| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 09:58
- Nahlásit
Ahojky,
chci se zeptat, zda je tu někdo natolik znalý, aby mi vysvětlil, jak je možné, že granule, které jsou výrobcem považovány za prémiové, jsou u nás vydávané jako superprémiové (Biomill, ANF....) ? To jsou v ČR měřítka na kvalitu granulí tak nízko?
Někteří jsou tak "drzí", že dají logo granulí na stránky eshopu, ve kterém je psáno Premium dog food a pak o krmivu píšou jako o superpémiovém...
Jestli je to hloupý dotaz,t ak se omlouvám, ale připadá mi to padlé na hlavu a zatím mi to nikdo nedokázal objasnit.
|
west
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 10:04
- Nahlásit
aha, a jak víš že třeba ANF vydává svoje výrobky jako prémiové? KDe se to dá zjistit, teda jestli se to dá vůbec zjistit. Nebo v kterých zemích jsou prémiové?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 10:11
- Nahlásit
west
no já si vždycky ověřuji složení a tak na stránkách výrobce. třeba biomill: http://www.biomill.ch/ a Anf: www.anf.com na první stránce je toto: ANF Premium Pet Food
Professionally formulated for healthy skin and shiny coat.
Designed to meet veterinarians' and breeders' recommendations.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 10:11
- Nahlásit
Se obávám, že žádná pravidla pro označení - premium a superpremium nejsou.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 10:13
- Nahlásit
... a ono existuje nejake oficialne meritko ? a on ho nekdo vydal ? a ono je i zavazne ?
|
west
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 10:18
- Nahlásit
Verca
A má někdo na svých stránkách (vyjma českých) uvedeno "superpremium"?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 10:32
- Nahlásit
west
Frist mate, eagle pack, nutro choice...a další...
slony
no podle mě se to snad nějak řídit musí, podle složení...přece si výrobce jen tak neřekne, že tohle zrovna bude superprémium...musí snad splňovat nějaká kritéria pro superprémium ne?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 10:34
- Nahlásit
přece si výrobce jen tak neřekne, že tohle zrovna bude superprémium
bych řekla, že právě takhle.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 10:41
- Nahlásit
fromeli
no neděs mě... ale některé granule mají testy AAFCO...to nic neznamená?
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 10:44
- Nahlásit
mělo by to být podle použitých surovin Happy dog má tuto tabulku
http://www.happydog.cz/cz/prirucky/HD_prirucka_cz_ 2007_01_w.pdf
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 10:44
- Nahlásit
ale některé granule mají testy AAFCO
to se myslím jen testuje, jestli je tam to, co tam napsali na obal.
Je prostě potřeba se řídit obalem a pokud možno obalem v originále, cena a super nebo nesuper je podle mě na nic. Tedy myslím, jestli pytel stojí 1000 nebo 1500. J
asný že 15kilo za 150 asi není to pravý
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 10:51
- Nahlásit
fromeli
no jen jestli se často neplatí za značku, což člověk asi moc nepozná. Například nutro choice, kterým krmím je vydávano i výrobcem za superprémium a biomill zase jako prémium a cena je téměř stejná...
|
slony
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 10:54 - Změnil/a: slony
- Nahlásit
Verca
některé granule mají testy AAFCO
dovolim si tvrdit ze nemaju testy AAFCO ale labeling takeho vyrobku uvadza "meets AFFCO standards" coz je rozdiel ... inak povedane AAFCO definovalo jednak samotny labeling jednak dva nutricne profily (puppies a addult) a vyrobcovia sa do nich triafaju a ak sa trafia tak hrdo hlasia ze "splnaju AAFCO standardy"
AAFCO (American Feed Control Officials) pokial viem testy v zmysle nasich akreditovanych statnych skusobni pre certifikovanie nerobi
|
west
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 11:04
- Nahlásit
Asi pro normálního spotřebitele nebo kupujícího to jaksi rozpoznatelné není, takže bych se přikláněla taky k tomu sledovat složení na obalu a doufat že co je psáno, tak tam taky je. Taky záleží jak psovi chutná, jak je finančně nákladné a co pes potřebuje.
Takhle jsem byla nakupovat v Tescu a procházela jsem právě regálem pro zvířata, dívala jsem se na nějaké hračky a vedle mě stála slečna u granulí a volala domů příteli: "ty tady mají 10 kg granulí za 99,- já mu to vezmu jo?, to je levný"
Takže myslim že my ostatní dáváme 100% lepší stravu a netrápila bych se tím tak.
Ale je fakt že na trhu je značek spousta.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 11:05
- Nahlásit
tady je test MF Dnes
|
slony
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 11:06
- Nahlásit
west
sledovat složení na obalu a doufat že co je psáno, tak tam taky je
bezny spotrebitel nedava vzorky na rozbor, velki odberatelia (ako napr policia ci armada) jo ... neviem ako v cechach ale na slovensku boli vysledky rozborov velmi prekvapive
|
slony
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 11:13
- Nahlásit
blanulinka1
tady je test MF Dnes
citat z testu - "Do výběru nebyla zařazena žádná speciální nebo takzvaná prémiová krmiva" ; test uvadza ze sa robila chemicka a mikrobiol. analyza, ale nespomina ci bolo porovnane (zo zakona povinne) vyrobcom deklarovane zlozenie a skutocnost ... ako u niektorych inych "testov" mam bohuzial pocit testu na objednavku
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 11:25
- Nahlásit
podle testu je tom nejlépe Darling Friskies, dokonce je lepší než Purina, K9 a Acana(tou krmím aktivkou a že by mu závažně nepokryla denní potřebu?)
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 11:27
- Nahlásit
blanulinka1
Ten test jsem už viděla.
takže všichni budeme krmit Darling, který doapdl super, jen tam má trošku sóji.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 11:32 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
no, překvapil mě výběr krmiv k testování...čekala bych spíš testy těch "nemarketových"...
|
west
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 11:36
- Nahlásit
Oni vybrali právě asi ty co se nejvíc v obchodech prodávaj, aby lidi viděly co kupují svým psům. ale srovnání superprémiovek by mě celkem zajímalo.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 11:36
- Nahlásit
slony
díky za info.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 11:40
- Nahlásit
blanulinka1
mě to připadá, že spíš testovali to, čím nejvíc lidí krmí...
west
nějaký test byl, ale nevím kde... byl ale v angličtině
|
west
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 11:46
- Nahlásit
To bych ráda viděla. V těch "superprémiovkách" aby se prase vyznalo.
Čím krmíte vy???
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 11:48
- Nahlásit
west
já krmím nutro choice. a psice mi konečně přibrala a s chutí žere granule.
|
west
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 11:49
- Nahlásit
My skrmujem dog chow, podle testu je moc sojová a chci přejít na pro planku.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 11:51
- Nahlásit
west
Čím krmíte vy???
poslednych par mesiacov tym co najdem v zverexoch otvorenych po 18 hod .. alebo inac - nekrmim produktami, kde vyrobna (pripadne nedajboze predajna) cena sa blizi cene obalu a vyrobkami z ktorych mi pes nema kompaktne h**o ako sme to definovali kedysi
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 11:51 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
west
a pejsek není na nic citlivý? nám dělala purina problém, že fenka často zvracela a nechtěla to moc žrát.... Podle čeho jste se rozhodovali?
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_5464_0.html tady je i odkaz na ten test. je to zajímavá diskuze
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 11:54
- Nahlásit
west
Taky krmím Pro planem, vyhovuje nam, ale pes mi granule nejak extra s chuti nezere, ale to zadne, zkousela jsem jeste Fitmin, ted jsem zkusila Eukaubu,ale nad vsim ohrnuje cumak. Veterinarka nam doporucila Eukanubu nebo Hills kvuli zubnimu kameni, ale mys zrejme zustaneme u pro planu..
|
west
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 12:01
- Nahlásit
Verca
Ne zatím nic negativního, byla navyklá od chovatelky na dog chow, ale teď chci něco kvalitnějšího. Jsou jí 4 měsíce takže dostává i dost ostatního jako vařený tvaroh atd. Navíc je bílá takže musim vybírat bez zeleniny, konkrétně bez mrkve aby nám nezežloutla.
|