Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Opět granule
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Trotelchen
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 18:29
- Nahlásit

Karrie
nevím, jestli Vám už někdo radil s těmi granulemi pro citlivé zažívání pro mopsíka, ale pokud nemají mopsíci nějaká specifika oproti jiným plemenům, doporučuji

ANF - Turkey Meal & Barley Formula

určitě ne holistiku...je dam zbytečně mnoho surovin a tedy pejsek může na nějakou reagovat nesprávně...třeba alergicky......vařené Vám nehoví?

abby
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 21:42
- Nahlásit

Trotelchen

Asi nikdo nečeká,že tam bude flákota svíčkové.Jen doufám,že tam nejsou namleté jen kosti.

Masem nekrmím,protože mám strach,že bych neodhadla správně dávku.Jsem asi najivní,ale prostě věřím,že ty granule obsahují to,co obsahovat mají.Masíčkem jenom přikrmujeme.

abby
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 16:44 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Anu

Tohle mi došlo z ProPlanu:
Ano, krmivo PP obsahuje maso.
Výrobní postup umožňuje smísit čerstvé maso / není susešené ,ale dodáno v mražených blokách, čímž zajišťtuje veškerý přísun živin,které jsou potřebné/ s ostatními suchými složkami.
Kvalita krmiv závisí na vstupní kvalitě surovin,hlavní složkou je tedy kuřecí,jehněčí,nebo lososí maso s optimálním poměrem bílkovin a tuků podporující idealní tělesnou kondici,dále obsahují přídavek vitamínů , a dalších složek které jsou nezbytné pro zdravý vývoj.

U krmiv na prvním místě ve složení,pokud je uvedeno maso,tak základ do surivin je dáno,jinak jsou to masa sušená,nebo,
nebo moučky.

Certifikaci mi ještě pošlou.

V obchodě,kam mi dala kontakt Mel,mi doporučili Nutro Choice a FirstMate

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 18:57
- Nahlásit

abby

Asi nikdo nečeká,že tam bude flákota svíčkové.Jen doufám,že tam nejsou namleté jen kosti.

No to zas ne, jsou tam i slachy, klouby, vazy, prostě takřka všechno, co se lidem do uzenin namíchat nesmí.....a možná i maso, ale takřka zásadně z pošlých kusů...mnohdy hodně dnů starých....

Masem nekrmím,protože mám strach,že bych neodhadla správně dávku.Jsem asi najivní,ale prostě věřím,že ty granule obsahují to,co obsahovat mají.Masíčkem jenom přikrmujeme.
A že ty šelmy v přírodě ty statisíce let přežily, když neměly vyváženou stravu, že?

Erin
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 19:53
- Nahlásit

abby

Ahojky,no nevím,ale maso je maso a granule jsou pouze marketinkový trik,jak vytáhnout prašule z "krmičů psů".

Stačí se podívat na historii valné většiny psích plemen.Určitě ve středověku granule nebyly a psí plemena prospívala )

abby
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 20:42
- Nahlásit

Erin

granule jsou pouze marketinkový trik,jak vytáhnout prašule z "krmičů psů".
To je asi fakt.Možná to někomu příjde málo,ale já mám pocit,že momentálně dávám psovi to nejlepší,co můžu.A o tom to přece je.Ani ne tak o těch psech jako o nás páníčcích,který se necháváme zlákat ke kupování různích dobrůtek,blbůstek,...
Možná bych udělala líp,kdybych jí vařila,ale přesvědčená o tom nejsem a zatím nepozoruju,že by pes nějak strádal.
Jsme rozdělení na 3 tábory.
1. je přesvědečený,že granule ne-krmí masem
2. by krmil masem,ale nemá čas,tak sáhne po granulích
3. kterému granule přijdou jako plnohodnotná potrava (a někteří ani krmení masem neuznávají)

Jen jsem si zatím nevšimla,že by krmiči granulemi přesvědčovali krmiče masem,že dělají špatně.Opačně to říct nemůžu.

Erin
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 21:08
- Nahlásit

abby

No popravdě,je to o čase a pohodlnosti majitelů psů.Svoje děti jsem nikdy nekrmila v "ústavech rychlého občerstvení",vždy dostávaly to co "selský rozum"káže.Pokud mi nějaká přiblblá reklama bude vysvětlovat,že Actimel mne i děti ochrání před chřipkou...stejnou službu učiní kefír za pár korun.To stejné je i psů,nehledej v tom vědu a dej na své instinkty.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 21:21
- Nahlásit

abby
musím si to užít...poprvé a nejspíš naposledy v životě souhlasím s Erin

abby
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 21:23 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Erin

Já v tom nehledám vědu.Říkám,že krmím psa tak,jak cítím,že je to správně.
Ale pokud bysme i my přemýšleli nad tím,co jíme sami,tak bych nikdy nemohla sníst salám,párek .... a vzhledem k posledním kauzám ani maso ....

Ano kdysi opravdu všichni nic neřešili a žili šťastně a spokojeně až do smrti.Ale tohle platí i pro lidi.

Erin
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 21:51
- Nahlásit

abby

Ty baštíš salámy i párky?

Tedy já a moje rodina již x let nikoliv.Spoléhám na maso z ekofarem a pro své pesy z fy Vetamix

ko4ka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 22:20 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

Erin
no a když tvrdíš, že máme každý dát na své instinkty, tak proč ti přijde divný, že abby baští salámy a párky? Já je baštím taky A jak si můžeš být jistá, že i z těch ekofarem je všechno OK? Podle mě se v dnešní době nedá spoléhat na nic, co si člověk nevypěstuje nebo nevykrmí sám osobně "před svýma očima" a kdybych tohle všechno měla řešit, tak nejsem živa ani z toho vzduchu co dejchám, takže to, že krmím psy granulema a nevyvařuju jim podle mě je tak správný ( ať to zní hnusně nebo ne, ale radši si navařím pro sebe, než pro čoklíky ), jen je pak na každým kolik chce investovat za granule pro svýho psa....Toť jiná otázka
Tím ti nechci nějak vnucovat svůj názor a nevymlouvám ti ten tvůj na ekofarmu nebo Vetamix

abby
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 08:45 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Erin

Jen pro zajímavost,Kde kupuješ tohle maso a co zemědělská rostlinná výroba,tu scháníš kde?

wami
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 09:37
- Nahlásit

abby
no, ja jako znamy krmic masem zatim drzim mlc...

Jen me tak napada, jak psala o tom presvedcovani granule X maso.

Kdybys objevila napr. nejaky super sampon, po kterem bys mela nadherny, leskly, hedvabny vlasy, nepokousela by ses ho doporucovat svym znamym a pratelum...?
Podobne je to s masem, lidi presvedcujou granulare, protoze maji vyzkouseny oboje, a nejaky zmeny preci jen vidi (nemluvim ted o psech s potravnimi alergiemi). Takze nejde o vehementni presvedcovani, spis jen o doporuceni neceho, co spousta lidi "znovuobjevila"...

Jo a jeste k tomu jidlu X zradlu. Jim jak hovado, teda maso jako takove v podstate ne, ale uzeniny a parky mi nevadi. Psy krmim masem, ale taky to moc neresim, tu a tam jim do toho prsknu roboran, nejaky granule kvuli vandrum, nejaky prilohy, co me napadne. Nijak zvlast neresim, ze nemaji 1/3 krmne davky zeleniny, protoze ji stejne netravi, tak jen obcas jako protahovadlo strev...

Ale co se psu tyka, tak je to spis pro me o filosofii, mam psy za masozravce, krmim je tak, chutna jim to, svedci jim to, mam selsky rozum (abych denne nepocitala miligramy cehosi) a vic to neresim.

Jestli je nekdo na vedu a ma pocit, ze jen a jenom granule jsou ty spravne vyvazene, tak mu jeho nazor taky neberu, pokud nezacne predkladat argumenty typu "zabere to moc casu" nebo "clovek nemuze odhadnout vyvazenost". To se pak branim...

Jinymi slovy - je jedno, cim clovek krmi, pokud to psu svedci. Ale rada doporucim dobrej tip na krmeni...maso...

abby
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 09:54
- Nahlásit

wami

je jedno, cim clovek krmi, pokud to psu svedci
to je přesně to,co říkám já.

Kdybys objevila napr. nejaky super sampon, po kterem bys mela nadherny, leskly, hedvabny vlasy, nepokousela by ses ho doporucovat svym znamym a pratelum.. Ne,protože moji přátelé mají úplně jiný vlasy než já

Jde o to,že doporučit ano,ale nikoho nepřesvědčuju,že to,co dělám já,je to jediný správný.A to o všech lidech říct nemůžu.

Když jsme si dovezli Abby domů,tak jsem jí ve víře,jak jí udělám dobře vařila masíčko s těstovinama .... Bohužel jsem docílila akorát toho,že jsem ji totálně rozhodila a nemohli jsme ji dát znova do kupy.Nás zachránili granule,takže proto na ně nedám dopustit.Dlohou dobu jsem se jí potom neodvážila dát cokoli jinýho než granule.A kupodivu se potom spravila a dneska si už můžu dovolit,jí občas nějaký masíčko dát.

Je fakt,že jsem taky masožravec a bez masa bych být nedokázala,ale nemám ho každej den,takže se necítím provinile,že můj pes taky ne.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 10:09
- Nahlásit

MASO MASO MASO ve všech pádech, granule jen jako zábavu. Chci mít psy, ne křečky.

abby
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 10:31 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Mucholabka

Jé,já jsem vždycky chtěla křečka Takže Abbynka je můj nejdýl žijící křeček

Candy
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 10:52
- Nahlásit

Tak jak to tu pročítám, tak jsem si vzpoměla na krmivo (granule) co nabízejí u Barona www.baron.cz

V informacích o výrobci, samotné výrobě a složení krmiva si myslím, že to může být jedno z těch lepších. Koukněte na to.

Název krmiva: CHRISTOPHERUS

wami
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 12:02
- Nahlásit

abby
hm, to s tim samponem bylo spis prirovnani, ale teda kdyz by se me nekdo zeptal, tak par dobrych tipu na sampony pro blondynky mam... A stejny je to s tim masem - kdyz se me nekdo zepta, tak mu o tom masu povykladam...

Jinak s tim rozhozenym travenim - znala jsem to u kamaradky, fena vecne prujmy, cokoliv sezrala jinyho, nez granule, tak horznej problem... Rada veterinare: psi zaludek "otuzovat". Kamoska dala na nej, ted krmi kombinaci maso+granule jako prilohu+kdeco na prilepseni, fenulka uz muze spast temer cokoliv a jen tak neco ji nerozhodi.

Kazdopadne, bez ohledu na obsah granuli, si ja osobne myslim, ze jednotvarna strava vede k vetsim zazivacim potizim, nez strava pestra. Malokdo je ochoten "sahnout do vyvazenosti granuli", aby psovi udelal stravu pestrou, a pak se strasne divi, ze se mu pes podela i z toho, ze zmeni znacku granuli... Zas zkusim jiny priklad (), prijde mi to podobny, jako kdyz stredoevropan jede na jih evropy a tam dostane s*acku z jiny vody... jeho travici trakt proste neni na tu "jinou" vodu zvyklej...

Ale jak rikam, ja kolikrat nemam naladu nebo cas tak jim taky sypnu do misky jenom granule, ale to spis akorat, kdyz zapomenu vytahnout vcas maso z mrazaku... Jinak mi to casove vyjde nastejno, jako to sypnuti granuli...

Takze at si kazdy krmi cim kdo chce, ale netreba zapominat ani na variantu nativni stravy...

verunicicka
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 12:29
- Nahlásit

No já právě přišla od veterináře. Psa jsem krmila převážně pedigree junior kapsičky i granule, jinak jsem mu dělala kuřecí maso s rýží a různý mňamky z tvarohu, ovoce, krupicové kaše a tak.. Dávala jsem mu i doplňkově vitamíny apod. Je pravda, že ať papkal cokoliv, má často průjem, zvrací mi tak 2x týdně a i pokud průjem nemá, vyprazdňuje se tak 4x denně. No a veterinář mi osvětlit, že prý dokud pes roste - podle něj tak do 5 měsíců, měl by jíst jen kvalitní granule a občas něco ovoce. žádné doplňky, protože pokud kupuji kvalitní granule, tak prý obsahují všechno. a striktně mi zakázal tvaroh, mléko apod. že prý to mu můžu cpát až vyroste. Mmch. počítala jsem s tím, že junior je prostě pro štěňata, ale vyvedl mě z omylu, prý musím kupovat speciální granule pro štěňata velkých plemen... jsou mu 3 měsíce a má 11 kg. netušila jsem, že se to rozděluje až takhle a že štěněčí granule jsou pro něj nevhodný..

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 12:49
- Nahlásit

verunicicka
Tak PEdigree kapsicku jsem dala jen tak na ochutnavku fenulim jen jednou (nekde jsme ji dostaly). Ikdyz maji zaludek vsechny velmi otuzily presne ve smyslu toho, co napsala Wami, tahle "dobrutka" s nima teda zamavala!! Takze krmit timhle stendo bych si opravdu netroufla..
Jinak - ja krmim stene od mala velmi pestre, zadne "kvalitni vyvazene granule" - naopak, vsechny druhy masa, syrove ryby, tvrdy chleba(kousek, kvuli tesakum), denne fenule dostavaji nefalsovany kravsky mliko z ekofarmy(ma kolem 6% tuku), pak taky tvarohy, rybi hlavy, vajicka, kosti, ryzi, testoviny, obcas saozrejme i misto prilohy nejaky ty granule.. Zadny problemy, zadny prujmy, zadny alergie, naopak vyborna kondice, srst i zdravi..
Ale jak rika Wami - akze at si kazdy krmi cim kdo chce, .

A vidis, Wami jeden vet doporuci Rada veterinare: psi zaludek "otuzovat". Kamoska dala na nej, ted krmi kombinaci maso+granule jako prilohu+kdeco na prilepseni, fenulka uz muze spast temer cokoliv a jen tak neco ji nerozhodi.
a tobe jinej: veterinář mi osvětlit, že prý dokud pes roste - podle něj tak do 5 měsíců, měl by jíst jen kvalitní granule a občas něco ovoce. žádné doplňky, protože pokud kupuji kvalitní granule, tak prý obsahují všechno. Takze i pristup vetu ke strave pesanu muze byt velmi diametralni, a je jen na majiteli, jak se rozhodne..

wami
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 12:49 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

verunicicka
a kterou znacku granuli pan veterinar distribuuje...?

(nemluve o tom, ze nez pedigree kapsicky a granule a oslazeny tvaroh je asi lepsi kdeco... )

Fifi
Takze i pristup vetu ke strave pesanu muze byt velmi diametralni, a je jen na majiteli, jak se rozhodne..
1. i veti musi byt z neceho zivit. Presto cim mene mi veterinar vecpava produkty, ktere distribuuje, a cim vic je schopny se se mnou pobavit o strave psa obecne, tim ho povazuju za kvalitnejsiho (mam dva vety, oba jsou schopni mi rict vse jak o krmeni masem, tak granulemi, nic mi nenuti... )
2. bohuzel vetsina veterinaru doporucuje granule prave proto, ze je ty ghranule zivi (resp. jejich prodej), dost veterinaru ale v soukromi priznava, ze sveho psa granulemi teda vazne nekrmi...

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 12:51
- Nahlásit

wami
a kterou znacku granuli pan veterinar distribuuje...?
Presne, to me taky hned napadlo... Ikdyz mozna porad lepsi cokoliv jinyho nezli Pedigree..

wami
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 12:56
- Nahlásit

Fifi
porad lepsi cokoliv jinyho nezli Pedigree..
pro stene asi jo... dospelej pes to unese, ale stendo asi potize mit muze...

Jinak ale pedigree kapsicky vrele doporucuju pro napojeni psa pred zavodem (musherskym), rozmichano v litru vody a pejsa to vychlemta.

(No, ale me se po tom psi nepodelaj... )

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 12:57
- Nahlásit

Ašopsa krmím běžně syrovým. Štěněti jsem měla strach to dávat, přece jen člověk čte ty zkušenosti-pes mi blije, pes se mi drbe, psovi padají chlupy, pes nežere...zahlodal červík pochybností, jestli nekoupím granule pro štěňata v budoucnu velkého psa. Ale velký pes to papá, malý pes závidí, uďobává a až nakonec je to hlavní složení jeho potravy. Uvidíme, jak se to na ní podepíše, na mrněti. Ale dávat jí mleté obilí slisované dokupy za nehorázné peníze s tím, že to je přece vyvážené a lepší než maso, které psi konzumovali po generace, to mi přijde ujeté. Zatím měla z granulí mladá kilčo kádevítek, které jsem jí koupila. S těma jsem byla vždy spokojená i u velkého psa alergického na sóju a tisíc dalších věcí. Bento Kronen je pro takové psy taky fajn. Ale pro mě nic nepředčí kvalitní čerstvé krmení.

fromeli
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 13:03 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Takze i pristup vetu ke strave pesanu muze byt velmi diametralni
Náš vet jen konstatoval, že když se mi chce připravovat domácí stravu, tak v tom problém nevidí
Hlavně, když Michelle to evidentně prospívá.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 13:06
- Nahlásit

fromeli

Takze i pristup vetu ke strave pesanu muze byt velmi diametralni

Moje vetka diametrálně uznává pouze ProPlanku, kterou prodává. Všichni ostatní, co tam pracují, mají velice široké obzory a znají pět druhů ProPlanu coby výživu pro psa a dalších pět druhů pro kočky

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 13:18
- Nahlásit

wami
i veti musi byt z neceho zivit.
Mno, ja je se starsi fenuli uzivila, myslim si, docela solidne... s jejima vsema operacema zadniho pohonu..
Presto cim mene mi veterinar vecpava produkty, ktere distribuuje, a cim vic je schopny se se mnou pobavit o strave psa obecne, tim ho povazuju za kvalitnejsiho
Presne tak... Bohuzel ja po prestehovani narazim jen na ten typ vetu, kteri - kdyz jdu jen na ockovani, pochvali kondici fenuli, a pak se zhrozi, cim ze to krmim.. A hned se mi snazi vecpat nejaky ten granulovany zazrak..

verunicicka
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 13:22
- Nahlásit

no on nepropaguje žádnou značku.. a v ordinaci jsem s ním hovorem o stravě strávila dost času. Vyzkoušela jsem větší množství granulí a jediný, co papkal byl pedigree..- a z vašich názorů jsem teda pochopila, že nekrmíte psa něčím, co nechce jíst, ale snažíte se přizpůsobit. Jinak koupila jsem ProPlan. Měl tam toho spousty- od levných balení po dosti drahé. Ale tvaroh a podobný návody jak obohatit jídelníček štěněte jsem povětšinou našla tady.. Určitě nebudu tak extrémní, aby jedl jen granule, ale určitě prozatím omezím (omezit neznamená úplně vynechat) vařenou stravu apod. Protože dokud předtím jedl jen granule, žádné problémy neměl.. Může mi někdo doporučit nějakou konzervu pro štěně? nebo tu všichni jen vyvařují maso?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 13:33
- Nahlásit

verunicicka
Co je to za rasu? Z konzerv bych doporučila jedině Christopherus.

Víš co, vem si z kapsičky Pedigree jeden ten propagovaný šťavnatý kousek a promni ho mezi prstama. Nejen že se vydrolí kousky kostí, ale prozkoumej to a jestli tam najdeš něco, co by aspoň vzdáleně připomíná maso, máš u mě pětikilo

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 13:37
- Nahlásit

ko4ka
Erin
no a když tvrdíš, že máme každý dát na své instinkty, tak proč ti přijde divný, že abby baští salámy a párky? Já je baštím taky

Erin to nejspíš myslí tak, že je nejí kvůli jejich složení...většina těchto surovin hlavně těch levnějších neobsahuje ani gram masa.....

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání