Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Kříženec belgického ovčáka - tervuerena
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 22 . 23 . >>
Autor Zpráva
eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 22:13
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinka
Aha

eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 22:14
- Nahlásit

Eninka
Jj, co nejdřív si s ní promluvím. Taky budu muset už začít psa trochu něco učit. Aby nemusel furt chodit na vodítku.

Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 22:15
- Nahlásit

eva valoi

eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 22:17
- Nahlásit

Mám ještě jeden takovej docela vážnej dotaz. Máme ještě syna a dceru, kteří jsou ted´na prázdninách. A jde mi o to, aby je pes nepovažoval za cizí lidi. Dokáže to nějak pochopit, že patřej taky k nám až se vrátěj?

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 22:21
- Nahlásit

eva valoi

Dokáže to nějak pochopit, že patřej taky k nám až se vrátěj?

jasně že jo, pozná to z toho, jak se budete k sobě chovat, prostě pochopí, že je to další část smečky, neboj.
To máš to samý, jak když k tobě přijde někdo na návštěvu. Pes ví, že jde k tobě s tvým souhlasem a pozná, kdo ne (zloděj atd.)

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 22:27
- Nahlásit

To je ta fenečka, jak si před časem psala a měla jsi obavy, že se jedná o nádor? A slepota ustupuje?
Jo jo to je ona, nádor to zřejmě nebude, vypadá to na nějaký ten hematom, nebo otok očního nervu. Součastná situace je taková, že čubina "vidí" blbě, hodně blbě, na dálku nic, zaregistruje pohyb, rozezná světlo - tmu a na hodně krátkou vzdálenost rozezná i obrysy - tedy pro běžný život v pohodě. ¨
Nemůžu jí ale třeba brát do lesa na houby, protože když běží nedává všechny ty větve, křoví atd. nemůže dělat obrany, který vždycky milovala, protože sice rozezná na krátkou vzdálenost figuranta, ale už se v běhu netrefí do rukávu, když se kouše na místě, nerozezná vůbec hranu rukávu a díky tomu, že má relativně malou hubičku, tak ho do ní naštorc nenarve.
Ale na to, jak to vypadalo zezačátku je tohle zlatý.
Nejdůležitější je, že vidí kolem sebe ty psy, protože krom feny argentiny, který situace dotekla celkem rychle, to bylo s ostaníma na prd. Navíc ona je od mala zvyklá ve smečce a dočasnou separaci moc dobře nezvládala, takže jsme rádi, že je na tom tak, jak je

Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 22:37
- Nahlásit

Eldoguero
Jo jo to je ona, nádor to zřejmě nebude, vypadá to na nějaký ten hematom, nebo otok očního nervu. Součastná situace je taková, že čubina "vidí" blbě, hodně blbě, na dálku nic, zaregistruje pohyb, rozezná světlo - tmu a na hodně krátkou vzdálenost rozezná i obrysy - tedy pro běžný život v pohodě.

Držím všechny pěsti, a moc...

eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 22:53
- Nahlásit

Ta jména Hipík a Tonička a Rozinka to jsou jména Tvých pesanů?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 22:53
- Nahlásit

díky vypadá to, že to bude ok, v rámci možností

Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 23:01
- Nahlásit

eva valoi
Ta jména Hipík a Tonička a Rozinka to jsou jména Tvých pesanů?

Ano, a jěště k nám přibyla po mámě foxička Žofka. Takže mám Hipíka - xfundlanďan (asi) 17let, Toničku - rasy Tonička , cca 16, Rozinku - xdalmatin (asi) cca 7 a foxteriérku Žofku, kterou si máma přivezla z útulku.
No, je u nás docela veselo . I kvůli tomu jsem se přestěhovala z Prahy, naštěstí můžu dělat doma na dálku...

eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 23:05
- Nahlásit

No taková pěkná jména a nás nenapadne nic jinýho než Ben. My jsme tak strašně přízemní a neoriginální...

Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 23:08
- Nahlásit

eva valoi

Všichni mí psi mají moc rádi děti a občas si sem nějaký děcko s nima příjde na chvilku hrát.
Dalo mi ale docela práce jim vysvětlit, že nesmí strkat prstíky skrz plot. Žádnej ze psů by je nekous, ale v domnění, že mu strká něco na zub, ho může škrábnout.

Zabralo až když jsem jim řekla, že si pejskové jejich prsty spletou s párečkama a spapaj jim je. Děcka sice trochu pobledla, ale zabralo to.

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 23:08
- Nahlásit

eva valoi

náhodou Beník k němu sedí, je to pěkný jméno

eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 23:09
- Nahlásit

Tak je to přesně jako to psal Pakunobecny. Cca v 19. hodin jsem sousedce říkala, že nechci pro psa kuřecí kosti, ted´jsem vylezla ven a Ben kouše hádejte co? No, samozřejmě kuřecí kost.

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 23:11
- Nahlásit

eva valoi

Evi, začni jí házet na dvůr taky nějaký blbosti, bude to fér, ne?
Ona háže k tobě, co nechceš, tak to dělej taky

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 23:11
- Nahlásit

eva valoi
Vzbuď jí a řekni jí, že pes blije její kosti. Ať nastartuje auto a hodí ho k vetovi. Samozřejmě odvoz a platba za své.

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 23:12
- Nahlásit

Vlčáčková

Vzbuď jí a řekni jí, že pes blije její kosti

dobrej nápad

Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 23:15 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

eva valoi
a nás nenapadne nic jinýho než Ben

To příjde časem samo, až pejska víc poznáte... a z Bena se stane třeba Beník, šmudlík, trdlík, bambulík no a já nevím co eště...

A taky je to vlastně Benjamínek, protože je ve vaší smečce nejkratší dobu

Hipík taky slyší na víc jmen, tak mu vlastně začala říkat moje známá a už mu to zůstalo, protože je to prostě naše květinové děcko

eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 23:17
- Nahlásit

A to jsou jak tomu rozumím taky kříženečci? Kromě Žofky?

Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 23:18
- Nahlásit

eva valoi

jojo, čistokrevný vořeši

eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 23:18
- Nahlásit

Eninko a Vlčáčková zítra s ní o tom snad budu mít příležitost promluvit.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 23:20
- Nahlásit

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2011 23:36
- Nahlásit

eva valoi
Eninko a Vlčáčková zítra s ní o tom snad budu mít příležitost promluvit.
To udělej. A když to nepomůže, tak udělej to, co jsem Ti radila. Když jí párkrát vzbudíš v noci, ještě ráda toho krmení nechá.

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 06:30
- Nahlásit

Fakt by mě zajímalo, proč jsou některý lidi tak sobecký a blbý, že krměj cizí psy přes výslovnej zákaz. Taky s tim mám zkušenosti, naštěstí s ukrajincema ze stavby, kde si člověk fakt servítky nebere (proběhly dvě slušný prosby), mamče zase krmila psa sousedka.
Pomohlo, když viděla na veterině psa s alergickou vyrážkou (rodičů pes je fakt alergik, pšenici, kuře apod. se mamča snaží nedávat).
eva valoi
kdybys chtěla tímhle argumentovat, tak zkus na internetu najít a vytisknout fotky alergických psů a za paní jít připravená s tím, že pes se hrozně drbe, i když už je odblešenej a navíc má strašnej průjem. No a že veterinář ti řekl, ať zkusíš vyřadit kuře a hovězí, takže teď dáváš nějaký strašně drahý granule a konzervy (to, jestli je vidět na místo, kde krmíš ), jehně s rejží, a jestli to nepomůže tak budete muset dělat rozbor krve a trusu. Z toho trusu, že se pozná, co pes všechno žere (je to volovina, ale zní to dobře a mamče právě tohle zabralo).

eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 17:16
- Nahlásit

kachna_
Díky za radu.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 17:18
- Nahlásit

Tak Ben je stále doma, na žádný inzerát se nikdo neozval a já už ho ani moc nikomu dávat nechci.

Eninka
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 17:37
- Nahlásit

eva valoi

ahojky, odjíždím na bigbít tak se tady juknu později večer, nikomu ho nedávej, máš recht

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 18:08
- Nahlásit

eva valoi
už ho ani moc nikomu dávat nechci
Už si Tě obmotal kolem tlapky?

eva valoi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 18:11
- Nahlásit

Vlčáčková
On na mě tak smutně kouká a kouká a kouká a nespustí ze mě oči.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2011 18:17
- Nahlásit

eva valoi
No, to je jasný. To oni umí. Jsou to manipulátoři.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 22 . 23 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání