| Autor |
Zpráva |
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 20:10
- Nahlásit
eva valoi
On na mě tak smutně kouká a kouká a kouká a nespustí ze mě oči.
... a má tě, to je dobře
Jak už jsem psala, kdysi jsem brzy potom, co jsem domů přivedla Hipíka, také hledala nové majitele. Jedni se mi líbili. Když přijeli, tak Hipík, kterej je normálně vítací ať se jedná o kohokoli, stáhnul ocas, otočil se na obrtlíku a pádil do domu... Takže jsem se omluvila, nabídla se, že jim uhradím benzín za cestu, a bylo to jasný...
Nemanipuluje, prostě od vás nechce, a dává to znát...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 20:24
- Nahlásit
Když jsi řeklá Á, měla bys říct taky Bé. A to, že když tomu smutnému, hodnému, nešťastnému, skromnému pejskovi řekne, že už u nich zůstane, začne se ten do té doby smutný, hodný, nešťastný a skromný pejsek svinsky roztahovat, organizovat, dozorovat, spolurozhodovat...
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 20:40
- Nahlásit
Tak jsem přišla z procházky a pes mi dal. Jakoby do něj něco vjelo. Začala jsem ho učit povel ke mně, v pořádku, šlo mu to, koukal mi do obličeje.
První problém nastal, když jsem ho vždycky, když se to povedlo, podrbala po hlavě - najednou jsem začala cítit takový smrad, čichla jsem si k ruce, pak k jeho hlavě...Ten dobytek ji snad někde strčil do hromady hnoje. Ještě ted´mi ta ruka smrdí jako prase, a to jsem se myla horkou vodou a nějakým desinfekčním mýdlem.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 20:43
- Nahlásit
eva valoi
hnůj apod nikdy nemýt z kůže horkou vodou, to pak smrdí ještě víc a dlouho-horká voda póry kůže roztáhne a " uzavře " tam smrad, neboj časem to vysmrdí ,to pro příště-nemýt horkou vodou
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 20:46
- Nahlásit
No a pak najednou chytil nějakou stopu a už jsem ho absolutně neměla zvládnutýho. Ten pes mě vláčel za sebou, já za ním vlála, jak kus hadru. Na moje povely k noze naprosto házel bobek. Funěl, jazyk měl až na vestě, táhnul mě, pořád čuchal, točil se, no prostě dělal, jak kdyby mu totálně ruplo v bedně.
Včera nám před nosem vyskočila srna, on v klidu, nic. Dneska, když jsme vyrazili - kočka, pes ji zmerknul, ale nic. No a pak dole najednou začal takhle šílet. Já jsem si myslela, jestli nehledá toho svýho pána, jestli ho tam někde necítí....
Já fakt nevím, jestli toho psa zvládnu. Pak už mě vůbec neposlouchal, nechtěl nic cvičit, jenom čuchal, funěl.
Pak jsme přešli kus cesty a najednou ho to zase přešlo a už šel normálně. Když jsem ho na poslední úsek pustila, tak byl furt kousek ode mě, aby se neztratil.
Ty jo vyznejte se mu v tý jeho psí hlavě. Vždyt´je to blázen.
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 20:48
- Nahlásit
kejtlin
Děkuju za radu, to jsem nevěděla.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 20:49
- Nahlásit
eva valoi
Na moje povely k noze naprosto házel bobek
a co jinýho čekáš? tys ho povel K Noze učila a naučila?
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 20:51
- Nahlásit
davidkova renata
No on se nic učit nechtěl, táhnul mě, jak blázen. ale normálně chodil v klidu po levý straně a najednou, jakoby přišel o rozum.
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 20:52
- Nahlásit
Já se obávám, že bude poslouchat, jenom když bude chtít.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 20:52
- Nahlásit
eva valoi
nejdřív se musí povely naučit, pak je může plnit. A chová se úplně normálně jako pes, který něco cítí.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 20:53
- Nahlásit
eva valoi
No on se nic učit nechtěl
no ale to nemůžeš učit v týhle situaci!!! musíš začít v klidu a postupně přidávat rušivý elementy! to je práce na týdny abys mohla tohle po něm chtít
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 20:54
- Nahlásit
makrel
Ale co? Co tam mohl cítit? Vždyt´tam nikdo nebyl. Ještě jsem šla kousek tam, kam mě táhnul a nic. Pak jsem tam čekala a nikde nikdo.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 20:55
- Nahlásit
eva valoi
cokoliv tam mohla jít háravka, nebo zvěř nebo něco úplně jiného.
