| Autor |
Zpráva |
west
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:18
- Nahlásit
Ole
Ale někteří tady naopak tvrdí , že stravitelnost masa a granulí je odlišná a nemělo by se to kombinovat, i vet mi doporučil v dospělosti krmit 75 ku 30 granule a maso. Osobně bych taky maso přidávala, myslim že psa mi to nezabije nebo nepoškodí. Myslim že kdyby se občas lidi podívali co jí tak by to taky museli celý přehodnotit.
|
west
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:20
- Nahlásit
75 ku 25, to bych ji už překrmila
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:21
- Nahlásit
fosilia
A jaký granule se podle tebe dají považovat na hodně kvalitní na našem trhu
kus masa
Sorry, nemohla jsem si pomoct
|
Ole
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:32
- Nahlásit
west
je tu spousta lidí co tu něco tvrdí aniž by se nad tím zamysleli Osobně mám pocit, že mnoho lidí na foru se naučilo akorát používat funkce copy + paste a prásknou sem něco bez rozmyslu nebo vlastních zkušeností,,,, krm si čím chceš já to budu dělat stejně
a jak píše fromeli, nejlepší granule je kus masa )))
|
JaEv
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:36
- Nahlásit
west
Granulemi Kronch krmím svoje dva hafy - retrívry téměř rok. Bobky mají perfektní, srst je nablejskaná. Olej dávám večer na kousek sucharu, ne do granulí. Jako odměnu dostávají někdy ještě i mňamky od Kroncha, ty 85% jsou naprosto super. Všechna tato bašta neskutečně smrdí rybama, takže např. pes mojí švagrové je vůbec nechce.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:38
- Nahlásit
Ole
konečně sem napsal někdo, kdo používá hlavu k přemýšlení, dík
west
vet mi doporučil
proč by nedoporučil, když je sám určitě prodává a má z nich velmi slušný zisk. Si nemysli, vetové jsou firmami s krmivy masírováni stejně jako doktoři farmaceut firmami, takže jejich motivace k doporučení granulí a konzerv je skutečně vysoká. Který prodejce ti narovinu řekne, můžeš si udělat doma to samé nebo lepší za stejnou cenu jako má můj výrobek. To by byl případ pro Chocholouška
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:43
- Nahlásit
Ole
http://www.biomillcz.com/
Toto jsou stránky ze kterých jsem to kopírovala.
Pokud k tomu máš výhrady, bylo by dobré je napsat do jejich návštěvní knihy.
Říkala jsem si, že když ta paní veterinářka si tohle vše napíše na své stránky, kde doporučuje granule Biomill, takže by už sakra měla vědět o čem píše, aby to nebyl nesmysl. Ale zda to nesmysl je, pak se velmi ztrapňuje.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:43
- Nahlásit
Víceméně souhlasím s tím, co říká Ole. Krmím psy granulema, myslím podle mě docela kvalitníma Eagle Pack, ale vždycky jim do toho něco přimíchám, ať už konzervu nebo rýži, těstoviny nebo jen vařené maso a moji psi nikdy neměli žádné problémy, naopak mi připadá, že mají více odolný žaludek a i když venku sežerou nějaký fujtajbl, nic jim to neudělá, vůbec neznáme ten jak se říká průjem jak svi....a.
A vymetou misku vždycky s chutí.
|
Ole
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:48
- Nahlásit
emikami
vidíš,,,,zdroj tvých informací pochází od výrobce granulí,,,jako bych to vědel už dopředu žejo
Maya
jo přesně - jakmile je pes zvyklej na různorodou pestrou stravu, jeho žaludek neni jak na vodě a nevyblije uplně všecko co sežere,,,,moje zkušenosti jsou uplně stejné
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:49
- Nahlásit
Maya
A to do těch suchých granulí dáš teplou uvařenou rýži či těstoviny?
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:51
- Nahlásit
Ole
Jasně, říkala jsem si to také, ale je tam tolik informací, že jsem si říkala, /jelikož přes tohle fakt nejsem odborník/ že by byla sama proti sobě psát tolik informací, kdyby o nich nebyla přesvědčená. Teda já bych to neudělala, jinak bych se ztrapnila. Vy snad ano? Může to přece nabízet, aniž by se tam o tom tak rozvekle nevyjadřovala. ne?
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:55
- Nahlásit
emikami
by už sakra měla vědět o čem píše
to ale neznamená, že to ví!!!! A věřit tomu jen kvůli tomu, že to píše vet, to je jako si myslet, že třeba oční lékař rozumí gastroenterologii
dnes si na netu může psát kdo chce, co chce!!!
Ještě nikdy mi nikdo nedal odkaz na nezávislou studii, která by dokazovala, že kombinování nebo střídání granulí vede k zažívacím potížím u zdravého psa.
|
Ole
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:58
- Nahlásit
emikami
už musim mazat pryč tak jen v krátkosti,,,co tam nějaká veterinářka píše je mi uplně šumák,,,
do suchých granulí přidávat rýži nebo těstoviny mi přijde zbytečný,,,smíchám vařený maso s rýží zeleniou,,,do toho klidně prásknu granule,,,
psům kupuju i lacinýho sekanýho tunáka (konzerva pro lidi) z kauflandu za 8,50 a po vykapání oleje ho namíchám do granulí - jednou jsem v ruce držel spešl psí konzervu s tunákem za 4 pětky, kde se výrobce chlubil tím, že je tam až (!) 4% masa z tunáka,,,no to je opravdu boží teda ))) není lepší koupit tunáka v konzervě za 8,50 kde když nepočítám olej je 100% tunaka a žádný jiný nesmysly ?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 10:59
- Nahlásit
kokoška
Ahojky Koki )))
já tuhle v jednom obchodu koupila Jimovi odřesky z lososa, doma jsem to syrový oškrabala z kostí a to byla ňamka, jenom drahá polovička koukala trochu nakvašeně, že pes má tatarák z lososa a von si peče buřta na ohni
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:03
- Nahlásit
Jimmi
Ahojky Koki
nevím, jestli se nemám červenat
jenom drahá polovička koukala trochu nakvašeně
se divíš, když pes měl maso a on nějaký separát narvaný sójou a škrobem nevalné chuti - pokud ty buřtíky teda nebyly za 200kč/kg, to by v nich bylo taky maso
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:05
- Nahlásit
emikami
Přidávám teplé i studené, podle toho jaké zrovna mám, nevařím se s tím každý den. Třeba u konzervu z lednice, to pak trochu zaleju teplou vodou.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:07
- Nahlásit
Ole
Taky občas psům dám lidského tuňáka nebo něco podobného, ale často bych to nedělala, protože je to hodně slané. A to si myslím, že je pravda, že pes by slané a kořeněné moc neměl.
|
west
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:08
- Nahlásit
kokoška
bože já vím že sou veterináři s výrobcema spaktovaný, ale ptala jsem ho v jiné souvislosti a to takové že když chci v dospělosti krmit psa granulema tak jestli a kolik můžu dávat vařenýho k těm granulím. Proto mi odpověděl to co odpověděl, ale rozhodnutí je stejně na mě, nebo mělo by být. Já sice nevim jaký máte zkušenosti se svýma veterinářema ale já dobrý a můžu říct že mi nikdy nic nevnucoval.
Přijde mi totiž že spusta lidí na ně má dost připomínek, ale uvědomte si, co bysme dělaly bez nich.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:16
- Nahlásit
Psi nemají žádný problém s trávením, vždy byli a jsou v perfektní kondici, perfektní srst atd.
Jo jo, staříci v zóně po Černobylu nebo vedle nějaké chemičky taky vypráví: "Ale mě nikdy nic nebylo, jsem zdravej jako řípa, nemarodím, je to tady moc pěkný prostředí a bydlí se mi tu dobře a nevím, co všichni pořád maj." Že dotyčný ve 40 během půlroku umře na rakovinu, to už jaksi nenatočí a neargumentují tím.
Taky oblíbený argument bývá "žádné měření nic neukázalo, vše je v pořádku" - jenže zapomínají dodat, že některé látky se měří pouze výjimečně, některé změřit jdou velmi obtížně, a navíc nejškodlivější je právě jejich mix, kdy reagují nevyzpytatelně.
Zajímavá teorie je ta, že za současným rapidně se zvyšujícím počtem civilizačních chorob je právě mix různých éček apod.. Jednotlivě ty látky byly vyzkoušeny a neškodí, ale jejich různé kombinace nikdy nikdo nezkoumal, snad to asi ani nejde.
kokoška
Otrava v USA byla způsobena granulemi, vyrobenými v Číně. Je to tam sice všechno krásně levné, ale ve splňování standartů nezávadnosti pokulhávají na všechny 4. Nedávno byl někde článek, že Čína se na tohle začne zaměřovat, že s tím mají problém. V jejich potravinách jsou svinstva, jen aby to bylo levné.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:27
- Nahlásit
LucieS
Otrava v USA byla způsobena granulemi, vyrobenými v Číně
To ale na celé věci nic nemění, vždyť se tam vyrábí řada krmiv známých jmen. Oni to pro ně vyrábí na zakázku, pokud by to vyráběli jen v USA, tak by to bylo tak drahé, že by se jim na to lidi vykašlali a začli by psům vařit
Je to stejné třeba jako s auty - v Kolíně se vyrábí Toyoty, Citroeny, Peugeoty v jednom podniku, protože je to nesrovnatelně levnější a nikdo se nediví, že tohle má být z Francie, tohle z Japonska atd....
Problém vidím v tom, že kupuju něco, čeho kvalitu nedokážu ovlivnit (nevím, co tam semleli - napsat tam můžou cokoli, jak se surovinami zacházeli, nevím, jak to skladovali a co všechno má ten výrobek za sebou), ale v tomhle směru mám trochu profesionální deformaci z potravinářství.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:31
- Nahlásit
chjo .. predchvilkou to napisal Ole a plne suhlasim - autor prispevku by sa pred postnutim mal zamysliet nad tym ze priemerna navstevnost tohto servra je dost vysoka...
LucieS
Otrava v USA byla způsobena granulemi, vyrobenými v Číně
otravy boli sposobene kontaminovanym psenicnym lepkom, ktory dodal vyrobca Xuzhou Anying Biologic Technology Development Co. (Cina) spolocnosti ChemNutra Inc. , ktora ho rozdistribuovala.
primarna USA stranka o food recalls (vyrobkoch stiahnutych z predaja kvoli zavadnosti , nieco ako je aj u nas na hygiene) - http://www.fda.gov/oc/opacom/hottopics/petfood.htm l
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 13:20
- Nahlásit
slony
No tak jsem to zjednodušila . Jde o to, že my máme všechny možné normy na kvalitu potravin (včetně užívání hnojiv, pesticidů, léčiv apod.!!), oni ne. Nebo je teprve postupně zavádějí. Viz článek na zpravodajském serveru, osobně jsem tam fakt nebyla.
Nešlo jen o lepek v USA, ale i o ryby a všechno možné další přímo v Evropě.
Nevím jak vy, ale z Číny si koupím sice leccos, ale sušenku "made in china" jsem odložila zase zpátky do regálu.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 13:31
- Nahlásit
LucieS
my máme všechny možné normy na kvalitu potravin
předpokládám, že tím myslíš potraviny pro lidi, což je jiná věc než krmiva pro zvířata
JInak co se týká norem obecně a těch s potravinami spojených zvlášť, ta přísnost platila dřív, od té doby, co jsme v EU, tak to rozhodně není, co to bývalo a my (ČR) jsme museli dost slevit, neb řada států rozhodně neměla tak přísné předpisy - teď myslím konkrétně hygienické a protože by nemohli tím pádem na náš trh, tak jsme museli přejmout legislativu EU a ta musí vyhovovat všem členům a podle toho to taky vypadá a horko těžko se ubráníme jen v jasných případech!!!!
Takže o žrádle pro psy si fakt nedělám iluze, není totiž žádný zákon, který by jim cokoli nařizoval a ani to nikdo nekontroluje a co si kde která firma napíše a nacpe do pytlů, to fakt záleží jen na nich a jejich morálce
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 13:38
- Nahlásit
LucieS
Nevím jak vy, ale z Číny si koupím sice leccos, ale sušenku "made in china" jsem odložila zase zpátky do regálu
Fakt ti nechci kazit radost, ale to, že na výrobku není napsáno made in china neznamená, že to není vyrobeno ze surovin z Číny pocházejících. Jak třeba na pytlíku rýže od Vitany nebo Lagrisu poznáš, že rýže není z Číny Na obal je povinost uvést výrobce a nikoli dodavatele surovin, což je velmi podstatný rozdíl!!!! Takže z Číny může být teoreticky i rohlík, co sis koupila ráno k snídani - oni nám dovezli zrní a český pekař z něj udělal rohlík, protože česká pšenice by ho stála tolik, že by rovnou zavřel krám (rohlík za 8kč si nikdo nekoupí)
|
west
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 13:46
- Nahlásit
Detailisti
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 14:02
- Nahlásit
west
Detailisti
máš pravdu, nemá cenu to pitvat, protože ve výsledku by se skutečně zjistilo, že nikdo nic neví a to přece nikdo nechce!!!
Co každý chce, aby se řeklo - nejlepší je tohle a basta!
|
west
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 14:23
- Nahlásit
kokoška
Jo kdyby každej radši teda napsal, který granule si myslí že jsou nejlepší a proč tak by to bylo jednodušší, takhle se akorát dohadujeme o číslech a výrobcích a surovinách atd.
Já bych pak šla do krámu, koupila ty nej granule a byl by pokoj (a nemusim študovat kde je čeho víc a kde míň)
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 14:36
- Nahlásit
kokoška
ano, tak já Vám všem to přání splním, nejlepší je to, čím krmím já a basta !
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 14:36
- Nahlásit
west
Smiř se s tím, že buď použiješ mozek a sama si uděláš obrázek co a proč by pro psa bylo dobré, to má smysl, ale používat něco bez vlastního názoru jen proto, že to tak dělá někdo jiný to je ta největší blbost, co můžeš udělat!!!
Když ti řeknu, že nejlepší je krmit psa chili papričkami, protože pak nebude mít parazity, tak to uděláš?
Už končím, tohle fakt nemá cenu a já blbka se zas nechala nachytat
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 14:46
- Nahlásit
Zajímalo mně když je v logu napsáno prémium proč je to zde jako superpr. a bylo mi zodpovězeno toto. Souhlasíte s tím, nebo máte někdo výhrady.
Dobrý den, ráda bych se zeptala na to jak si mám vysvětlit, že v logu Biomillu je napsáno "swiss premium" též na orig. stránkách Biomillu je toto krmení vydáváno jako prémiové krmivo, a samozřejmě, že i na orig.pytlích tohoto krmení, a vy ho zde nabízíte jako superprémiové.
SUPERPRÉMIOVÁ ŘADA VYSOCE KVALITNÍHO KOMPLETNÍHO SUCHÉHO KRMIVA
Ráda bych těmito granul. krmila, ale není mi jasné zda je toto krmivo superprémiové či prémiové. Děkuji za odpověď.
ve Švýcarsku je "Premium" nejvyšší možné označení kvality krmiva. Krmivo BiOMill odpovídá parametrům krmiv, které jsou na našem trhu označovány "Superpremium". BiOMill je vyroben z dehydrovaného masa ( ne tedy z mouček a vedleších produktů ), neobsahuje umělá barviva a konzervační látky , krmivo má deklarovaný doložielný původ použitých surovin, značce BiOMill je přiznána značka Swiss made, veškeré vstupní suroviny jsou vhodné pro potravinářskou výrobu a lidskou spotřebu.
Ráda zodpovím další, konkrétní dotazy na složení krmiva BiOMill.
kokoška
No dobře, samozřejmě že to tak může být, ale pokud já bych byla veterinářkou a rozjela bych takto své stránky, nedělala bych ze sebe hlupáka na veřejnosti s informacemi, o kterých bych nebyla přesvědčená že jsou správné. To bych musela být padlá na hlavu si dělat takovou reklamu.
Co se týče míchání granulí a vařeného, nebo jeden den to a druhý den ono, s tím také nesouhlasím, a už dávno bylo řečeno, že prostě každá ta strava má jiné trávení, a to prostě nejde dohromady, opravdu když budu dávat psovi dva dny granule a pak dva dny vařené, musím mu logicky rozháze zažívání, což není vyloučeno, že to prostě někteří psi snáší a jsou fit, ale do jejich žaludku stejnak nevidíte.
Když mám fenku březí a nechce mi žrát granule, tak ji je namočím a dám ji tam kousky masa či konzervy, aby jí to provonělo a sežralo to všechno, také je to vidět na stolici, ale je to v malém množství, myslím si opravdu že by se to takto střídat nemělo.
|