| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 22:09
- Nahlásit
emikami
nevím, ale pro lidi v tédo době není maso až tak vyloženě zdravé, se s ním cpát denně, proč by teda mělo být zdravé pro psa.
Ty mas opravdu nazory, nekdy tedy nevim, jestli si nedelas srandu...
jak vlastně poznáš kolik dkg mu máš dát denně,
Na tohle ti uz odpovidala Smečka - staci si obcas precist odpovedi... Krmení syrovým není taková věda.Je třeba si uvědomit,že strava musí být co nejpestřejší ale není to nutné dodržovat denně.Rozložit si vyváženost krmné dávky třeba na týden je dostačující.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 22:45
- Nahlásit
emikami
a jak si tím můžeš být tak jistá?
Protože to mám mnoho let vyzkoušeno.Nic lepšího není.
Ty krmíš jen syrovým masem? a co k tomu dáváš ještě, a jakým masem
Jedině syrovým,ale nejen masem.Krmím svalovinu,veškeré vnitřnosti,ryby,kosti...zeleninu přidávám syrovou nestrouhanou (ale nikoli denně) občas jogurt,sýr.Kdyř mají psi potřebu vezmou si tvrdý chleba od koně,je to hodně vyjímečné,spíš ze závisti to dělají.Nepřidávám žádné přílohy,vitamíny ani minerály.V přirozené stravě mají všechno.
Krmnou dávku za ta leta už odhadnu,řídím se především kondicí jednotlivých psů.V zimním období,při línání, v rekonvalescenci je třeba psům krmnou dávku zvýšit a upravit ve prospěch tuků.Ale opět nic nepočítám,vše jen odhadem podle kondice.
jakého máš psa
Dva československé vlčáky,jednu kříženku německého ovčáka a dva malé voříšky (velikost jezevčíka) - všichni baští syrové.
ale pro lidi v tédo době není maso až tak vyloženě zdravé, se s ním cpát denně, proč by teda mělo být zdravé pro psa.
Nevím,co na tohle napsat.Snad jemom - "maso" které se dostane do granulí je pouze ten nejhorší odpad ze zvířat,které jíme my sami.To,co už v podstatě nejde jinak zpracovat.
Nejsou to žádné vybrané kusy z ekologického zemědělství a vůbec nevěř tomu,že je to maso.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 22:53
- Nahlásit
jen abych to uvedla na pravou miru
netvrdim, ze varena strava je to nejlepsi na svete,mozna syrova strava je lepsi, ale to si musi kazdy rozhodnout sam, ja se rozhodla pro varenou, treba taky casem dojdu k syrove, ale jsem si jista, ze pokud varim, tak ma Fredy stravu pestrou a vyvazenou, mame to stizene o to, ze nesmi kure.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:03 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Fifi
Jo, nikdy nevíš
Smečka
Myslela jsem si , že máš určitě velké psy. Ty žiješ někde na vesnici? Píšeš o koních, pěstujete nějaká zvířata pro vlastní spotřebu?
maso" které se dostane do granulí je pouze ten nejhorší odpad ze zvířat,které jíme my sami.To,co už v podstatě nejde jinak zpracovat.
Nejsou to žádné vybrané kusy z ekologického zemědělství a vůbec nevěř tomu,že je to maso.
Ten odpad do granulí jak píšeš jistě v nějakých granulích je, ale myslím, že určitě ne ve všech. Myslím, nechci být naivní, ale když píší, že je to z masa, které je určeno pro lidskou spotřebu, tak to taky i bude. Přece jen snad pro to existují nějaké hygienické normy, není možné aby to vše bylo jak píšeš, to už bychom fakt nemohli ničemu věřit. Ty jako tvrdíš, že i my jíme ten nejhorší odpad ze zvířat? Jíš taky maso? No já přestávám mít teda na maso chuť, a co to asi je, třeba kuřecí řízky co jsem dnes dělala k obědu ? když to teda není maso. No fůj, fakt nevím, kdy zase maso budu dělat.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:15 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
emikami
ne my odpad nejime, ale to zbyde s toho co snime my rozemelou do granuli, to znamena vnitrnosti, paraty, kosti, kuze, horsi maso, to tak je a pokud jsi si myslela neco jineho jak je mi to lito, ze si prila o iluze, ale to by pak granulky nemohly stat tak malo. Kolik stoji tri kila predniho hoveziho, nebo tri kila kurecich prsicek? A kolik stoji tri kila granuli? tak se veme kureci kostra, ta je levnejsi, ale uz je to odpad.
vem si treba jen tu lososi pochoutku a to o ni nemam zadne iluze, tam je taky vsechno mozny, ta stoji 800g 185,- Kč takze tri kila by staly 694,- to by jsi byla ochotna zalatit a kazdy den s tim krmit pet psu? urcite ne, takze se museji dostat na co nejnizsi vyrobni cenu, aby byly granule vubec prodejne.
Ano, ono to kure bylo urcene pro lidskou spotrebu, ale ta kostra no co s ni, tech se proda prece jenom mene nez kurecich prsicek, tak ji semelou do granuli. a stale tu mluvime o kureti, ktere bylo urceno pro lidskou spotrebu.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:21 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
Myslela jsem si , že máš určitě velké psy. Ty žiješ někde na vesnici? Píšeš o koních, pěstujete nějaká zvířata pro vlastní spotřebu?
emikami
Mám tři velké a dva malé.
Ano jsem vidlák.
Pro vlastní potřebu, od dob, kdy k nám přišel první československý vlčák, již nee.Slepice a holubi posloužily pro potřebu jemu.
Kůň a osel přežil
Ty jako tvrdíš, že i my jíme ten nejhorší odpad ze zvířat?
Ale houby.Psi ho jedí.To tvrdím.Do granulí jde odpod z jatek.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:23
- Nahlásit
Smečka
predstavuji si jak pesa honi slepice a najednou panicka kouka a na dvore jiz zadna nebeha
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:28
- Nahlásit
Aknah
Jo já vím, chápu to, vím že to nějak spotřebovat musí, ale nemyslím, že když píší že je to z masa určené pro lidskou spotřebu, takže by to byla ale naprostá blbost, není možné aby nás až tak oblbovali, no nyní už zacházíme daleko, ale přece jen si myslím, že tam aspoň nějaké to maso je, dyť jim to chutná, ne? no a já také vařile Bellince kuřecí krky, žaludky a srdíčka, atd. no tak proč by to tam nemohlo být, že? Někteří lidé také jedí od kuřete, hergot jak se to jmenuje, no tu prdelku no a já ji vždy odřezávám, ani ji nikdy nepeču z kuřetem, no a kdybych viděla asi čím kuřata někdo krmí, asi bych to kuře, už asi jíst nemohla, vlastně já jím jen kuřecí, skoro jiné maso nejím. Ale už nemám chuť o tom mluvit, protože když si to vše představím, co všechno jíme, třeba chleba, pečivo, co vše do toho zamíchají, nebo spadne, blééé.radši už toho nechme. Nyní mi zítra přivezou Biomill, holkám to zatím chutná, snad je to lepší než Purina pro plan, ale hlavně aby to všichni jedli schutí a měli normální bobky, Wikinka prostě purinu nemůže. Stejnak ale si myslím, že to nemůžou dělat z nějakého svinstva co by psům mělo vadit.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:31
- Nahlásit
Smečka
Nechytej mně za slovíčko, četla jsem že máš dva malé, jen jsem psala, že jsem si říkala, že budeš mít jistě velké, víššššš!
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:36
- Nahlásit
emikami
vis,ja si stejne myslim, ze by si ke kazdemu psovi mela pristupovat individualne, ale je to Tva vec. jak vis s Tvym zpusobem krmeni nesouhlasim a to se nemeni. jen mi prijde divne, ze o tom porad diskutujes, co ja vim tak minimalne na trech diskuzich a stejne si poradit nenechas od nikoho a myslim, ze Ti odpovidali lidi zkuseni a znali. I ja sbiram stale zkusenosti a poradit si necham, treba by me nenapadlo uvarit psovi vlocky.
a to ze psovi chutna, jeste nic neznamena, kdyz pujdes koupit do supermarketu ty nejlevneji granule, tak jim budou chutnat taky.
Fredymu chutna tvaroh s jahodami a ver, ze tam neni ani kousek masa
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:36
- Nahlásit
Smečka
Chudinky slepičky holubů mi líto není, ty mě tady štvou, a ještě je babky krmí, je to tady samý trus, fůj , holoubek je sice moc hezký, ale tím, že se říká, že přenáší nemoce tak je namám ráda.
Já bych nemohla žít na vesnici a mít zvířata pro svou vlastní spotřebu, nemohla bych vůbec jíst. Na vesnici bydlet to jo, i by to bylo mé přání se odstěhovat někam do baráčku a do klidu, ale nikdy bych nepěstovala, ani slepice, ani králíky, a pak je zabíjela a jedla, to ani náhodou, moje sny by se staly asi noční můrou, jako nyní ty granule, už jsem je viděla i ve snu, ráno jsem se probudila a řekla jsem si, a DOST !!! konec vybírání, budou žrát Biomill, nebo z toho zcvoknu.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:40
- Nahlásit
emikami
neni holub jako holub, oni ti chovni maji leckdy vetsi cenu nez Tvoje fenule dohromady
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:41 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Aknah
Jaký způsob krmení myslíš, jiný než že bych je měla krmit vařeným? Oni dostávají také tvaroh, nebo bílý jogurt, atd. no jahody bych teda psovi fakt nedala, Bellinka měla ráda rajskou ale žerou rajčata, zelené okurky, papriku, kradou mi snídani, což je nějaké pečivo s máslem, jablka, no a když něco dělám, takjim dám ochutnat ať je to co je to, třeba kyselé zelí, nebo tak. rozhodně teda nestrádají.
V čem bych si měla nechat poradit, vařit nebudu, Verča to zkusila, vařit chtěla a jak dopadla!!! Vrátila se ke granulím, protože holky měli problémy.
Cena necena, holub jako holub, trus mají stejně hnusný.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:45
- Nahlásit
emikami
ne nevar, to po tobe nikdo nechce, ja taky krmila granulema, jenze je tam vsude kure. a uz jsme ti to vse jednou psala, nebudu se opakovat.
nevim jak dopadla Verca, nevim cim krmila, jak krmila, jak prechazela, Fredy prujem nemel.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:48 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Ten je krásný, už nechme ty granule a maso, už uzavírám alespoň já tuto dizkuzi. Mám vybráno, zatím
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:54
- Nahlásit
predstavuji si jak pesa honi slepice a najednou panicka kouka a na dvore jiz zadna nebeha
Aknah
Čoveče to nešlo tak rychle,on nebyl žádný sériový vrah Když
měl chuť prostě si jednu ulovil a sežral.Kolem těch ostatních normálně chodil a nevšímal si jich.
Já bych nemohla žít na vesnici a mít zvířata pro svou vlastní spotřebuemikami
U nás popravdě vždycky všechno chcíplo stářím.Taky si nepamatuju,že bychom něco,co nám běhalo po zahradě,
snědli.
Holubi jsou moc fajn ptáci.dají se dobře chočit
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:55
- Nahlásit
emikami
Tez jsem vidlak, "mordujeme" zvirata pro vlastni spotrebu (kraliky).. Ono kdyz se maji cely ten svuj kratky zivot dustojne a maji vseho dostatek, a chovaji se pro ten dany ucel, tak to tak proste je... třeba kuřecí řízky co jsem dnes dělala k obědu ? - asi tez kdysi byly krasnym kuratkem v drubezarne...
Ad granule - jsem rada, ze ses nakonec rozhodla pro nejaky druh, preji, at tvym pejskum chutna, nemichas jim to s jinymi druhy a vydrzis u daneho typu alespon mesic, dva..
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:57
- Nahlásit
Cena necena, holub jako holub, trus mají stejně hnusný
hm to psi taky a presne tohle rikaji lidi co nemaji psy radi, trocha tolerance by neskodila.
viz: http://www.meredit.cz/Zabava/Domaci-mazlicci/Jsme- narod-ktery-miluje-hovna-a-necistotu?Itemid=375
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 00:02
- Nahlásit
Smečka
my jsme kdysi meli yorka a ten se pustil do sousedovic kohouta, kdyz prelitl k nam na zahradu a urcite ten kohout vazil vic nez york, tak predstavuju toho vlcaka
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 00:07 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Aknah
No snad mám právo určitá zvířata nemít ráda, nebo ty snad miluješ všechno co se hýbe? Já teda nesnáším holuby, hady, myši, krysy, potkany, vosy,včely,mouchy/když lítají kolem mně/ žáby nemám ráda, nikdy bych si ji nevzala do ruky, no a jako co, mám snad být tolerantní a milovat zvířata, které nesnáším?
Např. potkani nic dobrého člověku nepřinesou, had tě může ušknout, vosa tě může píchnout a když budeš alergická můžeš i umřít, jo a ještě nesnáším klíšťata, pavouky nemusím, no a další podobnou havěť, jako je škvor, šváb ale s těmi naštěstí nepřicházím do styku.
No a co ty? Jaké zvíře nesnášíš ty? Nebo snad miluješ opravdu vše co má 4 nohy nebo to létá?
Hlavně nešnáším ty kvůli kterým musí zemřít člověk.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 00:13
- Nahlásit
emikami
ne nemiluju vsechno a primo me "serou" rvouci parchanti pod mym oknem na hristi na mem pozemku a co, taky mlcim, nekdo miluje psy, nekdo holuby a v tom je ta tolerance.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 01:10
- Nahlásit
Aknah
To mluvíš o dětech? Tak to je teda síla. No......psala bych dál, ale nedopadlo by to dobře, takže končím.
Nezakazuji lidem aby milovali holuby či prasata, či jinou zvěř, každý má rád něco jiného, to neznamená, že to nemohu říci. Já mluvím o zvířatech a ty o lidské bytosti, trochu rozdíl,ne? Tam by se ta tvá tolerance opravdu hodila.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 10:32
- Nahlásit
emikami
Hele ty tvoje kecy, to je fakt síla.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 10:42
- Nahlásit
Aknah
ne nemiluju vsechno a primo me "serou" rvouci parchanti pod mym oknem na hristi na mem pozemku a co, taky mlcim, nekdo miluje psy, nekdo holuby a v tom je ta tolerance.
emikami
Např. potkani nic dobrého člověku nepřinesou, had tě může ušknout, vosa tě může píchnout a
A pes tě může kousnout a co kdyby měl tudletu vzeklinu ,já vám povim ,pani,ty čokly by měli vyhubit,všude jenom serou a smrděj a vůbec sou k ničemu
Nezlob se,nic ve zlým,ale ty máš dost,uvědomuješ si vůbec,že MY jsme tu " přistěhovalci",ta zvířata tu byla dávno před náma a my se chováme jak hovada..
Jo a taky krmím masem(někdy nějakou tu granuli) ,pes je šelma,člověk by se neměl snažit přechytračit přírodu ,nemá na to!
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 12:09
- Nahlásit
barona
Ty si fakt originální, síla je to, když někdo mluví o dětech že to jsou parchanti a že někoho serou, tak to jsou fakt silná slova.
Někteří lidi ale tací jsou, a ty si rozumí jen se psem a své vlastní děti kvůli tomu nemůžou ani mít. Ty budeš asi jeden z nich, ne? Končím tady, už se to rozjíždí někam jinam, a silná slova já přímo nesnáším. Takže ať již děti křičí při hraní jak koliv, tak se jim neříká že to jsou parchanti.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 12:23
- Nahlásit
emikami
"ale pro lidi v tédo době není maso až tak vyloženě zdravé " nejsou náhodou psi poněkud jiný živočišný druh než lidi ?? ..... Cena necena, holub jako holub, trus mají stejně hnusný...no jo, to takový lidský trus, to je něco !! Bože emikami, kam na to chodíš ...i já mám ráda tataráka ( jak z hovězího, tak třeba z lososa) , někdy dám psům syrový hovězí lůj ( fůůůj!) a jak jim jede a vůbec jim nevadí .....a některé děti prostě jsou nevychovaní parchanti ....( mám dvě děti a rozumím si i se psy , to jsem ale dobrá ) ...dobře , že už máš vybráno
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 12:25
- Nahlásit
emikami
Hlavně nešnáším ty kvůli kterým musí zemřít člověk. A to jsou která ,emikami ? Můžeš jmenovat ?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 14:07
- Nahlásit
Ještě si pamatuju, jak nám soudružka učitelka vysvětlovala, že některá zvířata jsou užitečná, ta je třeba chránit, a některá škodlivá, a ta je třeba hubit.
Hodně lidí v tom žije dodnes.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 14:14
- Nahlásit
to mě taky zajímá který to sou
add děti: já i svejm řeknu že sou parchanti nevycválaný a když mi cizí ječej u balkonu tak je vyhodím
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 17:01
- Nahlásit
emikami
A lidi kvůli kterým musí zemřít miliony zvířat ti nevaděj???
mac1
sarax
holky to nemá cenu ona bude jiný živočišný druh,kterej nepochopíme.Naštěstí teda.Nechci bejt hnusná,ale nechtěla bych u ní dělat psa a vůbec se nedivím,že její psi mají problém s vyměšováním,páč podle mě sou na nervy
|