Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Měřítko kvality granulí v ČR
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 .
Autor Zpráva
Galadriel
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2007 16:01
- Nahlásit

fatdog
já Tvůj názor beru, s nikým se dohadovat nechci. Každý má právo říct, co si myslí a na tom druhém je, aby o tom popřípadě zapřemýšlel a třeba si z toho něco sám vzal. Takže v pohodě

fatdog
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2007 16:06
- Nahlásit

Galadriel
poměry se netrap, všeho trohu nic nepřeháněj občas přisyp trochu nějakýho Roboranu. A máš nějakou diagnozu, co psisku je? Treba by se muselo omezit tune nebo tak neco. Ono kdyz treba nevis co mu je, tak treba mu na tech granulich nevadi celkova kvalita či nekvalita, ale treba vysoky obsah tuku nebo prorteinu.

fatdog
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2007 16:07
- Nahlásit

Galadriel
dík

Galadriel
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2007 16:12
- Nahlásit

fatdog
neděkuj, není zač
i já Ti děkuji za radu, zkusím

No, vet mi řekl, že má chronický zánět střev a když prý bude mít občas průjem, mám mu dát černé uhlí, chvíli dietu a pak návrat ke granulím. Granule prý nejlepší jehněčí s rýží.

fosilia
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2007 20:28 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit

Galadrie: Chronicky zanet strev asi jedno poucenie nestaci tak hura do dalsieho krmenia s kvalitnym krmivom.
Len kratko Calibra vyrobok, kde ani vyrobca nie je schopny spravne napisat zlozenie krmiva v dvoch jazykoch. Pletie si hrusky s jablkami.
drůbeží maso a produkty drůbežího původu, rýže, kukuřice, drůbeží tu...
a anglicky pre dobry umelecky dojem mame v texte chicken meal (>24 %), rice, corn, poultry fat...
Purina Excellent tento spanielsky ci argentinsky produkt je z celej rady purina krmiv - s najhorsim zlozenim. Opat len drubezi odpad.
dehydrované drůbeží bílkoviny, kukuřice, pšenice, rýže, kukuřičný lepek, živočišný tuk, řepná dužina, vedlejší vepřové výrobky...
Zvlast si treba vsimnut ako basnik zmenil text mucka z vedlajsich produktov hydiny na krasne dehydrovane drubezi bilkoviny. Myslim ze marketing nespi a znie to fakt dobre.
A preto s usmevom na tvari sa citaju tieto texty u vyrobcu krmiva.
Sólo con Purina Excellent, su perro vivirá momentos excelentes.
A toto je fakt perla. Ingredientes excelentes con resultados excelentes.
A este originalny preklad na obale krmivo, zvlast si pozrite ako ceskí dovozca preklada tento text:
Harina de subproductos avícolas - dehydrovane drubezi bilkoviny
Harina de carne y hueso - vedlejsi veprove vyrobky

Zaverom len maly dotaz a co veterinar nezaujima sa cim krmis?

A co ty?

Galadriel
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 07:19
- Nahlásit

fosilia
děkuji Ti za zajímavý výklad.
No, vet se mě na značku granulí neptá. Tak mi teda řekni, jestli existuje cenově dobré granulované krmivo s dobrým a vyhovujícím složením. Granule, které stojí přes jeden tisíc mi připadadjí dost drahé, protože si myslím, že náklady na výrobu nemohou být tak velké a platíme vlastně jen za značku.

Zkus mi prosím napsat, jaké je podle Tebe dobré krmivo.
Předem děkuji

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 08:34
- Nahlásit

Galadriel
hele, nemyslím si, že dražší krmivo by bylo ve skutečnosti fakt dražší... tuhle jsem koukala někde v Tescu na akci nějakýho toho děsnýho krmiva, schválně jsem se koukla na dávkování - a světe div se, denní dávka pro mého 28 kg psa byla 750 gramů
Eagle Pack, kterým krmím, má dávkování asi 250 gramů... takže když to spočítám, 10 kg pytel z Tesca by mi vystačil na nějakých 13 dní, zatímco 15 kg Eagle mi vystačí na zhruba měsíc a půl až dva (neodměřuju dávku, dávám od oka).
Je mi jasné, že u prémiovek není asi takové mega dávkování, ale stejně si to zkus přepočítat, ono to zase o tolik dražší nebude...

Mmartin
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 09:25 - Změnil/a: Mmartin
- Nahlásit

Mel
Nikdy jsem psím masem nekrmila, ale lidi, co normálně krmí

ty brďo, zkrmovat psy psům, takový malý psí kanibalizmus, ale fuj... Takhle šetřit na granulích... To jako vezmu z útulku německou dogu, strčím ji do mrazáku a dva měsíce s ní krmím jorkšíra???

fatdog
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 09:35
- Nahlásit

Galadriel

Granule, které stojí přes jeden tisíc mi připadadjí dost drahé, protože si myslím, že náklady na výrobu nemohou být tak velké a platíme vlastně jen za značku.
No máš i nemáš pravdu........já Ti napíši jak to vidím já s těma cenam...moc se nepleteš, jen asi v tom základě, tedy, že to tak může , ale nemusí být.
Jasne, kdyz si vezmes, co vsechnpo je v cene granuli(suroviny, rezie, dovoz, dane, cla ) a presto s jakym rabatem muze jeste pracovat treba dovozce, tak to svadi k nazpru, ktery pises, ale ze by jsi musela zásadně platit jen za znacku, to ne....granule jsou bud totalni sajrajt nebo trochu mensi sajsrajt a ja myslim, ze za penize, ktere si predstavujes ty, ze za ne das, to bohuzel bude NEJSPIS vzdy ten sajrajt totalnbi.....Fosilia tu jiz o granulih napasal hodne a je to zajimave, pokud si das jeho nick do vyhledavace, urcite tooho hodne najdes.
Proste pokud chces relativni kvalitu, musela by jsi dle meho jit s predtavou o cene nahpru, do tvý představy o ceně se dle mého fakt nic dobrýho nevleze...

Galadriel
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 09:35
- Nahlásit

Mel
je mi to celkem jasný, můj pesan má cca 40 kg, takže toho zkrmíme trošku víc. 15kg pytel vydrží asi tak na měsíc, v zimním období ani, to žere víc, protože chodí s přítelem do práce a lítá venku. Jen se mi prostě zdá moc, dát za pytel 1300-1500Kč.
Krmiva z hypermarketů nekupuji vůbec, jak jsi psala, obrovské krmné dávky a navíc obsahují většinou obrovské dávky popela, takže pes nedělá venku nic jiného, než s... a s...!
A vzhledem k tomu, že máme ještě německou ovčandu, která je těžce hyperaktivní a sežere jak kontejner, pak už člověk přemýšlí i o těch penězích.

Galadriel
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 09:50
- Nahlásit

fatdog
dobře, jaký máš názor třeba na krmivo Chicopee, Nutram, Bosch nebo Fitmin? Plno CHS jimi krmí a podle jejich názoru jsou spokojeni.

fatdog
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 10:12 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit

Galadriel
hele, já když Ti budu na takové otázky odpovídat, tak dostanu za uši, pokud ne od Tebe tak od jiných, ale psala jsi, ze o to stojis, tak jooo...

dobře, jaký máš názor třeba na krmivo Chicopee, Nutram, Bosch nebo Fitmin? Plno CHS jimi krmí a podle jejich názoru jsou spokojeni.
Takže můj názor....tahle krmiva mohou být lepší či hoprší vzhledem ke krmivům ve stejné cenové kategorii, jinak si myslím, že budou nejspíš shit.....ale od toho je zde odborník fosilia, ja tuhle cenovou relaci nikdy nestudoval .. nejsem odbornik na jednotlive znacky.....zastavam nazor, ze krmeni granulemi je obecne spatne a pokud tedy jiz granule ano, tak opravdu vybrat z neceho kvalitnejsiho.

Jinak co se tech CHS týče...opět mám strašně prudičskej názor...většina našich chovatelů jsou chovatelé stejně asi jako já kosmonaut s tím rozdílem, že já se teda do vesmíru naštěstí nedostanu a tak tam nic nezničím
Z většiny IMO nemají přehleď, podléhají trendům, o výživářství či genetice vědí ještě míň než já nebo Ty, prostě hnus...no takhle je to upřímný...názor nikoliv obecná pravda

Konkrétně k těm granulím: Spousta chovatelů dedukuje takto:

krmím Blitminem
psi mají hezkou srst a normalni hovinka
vse je OK
Blitmin je kvalitni krmivo...(

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 10:23
- Nahlásit

Mmartin
ty vado, sice jsem to myslela trošku jinak, ale vnuknul jsi mi boží nápad

Galadriel
no, jestli máš psa, který je citlivý složky krmení, tak ti stejně asi nezbyde nic jiného, než investovat do superprémiovky... A ty se pohybujou nad tou tisícovkou... Z osobní zkušenosti můžu doporučit Eagle Pack, koupíš ho na netu kolem 1200 (adultku) a občas bývaj i nějaké akce, takže se dá pořídit levněji... mrkni např. na www.stekaciobchod.cz (adultka za 1150) nebo na www.maxcanin.cz (akce 15 + 3 kg za 1200)

fatdog
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 10:25
- Nahlásit

Mel
on EP takhle slevnil jo?
hmm jdu kouknout

Galadriel
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 10:28
- Nahlásit

fatdog
neboj, ode mě za uši nedostaneš

Já si vážím každého názoru a ráda si ho vyslechnu nebo přečtu a poučím se. Je vidět, že fosilia tomu opravdu rozumí, už jsem si četla některé jeho příspěvky, na které jsi mě upozornil, za což Ti děkuji.
Dnes jdu k jinému vetovi, abych slyšela i další názor na zdravotní stav a potažmo i trávení toho mého drobečka, tak snad budu moudřejší a něco mi poradí.

A Tvé upřímnosti si vážím, nestojím o mazání medu kolem huby

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 10:31
- Nahlásit

fatdog
není to žádná závratná suma, když si vezmu, kolik prožeru já jenom za obědy, tak proč nedopřát čoklíkovi

Galadriel
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 10:52
- Nahlásit

Mel
díky za tip, juknu na to.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání