Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Kříženec belgického ovčáka - tervuerena
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 22 . 23 . >>
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 13:20
- Nahlásit

Vlčáčková

skoro úplně doslova vážně akorát Hipíka a Eninku

jééé, to díky!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 13:31
- Nahlásit

Eninka
jééé, to díky!
Není zač. Však už nevtipkuješ, neb vtipkovat zde je nebezpečné, takže jsi veskrze vážná osoba a nutno Tě tak brát.
Poslala jsem Ti v noci mail. Tak na něj mrkni...
Valím za chvíli do další práce, tak zatím ahoj.

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 13:38
- Nahlásit

Vlčáčková

už jsem mrkala, je to no comment, jste dobrý, že jste to vyhrabaly, já bych si takovejch věcí vůbec nevšimla...
A neboj, vtip mě nepřešel, jenže jaksi tady to nešlo v té vřavě včera. Už to bylo nepřehledný jak při náletu na Drážďany

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:01
- Nahlásit

Eninka
Kdepak. Já jsem nehrabala. Mě takové věci chodí na mail pokaždé, když se tu s někým dohaduju. To víš, když se tu některé dámy chovají stylem: "kážu vodu, piju víno", tak si někdo rád přisadí.
Mohla bys to stáhout a uchovat? Mě to nejde.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:07
- Nahlásit

eva valoi

myslela jsem to tak, že jestli jsem to správně pochopila, vůbec žádnou přímku nepotřebuješ, protože Tobě půjde asi prvotně o to, aby pes lehnul sednul a přišel, když zavoláš?, prostě poslechnout a být rodinným společníkem. Nemusíš se psem štrádovat čtverce, zakládat na přímým očním kontaktu a počítat kroky..... Prostě si hraj a cvič s ním "v prostoru", nemusíš ho drtit u nohy....

pawLINka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:08
- Nahlásit

VlčáčkováEninka
Dobrej pokus.

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:17
- Nahlásit

pawLINka

Dobrej pokus

nějak nerozumím, šlo by vysvětlit aniž bych dostala odkaz co
tady stále deklaruje Psíček ?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:24
- Nahlásit

Eninka
Netřeba vysvětlovat. Prostě dobrý pokus. ))))))))))

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:26
- Nahlásit

pawLINka

Netřeba vysvětlovat

pro mě třeba vysvětlit. Jiným se tady všechno vysvětluje tak snad by mohlo i mně, ne?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:28
- Nahlásit

Eninka
Jiným se tady všechno vysvětluje

Já tady nikomu nic nevysvětluju, tak se nemusíš cítit z mé strany ukřivděně.

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:34
- Nahlásit

pawLINka

tak si to nech, taky

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 15:42
- Nahlásit

eva valoi

Pumpa
myslela jsem to tak, že jestli jsem to správně pochopila, vůbec žádnou přímku nepotřebuješ, protože Tobě půjde asi prvotně o to, aby pes lehnul sednul a přišel, když zavoláš?, prostě poslechnout a být rodinným společníkem. Nemusíš se psem štrádovat čtverce, zakládat na přímým očním kontaktu a počítat kroky..... Prostě si hraj a cvič s ním "v prostoru", nemusíš ho drtit u nohy....

Přesně... Takhle i já vedla a vedu svoje psy, protože mi to stačí. Dál dělám se psy jenom to, co je i mě baví a nedá se to nazvat výcvikem, ale blbnutím...

Pokud to tebe a psa bude bavit, můžete pak pokračovat dál. Nějaký speciální výcvik, stopy, různý psí sporty... Ale o tom já nic moc nevím, takže v tom neporadím..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:31
- Nahlásit

Psíček
takovy tydle

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:32
- Nahlásit

Psíček
davidkova renata
takovy tydle
Hele, fšímáte že jsou obě účetní? Proč ty čísílka přitahují tyhlety tydle?

bonc
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:05
- Nahlásit

Biluška
fšímáte že jsou obě účetní? Proč ty čísílka přitahují tyhlety tydle?
sice vůbec nevim o co go ale pro jistotu mě to uráží

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 18:22
- Nahlásit

Pokud to tebe a psa bude bavit, můžete pak pokračovat dál. Nějaký speciální výcvik, stopy,
STOPY! Uf. Nemaluj čerta na zeď! Když se na to podívám z hlediska otroka dvou lovecký mršek, které venku nebaví prakticky NIC jiného, než stopy (někdy si stopují i v interiéru). Tak tuhle psíkovu zálibu bych jí fakt nepřála ...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 18:28
- Nahlásit

Vlčáčková

hele ale já třeba od tý doby co stopujeme, je ještě líp odvolatelnej než dřív, když už tu svou prdel rozhejbe a chytne stopu. Jakože Clarke byl vždycky odvolatelnej...
nezapomeň, že máš lovečáky....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 18:30
- Nahlásit

Vlčáčková
Když se na to podívám z hlediska otroka dvou lovecký mršek, které venku nebaví prakticky NIC jiného, než stopy
ony jsou totiž i jiné stopy a ty by se vzhledem k předpokládané plemenné příslušnosti provádět daly..pes se výborně unaví a zaměstná,ale zda by to bylo pro úplného laika,to nevím..

