Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Měřítko kvality granulí v ČR
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Autor Zpráva
west
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 14:55
- Nahlásit

kokoška
Bez komentáře!

mac1
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 15:19
- Nahlásit

emikami
Co se týče míchání granulí a vařeného, nebo jeden den to a druhý den ono, s tím také nesouhlasím, a už dávno bylo řečeno, že prostě každá ta strava má jiné trávení, a to prostě nejde dohromady, opravdu když budu dávat psovi dva dny granule a pak dva dny vařené, musím mu logicky rozháze zažívání...tak logika, jo ? ...GDV ( dilatace a torze žaludku) - nové poznatky , MVDr.Lonský cituje výsledky studie Theresy W.Fossum ,DVM,PhD, College of Veterinary Medicine, Texas......jedinci krmení pouze jedním druhem krmiva jasou náchylnější ke vzniku GDV než jedinci krmení různými krmivy. Z toho lze vyvozovat, že u velkých a obřích plemen lze riziko GDV snížit přidáváním vařeného či konzervovaného krmiva ke granulím .....a ani na mé psy tedy ta uváděná "logika" neplatí

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 15:37
- Nahlásit

emikami
ale pokud já bych byla veterinářkou a rozjela bych takto své stránky, nedělala bych ze sebe hlupáka na veřejnosti s informacemi, o kterých bych nebyla přesvědčená že jsou správné. To bych musela být padlá na hlavu si dělat takovou reklamu.
Proc padla na hlavu? Reklama preci dela prodej, prodej znamena provizi... Nektery vet propaguje Eukanubu, jiny Purinu, jiny treba Hills atd...

Co se týče míchání granulí a vařeného, nebo jeden den to a druhý den ono, s tím také nesouhlasím, a už dávno bylo řečeno, že prostě každá ta strava má jiné trávení, a to prostě nejde dohromady, opravdu když budu dávat psovi dva dny granule a pak dva dny vařené, musím mu logicky rozháze zažívání, což není vyloučeno, že to prostě někteří psi snáší a jsou fit, ale do jejich žaludku stejnak nevidíte.
Ale totok je TVUJ nazor - ja to micham zcela bezne jiz radu let, ac psum do zaludku nevidim, tak vidim jejich kondici a zdravi a hovnousky. Nezkoumam slozeni granuli (pro me to je srot jako srot - pardon), proste nekdy maji psice k syrovymu masu misto prilohy (ryze ci vlocky ci zelenina) nejaky bobule.

Asi jsem ti moc nepomohla se svym nazorem, podle me to beres prilis vedecky, cely to krmeni psu (ale na druhou stranu je dobre, ze se zajimas)... Jak uz zde kdosi rekl, neni nad flakotu masa!

emikami
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 16:38
- Nahlásit

mac1
Fifi
Nevím jak je to u velkých plemen, o tojsem se nikdy nezajímala, je možné že zažívání mají rozhodně jiné než malé plemeno, to samé si myslím o podávání syrového masa, obřímu plemeni hodím kus syrového masa a nic muto neudělá, když menší flákotu hodím malému prckovi, dozajista by mu to určitě něco způsobilo, a samozřejmě, je to můj názor že jednou to druhý den ono není správné., ale také jsem psala, že každý pes je jiný a že každý to přijme jinak, a také si myslím, že na co je pes naučen, tak to prostě pak umí trávit, pokud by pak třeba nastala změna a není na to zvyklý, pak může mít problémy, já měnila granule kdysi již kolikrát, myslím, že jsem nikdy nekrmila stejnými granulemi víc jak rok či rok a půl, nebo v poslední době jsem dávala dvoje granule dohromady, jedněch víc a druhýma jsem to posypala, nejsem zastáncem toho, dávat jedny granule třeba 5 let, ani já bych nechtěla žrát takovou dobu stále to samé. Ale aby jste si nemysleli, že moje psiska neviděli nikdy vařené jídlo, vždy dostanou kuře, či nějaké maso co zrovna dělám nám, samozřejmě, kuře oberu to dobré dám do polévky, a to co se mi nelíbí a je to samo maso, dám psům , mají toho víc než my. vepřové jim nedávám, jen kdyžtak kousek řízku, ale každému jen na chuť.zatím musím běžet. pá

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 16:59
- Nahlásit

emikami
obřímu plemeni hodím kus syrového masa a nic muto neudělá, když menší flákotu hodím malému prckovi, dozajista by mu to určitě něco způsobilo
Taky nazor... Jakoze velky plemeno ma velkej zaludek a ten si to lip prebere?
Znam par pidi psu, jsou taky krmeni masem (ale teda ne mensi flakotou) - a svete div se, nic jim to nepusobi v negativnim slova smyslu.
v poslední době jsem dávala dvoje granule dohromady, jedněch víc a druhýma jsem to posypala,
Tak timhle mozna svym psum delas vetsi "medvedi sluzbu" nez jim do toho jednech granuli pridavat maso... Dvojita davka ruzne chemie...

fosilia
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 17:02
- Nahlásit

Otrava v USA byla způsobena granulemi, vyrobenými v Číně...

No nemylte si informacie,ktore citate. Podme teda blizsie rozobrat problem Menu Foods v Kanade. Hlavnym problemom vsetkych znaciek je to, ze ich vacsinou vlastnia nadnarodne spolocnosti a samozrejme stlacaju naklady tvrdo dole. Nie nahodou sa znacky RC,EUKANUBA,IAMS, NUTRO, HILLS,PURINA vyrabaju v Kanade vo firme Menu Foods. Sklamani mozu byt bojovnici za svoju znacku ked teraz zistili ze vsetky firmy vyrabaju z tych istych surovin len sa menia receptury. Teda aky je rozdiel medzi spomenutymi krmivami. V podstate ziadny ked to berieme na zaklade pouzitych surovin.
A teraz k problemu. Povinne znizenie cien produktov tlacil aj kandadsku firmu do nakupou lacnejsich surovin pripadne roznych nahrad. Idealna cena a produkt sa nasiel v Cine a zacalo sa veselo vyrabat. To ze sa melamin sa daval do znackovych krmiv na zvysenie proteinov by sa mozno ani nezistilo keby nebolo novinarov.
Psenicny gluten, ryzovy a kukuricny gluten, melamin, kyselina kyanurová a aminopterin. Toto su vsetko produkty, ktore sposobili take nestastie u maciek a psov. Zvlast aminopterin to je fakt hroza.
Predstavte si ze sa jedna o 60milionov produktov predanych v USA, v Kanade, v juznej Afike, v Mexiku a v Europe.
Este dodnes hladaju produkty firmy Diamond a to NUTRO v Belgicku. Bolo donesenych 3440 paliet neskor redukovanych na 160. Krmivo sa objavilo na pultoch v UK a v Holandsku.
Nemyslite si ze sa jedna len o krmiva pre psov a macky dalej su to krmiva urcene pre nosnice a ine hospodarske zvierata.
Dalsia hroza prisla po zisteni ze osipane maju v moci melamin.
Je pravdou ze melamin pre cloveka nie je az tak nebezpecny pokial sa nestretne s kyselinou kyanurovou.

Fakt smiene su niektore postoje firiem. Nutro zaplati za kazde uhynute zviera 500USD, Eukanuba nie je ochotna platit a bude uhradzat len naklady spojene s veterinarnymi ukonmi.
Hromadne zaloby su uz podane a ked si zoberieme ze pokles predaja je 84% oproti minulemu roku tak je mozne ze niektore znacky na trhu skocili. IAMS uz sa suska ze bude medzi prvymi.
Pozrite si video a pochopite preco zvlast tuto znacku maju chovatelia maciek teraz tak v laske.
http://www.youtube.com/watch?v=hNXL-Ng4JZw
alebo tento: http://www.youtube.com/watch?v=mFQruNmhv-0

arsiela
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 17:39 - Změnil/a: arsiela
- Nahlásit

emikami
co si myslíš že udělá flákota masa s malým psem? Já totiž syrovou flákotou krmím čivinku a papillony,tak se ptám.Zatím jim to udělalo jen o 100% kvalitnější srst ,u mladého psa se konečně dotvořil hrudník tak jak má být a štěně ,které bylo na granulích jak škrkavka je konečně docela v kondici.Nic negativního jsem nezaznamenala stejně jako u velkých psů.

fosilia
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 18:47
- Nahlásit

Emilkami tak skusme rozobrat trochu premiove krmivo Biomill.
Napr. Adult mini:
Ingredients Dehydrated poultry meat, corn, wheat, rice, vegetable and animal fats, vegetable proteins, fish and fish oil, beet pulp, oligo-saccharides, extracts of yucca, yeasts, DL-methionin, minerals, trace-elements and vitamins.
These raw materials are not issued from organic culture.
Average analysis: Proteins 24%, fats 16%, minerals 7%, cellulose 2.5%, vitamin A 12000Ui/kg, vitamin D3 1300Ui/kg, vitamin E (a-tocopherol) 50mg/kg, copper 15mg/kg, EEC permitted antioxydant, without preservatives and colorants.

Pri vyrobe extrudovanych granul sa vo finalnej faze pouziva len masova mucka alebo masova mucka + cerstve pomlete maso.
Pojem susene maso prvy krat zaviedli na obaloch RC a zmenili text z masovej mucky na susene maso. Logicky zauradoval marketing. Teraz k tomu zlozeniu. Co to je susene hydinove maso. Porezana svalovina na platky a vysusena alebo pomlete maso a vysusene. Text poultry je neprijatelny pre kvalitne krmivo. Vyrobca zakryva vsetky ostatne ingrediencie a samozrejme privadza do omylu uz znamymi zatvorkami podiel k niecomu. Vsimnite si ako je cesky preklad prikrasleny cislami. Na originale to urcite nenajdete.
Nebudem sa opakovat ale slovo susene maso a masova mucka je to iste pokial nepoznate cistotu vlastneho proteinu.
Pokial vyrobca na obale uvedie protein isolat tak to je to najdrahsie co mazte na trhu. Ak masova mucka ci susene maso a nebudete poznat cistotu tak nemate sancu hodnotit krmivo.
50mg vit. E pre 16% tuk je dost malo na konzervaciu tak mi nie je jasne co este s ďalsich antioxidantov pridavaju.

Zhladiska zlozenia sa jedna o premiove krmivo i ked toto oznacovanie je dost divne. Mozeme ho teda povazovat za standart podobne ako Acana ci ine lepsie premiove krmiva.

mac1
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 18:51
- Nahlásit

emikami
co by podle Tebe syrové maso tomu malému psovi udělalo ?

emikami
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 20:39
- Nahlásit

arsiela
mac1
Nemyslím, že by mu nějak ublížilo, ale nikdy jsem ho moc ráda nedávala, kvůli tomu že není tepelně zpracované. Já také nejím syrové maso z toho samého důvodu. Tak proč bych to měla dávat psovi. Kdo chce ať si to dává, já bych se bála různých parazitů, a to především v létě, a nebo kdyby nebylo maso ani zamražené.

fosilia
Takže se ti to zdá špatné krmení, ten Biomill? psala jsem a myslím, nikdo neodpověděl na to, že mi odpověděli že tam je to prostě značené tak a u nás jako superpr.

No a teda když to tak všchno shrneme dohromady vychází mi to, že bych měla nechat psy vyhladovět, a je to, a nechat pochcípat, protože ať vyberu co vyberu, vždy se na tom něco najde. Pravdy se člověk nedopátrá a čemu teda a komu věřit. Tudíž je kvalitní nyní jen First Mate? Už fakt nevím, čím mám teda krmit, vařit jim nebudu, a syrovým krmit nebudu. Někdo radil Trainer, ale dle složení vypadá ta holystická řada lépe než normální, stejnak to nechtěli, Nutro choice také nežrali, Purinu mít nemůžeme, Hillsku by žrali, First mate jakštak, ale Emí žere trávu, Belcando také žrali, to je teda také prémium, ale také se tvrdí že to je superpr. jsem fakt z toho tak už znechucená, že fakt nevím co jim do té misky mám nasypat. Asi půjdu do Baumaxu a tam koupím velký pytel granulí za 200kč. a bude to.

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 20:53
- Nahlásit

emikami
Nemyslím, že by mu nějak ublížilo, ale nikdy jsem ho moc ráda nedávala, kvůli tomu že není tepelně zpracované. Já také nejím syrové maso z toho samého důvodu.
Tys fakt potravinova expertka... Pejsek papa syrove maso totiz rad, vis? Bo se mu lepe travi nezli varene ci granulky... A premrazene maso je svym zpusobem "tepelne zpracovane"... Takze proste tobe se ekluje syrove maso a proto to psikum nebudes davat?

No a teda když to tak všchno shrneme dohromady vychází mi to, že bych měla nechat psy vyhladovět, a je to, a nechat pochcípat, protože ať vyberu co vyberu, vždy se na tom něco najde. Pravdy se člověk nedopátrá a čemu teda a komu věřit.
Spousta lidi ti jiz rekla, ze druh granuli je pes od psa individualni, nekterymu sedi neco, jinymu neco jinyho... Pokud nechapes, co se ti zde lide snazi jiz 5 stranek sdelit, a ocekavas nejake extra doporuceni - budiz ti ve tvem snazeni nadale prano...

fosilia
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 20:57
- Nahlásit

Emikami to som nenapisal ze spatne krmeni len tolko ze krmivo so svojim zlozenim ma daleko do oznacenia kvalita. To ale neznamena ze je zle. Krmiva ktore sa niekto pokusa zmenou v textoch a zahmlievanim vlozenim additiv ci antioxidantov podla CEE maju u mna velke minus. Treba vediet citat aj z analyzy lebo tam sa klamat neda.

Belcando podobne ako dalsie nemecke krmivo Animonda su premiove krmiva. Mal som par rozhovorou z ich manazerkou neviem ci pochadza z Ciny alebo z inej azijskej krajiny. Naposledy som bol pred mesiacom v ich stanku v Bologni. Konzervy maju slusne ale granule tak mozno pre nemecky trh koli cene prijatelne.

emikami
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 21:16
- Nahlásit

Hele já fakt nejsem žádný expert přes granule, atd. do teď jsem prostě krmila superpr. granulemi a bylo vše ok, najednou mám jednu fenu, která prostě Purinu nemůže, protože má řídkou stolici,a tak ji nebudu dávat něco jiného, protože stejnak by se stávalo, že by si někdy zblajlzla od ostatních, chci je všechny krmit stejnou značkou. Už jsme tu probrali docela dost druhů granulí, ale ani u jednoho jsem od vás nezaslechla, hele tohle vypadá po všech stránkách fakt dobře.
Takže a co říkáte na First Mate, třeba na tu superprémiovou řadu, ani skoro nevím jaké bych měla vybrat, není tam přímo pro malé plemeno a pro velké, a to stěmi borůvkami to je pro všechny věkové kategorie a vel. rázy, no a není to divné, že jedny ty a samé granule jsou pro štěňata byť malého plemene tak i pro dospělé velkého plemene? Nebo to tak není? Tak mi tu vypište názvy granulí, které se vám zdá být složením kvalitní a odpovídající ceně.

Fifi
Nemyslím, že by se tu někdo zabýval 5 stránek pouze mnou.

emikami
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 21:20
- Nahlásit

ACANA pes
ADVANCE pes
AGIL pes
ANIMONDA pes
ANIMONDA gran.
ANKA pes
AROVIT pes
BOSCH pes
BUTCHERS pes
CANUTRA pes
CESAR pes
CHAPPI pes
CHICOPEE pes
CHIVAS pes
DARLING pes
DELIKAN pes
EUKANUBA pes
EUKANUBA gran.
EUKANUBA Special Care
FRISKIES pes
FRISKIES granulát
FROLIC pes
GENESIS pes
GIMBORN pes
HILL´S pes
HILL´S granulát
HILL´S konzervy
HILL´S Pre. Diet
K-9 pes
MIGLIOR CANE pes
MIGLIOR CANE granulát
NUTRA NUGGETS pes
NUTRAM pes
ONTARIO pes
PEDIGREE

PURINA pes
PURINA Pro Plan
PURINA Dog Chow
PURINA Excellent atd.
ROYAL CANIN pes
SIMBA pes

tak tohle je třeba nabídka z jedněch stránek, a stejnak se z toho nedozvím které je superpr. a které prém. pokud to už nebudu vědět, protože to tam nikde nepíší.

emikami
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 21:49 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

http://www.nutram.com/petfood/_n_/minibite.aspx

a co toto krmení?

český překlad mají takto
Složení:

Moučka z kučecího masa, rýže natural, výběrová celozrnná kukuřice, kuřecí tuk (stabilizovaný vit.E), sušená řepná vláknina, lněné semínko, kuřecí maso, kuřecí vnitřnosti - játra, fosforečnan vápenatý, chlorid draselný, sůl, lecitin, sušená celá vejce, cholin chlorid, vitamin C, čekanka – extrakt (zdroj FOS), sušený tvaroh, yucca schidigera, glukosamin, chondroitin, měsíček lékařský-extrakt (zdroj luteinu), vitamin A, vitamin D3, vitamin E, vitamin K (menadione), vitamin B12, riboflavin, niacin, d-calcium pantothenat, pyridoxin hydrochlorid, thiamin mononitrat, kyselina listová, biotin, sulfát železa, železo proteinat, oxid manganatý, mangan proteinat, síran zinečnatý, zinek proteinat, sulfát mědi, měď proteinat, jodičnan vápenatý, betakaroten, kobalt proteinat, seleničitan sodný.

emikami
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 21:53
- Nahlásit

Je tam ale - meal - no a co ty vnitřnosti kuřecí...betakaroten by mi snad ani nevadil, vždy všude byl, a holky se mi nezdají zežloutlé.

fosilia
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 21:53 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit

Tvoj zoznam je dost ubohy co sa tyka kvality krmiv. Do standartu mozno Eukanuba ale nie ta co vyrabaju v Holandsku. Nutra Nugets no vyrobca Diamond ma furt problem. Raz so zelenou pliesnou a teraz melaminom. Este mozno Hills ale opat nie ten holandsky.
Ostatne maju viac srotu ako masa.
Krmivo univerzalne je blbost .
Nutram, K-9, Anka, Schur-gain, Pro nature vsetko na jedno kopyto. Niet nad kvalitne kanadske mucky.

mac1
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 22:01
- Nahlásit

fosilia
Tvoj zoznam je dost ubohy , tak jí poraď lepší

emikami
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 22:14
- Nahlásit

fosilia
to jsem okopírovala co nabízí na www.allpet.cz

takže Nutram také blbý jo?

No mac1 má pravdu, nabídni lepší

arsiela
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 22:22
- Nahlásit

emikami
já dávám syrové maso ze zvířat doma odchovaných(králík,kachna,kuře,slepice)nebo maso kupované v obchodě ,kde se kupuje maso pro lidi.Pokud kupuji maso v zoomarketu tak samozřejmě hluboce zmražené,že by měli jiné než zmrzlé nebo sušené jsem neviděla.
Maso v masně je natolik kontrolované,že nebezpečí parazitů je podle mého velmi minimální.
K tvé poznámce,že nebudeš krmit jednoho psa jinak,že bys to neuhlídala aby nezblajznul granule od jiných.Není nic jednoduššího než psa prostě na dobu krmení separovat.Mám sama pět malých psů v různých věkových kategoriích,k tomu ovčačku.Při krmení je každý jinde,tak aby si do žrádla nelezli,protože jinak krmím štěně,jinak seniorku a jinak kastráta.A pokud bych dávala granule,tak taky budu pro tyhle volit jiný druh.

fosilia
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 22:23
- Nahlásit

Po vysledkoch kontrol vyrobcov krmiv v Spanielsku, v Portugalsku a v Polsku kde sa v krmivach nasiel melamin nemozeme momentalne nikoho hodnotit.
Pockajme si na dalsie vysledky z Europy a ked bude zoznam bezpecnych krmiv mozeme sa dalej hadat...
V zozname mi chybaju lepsie cenovo dostupne krmiva mimo Europy typu Canidae, TimberWolf, Firstmate, Innova, Dennes...

Nikita
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2007 13:12
- Nahlásit

emikami
Nevím jak je to u velkých plemen, o tojsem se nikdy nezajímala, je možné že zažívání mají rozhodně jiné než malé plemeno, to samé si myslím o podávání syrového masa, obřímu plemeni hodím kus syrového masa a nic muto neudělá, když menší flákotu hodím malému prckovi, dozajista by mu to určitě něco způsobilo
Jako vtip je to suprácký!

Ad syrové maso - tak to já si zas tataráka klidně dám. Ale chraň mě ruka páně dát psům syrové maso, že?
Parazity zahubí hloubkové zmražení a jiný problém v tom nevidím. Než cpát psa šrotem s trvanlivostí v řádech měsíců (to je jistě velmi šetrné a zaručeně přírodní a nebude tam ani jeden konzervant), dám mu to, co je pro něj nejpřirozenější - ano, kupodivu to je maso. Za další vidím, co do té misky fyzicky házím, u granulí můžu maximálně věřit písmenkům na pytli, přičemž blahoslavení nevědomí, kteří se ani nepídí po tom, z čeho se vyrábí krmné moučky...

Už fakt nevím, čím mám teda krmit, vařit jim nebudu, a syrovým krmit nebudu.
najednou mám jednu fenu, která prostě Purinu nemůže, protože má řídkou stolici,a tak ji nebudu dávat něco jiného, protože stejnak by se stávalo, že by si někdy zblajlzla od ostatních, chci je všechny krmit stejnou značkou
Hmmmm takže narvat všechno do škatulky, šoupnout do šuplíčku a nazdar, bez nároku na nějaký individuální přístup atd. Maso se mi nelíbí, sice to nemá logiku, ale zabývat se tím nebudu, aby mi doma stály dva pytle místo jednoho, to už vůbec ne, abych psy naučila, že se dává krmení, máte na to deset minut a pak sbírám - to je taky blbě. Chceš radit, ale s čím vlastně? Vždyť Ty to máš nalajnované, máš v tom jasno, každé krmení stejnak musíš odzkoušet (třeba mně po Purině Pro Plan hnědli černí knírači, kamarádky černej knírač byl jak bota), když Ti někdo navrhne něco, co Ti nejde pod fousy, tak je to blbina (a teda ta zdůvodnění Ti moc nejdou),.....
Připadá mi to, že nevíš co chceš, ale nedáš pokoj, dokud to nedostaneš.

Smečka
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2007 15:49 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

Nevím jak je to u velkých plemen, o tojsem se nikdy nezajímala, je možné že zažívání mají rozhodně jiné než malé plemeno, to samé si myslím o podávání syrového masa, obřímu plemeni hodím kus syrového masa a nic muto neudělá, když menší flákotu hodím malému prckovi, dozajista by mu to určitě něco způsobilo,
emikami
Psí rasy se mezi sebou liší jen v několika málo genech (i když je to k nevíře). Dnešní psi jsou geneticky stále téměř totožní s vlkem.První masožravec se na Zemi objevil zhruba před 100 mil.let a domestikován byl před cca 12 tis. lety a jak dlouhé období myslíš,že je krmen granulemi? Je to kapka v moři.
I malý pes dovede trávit maso naprosto stejným způsobem jako velký.

Monty
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2007 15:54
- Nahlásit

to je jako by třeba člověk se 150 cm a člověk se 185cm trávil jinak.. taky je to výškový rozdíl, ale je to stejný živočišný druh a jídlo tráví stejně....

emikami
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2007 20:23
- Nahlásit

Nikita
[i][Maso se mi nelíbí, sice to nemá logiku, ale zabývat se tím nebudu, aby mi doma stály dva pytle místo jednoho, to už vůbec ne, abych psy naučila, že se dává krmení, máte na to deset minut a pak sbírám - to je taky blbě./i]

Masem syrovým opravdu krmit nebudu, takže ani nemá cenu se tím zabývat, kdo si tím chce krmit, nikdo ho od toho nezrazuje!!!

aby mi doma stály dva pytle místo jednoho, to už vůbec ne.....nevím co tím chceš říci

abych psy naučila, že se dává krmení, máte na to deset minut a pak sbírám - to je taky blbě.........to opět nevím co má tohle znamenat? nerozumím ti....

Chceš radit, ale s čím vlastně?
A co má znamenat tohle? Si ze mně děláš legraci ne? Já tady chci někomu snad radit? Že o tom ale nevím. Fakt nechápu kdes na takovou blbinu přišla nebo přišel...nikomu radit nechci, chtěla jsem tu hlavně probrat složení granulí, ale vždy se dizkuze stejnak stočí zcela jinam, je zajímavé, že člověk by rád něco vyřešil, ale prostě se to nedá, nikdo nemluví přímo konkrétně, nikdo třeba nenapíše...hele mně se např. líbí tohle krmení protože má toto složení....atd.
tyhle dizkuze jsou fakt většinou na nic, protože nakonec z toho někdo jako ty udělá, že chci někomu radit, a tady jde zcela o něco jiného. Nebo si chceš snad rýpnout, či jak to mám brát tu tvou poznámku, mně se nelíbí.

Smečka
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2007 20:29
- Nahlásit

nikdo nemluví přímo konkrétně, nikdo třeba nenapíše...hele mně se např. líbí tohle krmení protože má toto složení....atd.
emikami
Tak jo.
Mně se nelíbí krmení granulema,když je možnost krmit masem,protože v porovnání s masem jsou i ty nejlepší granule jen ochucenej šrot.

emikami
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2007 20:42
- Nahlásit

Smečka
Tak to s tebou jistě mohu souhlasit, pokud tím chceš krmit je to tvá věc. Já jsem vařila fence 11 let a víc už bych to nedělala, občas vařenou stravu a maso dostanou, ale jinak budou krmeny granulemy. Doufám, že je aspoň pravda, že když se krmí granulemy je to postačující a že v tom mají vše co je třeba, protože já, a to mohu přiznat, když bych jim vařila, tak bych prostě neuměla jim dát vše v takovém správném množství co by se mělo dát. Jako např. Aknah dává Fredymu vařené jídlo, ona to umí a je si jístá, že psovi dává to nejlepší, já bych to prostě neuměla. Syrové dávat nebudu, příčí se mi to.
Mimo to mají stejnak denně nějaké různé pamlsky, vitamíny, atd. takže jistě nejsou vůbec ochuzeny. Musím zaťukať, zatím jsou zdravé a žádné problémy, tak doufám, že to tak i zůstane.
Vařenou stravu dávám jen když někdo má náhodou průjem, což se nám nedávno stalo, fenka měla asi nějakou virozu, tak měla dietu, dostávala, kuře,rýži, trochu mrkve. Pak jsem ji zase pomalu převedla na granule, tak jak mi to vet doporučil.

Smečka
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2007 20:58
- Nahlásit

emikami
Krmení syrovým není taková věda.Je třeba si uvědomit,že strava musí být co nejpestřejší ale není to nutné dodržovat denně.Rozložit si vyváženost krmné dávky třeba na týden je dostačující.
Krm pochopitelně čím chceš,ale nic lepšího,než syrová krmná dávka pro psy neexistuje.
Doufám, že je aspoň pravda, že když se krmí granulemy je to postačující a že v tom mají vše co je třeba
Řekla bych že je dostačující.Jestli je v tom vše,co je třeba...hm,to bych si netroufla tvrdit.

emikami
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2007 21:56
- Nahlásit

Smečka
ale nic lepšího,než syrová krmná dávka pro psy neexistuje.

a jak si tím můžeš být tak jistá?

Ty krmíš jen syrovým masem? a co k tomu dáváš ještě, a jakým masem, nevím jakého máš psa a jak vlastně poznáš kolik dkg mu máš dát denně, nevím, ale pro lidi v tédo době není maso až tak vyloženě zdravé, se s ním cpát denně, proč by teda mělo být zdravé pro psa.

Monty
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2007 22:00
- Nahlásit

emikami
nevím, ale pro lidi v tédo době není maso až tak vyloženě zdravé, se s ním cpát denně, proč by teda mělo být zdravé pro psa.
jenže lidi a pes to je rozdíl, to co není zdravé pro nás, může být zase zdravé pro pesany. někde jsem četla, že psům nevadí žloutka a nám třeba způsobují vysoký cholesterol....

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání