Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Kříženec belgického ovčáka - tervuerena
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 22 . 23 . >>
Autor Zpráva
eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:18
- Nahlásit

Ale zase jedno pozitivum to má, ten pes mě tak prožene, že se zase brzy vejdu do těch pěknejch kalhot, co mám ve skříni...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:18
- Nahlásit

eva valoi
Řekni tomu pánovi, co k Vám chodí. Pozvi ho na občerstvení na zahrádku a nenápadně ... víš? Nebo ho donuť jakýmikoliv metodami, ať Ti prozradí adresu toho cvičáku, kam chodí.
Pokud se Ben po zdrhnutí venku bude chovat jako lovečák, tak se vrátí na místo, kde Tě opustil. Tak tam bud hoď bundu, pokud bys ho chtěla jít hledat, nebo tam počkej. Kup si píšťalku.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:20
- Nahlásit

Já vím, kam chodí na cvičák. Můžu tam chodit taky, pokud ovšem budu mít hlídání pro děti atd. Zajedu se tam možná zítra podívat.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:26
- Nahlásit

eva valoi
pes ti evidentně neloví když nereagoval na kočku ani srnu, má jen nedotažené přivolání, když bude mít dobře zvládnuté přivolání a něco se nepokazí tak ani lovit a štvát zvěř nezačne, přivolání nejlíp naičíš opět ve známém ničím nerušeném prostředí a za každé co přijde musí vždycky dostat něco dobrého, když se někde začuchá nebo ho něco zaujme tak ho nevolej-když jste ve fázi učení,normálně pro něj dojdi a nějak upoutej pozornost na sebe, oslov ho, hezky bez emocí a když uvidíš že se na tebe soustředí tak ho přivolej a odměň

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:34
- Nahlásit

eva valoi
Můžu tam chodit taky
No tak prima.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:34 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

eva valoi
Zajedu se tam možná zítra podívat.

To je hodně dobrej nápad . Věřím, že to půjde. Jak jsi napsala, že si tě hlídá a visí na tobě očima, to je dobré. Kdyby se choval spíš jako samostatná jednotka, bylo by to trochu komplikovanější.

Jo, a nepřepal to s výcvikem. Cca 20-30 minut denně stačí. Pes by měl být v klidu, ani nacpanej ani hladovej nebo utahanej či rozespalej. Vůbec nemá smysl cvičit, když se pes koncentruje na něco jiného než na tebe a výcvik. (Zvířata, děti...)

Když ti při přivolání nepřiběhne hned, ale až pak, nenadávej mu... Podej si ho v tomto směru pouze, když na přivolání nepřiběhne, ale budeš si ho muset někde odchytit.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:36
- Nahlásit

No to bude ještě náročný, jsem sama na to zvědavá, jak to zvládneme.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:37
- Nahlásit

Já chápu, že i když přijde za hodinu,tak ho vlastně musím pochválit, protože přišel, sice pozdě, ale přišel - hurá, hodnej pejsek.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:42
- Nahlásit

Jinak taky dělá to, že když ho zavolám, tak místo aby si sedl, tak si někdy lehne na záda a chce si hrát. No a já už ho pak neposadím, nebo ho mám posazovat? Já nevím, jestli by mi nemělo stačit, že prostě přijde. Možná bych se neměla pouštět do nějakých větších akcí.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:46
- Nahlásit

eva valoi
když si lehne tak couvni o 2-3 kroky, přesvěč se, že kouká na tebe a znova volej a pamlsek už musíš mít připravenej, když přibíhá, když budeš mít v ruce pamlsek tak si nelehne

eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:47
- Nahlásit

kejtlin
Jj, s tím pamlskem to je dobrej nápad.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:48
- Nahlásit

eva valoi
No ale jak ho zavoláš? Má povel sedni nebo nemá?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:50
- Nahlásit

Vlčáčková
No ale jak ho zavoláš? Má povel sedni nebo nemá?

proč by na něj měla volat při přivolání sedni? povel na přivolání je ke mě odjakživa!

Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:50
- Nahlásit

eva valoi
Já chápu, že i když přijde za hodinu,tak ho vlastně musím pochválit, protože přišel, sice pozdě, ale přišel - hurá, hodnej pejsek.

No, tak, zrovna já to "Hurááá" moc nezvládala, protože za tu hodinu už mi jely před očima katastrofický scénáře, vztek se míchal se strachem a přibylo mi šedivejch vlasů.
Takže jsem nechválila tolik, jako když pes přiběhl okamžitě. Ale ani jsem nehubovala. Řekla jsem přátelsky něco jako "Tak pojď, ty uličníku, tys mi dal..." a podrbala jsem ho za uchem.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:54
- Nahlásit

kejtlin
Já ho volám ke mně, když přijde, tak sedni on se mi dívá do očí. Ale vždycky se to takhle nezadaří.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:56 - Změnil/a: kejtlin
- Nahlásit

eva valoi
tak dej pamlsek výš a on si sedne, když ne tak trochu za něj, jak zaklopí hlavu, tak si sedne protože je to pro něj přirozenější
edit: když uvidíš že si sedá tak řekni povel sedni a odměň, i když si bude sedat náhodou bez povelu

Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:56 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

eva valoi

Učení "sedni" je hodně praktický z víc důvodů. Když se ti stane, to co dneska, že začne jančit na vodítku, povel a provedení "sedni", ho vytrhne z rauše nad vůní háravky (např.) a koncentruje svou pozornost na tebe.

Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:58
- Nahlásit

eva valoi
Já ho volám ke mně, když přijde, tak sedni on se mi dívá do očí. Ale vždycky se to takhle nezadaří.

Už to je obrovskej pokrok...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 22:00
- Nahlásit

eva valoi
Aha. Takže úplně normálně. Z toho ke mě by časem to sedni mělo vypadnout. Ke mě by mělo být tak, že přiběhne a předsedne před Tebou. A čeká do dalšího povelu.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 22:03
- Nahlásit

eva valoi
když přijde a předsedne tak ho tam nenechávaj čekat, zatím nemá ani přivolání což je základ, přijde,předsedne, odměna a pochvala a povel volno....postupně dobu čekání na povel prodlužuj ale až bude vědět oč jde-tj až bude mít přivolání. zajdi na cvičák, tam ti vše vysvětlí líp reálně než virtuálně

Alexa
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 22:20
- Nahlásit

eva valoi
myslím že než tady některý rady, bude lepší, když se domluvíš buď s tím známým nebo na tom cvičáku. Hele a jak máš starý ty starší děti??? třeba by to některý chytlo.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 22:23
- Nahlásit

Alexa
Mám 10 letou, tak je na to, myslím, ještě malá. Pak 16 letýho, ale ten je během školního roku na intru, dom jedí jen na víkendy.
Takže si myslím, že to zůstane stejně na mně.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 22:28
- Nahlásit

eva valoi
Nepřistupuj k němu, jako, kdyby věděl o co jde, ten pes s největší pravděpodobností nezná žádný povely, žádný pes se nenarodí s tím, že ví co je "Sedni!"
On si pochopitelně umí sednou i bez tebe, ale ty mu nejdřív musíš vysvětlit, že na konkrétní zvukový povel - třeba to "Sedni!" si má on dřepnout na zadek - vždy a všude.
Jak už tu zaznělo uč ho nový věci - povely v prostředí, kde ho nic nebude rušit, jakmile bude vykonávat cvik na konkrétní povel a to tak, že ihned a s nadšením, tedy žádné přemýšlení¨"mám, nemám ... stojí mi to za to, nestojí ..." teprve pak běž cvičit jinam.
Nedávej mu žádný povel, když víš, že tě stejně neposlechne (viz. to "K noze!" - pes neví co po něm chceš, neposlechne tě, zbytečně si narušuješ poslušnost, která beztak ještě žádná není a tímhle stylem by ani nebyla). Při tréninku na něm mluv co nejméně, aby tě stále sledoval - tedy chtěl sledovat, ideálně jen povel, pochvala, evet. slovní korekce. Stejně tak není dobré na psa zbytečně sahat - oplácávat ho, stále hladit - to si užiješ kdykoliv jindy, tak si tím neruš výcvik. Zkušenější pejskař by ti měl poradit s konkrétními problémy.
Určitě hodně chval a hodně odměňuj - ideálně pamlsky, ale musí to být takové pamlsky, pro které pes udělá "salto vzad".
Časově to náročné není, běžně stačí, když budeš trénovat třeba 2 - 3 krát denně po 5 minutách, pes se zpočátku stejně nebude soustředit déle. Trénink ukonči v nejlepším, tak jako všechno ať se na příští trénink těší a tahá tě sám ven.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 22:35
- Nahlásit

Eldoguero
To je složitý, jak ho to naučit, když tomu vlastně nerozumí. Jak ho tedy naučit chodit pomalu, aby netahal. Taky se mi třeba stane, že vyběhne ze vrat a já ho pak tady bud´honím kolem dokola nebo tady volám 5 minut a on pak stejně přijde, až sám chce.
Ale zase podle mě ví, když ho volám, protože někdy zavolám Bene a běží ke mně jako blázen, někdy zavolám a on schválně kouká jinam.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 22:37
- Nahlásit

Kdybych si bejvala chtěla pořídit psa, tak bych si to nejdřív všechno nastudovala. Ale takhle se to učit za pochodu, to je docela náročný. Hlavně nechci nic pokazit. Zase toho Bena už taky nechci dávat někomu zkušenějšímu, když je tady tak spokojenej a už jsme si na něj zvykli.

Alexa
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 22:39
- Nahlásit

eva valoi
tady bud´honím kolem dokola
hlavně ho nehoň, protože si myslí že si s ním hraješ, když k tobě nechce jít sedni si třeba na bobek a volej nebo jdi na jinou stranu než je.A když přiběhne rychle a radostně tak ho odměň

eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 22:44
- Nahlásit

Alexa
No vidíš, tak my myslíme každej něco jinýho. Já ho honím, aby mazal dom a on letí, abych ho honila. To bude ještě zajímavý.
No už ho honit nebudu. Nejlíp na něj zabírá, když bouchnu vratama a dělám, že jdu domů. Ale jak dlouho to bude zabírat? Pak zjistí, že mu stejně vždycky znovu otevřu a vykašle se na to.
Ten pes je chytrej, ale hlavně aby to vyhovovalo jemu.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 22:48
- Nahlásit

eva valoi
Není to zas tak složitý, zkus se trochu vžít do jeho situace a pokus se trochu "myslet jako pes". Jednoduše řečeno chval - a to minimálně zpočátku - veeeeelmi za všechno, co je správně, co pes udělá dobře, na tvůj povel prostě za vše pozitivní v tu chvíli mu třeba povel ještě zopakuj, ať opravdu rychle pochopí co to je to "Pocem!" co na mě furt řvou
Naopak když udělá něco špatně, oprav ho.
Odměňuj nejen pamlsky, ale i slovně (správnou intonací - máš 4 děti tohle zvládneš levou zadní), pohlazením.
Pokud na něj zavoláš a on hned přijde, strááááášně moc ho pochval, dej mu třeba ještě jeden povel, např. "Sedni!", který mu pomůžeš vykonat tím pamlskem, prostě si ho do toho sedu navedeš. Jakmile to udělá, opět vééééliká pochvala a volno. Snaž se ho neznudit, ale neopak bavit, na druhou stranu by si měl co nejdřív uvědomit, že určité věci se nejen můžou, ale i MUSÍ. Tedy přivolání je vždy ... atd.
Toho nedosáhneš hned, to je jasný. Chce to hooodně trpělivosti a důslednosti. Když už jedno nějaký povel vyslovíš, trvej na tom, aby ho pes splnil, i kdybys ho měla třeba do polohy sedni mechanicky sama "upravit". Tím chci říct, že občas je dobrý ho i vhodně potrestat. Většinou postačí okřiknout, pokud táhne na vodítku cuknout s ním zpět atd.
Prostě používej zdravý rozum a cit, ptej se zkušenějších, kterým psi normálně fungují a ono to časem půjde

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 22:52
- Nahlásit

eva valoi

ahoj, já taky jsem skoro uplnej začátečník a taky jsem psala tady na forum o rady a za chvíli mi z toho už šla hlava kolem! Doporučuju rozhodně chodit na cvičák a tam cvičit pod dozorem, ať to nepoděláš a pak až se to naučíš, tak sama doma. Ani sto rad tady ti nenahradí to, když ti bude někdo radit za pochodu a rovnou na místě opravovat chyby

Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 22:54
- Nahlásit

eva valoi
Kdybych si bejvala chtěla pořídit psa, tak bych si to nejdřív všechno nastudovala. Ale takhle se to učit za pochodu, to je docela náročný.

Nojo, to bys sice nějaký teoretický znalosti nabrala, ale šedá je teorie, zelený strom života... Byla bys na tom podobně jako teď...

Zase toho Bena už taky nechci dávat někomu zkušenějšímu,
Ono by to ani nemuselo znamenat, že by se u něj Ben měl líp než u vás.

Přistupuješ k tomu zodpovědně, a to je, podle mne, naprostý základ.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 22 . 23 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání