| Autor |
Zpráva |
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 16:07
- Nahlásit
all
tak já nejsem zastánce ani granulí, ani vařenýho-nejlíp čokly nekrmit
ale musim vám teda napsat o jednom labroušovi...doufám, že už sem to sem někdy nepsala..
potkala sem ho minulej rok na vycházce, nádhernej labrador, krásně nasvalenej, hyperakční tak, jak sem to u labradora ještě neviděla, nevydržel bejt chvíli vklidu, tu půlhodinu, co sme s jeho paničkou kecali, musela mu furt házet klacky atd.. a hlavně ani náznak po "typické labradoří chůzi".. můj tip věku psa byl kolem 5ti let..tak sem vyzvídala a dozvěděla se...že pesan je z pracovního chovu, je mu 10 let, celej život žere výhradně v poslední době nejen zde zatracovanou eukanubu. nedostává ani pamlsky, protože i při občasném daní pamlsku na vycházce tloustl, takže je z jídelníčku vyřadili, navíc pro pesu byla nej motivace aportování..paní s ním prej nachodí denně kilometry,pesan běhá pravidelně u kola, denně plave a v létě tráví u vody každou volnou chvíli..jo a ještě že kyčle má nulky
a teď mi řeknněte, myslíte, že pro tohodle pesu bylo celoživotní krmení navíc stejnýma granulema, s ničím nekombinovanýma, škodlivý??
pak to můžu porovnat např. s mojí tetou, jejíž voříšek je celoživotně na vařenym, vypadá šíleně... tim nechci napadat vařený,protože nějakou vyváženost, složení, nevhodnost určitých potravin atd. neřeší, proto sem přesvědčená, že granule by pesině hodně pomohly..samozřejmě kvalitní. protože to je chudák "typickej zbytkovej pes"...-krmený s nej úmysly
no a nakonec ten můj omílanej názor..jonda dostává-podle mě kvalitní granule a moc mu svědčí.. je v dobrym zdravotnim stavu a i vizuálně bez nejmenších problémů, troufám si říct, že naopak..samo mu občas dávám i maso, ovoce atd..
kdyby bylo v granulích takový svinstvo, nikdo mi nevyvrátí, že by se to na něm neprojevilo...
zvlášť když vim, jak vypadal po pedigree, když sem si ho v půl roce brala..
myslim, že netřeba dělat z kvalitních granulí zbytečně velký strašáky, podle mě jimi nejsou a v chovu psů mě děsí a zatracuju jiné věci..
trendy ve výživě sou různý, docela se těšim,co se bude razit za 10 let..no hlavně aby to nebyly injekce, po kterých nebude pesa muset žrát ani s.át
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 21:27
- Nahlásit
emikami
tak ted jsem se dostala na net, abych se mohla podivat na Tvuj odkaz
dekuju, ale jsou to presne ty granule, ze kterych jsem presla na varenou stravu a kterymi jsem krmila vice nez rok.
No však já nemyslím, že bys přešla na granule, já reagovala jen na období kdy potřebuješ mít něco jiného, protože tam nemůžeš vařit
tohle jaksi nechapu, das mi odkaz na granule, ale pritom nemyslis abych prechazela na granule? muzes mi to vysvetlit?
hydrolyzované vedlejší živočišné výrobky
tohle je presne ten duvod proc to Fredy nesnese, cert vi co to je vedlejsi zivocisne vyrobky
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 23:22
- Nahlásit
Aknah
tak hledam krmeni, ktere bych mohla vzit sebou.
......no, četla jsem to jen zrychleně, myslela jsem si, že hledáš něco čím můžeš krmit po tu dobu, co nebudeš moci vařit, nevěděla jsem, že do toho GRANULE nespadají vůbec !
Jaký odkaz myslíš? Jestli myslíš tu Purinu pro plan, tak jsem ti dávala tel. č. aby sis tam zavolala zda tě to zajímá, já neml. s vet. ale jen s tou paní, která má ten samý problém a právě může kupovat jen tuhle řadu veterinární Purina pro plan, a že tam kuře prostě není. Já to nevím, a ty granule jsem na netu nenašla, ty snad ano? a kde to čteš. Pokud by sis tam zavolala, určitě by ti pan dr. Palkovič sdělil, co to krmení obsahuje. Já jen , že jsem se tam přichomejtla v době kdy to tam paní kupovala a říkala mi že na obale musí být takové kolečko, nevím co v tom kolečku je napsáno, je trochu výše než je nápis.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 00:06
- Nahlásit
emikami
Daso, dekuju
ale kdyby jsi to cetla poradne a celou vetu, tak se asi predejte mnoha nedorozunenim
pes je alergik na kureci, za normalnich okolnosti varim, ale jedem na tabor a tam moznost vareni nebude a na granule ho nechci kvuli tydnu zpatky prevadet, tak hledam krmeni, ktere bych mohla vzit sebou.
v podstate jsem ho nasla, slozenim vyhovuje, Fredymu chutna, neni nutna lednice, staci chladnejsi misto a chtela jsem znat nazor Fosilia, protoze si myslim, ze vi o cem mluvi.
Mam ho jedno baleni i doma, kdyby se stalo ze nestihnu uvarit a nebo budu muset na rychlo odjet.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 01:18
- Nahlásit
Aknah
Ano, vypadá to že se Fosilia asi vyzná.
http://www.allpet.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=9 981 např. tady složení není napsáno, že by tam bylo jen to co je na str. napsané?
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 08:04
- Nahlásit
Emikami - Gimborn je znamy tym, ze si vacsinu svojich vyrobkov pod svojim oznacenim dava vyrabat ako privatnu znacku.
Shiny Dog je thajsky vyrobok priemerne od 30-50% podielom masa. Na Slovensku su podobne vyrobky o nieco kvalitnejsie urcene aj pre vekove kategorie a volaju sa Schesir.
Najlepsie hypoalergenne konzervy pochadzaju z Noveho Zelandu.
Vacsina vyrobcov ci v USA alebo v Europe nakupuje masa prave tam.
Na Slovensku sa predavaju pod oznacenim Hypoallergennic Stuzzy Dog. Osobne kupujem jelenie maso o podiele v konzerve 98% a jahnacie maso s 96% podielom.
Lepsie hypoalergenne konzervy u nas nemame.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 08:32
- Nahlásit
tak hledam krmeni, ktere bych mohla vzit sebou.
Aknah
co sušený maso?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 12:46
- Nahlásit
fromeli
dekuji, s tim nemam vubec zadne zkusenosti, vubec netusim jak se to upravuje, nebo neupravuje, dava se jen to maso a nebo i priloha?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 12:50
- Nahlásit
jak se to upravuje, nebo neupravuje
já měla takovou drť, dávala jsem to normálně suchý, prostě místo masa, k tomu jsem přihodila něco - zeleninu, ovoce, přílohu - jak kdy a někdy nic.
Taky se to dá namočit na chvilku do vroucí vody a pak podat, ale není to nutný.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 13:03 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
fromeli
dekuju za tip, zkusim zvazit, ale spis to dostane jen jako spestreni doma, nedokazu si predstavit, ze by byl tyden na susenem mase, prilohu mu tam neuvarim a cerstve zeleniny mi zas tak moc nezere.
zustanu u tohodle nature diet, to mi zere bez problemu, priprava zadna a otevrene vydrzi tri dny
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 13:58
- Nahlásit
fosilia
Vacsina vyrobcov ci v USA alebo v Europe nakupuje masa prave tam.Jakože většina výobců granulí si nakupuje maso na Novém Zélandu? Pochopil jsem dobře prosím?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 14:45
- Nahlásit
fatdog
hypoalergenne konzervy
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 15:00
- Nahlásit
fosilia
Co si prosím myslíš o sušeném masu?
Před pár lety jsem se setkala s chovatelem, co tím běžně krmil plus dokonce nějaké šroty a zeleninu, a psi vypadali výborně.
Hodně to zvažuju, místo mraženého. Díky.
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 18:04 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit
Čo je to susene maso? Pretoze tu sa pouziva nepresny casto zavadzajuci nazov.
Prepodkladam, ze myslis to tzv.susene maso za atraktivnu cenu.
Lebo staci si zobrat kalkulacku a vypocitat cenu za kvalitu.
Tak napr. kuracie maso po schladeni ma vlhkost 60% takze je lahke si vypocitat kolko kuraciny bude potrebne napr. na 10kg suseneho produktu. No neviem ale to krmenie bude trochu drahe...
Ked vsak piseme o produkte vsetko v jednom koli moznym alergiam
to nebude prave bezpecne krmenie. Samozrejme zalezi na danom jedincovi.
Fatdog - ano hypoalergenne konzervy ako aj hypoalergenne granule maju vacsinou povod masa ci uz jelenie alebo jahnacie - New Zealand.
Najvacsimi odberatelmi su kanadske a americke firmy.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 18:08
- Nahlásit
Čo je to susene maso
fosilia
tohle
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 18:11
- Nahlásit
LucieS
mně to přijde na běžný krmení taky drahý, ale na cesty to vezmu radši než granule.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 18:11
- Nahlásit
mac1
hypoalergenne konzervy
jakoze americky vyrobce hypoalergennich konzerv nakupuje vsechno maso do nich na Novém zélandě, doveze je ke zpracování do Ameriky a pak je redistribuje po světě?
Nebo jak tomu mám rozumět. STále jsem mimo.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 19:19 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
fosilia
Prepodkladam, ze myslis to tzv.susene maso za atraktivnu cenu.
mno na odkaze od fromeli to zas až tak atraktivní cena není že???
aspon ty dvě první položky teda...
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 21:27
- Nahlásit
fromeli
koukam na to susene maso, dalo by se pouzit i jako pamlsky, ale krome te kureci svaloviny tam neni napsano z ceho to je
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 22:43
- Nahlásit
Aknah
zkoušela jsem jak sušené maso - to dopadlo u nás katastrofálně(zažívací obtíže),ale netuším nakolik bylo kvalitní.Byla to taková směs jak šrot.No prostě nic moc,už nikdy více.
Nature diet jsem tu měla ,když jsme musela do nemocnice,kámoška mi to někde koupila,protže manžel by psům neuvařil.Ale od té doby jsem už nikde tohle krmemní neviděla.Nemáš tip,kde ho sehnat?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 23:03
- Nahlásit
arsiela
mam, maji ho v Pet center, ale nevim zda maji internetovy obchod
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 06:46
- Nahlásit
arsiela
a čím krmíš normálně? Granulema nebo maso a spol.
krome te kureci svaloviny tam neni napsano z ceho to je
no já myslela to Falco.
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:37
- Nahlásit
fosilia
Mohla bych se zeptat na Tvůj názor ohledně Canidae all life stages? Mám Zlatého retrievera a v roce a půl bychom přešli na dospělácké granule, krmíme od začátku PROFormance puppy large breed. Sháním nějaké kvalitní granule a není to tedy opravdu jednoduché. Ještě Timberwolf. Ale problém je v tom, že na českých stránkách neodpovídá složení na originálních stránkách...U Canidae se u nás uvádí např. jehněčí maso, ale v originále je to lamb meal (což si myslím je moučka a ne meat - maso ). Neměl bys ještě nějaký typ? Ale co se týká složení jsem snad na nic lepšího nenarazila...Díky
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 13:35
- Nahlásit
fromeli
masem od Falca ( to sušené taky bylo od Falca),ale teď jsme měli velké problémy,všichni hafušáci chytli z masa gastritidu a když ti tu leží šest psů jak mrtvoly,blejou a se...a dvě minuty tak to je na oběšení.Takže momentálně jsem provizorně sáhla do kešeně a koupila normoš kuřata a hledám jiného dovozce.Asi budu muset koupit mrazák a prubnu vetamix.Zatím jsem slyšela pozitivní ohlasy.
Občas loupnu konzervu,když nestihnu uvařit,a někdy slupnou granule,ale to spíš když někde jsme a můžou ukrást něco tamnějšímu psovi.Doma granule nechtěj a ani je nedávám.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 13:53
- Nahlásit
arsiela
aha, no to je děsný.
Já mám maso většinou od Vetamixu nebo od Pošváře a nebo od nějaký firmy myslím z Duchcova či co. Chodím si jednou za čas do zveráče, nakoupím 5 kilo a naší špagetě to nějakou dobu vydrží, krom toho betu v akci kuřecí kostry, křídla, stehna, když jsou akcie na vnitřnosti nebo na filé atd.
Ale my máme tak 200-250g masa na den. Tak vystačím s cca 6 kilama masa na měsíc.
Ale počítám, že v tom mletým je semletý všechno, ale říkám si, že stejně dostává to kuře s kostma a kůží, tak snad..... a zatím klepu, v pohodě.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 16:15
- Nahlásit
arsiela
taky jsem Nature Diet kupovala v Pet Centre
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 18:02
- Nahlásit
HanuleGR mas vybrate krmiva tak je tazke radit niekomu co rozumie co je na obale napisane. Ano mnohi dovozcovia by sa mali zamysliet nad basnickami v zlozeni krmiv a prekladat spravne text. nerobit z mucky maso a z mucky susene maso.
Trochu ma prekvapilo ze ZR neustale zerie Lamb meal s Rice. Aby v buducnosti pri prechode na silnejsie proteiny nenastali problemy.
Ze by alergia.
Proformance je americke krmivo s recepturou Made in Canada, t.j. bud kuracie alebo jahnacie mucky, ryza, kukurica. Vzhladom na uvedene suroviny a vysoke cislo popola bude velmi prijatelna cena nakupu. Jeho prednostou je cistota a bezproblemovy prechod z ineho krmiva.
Timberwolf je z inej oblasti krmivo. Uz len zlozenie a navysovanie tzv. zapracovavanim cerstveho masa robi krmivo velmi atraktivne. Podobnou technoloiou vyraba sa krmivo, ktore v Cechach sa predava pod oznacenim Imagine od Visanu a Trainer od Novafoodsu.
Prave prechod na toto krmivo u tvojho psa moze spravit problem a tak je vhodnejsie postupny prechod. Krmivo nema tak dorasovane bielkoviny, kedze sa maso setrne tepelne upravuje.
Canidae je v podstate to iste cim krmis doteraz + holistika.
Vsetko co si uviedla su krmiva, ktore podporuju zdravy vyvoj psika a dalej niet co komentovat.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 18:08 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
fosilia
co říkáš na tohle
Naše psice to dostala, tak to užiju jako nouzovku na chatě. Kam nepotáhnu maso.
Jinak překlad na český etiketě je více než volný, to je děsný.
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 19:02 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit
Fromeli propylgallate je pre mna neprijatelny v krmive a je jedno ako bol ziskany.
150 I.U./kg vit.E nestaci na konzervaciu preto nastupila problemova latka.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 19:15 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
fosilia
no a co to je? propylgallate?
No jinak to je dvoukilovka, tak to pokryje tu dovču
|