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 18:33
- Nahlásit

Pumpa
nezapomeň, že máš lovečáky....
No, na to se zapomenout nedá. Proto se mi taky lehce zatmělo před očima.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 18:34
- Nahlásit

davidkova renata
..pes se výborně unaví a zaměstná,ale zda by to bylo pro úplného laika,to nevím..
Ale jo, bylo. Laik se výborně unaví a zaměstná a pes bude mít príma atrakci.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 18:40 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit

davidkova renata

daly, ale esivá sou trochu podobný malinám žádnej čuchací bůch to nebude, esi to neni ípařská výjimka.... jakou má vlastně minulost? neví se? Lidi se vyserou klidně i na nadějný zvíře.....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 18:44
- Nahlásit

Vlčáčková
Ale jo, bylo. Laik se výborně unaví a zaměstná a pes bude mít príma atrakci.
ty jsi opravdu velký odborník to je vidět hned
Pumpa
hele čuchá i gerdy maryje a spousta jinejch vořechů,jasně že na mistrák to nebé,ale pro zábavu a potěchu klidně

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 18:48
- Nahlásit

davidkova renata

to jo, Muš též čuchá každý vodpo, dyž příde z práce. Najde předmět daný a pak i zalehne....

ale maliny sou na prt čuchači

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 18:50
- Nahlásit

Vlčáčková

barvářská stopa a sportovní stopa je trošku rozdíl....
ale dyž si Eva v nášlapu namázne botky lososákem bude mít čuchače jedna báseň....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 19:01
- Nahlásit

Pumpa
barvářská stopa a sportovní stopa je trošku rozdíl....
Fááákt, joooo?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 19:02
- Nahlásit

davidkova renata
ty jsi opravdu velký odborník to je vidět hned
No, sakra že jo. Mám také žumpí výchovu, nééé?

Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 19:02
- Nahlásit

davidkova renata
.pes se výborně unaví a zaměstná,ale zda by to bylo pro úplného laika,to nevím..

Jasně , proto jsem psala:
Pokud to tebe a psa bude bavit, můžete pak pokračovat dál. Nějaký speciální výcvik, stopy, různý psí sporty... Ale o tom já nic moc nevím, takže v tom neporadím..

eva valoi
Prosím vás pes už todle zrovna docela umí, není vůbec hloupej. To je jedno, že není čistokrevnej.

Teď úplně nechápu souvislost, ale je fakt, že se mě moc nechce hrabat v předchozích příspěvcích

To s chytrostí vůbec nemá co dělat, jestli máš vořecha anebo psa s papírama .
Jde o to, co vás oba bude bavit. Základní povely poslušnosti - přivolání, sedni, zůstaň a fuj (případně jěště "ne" a "lehni") a naučení chození na vodítku bez tahání, považuju za nezbytný k dobrýmu fungování se psem v lidské společnosti.

A pak můžete cvičit dál, ale nemusíte... záleží na tom, co vás oba bude bavit.

Každej pes je trochu jinak stavěnej. Když jsem cvičila Hipíka, šlo to pouze výraznou formou "škola hrou" , při jakémkoli náznaku "drilu" znervózněl a zasekl se. Takže jsem se v tomhle přizpůsobila a cvičili jsme po "jeho" .

Žofka, i když je taky nervák, ale jinej, cvičí ráda, a nemusím okolo dělat takový vopičky, jako kdysi s Hipíkem. Hodně rychle chápe a je mrštná a rychlá - tak tady máme překážkovou dráhu - takový přírodní "agility" a cvičím s Žofi občas tam...

Jinak vůbec neřeším, jak kdo ke mě přiběhne - stačí mě, že přiběhne a nemusím povel "ke mě" opakovat.

Hipík přiběhne, protože to po něm chci (nadšenej by byl, kdybych měla jitrnici v ruce , ale to nemám.
Při nácviku jsem ze začátku odměňovala dobrůtkama, teď už jen většinou pochválím anebo poplácám po zádech, podrbu za ušima... .

Rozinka zas nadšeně přilítne, protože je šťastná, že ji volám a vrhne se mi do náruče, jako bychom se 10 let neviděly...

Už pádím...

Už jsem tu...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 19:27
- Nahlásit

Vlčáčková

přectav si, hlavně je rozdíl mezi velšem a tervem..... a taky je rozdíl esli pani chce něco vědět nebo ne.Páč esli chce, půjde na cvičák.

eva valoi
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 19:56
- Nahlásit

Dobrý večer všem, pes se zdá být učenlivej, ale občas ho chytá rapl. Asi to je u mladejch psů normální...Dala jsem na vaše rady - cvičím ho, když je klid, dobroty mám schovaný (on ale hned přijde na to kde a pak tam furt po očku šmidrá).
Na ten cvičák bych se taky ráda zajela podívat, ale není to blbý? Nechodejí tam jenom NOčka a tak?

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 19:59
- Nahlásit

eva valoi

není to blbý? Nechodejí tam jenom NOčka a tak

no Evi, jak jsi na to přišla, na cvičák může každej a nikdo se na něj skrz prsty nedívá, co má za psíka. Nehledě k tomu, že ty máš ovčáckýho křížence takže i kdyby někam chodily jen NO, tak zapadnete, neboj

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 22 . 23 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání