Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Kříženec belgického ovčáka - tervuerena
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 22 . 23 . >>
Autor Zpráva
eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 11:51
- Nahlásit

Lidi, my jsme psa ještě vůbec necvičili a on hlídá jako blázen. Vím o každém člověku, který projde kolem naší zahrady. Ale zase neštěká kvůli každé kravině, to tady sousedi mají pudlíka a ten blafe od rána do večera.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 11:54
- Nahlásit

davidkova renata
Gerda
a že nemáš ráda,když ti pes blíže xicht? namátkou mě napadaj 2 mý kámošky co sou tady na foru a maj to stejně

ani já to nemám ráda, a mí psi to mají zakázaný, přesto je miluju

jablunka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 12:00 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

Gerda
davidkova renata
a že nemáš ráda,když ti pes blíže xicht? namátkou mě napadaj 2 mý kámošky co sou tady na foru a maj to stejně
A já to milákuju.
edit
mám to místo kosmetiky a pílingu

makrel
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 12:01
- Nahlásit

Taky si nenechávám lízat xicht

eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 12:05
- Nahlásit

Když se našel, tak tři dny nevydal ani hlásku. Potom začal trochu poštěkávat, ale ted´poslední dobou štěká, když jde někdo okolo.
Jo s tím lízáním obličeje, ono je to těžký, já s ním jdu na procházku a on vezme do huby jakési hovno a nechce si to nechat vymluvit. Nechte se pak olizovat...

Alexa
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 12:08
- Nahlásit

eva valoi
Když se našel, tak tři dny nevydal ani hlásku. Potom začal trochu poštěkávat, ale ted´poslední dobou štěká, když jde někdo okolo.
no protože už to u vás považuje za domov
Jo s tím lízáním obličeje, ono je to těžký, já s ním jdu na procházku a on vezme do huby jakési hovno a nechce si to nechat vymluvit. Nechte se pak olizovat...
no bodejť taky to nemám ráda, ani od těch malejch co bydlí doma

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 12:12
- Nahlásit

eva valoi

nic si z toho nedělej, jedna druhé vylizuje uši a tlamu a pak, zcela nečekaně oblejznou i mě. Nebo mě celou olíže bordera, celá šťastná a pak zjistím, že si mezi tím hraje s potkánem, kterého mezitím ulovila a rozkousala- tohle bylo teda fuj...
Jinak mě olizujou a pusinkujou tři psi, hlavně po ránu v posteli, to je mi příjemný, je to náš ranní rituál...

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 12:17 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

eva valoi
Lidi, my jsme psa ještě vůbec necvičili a on hlídá jako blázen. Vím o každém člověku, který projde kolem naší zahrady. Ale zase neštěká kvůli každé kravině, to tady sousedi mají pudlíka a ten blafe od rána do večera.

Á jééé, už se chlubíš "svým" psem ? Až začneš s vlahým okem popisovat, jaký vyrobil Beníček úžasný hovínko, seš v háji...

Jinak bych se klidně podepsala pod příspěvek Renaty na předchozí straně..

eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 12:34
- Nahlásit

Eninka
Eninko, tedy ty Tvoje psí holky jsou super. Ty se staráš, aby měli super luxusní psí granule a ony pak sežerou potkana.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 12:38
- Nahlásit

No to já se chlubím ustavičně, jakej je z Bena pěknej pes. A každej tady ve vsi to musí uznat. Vždyt´on vypadal naprosto šíleně.
Když se vynořil z lesa, tak vypadal jak Kerberos - strážce vchodu do podsvětí. Musela jsem ho umýt, učesat, zároveň jsem se bála, aby mě nerafnul, ale on si nechal líbit absolutně všechno. To spíš pak si začal trochu vyskakovat, ale Eninka mi poradila, že nesmím dát najevo, že se ho bojím a už je to zase moooc hodnej pejsek.

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 12:54
- Nahlásit

eva valoi

časem přijdeš na to, že úlovek čehokoliv, včetně sežranýho hovna je pro psa daleko zajímavější, než granule v misce.
Dále na to, že pes si tě chce omotat kolem prstu, chce se ti válet v posteli, chce tě olizovat, chce ti brát bačkory a jiné svršky, protože je to pro něj zábava, jak ho pak honíš aby to vrátil, neustále vymýšlí jak okořenit tvůj "nudný život" vesměs ve svůj prospěch, chce ti krást jídlo ze stolu, chce vyloudit to, co má k obědu páníček a tak dále... prostě pes - jedno z nejúžasnějších stvoření

Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 12:57 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

eva valoi
Musela jsem ho umýt, učesat, zároveň jsem se bála, aby mě nerafnul, ale on si nechal líbit absolutně všechno.

Tak to je dobrý...

že nesmím dát najevo, že se ho bojím a už je to zase moooc hodnej pejsek.

Jj, teď se na mě možná někteří sesypou, ale v podstatě se k psovi chovej jako k dětem:
Klidně, laskavě, ale s převahou vymez mantinely a vychovávej. Psa koriguj teprve až si budeš jistá, že pochopil, co po něm chceš. Nezapomeň psa pokaždé, když si povede dobře, důkladně pochválit .

Stejně jako u dětí je u výchovy psa, každý rupnutí tvých nervů vlastně malá prohra.
Čímž nechci tvrdit, že se mi to nikdy nestalo...

eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 13:20
- Nahlásit

Jj, takže chválit, chválit a zase chválit, případně pozitivně motivovat nějakou dobrotou???

Alexa
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 13:21
- Nahlásit

eva valoi
Jj, takže chválit, chválit a zase chválit, případně pozitivně motivovat nějakou dobrotou???

jj a hlavně bejt důsledná!!!!

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 13:31
- Nahlásit

eva valoi

Jj, takže chválit, chválit a zase chválit

abys ale nepřechválila. ..

určitě pozitivně motivovat, ale být důsledná při požadování určitého chování. Neříct si např. , no, teď nepřišel, tak přijde později, nebo příště.. Musíš ho zařadit do smečky tam, kde má být, neměl by být "nahoře", tam jsi ty, ani "dole", tam by neměl být nikdo. Prostě vůdce a členové smečky. Každej má svý místo a musí se k ostatním členům smečky taky tak chovat. Vůdce - ty - řeší spory ve smečce a taky to, když v ní někdo dělá co nemá. Jedno jestli dítě, či pes.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 13:36
- Nahlásit

Fuj tak ted´to byla málem moje smrt. Sedím tady v dětským pokoji, děti si hrají na zemi a najednou slyším takový jakoby táhlý zavrčení, ale zavrčení to nebylo, spíš takovej zvuk jakoby absolutní blaženosti. Já se otočila, pes tady malej vedle něj, pes v hubě jeho ruku. malej se smál, do toho nadrobenej nějakej chleba. Malá si došla pro psa ven a pozvala ho do pokoje. No tak jsem psa zase vyhodila, ale evidentně se mu nechtělo. Nejradši by se tady válel s náma v pokoji.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 13:37
- Nahlásit

Já se z toho zblázním, to bylo jak v pravěký jeskyni.

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 13:42
- Nahlásit

eva valoi

Evi, to není vlkodlak, chce si s váma hrát, vždyť k vám patří (zatím). Jakou formou jsi jej "vyhodila"???

eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 13:44
- Nahlásit

No šla jsem ven a on šel za mnou, za dveřmi jsem ho podrbala po hlavě a slíbila mu, že půjdem za chvíli ven. Si připadám jako blázen. Co mu to vysvětluji, stejně mi nerozumí.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 13:48
- Nahlásit

No a ted´vylezu ven a už mu zase sousedka hází něco přes plot. Hlavně že mu všichni dali nažrat, když měl hlad. To se každej bál mu něco dát, aby si tam psa nenaučil.

Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 13:53
- Nahlásit

eva valoi
Malá si došla pro psa ven a pozvala ho do pokoje. No tak jsem psa zase vyhodila, ale evidentně se mu nechtělo. Nejradši by se tady válel s náma v pokoji.

Myslím, že by bylo dobrý, kdyby si za tvýho dohledu děti mohli se psem hrát

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 13:54
- Nahlásit

eva valoi

okamžitě to té sousedce zatrhni, jestli je "normální", tak toho nechá, jestli je blbá, klidně se s ní pohádej. Ty jí taky přes plot nic nehážeš.
Nechci tě nutit brát psa domů, a jestli máš obavy tak ani aby si hrál s malým, ale zkus mezi nima vytvořit situaci, že k sobě taky patřej, tak jak vy ostatní. Hlídej to, ale nech je k sobě
přiblížit. Vždyť co jsou chlupy na zemi a kousky chleba taky, oproti dobrým vztahům mezi všema, včetně psa.

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 13:55
- Nahlásit

Eninka
Máte děti?Myslím vlastní?Nehledejte v to nic zákeřného prostě se ptám nic víc

PeKrato
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:01
- Nahlásit

eva valoi
Sledovala jsem nezúčastněně diskuzi, ale už mi to nedá Za prvé ti patří dík za to, že jsi se psa ujala a nenechala ho napospas osudu!
No a z toho co teď píšeš mi vyplívá jediné. Pes už v tom má jasno, je mu u vás dobře a má své doma Ještě týden u vás zůstane a už ho nebudete chít dát ani vy. Protože jestli je to takovej milouš, co vyhledává děti, nechá si od nich líbit strkání rukou do tlamy a jiné "ústrky", je učenlivý a nechá si dát říct, tak myslím, že do týdne budete sehraná parta a už by vám chyběl

Znám spoustu rádoby pejskařů, kteří by psa opravdu mít neměli. Ty o sobě víš, že o psech nic nevíš a zjišťuješ si co a jak. To je myslím tisíckrát lepší varianta než onen rádoby pejskař. Jestli je pesan tvárnej a to se mi jeví jako že je, tak to zvládnete levou zadní a všichni budete spokojení. Že bude jen venku a nesmí do postele, no a co Já mám psy doma a do postele mi taky nesmí, oblizování neprožívám ani trochu a přesto jsou to spokojený psiska a jsou součástí naší rodiny a nedali bychom je. Beník si vás evidentně vybral jako vhodné adepty na své páníčky, byla by škoda ho dávat dál. Děti a pes jde krásně skloubit, sama čekám mimčo a mám psy dva a už se moc těším, jak spolu budou vyrůstat a žít. Uvidíte, že vás to za chvíli chytne, i když, možná už chytlo ne?

Pumpa
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:05
- Nahlásit

Eninka

klidně se s ní pohádej

to asi nebude nejlepší řešení daného problému

Alexa
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:09
- Nahlásit

eva valoi
hele sousedce v klidu vysvětli, že má pes dietu, to většinou funguju a aby tak hodná a nic mu neházela, že má pak zdravotní problémy.

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:10 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit

Pumpa

a co bys dělala ty, kdyby ti denně někdo házel přes plot kosti a zbytky pro psa a nenechal toho, ani kdyby jsi jej požádala?
Ta baba jí to tam háže od začátku, promiň, ale já bych se s ní pohádala, kdyby toho nechtěla nechat.

p.s. nemyslím pohádala doslova, ale důrazně ji upozornila, že si to vážně nepřeju

Pumpa
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:11
- Nahlásit

Eninka

když Ti to vyhovuje, takhle řešit problémy a funguje Ti to, tak pokračuj, mně je to fuk...

Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:13
- Nahlásit

Eninka
Ta baba jí to tam háže od začátku, promiň, ale já bych se s ní pohádala, kdyby toho nechtěla nechat.

To je ale podle mě blbost, zkoušela bych to raději 100x po dobrým a až pak bych vystartovala. Špatný sousedský vztahy jsou na houby

Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:14
- Nahlásit

eva valoi

Jinak až se tu objeví Kachna, tak se jí zeptej, co tě bude zajímat o soužítí dítě - pes. Má malou holku a další na cestě

Anebo Jablůňka, to je taky zasloužilá několikanásobná matka...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 22 . 23 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání