| Autor |
Zpráva |
tondík
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 17:34
- Nahlásit
Nechcete někdo granule od Hillsu za pěkný ceny?
http://www.aukro.cz/search.php?string=granule
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 20:12
- Nahlásit
Tak First Class, opis z pytle:
chicken >23%
poultry meat meal
maize
rice
barley
maize gluten meal
animal fat
sugar beet pulp
poultry digest
egg powder
brewers yeast
whole linseed
potato protein
sodium chloride
potassium chloride
methionine
marigold extract
yucca extract
rosemary extract
Mně to přijde docela ok...
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 21:30
- Nahlásit
LucieS
OK?
a to chicken znamená mleté kuřecí zobáčky, pařátky nebo výkaly?
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 08:10
- Nahlásit
LucieS - Poultry meat meal a Poultry digest oznamuju ze v krmive okrem kvalitnej suroviny Chicken je to co spomenul fatdog.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 08:16
- Nahlásit
Co se pařátků týče,nejsou pro psy ničím špatným,ale raději v přirozené podobě jako dopllněk krmné dávky.V garanulích bohužel nevíte,jestli to Chicken nejsou právě pouze a jen ty pařátky.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 09:28
- Nahlásit
jsme se tu teda slezli ))))))))))))))))
|
Mina
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2007 14:42
- Nahlásit
Ahoj,
máte někdo zkušenosti s krmením Calibra nebo First Class? Pokud ano, můžete se o ně prosím podělit. Díky. Mína
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 10:29
- Nahlásit
Mina
S Calibrou jsem krmila krátkou dobu, měli dost stolice, hlavně fena která měla zrovna štěňata, to bylo děs, samozřejmě je toho vždy víc, ale u Calibry to byla síla, již v té době jsem začla krmit jinými granulemi, protože to vůbec nebylo možné zvládnout, ale je to zase od zvířete, že? Jinak dost podle mě srmdí, asi proto to psům chutná, když se namočila, bylo to tak šílené, že jsem odmítala s tím krmit už z toho důvodu , že bych to snad neudýchala, a když jsem se ptala někde ve zveráku, jaký na to mají názor, nevychvalovali ji.
Nevratila bych se k ní, to bych radši krmila Proformancí, ta byla daleko lepší.
S First Cl. nemám zkušennosti, měla jsem z výstavy jen vzorky, moje holky to nechtěli. Nějakou dobu jsem krmila i Royalem, pak jsem kvůli jednomu štěněti přešla na Purinu, měla stále trochu řidčí stolici, takže se jí to upravilo, dříve jsme vyzkoušeli vice krmení, a poslední dobou jsem to tady dost řešila čím krmit, protože fenka , kterou jsem si zakoupila jako poslední, tak měla po Purině také řídkou stolici, takže jsem zkusila Nutrienci, First Mate - zpočátku to jedli dobře, Hills, BELCANDO - to jim chutnalo,Advanci jen také trochu, Trainer jim moc nešel, ještě ho tady mám. No a zakotvila jsem na Biomillu, jedí ho z chutí, tak jsem si říkala, snad dobrá volba, jsou určitě horší krmiva, nyní má zase ta jedna fenka druhý den řidčí stolici, a zdá se mi nějak pohublá, no možná něco někde sežrala, uvidím jak se to bude vyvíjet dál, takže zase trochu pochybuji, ale měnit nebudu, a také fakt nevím za co, protože o každých granulích se vždy dozvíš že tam je něco špatného a takže bychom asi jimi nemohli krmit. Vařená strava by byla ale problém, no a myslím že jednak bych jim neuměla dát vše co potřebují a jednak si myslím, že by stolice nebyla taková jako po granulích.
|
Kahan
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:40
- Nahlásit
Mina
Krmíme starší jezevčici Calibrou a je ok.
Máme ještě 2 holky a těm vaříme jedna by sežrala všechno (byla pořád hladová a tloustla) a druhá nežrala granule žádný a to jsme jich vyzkoušeli no a po roce to vzdali a začali vařit. Občas bych jim to zdlábnul sám.
Jídelníček
Po - zvěřina, chleba + zelenina
Út - zvěřina, chleba + zelenina
St - zvěřina + slun. olej, vločky přelité + zelenina
Čt - pacička syr. + rybičky (olejovky, syrový filet..), rýže + zelenina
Pá - vnitřnosti + česnek, rýže + zelenina
So - kuřecí + droždí, vločky vařené + zelenina
Ne - slepice syr. + vejce, vločky vařené + zelenina
Po - pacička + ryby, těstoviny + oliv. olej + zelenina
Út - srdce + sádlo, těstoviny + oliv. olej + zelenina
St - srdce / jazyky, chleba + zelenina
Čt - vnitřnosti (žaludky, ledvinky ...)+ droždí, vločky přelité + zelenina
Pá - slepice syr. + vejce, rýže + zelenina
So - pacička + rybičky, rýže + zelenina
Ne - mléčné (sýr, tvaroh, jogurt ..) , vločky v mléce
Oni si hafušové něco vyberou.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:43
- Nahlásit
Kahan
Občas bych jim to zdlábnul sám.
No u nás se to někdy i stane
s tím droždím...kolik dáváš?Já mám NO,kdysi jsem to čubě taky zkoušela,ale asi jsem to přehnala s množstvím,jelikož si vzpomínám,že zvracela myslím,že to bylo tím...
|
Kahan
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:47 - Změnil/a: Kahan
- Nahlásit
s tím droždím
větší 2 kostičky a menší jednu (27 a 17 Kg) nadrobím nahoru a je to.
třeba vločky v mléce s medem,nebo zeleninové ryzoto s kuřecím
|
fatgod
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 01:45
- Nahlásit
davidkova renata
co je dobrýho pro psa ve droždí? dík...nefím...
|
fatgod
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 01:48
- Nahlásit
emikami
tak jim dejte maso
|
Mina
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 10:24
- Nahlásit
Ahoj,
děkuji za vaše názory. Když jsem si to tady tak pročítala tak z toho začínám mít pocit, že bych měla psovi asi spíš začít vařit nebo krmit syrovým, myslím že by byl určitě pro. Nemám ale nejmenší představu, kolik a čeho bych mu měla dávat. Má 40 kilo, poradíte někdo, jak mu sestavit krmnou dávku? A myslíte, že to maso z Vetamixu (nebo jak že se to jmenuje) bude nějak kvalitní za ty ceny?
|
fatgod
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 10:30 - Změnil/a: fatgod
- Nahlásit
Mina
Ahoj, já jen k tomu vetamixu.....lidi si nestezuji, posledni dobou ba naopak, ale samozrejme pokud Ti nedela problem porizovat mu maso u reznika nebo treba kupovat takový to z těch ekochovů, pro psa jen dobře . Neboli Vetamix je prave o tech penezich , ale já mam treba zkusenost s kurecimi prsy z jesenicanu a pominuli jejich neuhlazene baleni, jsou na pohled stejna jako ta normalni treba k Tesca
|
Mina
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 12:44
- Nahlásit
No ne že bych psovi mohla kupovala bio maso, když ho nekupuju ani sobě, ale ten Vet.... ve mně na první pohled vzbudil trochu nedůvěru, tak jsem se chtěla jen zeptat.
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 11:09
- Nahlásit
Můj pes má problémy s trávením, takže mi dost dlouhou dobu trvalo, než jsem našla to správné krmivo, které by vyhovovalo. Protože jinak jsem trávila většinu nocí v pohotovostním stavu a co hodinu a půl jsem musela chodit toho svého miláčka venčit. A ráno pak jděte do práce ! Krmila jsem Bosch, Fitminem, Chicopee, Calibrou, Britem a teď jsem zakotvila u Puriny Excelent. Calibra vyhovovala nejlíp, ale je docela drahá. Purina se zdá zatím dobrá, tak uvidím. Ale každému vyhovuje stejně něco jiného.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 11:25
- Nahlásit
Mina
No nesmíš to zasejc brát ze svýho pohledu, pes si pošušňá na jiných věcech než Ty ))
Třeba dávat čistou svalovinu psovi taky nejní zrovna optimální řešení..... i když asi lepší než granule...le le le blééé
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 11:26
- Nahlásit
Galadriel
no já bych se ani psovi nedivil, ze kdyz na nem testuješ tyhle dobrůtky, že se to jeho zažívání nemuselo líbit...Calibra je drahá jo? hmm
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 11:45
- Nahlásit
fatdog
a jak jsem měla přijít na to, co mu bude vyhovovat? Po každém krmení, co měl, se to objevilo znovu. Vždycky následovala dieta a musela jsem zkusit něco dalšího. Vzhledem k tomu, že jsme jeden čas měli dohromady 3 psy (teď dva), tak je pro mě Calibra opravdu z těch dražších. Feňuli NO krmím Britem a vyhovuje jí. Pesanovi teď Purina taky, tak u ní zůstanu.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 11:47
- Nahlásit
Galadrielhmmm
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 12:04
- Nahlásit
fatdog
co myslíš tím hmmm? Máš jiný názor?
Nebo jinak, co jsou pro Tebe kvalitní značky granulí?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 12:05
- Nahlásit
Galadriel
jaká dieta vždycky následovala ?
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 12:17
- Nahlásit
mac1
jeden den půst a pak rozvařená rýže s uvařeným kuřecím masem a trochou uvařené mrkve, plus mi vet poradil, že mu mám do vody přidávat černý čaj.
Pak postupně do rýže přimíchávat i granule. Pozvolna pak na ně zase přejít úplně.
Máš jiný typ?
|
west
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 12:39
- Nahlásit
co je dobrýho pro psa ve droždí? dík...nefím...fatgod
četla jsem že droždí je dobrý na růst kvalitní srsti.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 13:31
- Nahlásit
Galadriel
ne , jen mě napadlo, proč když vždy při potížích nasadíš negranulovanou dietu, proč se vlastně vždy vracíš ke granulím ?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 13:33
- Nahlásit
Kahan
Super jídelníček... taky vařím, akorát pro jinou hmotnostní kategorii, tak mě to zajímá... Neprdí po tom chlebu? jako nějak přesmoc pacičkou je míněn vepřový spárek? - já je rozvářím v papiňáku a kosti vyhazuju.
Kuře dávám taky syrové... a slepice--??? nejsou přecejen ty kosti moc tvrdé-nebezpečné?
Z debaty o granulích je kuchařka pro psy
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 15:09
- Nahlásit
Mina
Vetamix má pěkné maso... asi před měsícem jsem u nich uskutečnila první objednávku a jsem spokojená... brala jsem hovězí hrubomleté (ani to není snad mleté, jsou to prostě kusy masa), pak mám v mrazáku hovězí tlačenku - tu jsme ještě nenačli, hovězí srdce a jazyky... Nikdy jsem psím masem nekrmila, ale lidi, co normálně krmí, tak si vetamix pochvalujou, že při vaření nesmrdí, což prý jinak maso pro psy smrdí. Dávám ho syrové s těstovinama a se zeleninou a pes se vysloveně na žrádlo třese, což s granulema, i když jsem krmila snad tím nejlepším, nebylo...
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 15:52
- Nahlásit
west+ad droží: díkes
Galadriel
co myslíš tím hmmm? Máš jiný názor?
Nebo jinak, co jsou pro Tebe kvalitní značky granulí?
nojono nem+l jsem hmčet ... no mám na to celý, o píšeš, docela špatnej názor a tak pokud to přeiješ, nebudu Tě s ním trápit, nechci se tu totiž pak hádat zase s tuctem organbismů určitého typu .... máš svou pravdu a vymlouvat ti ji nebudu, snad jen bych se připojil k k názoru mac, že proč jsi nezustala u te diety, kdyz ji pes snášel?
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 15:57
- Nahlásit
mac1
protože nevím, v jakých poměrech by ta vařená strava měla být, aby obsáhla všechny živiny a vitamíny. A taky částečně z časových důvodů. Mám občas časově náročnou práci a tak je pro mě lepší, když jim nasypu granule. Neříkám, že dostávají jen granule, ale domácí dělanou stravu mají většinou jen o víkendech.
|