| Autor |
Zpráva |
Alexa
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:15
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
To je ale podle mě blbost, zkoušela bych to raději 100x po dobrým a až pak bych vystartovala. Špatný sousedský vztahy jsou na houby
jj, a taky bych se jí zeptala jak se jí bude líbit, až jí to budeš házet zpátky. A to bych taky udělal, jak by mi tam něco hodila (když to uvidíš) hned by to letělo zpátky
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:15
- Nahlásit
já nemyslela hádku jako takovou, já taky nejsem fúrie a snažím se řešit věci po dobrým, ale když to nepomůže, tak bych už po stoprvý prostě řekla vážně a důrazně.
|
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:19
- Nahlásit
Eninka
já nemyslela hádku jako takovou
aha, tak to jo, ono to nějak vyznělo jinak, aspoň mě
já taky nejsem fúrie
a to já někdy jo , když se pořádně naštvu, ale se sousedy bych volila diplomatičtější cestu... i kvůli tomu psovi...
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:25
- Nahlásit
Ten pes má děti evidentně rád, když jdeme ven a on je puštěnej, tak běhá od jednoho k druhému, aby se náhodou někdo někde nezapomněl. To by evidentně nerad, aby se někdo ztratil.
Jinak i tak bych ho s nimi samotného nenechala, protože děti jsou nevypočitatelné, náhodou mu něco vyvedou a co pak chudák pes. To je musím furt krotit, aby pejska netahaly za chlupy a aby ho nechaly, když žere a bla bla bla. I když on by asi nic neudělal, ale na to asi se spolehnout prostě nedá.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:27
- Nahlásit
Paní s těma ženama co mají děti ste mi to vzala z huby,proto sem se slušně ptala jestli pisatelky mají děti,páč soudí ze svého pohledu a pohled matky co už děti má se radikálně liší a člověk a jež bezdětný nemže toto posoudit ani za mák. Eninka
tak bych už po stoprvý prostě řekla vážně a důrazně
Stoprocentně si bude bába myslet něco jako že ste idiot psům merozumíte a vona mu dělá dobro páč na dědině je jiná mentalita,já sem říkala blbovi vod vedle milionkrát at nekrmí psa plesnivíma kostma co mívá za tímto ůčelem týden v igelitáku,do očí mi tvrdil že mu nic nedává i když viděl že ho vidím,načež sem mu donesla ůčet z veteriny dyž pes málem zdech ůčet zaplatil a házel mu to dál prostě prostě to bude akorát vyčkávat aby ho nikdo nevyděl a myslet si že ste idiot co nerozumí psům a von mu chudákovi dává mnááám kostičky a vy mu prostě nebohému žvířátku nic nedopřejete vlastně ho týráte páč mu nedáváte dobrotky.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:28
- Nahlásit
eva valoi
Sousedce to naházej zpátky a řekni jí, že jsi musela se psem na veterinu, protože měl zdravotní problémy z kostí. A že jí příště doneseš účet k proplacení.
|
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:31
- Nahlásit
eva valoi
Jinak i tak bych ho s nimi samotného nenechala
Tak s tím naprosto a bez výhrad souhlasím. Ono stačí, aby se pes leknul, ohnal se, dítě upadne...
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:31
- Nahlásit
Já si sní dneska promluvím. Ono jde také o to, že ted´otrávili ve vedlejší vsi už třetího psa, z toho jednu březí fenu (ta březí fena patřila mé známé, mysleli si, že rodí, byl tam i veterinář, pak mi řekla, že pošla a zjistili, že byla otrávená). Takže bych chtěla Bena naučit, aby si od nikoho nic nebral, pokud u nás tedy zůstane.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:34
- Nahlásit
eva valoi
Pes je součástí smečky (za optimálních okolností) a taky se tak chová a hlídá si ji. Děti obecně a hlavně ty malé jak máš ty nemají cit a nejsou schopny pochopit a rozeznat, co můžou vůči psu a co nemůžou. Berou ho jako kámoše, hračku, apod.
Musíš být vždycky u toho, když si spolu budou hrát. Pes snese hodně, ale nikdy nevíš, jestli jej někdo nezatahá za ocas víc, než snese, jestli ho někdo nechtěně nedloubne třeba do oka atd. Prostě tohle musíš mít pod kontrolou a pak se nemáš čeho obávat.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:35
- Nahlásit
eva valoi
určitě nenechávat samotné, to je základní pravidlo 100%! pod dohledem si ale se psem klidně hrát můžou a je to i vhodné, aby si spolu vytvořili ten správný vztah. určitě je to o usměrňování dětí hodně, ale dá se to zvládnout. obzvlášť se psem trpělivcem, který ledacos odpustí.
můj 2,5 letý synovec a moji psi jsou úžasně sehraní. oni se od něj nechají dloubat, potahovat a nevím co všechno. hlavně že můžou být s ním a hlídat ho, co pořád dělá a náramně rádi se spolu honí. většina psů má na děti cit, ale nechávat jhe spolu bez dozoru je opravd zbytečný hazard
|
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:40 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Pakunobecny
Paní s těma ženama co mají děti ste mi to vzala z huby,proto sem se slušně ptala jestli pisatelky mají děti,páč soudí ze svého pohledu a pohled matky co už děti má se radikálně liší
Nemyslím si, že by se pohled nutně musel radikálně lišit. Nicméně děti nemám a proto jsem dala tipa na Kachnu a Jabloň, který maj děti a psi.
Jen na okraj: když bylo Hipíkovi asi 7 měsíců, vytrhlo se malý batole sousedky matce z ruky a s vřískotem se vrhlo Hipíkovi kolem krku... Musím říct, že krve by se ve mě nedořezal... Dopadlo to dobře, ale já musela jít pak na panáka, jak jsem se klepala....
Skutečně bych děti a psy pohromadě bez dozoru nenechala, ale pokud pes není nervák, je fajn pro obě strany jim vzájemný kontakt umožnit - a to si dovolím říct, i když nejsem matka .
|
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:49 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
eva valoi
Takže bych chtěla Bena naučit, aby si od nikoho nic nebral, pokud u nás tedy zůstane.
Nechci tě rozhodně odrazovat od učení takového povelu, ale je hodně těžký tohle psa naučit na 100%
Taky pozor na zahradní chemii a jedy. Třeba Vanishem proti slimákům (který dle výrobce psi nežerou ) se otráví dost psů, neexistuje antidotum, takže se dají léčit akorát příznaky. Většina psů to nepřežije.
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:51
- Nahlásit
Na slimáky je dobrá vydlabaná půlka od melouna a do ní zbytky píva. Hoši slimácký tam nalezou a už nevylezou. Já zahradní chemii nepoužívám kvůli dětem.
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:53
- Nahlásit
Jinak taky si myslím, že naučit psa, aby si od nikoho nic nebral, neřkuli naučit ho, aby nesežral otráveného buřta, kterého najde na vlastní zahradě, je asi téměř vyloučeno.
|
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:53
- Nahlásit
eva valoi
Na slimáky je dobrá vydlabaná půlka od melouna a do ní zbytky píva. Hoši slimácký tam nalezou a už nevylezou.
Díííííky za recept
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 14:56
- Nahlásit
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 15:17
- Nahlásit
je hodně těžký tohle psa naučit na 100%
s cizíma dětma téměř nemožný ,myslim
eva valoi
Pes je krásnej.
já nemyslim, že bych dělala něco jinak, než děláš ty - učit děti i psa vzájemnému chování, nenechávat bez dozoru, ale neomezovat vzájemnej kontakt.
S tou výchovou je to podle mě hodně podobný, hodně kontaktu (co mě třeba naučili psi, je hodně vzájemných dotyků), chválit a odměňovat žádoucí chování. Jenom teda psům svá rozhodnutí narozdíl od dítěte nevysvětluju.
Z obecnejch věcí se mi osvědčily pamlsky (vařený maso, párek, piškoty...) s sebou na cesty, jako odměnu, když přijde. Dávám lidský věci, když dítě loudí, tak mu dám taky,
|
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 15:23
- Nahlásit
kachna_
Eště jsi zapoměla na univerzální povely jako např.: Sedni a zůstaň!
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 20:52
- Nahlásit
Eninka
tak to nejsou má slova, tohle jsem nepsala já
to ale přece nikdo netvrdí
psala to Eva, tak aspoň sorry by stačilo
A můžeš mi říct za co sorry????
Já pouze reagovala na větu "Ten pes si zaslouží něco lepšího" , kdy jsme se s Alexou shodli, že to zní fakt dost hrozně, přímo jsem to napsala Evě - tedy nemluvila jsem ani tehdy s tebou, kdy jsem jí navíc i napsala, že v jejím případě je to samozřejmě jinak, ale ...
A šlo jen o to, že ona věta prostě zní divně.
Booože, přesedni si nebo fakt už nevim
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 20:55
- Nahlásit
eva valoi
Jinak ten pes si zaslouží někoho lepšího - myslela jsem tím někoho, kdo si ho vezme proto, že ho chce. Já jsem k němu přišla náhodou a jak říkám - nejsem pejskař, nemám se psy zkušenosti, pes je odpovědnost, závazek na několik dalších let. Chtěla jsem mu tedy sehnat zodpovědného pána, dokud se mezi námi ještě nevytvořily nějaké pevné vazby atd. Co je na tom divného? Pokud se nikdo lepší nenajde, o psa se postarám, ale holt to asi nebude úplně to pravý ořechový.
šiš, já to samozřejmě chápu ... ale co vono je to stejně jedno
|
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 21:16 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Eldoguero
Ten pes si zaslouží něco lepšího
No, já právě tohle i větu "nemám ke psům vztah" v kontextu s Eviným chováním nebrala moc doslova.
Ženská, která má 4 děti, dost svejch starostí a nepejskařka, se ujme bezprizorního čokla, nakrmí ho, strčí do vany, učeše a postará se o něj. Klobouk dolů... .
I leckterý pejskaři by jen zavolali poliše a otočili hlavu opačným směrem, aby se na zubožený psisko nemuseli koukat.
Jsem přesvědčena o tom, že pokud se rozhodne Bena si nechat, bude se tam pes mít dobře.
A pokud přece jenom dojde k závěru, že je to nad její možnosti, věřím, že nevrazí psa do ruky prvnímu, kdo se namane, jen aby se psiska zbavila.
OT: před hodně lety mi jeden řekl - "Víš, ty si zasloužíš někoho lepšího"... Co si pamatuju, zmohla jsem se jen na: "di do hajzlu" a otočila se na podpadku. Měla jsem chuť přetáhnout ho latí
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 21:35
- Nahlásit
Ženská, která má 4 děti, dost svejch starostí a nepejskařka, se ujme bezprizorního čokla, nakrmí ho, strčí do vany, učeše a postará se o něj. Klobouk dolů...
Přesně tak, ale tohle jsem jí už napsala.
Nemá to co dělat s daným tématem, jen tak OT mě prostě napadlo, že zrovna takhle věta zní fakt divně, nic víc, nic míň
Ono by asi fakt bylo nejlepší, kdyby Ben zůstal tam, kde je a podle mě to tak i dopadne
(Že tě tu vidím, tak jen pro upřesnění - proč a jak a zač a nač jsem psala to co jsem psala u slepýho NO je fuk, de facto to následně na pravou míru uvedla Biluše a tuším makrel, to rozebírat nehodlám. Jen ohledně naší slepý čuby - problém byl v to, že ona oslepla prakticky den ze dne, nebyla na to připravená ona, my a ani zbytek smečky. Přestože je čubina naprosto v pohodě, tohle jí rozhodilo - na chvíli, nijak tragicky, ale rozhodilo. Problém ve smečce nastal ve chvíli, kdy mladší, ale podstatně větší argentina se rozhodla, že si s Bonnie bude hrát, Bonnie to samozřejmě neviděla, nestihla zareagovat všas ... Bylo z toho několik nedorozumění, který naštěstí neskončily rvačkou jen díky tomu, že jsem byla na blízku. Po krátké době argentině došlo, že s Bonnie je cosi v nepořádku a srovnalo se to. Ovšem zůstal problém s dalšími psy, do kterých Bonnie vrážela, šlapala po nich a občas jim omylem prošla kolem misky - což by normálně nikdy neudělala, protože ví, že tohle se prostě nedělá. Všechno se časem srovnalo, ale v počátcích, kdy například se 50 kilový kanárek rozhodl, že si s 15 kilovou stafbulkou bude hrát, což vypadá tak, že jí opakovaně polyká a zase vyplivuje z huby, a ona o ničem nevěděla, to bylo dost na houby Takže je toliko vysvětlení k tomuto - pro případ, že to bude číst i Ebony - vysvětlení patří i tobě)
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 21:37
- Nahlásit
OT: před hodně lety mi jeden řekl - "Víš, ty si zasloužíš někoho lepšího"... Co si pamatuju, zmohla jsem se jen na: "di do hajzlu" a otočila se na podpadku. Měla jsem chuť přetáhnout ho latí
No, tak vidíš, že jsi mě pochopila
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 21:57
- Nahlásit
Tak před chvílí jsem šla s Benem ven a sousedka zas volala na psa, že pro něj něco má. Jenže pes už byl na vodítku a ona mi říká, tak tady pak má kosti. Já jsem jí říkala, že pes kosti dostávat nemá a už vůbec ne kuřecí a ona mi řekla, že Ben je velkej, že může. Já bych si ho ale chtěla krmit podle svýho.
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 21:58
- Nahlásit
Dneska měl vývar s těstovinama a do toho zamíchanou konzervu a nějakou vařenou zeleninu. Pořád ještě je takovej hubenější.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 22:01
- Nahlásit
eva valoi
Evi, prosímtě zastav tu sousedku, fakt jí třeba řekni, že má Ben nějaký potíže, něco vymysli, a že má speciální stravu a že kdyby jedl tyto věci, že třeba může pojit...Něco vykonstruuj, ať se na to vykašle...
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 22:06
- Nahlásit
Já si s ní o tom promluvím. Ona to ale určitě nedělá ze zlý vůle. Ona tady krmí cizí kočky a tak. Má ráda zvířata, taky mají psíka, ale je malej, tak mu kosti nedává. Ale mně jde prostě o to, abych rozhodovala sama o tom, kdy a co pes dostane nažrat.
Já třeba taky dávám jedný paní zbytky pro slípky, ale připravím jí kyblík a ona už si jim to dá, jak potřebuje.
Takže jestli mi chce pro psa třeba něco dát, tak necht´to dá mě a já mu to bud´dám nebo ne.
|
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 22:07
- Nahlásit
Eldoguero
Ono by asi fakt bylo nejlepší, kdyby Ben zůstal tam, kde je a podle mě to tak i dopadne
Nikomu to neříkej, je to tajemství největší, ale já si to myslím taky, pšššššt...
Jen ohledně naší slepý čuby - problém byl v to, že ona oslepla prakticky den ze dne
Ta situace, eště v kontextu se smečkou, musela bejt po všech stránkách šílená...
To je ta fenečka, jak si před časem psala a měla jsi obavy, že se jedná o nádor? A slepota ustupuje? Moc držím všechny palce...
Jinak slepýho, byť hodnýho psa, bych rozhodně umístila pouze ke zkušenýmu člověku, i kdyby byl sólo.
Jak si je nejistej, tak může reagovat jinak, než by člověk očekával a někdo bez zkušeností s jinými psy, různý signály nejspíš nepobere a může se stát průser.
|
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 22:09
- Nahlásit
eva valoi
Toho si nevšímej... My si tady s Eldorádem jen tak šuškáme...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 22:11
- Nahlásit
eva valoi
jojo, udělej to tak, jak říkáš. Víš, plno lidí dělá věci ne ve zlé vůli, ale to neznamená, že to vyhovuje i té druhé straně. A není to s těma kostma o velikosti psa. Známí měli bulmastiva, ohromnej pes, dávali mu kosti, pošel a pitva prokázala proděravění střev z kostí (není to o tom, že by kost lezla střevama nestrávená). Nakonec znám víc takových případů. Co by ti pak řekla, kdyby se něco stalo? Jéje, já to myslela dobře, ale co by ti to bylo platný
|