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 20:56
- Nahlásit
davidkova renata
A každý den se s ním musí furt cvičit? A může se učit některé věci najednou? Nebo nejdřív jeden a pak druhej? Aby neměl jako v hlavě zmatek.
Já učím lidi, ale psa jsem nikdy nic neučila, tak nevím, jak na to.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 20:56
- Nahlásit
eva valoi
přesně jak píše renata, vše ho uč v klidu v prostředí kde to zná a nic ho nebude rozptylovat a za vše co dobře splní odměňuj, neuč ho vše najednou, popořádku v klidu na nic nepospíchej
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 20:59
- Nahlásit
Na to aby měl člověk nějaké školení nebo něco. Dnes tady byl známej, má chovnou stanici a chodí se svými psy na cvičák. On na toho psa sáhne, promluví na něj a pes je jako vyměněnej. Prostě to v sobě asi nemám.
|
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:00
- Nahlásit
eva valoi
Ale před tím tam třeba mohla jít hárává čubina nebo proběhlo nějaké zvíře... Psi maj dobrej nos, to nic neznamená, že v tu chvíli tam nikdo nebyl. Typla bych si na tu háravku...
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:01
- Nahlásit
eva valoi
nebo s ním srozumitelně komunikuje, je dobře že k vám chodí popros ho jestli by ti neporadil nebo nepomohl s výcvikem
|
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:02
- Nahlásit
eva valoi
Na to aby měl člověk nějaké školení nebo něco
Chce to čas, vůli a trpělivost... a jde to. Nechtěj vše zvládnout za pár dní.
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:05
- Nahlásit
kejtlin
On mi to právě ukazoval, ale jemu to jde mnohem a mnohem a mnohem líp. Ještě se u toho smál a povídá, no vidíte, vždyt´ten pes to umí sám, tomu to jde, jak po másle. No a ono prd. Ono mu to jde, Benovi ale ne se mnou. Se mnou mu dobře jede hovězí a tak podobně.
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:06
- Nahlásit
No jo, hlavně aby jsme se to naučili. A vycvičení psi poslechnou vždycky? I když třeba ucítí tu hárající fenu?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:07
- Nahlásit
eva valoi
Tak dávej hovězí za sedni (třeba).
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:08
- Nahlásit
eva valoi
neboj to zvládneš, nejlepší by bylo, kdybys mohla s ním docházet na ten cvičák, jestli ti to vyjde časově....tam by ti vše vysvětlili jak s ním pracovat, chovej se přirozeně a on se taky bude chovat přirozeně, neboj se projevit radost když něco udělá dobře
|
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:09
- Nahlásit
eva valoi
Klííííd...
Jemu to jde, protože si je jistej sám sebou a je v klidu. Vzhledem k tomu, že je to tvoje premiéra, tak ty asi moc ne... Dej tomu čas. Je moc fajn, že máš kamaráda, kterej ti s tímhle může pomoct
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:10
- Nahlásit
kejtlin
No budeme to zkoušet dál, co se dá dělat. Pes blbej rozhodně není, to spíš mně to nejde....
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:10
- Nahlásit
eva valoi
A vycvičení psi poslechnou vždycky?
No, tak teď jsem málem upadla smíchy ... jsem si vzpomněla na ty mé "vycvičené". Dá se to (z mého pohledu) říct asi tak: vycvičení psi poslechnou vždycky, když ví, že je to nezbytné.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:11
- Nahlásit
eva valoi
Pes blbej rozhodně není, to spíš mně to nejde....
Z tohoto důvodu jsme měli cvičitelku, která cvičila mě a já pak teprve psa.
|
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:12 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
eva valoi
A vycvičení psi poslechnou vždycky?
Naši ne, můžu říct, že poslechnou většinou...
Odvolání od háravky jsem Hipíka naučila. Nikdy se mi nestalo, že by zdrhnul. Teda stalo se mi, že neposlechl hned, ale přiřítil se až cca za 10 minut.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:12
- Nahlásit
eva valoi
No budeme to zkoušet dál, co se dá dělat. Pes blbej rozhodně není, to spíš mně to nejde....
ono to půjde, uvidíš, že je to naprosto jednoduchý komunikovat se psem přirozeně
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:15
- Nahlásit
Vlčáčková
No to bych taky potřebovala.
|