a trvej na podepsání předávací smlouvy. Ta toho moc nezaručí, ale jako hrubý síto je dobrá.
Byla by škoda, kdyby Ben skončil na pekáči nebo na řetězu v autobazaru nebo...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 00:09
- Nahlásit
Eldoguero
tak to nejsou má slova, tohle jsem nepsala já
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 00:14
- Nahlásit
Eldoguero
už jsem to našla, psala to Eva, tak aspoň sorry by stačilo
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 00:18
- Nahlásit
Jinak ten pes si zaslouží někoho lepšího - myslela jsem tím někoho, kdo si ho vezme proto, že ho chce. Já jsem k němu přišla náhodou a jak říkám - nejsem pejskař, nemám se psy zkušenosti, pes je odpovědnost, závazek na několik dalších let. Chtěla jsem mu tedy sehnat zodpovědného pána, dokud se mezi námi ještě nevytvořily nějaké pevné vazby atd. Co je na tom divného? Pokud se nikdo lepší nenajde, o psa se postarám, ale holt to asi nebude úplně to pravý ořechový.
|
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 00:29 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
eva valoi
Jinak ten pes si zaslouží někoho lepšího - myslela jsem tím někoho, kdo si ho vezme proto, že ho chce. Já jsem k němu přišla náhodou a jak říkám - nejsem pejskař, nemám se psy zkušenosti, pes je odpovědnost, závazek na několik dalších let. Chtěla jsem mu tedy sehnat zodpovědného pána, dokud se mezi námi ještě nevytvořily nějaké pevné vazby atd. Co je na tom divného?
Kašli na to, asi lítá nějakej blbej anděl nebo co...
Pokud se nikdo lepší nenajde, o psa se postarám, ale holt to asi nebude úplně to pravý ořechový.
Před 17 lety jsme potkala Hipíka v hospodě, měl jít na pekáč. Byly mu necelé 2 měsíce. Bylo to pro mě v naprosto nevhodnou dobu, ale nechat jsem ho tam nemohla. Sháněla jsme mu jiný domov, ale nakonec zůstal u mě.
Byl to první pes, kterého jsme sama vychovávala od štěněte a sekla jsem dost chyb, ale přečkali jsme to oba ve zdraví.
Znám dost kynologů a chovatelů, kteří jsou studnicemi vědění a pes je poslouchá jak hodinky, přesto je pro ně pouhým nástrojem jejich ctižádosti nebo výdělku, a když už nemůže, tak co s ním...
Víc si vážím zodpovědného a laskavého pejskaře - začátečníka...
Pokud je to v tvých časových a existenčních možnostech, Bena si nech...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 10:50
- Nahlásit
eva valoi
hele uvidíš ,psa jsi sebrala když byl v průseru ,nemůžeš bejt tak špatná jak si myslíš , v klidu inzeruj a nic nehrot..když se někdo najde(doporučuju prověřit důkladně) fajn.Když ne,nemyslim,že by u tebe byl až takovej chudák podle toho jak a co píšeš.Vůbec nemusíš mít psa v posteli abys byla ten "správnej pejskař" ,popravdě jsem na tohle už alergická páč pipiny se hned slítnou jak supi pokud někdo napíše,že psa do postele ne a bože,ó hrůza,chce ho mít venku a ne v baráku..podle mě sou to paka pošahaný.A to i přesto že mám v paneláku NO a do postele klidně může a že nemáš ráda,když ti pes blíže xicht? namátkou mě napadaj 2 mý kámošky co sou tady na foru a maj to stejně.Mě to nevadí,já to miluju,ale nemyslim,že by to bylo něco tak až moc zásadního ve vztahu pán a pes a bez toho to nešlo
Pak je ještě varianta,že někoho najdeš,bude slušnej a ty mu psa už stejně nedáš,páč to prostě už nepude Tak jsem přišla k předešlý feně a nikdy nebudu litovat ani na vteřinu že jsem se tak rozhodla a jsem vděčná někomu tam nahoře,že mi jí poslal..
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 11:17
- Nahlásit
davidkova renata
a že nemáš ráda,když ti pes blíže xicht? namátkou mě napadaj 2 mý kámošky co sou tady na foru a maj to stejně
já to hodně nemám ráda.
|