| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 13:39
- Nahlásit
verunicicka
Jsem ted koukala, ze mas stendo z utulku... Ony ty zazivaci potize muzou pramenit uz tam odtud.. Narodilo se stendo v utulku nebo tam bylo odlozeno? Sorac, jestli si to uz nekde psala, nejak nestiham vse procitat..
A pokud nebylo stenitko zvykly na pestrou stravu odmalinka, je jasny, ze mu pak nahly "prilepsovani" udela v brisku gulas.. Jsou mu tri mesice, a ty uz si Vyzkoušela jsem větší množství granulí a jediný, co papkal byl pedigree. To neni nejaky napadani, jen tech experimentu asi bylo na toho drobka prilis moc... Ikdyz si to s nim myslela dobre..
Tak ted nech stenika jen na granulich nejakej ten tyden, at se srovna, a postupne, po troskach mu tam pridavej obcas nejaky to maso - ja bych se konzervam vyhnula.. Staci koupit treba kureci smes na polivku, zpocatku vyvarem zalit granule a pak postupne mu pridavat trosku kureciho. Kdyz bude OK, muzes pridavat i dalsi ingredience..
Nebo taky muzes pesana nechat jen na granulich.. Proste - co pes, jina ves.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 13:43
- Nahlásit
wami
Malokdo je ochoten "sahnout do vyvazenosti granuli", aby psovi udelal stravu pestrou, a pak se strasne divi, ze se mu pes podela i z toho, ze zmeni znacku granuli...
A to si představme, co to udělá se psy v řádu mnoha generací krmených jen granulemi
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 13:46
- Nahlásit
no.. já se prostě jen ohlížela na to, aby to bylo pro štěňata a aby mu to chutnalo.. a ač se Vám to zdá neuvěřitelný, Pedigree u něj opravdu vyhrál. Kamarádka krmí pesana takovejma těma levnejma velkejma konzervama a můj čoklouš se k tomu ani nepřiblíží.. No nikdy mě nenapadlo, že za to, že mu dávám kapsičky se tu pomalu linčuje Jinak je to kříženec.. stoprocentně dokázaný je že je tam vlkodav... mám fotky v galerii Můďásek..
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 13:52
- Nahlásit
Fifi
Vyzkoušení většího množství granulí znamená, že mu neubývající množství granulí leželo v misce cca 2 dny a on se snažil do sebe nasoukat cokoliv jinýho. A pak najednou zázrak a on to papká... takže byla malá oslava.. Jinak nějaký zkušenosti už s pesanem mám, ale bohužel, můj minulej hafan měl od malička epilepsii a pak se mu projevila silná cukrovka, takže ten papkal jen dietní granule.. tudíž jsem tohle vůbec nemusela řešit..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 13:53
- Nahlásit
verunicicka
Pozor, me se to nezda neuveritelny, ze mu Pedigree chutnalo!!! Ale nasim fenulim by taky nejvic chutnalo nase palivy kure z grilu ci dukladne nasoleny uzeny.. A teda sorry, nikdo te tu snad nelincuje!!!!!!!!!!!
Hlavni je, aby se stendo dalo do kupy co nejdriv... A Mudla je kouzelnej!!!! Bude z nej teda asi poradnej kusanec psa!!
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 13:58
- Nahlásit
Fifi
Nenarodilo se tam, ale bylo tam přes měsíc na doléčování.. bylo podvyživený, samozřejmě zablešený a měl i červíky.. Přivedli ho tam prý občané tmavší pleti, kteří ho prý dostali od nějaké starší paní.. docela věřím tomu, že měl špatnou zkušenost s nějakou babou, protože jak nějakou vidí, sekne se, nebo bere roha..
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 14:03
- Nahlásit
Fifi
S tím linčováním to není tak horký.. jen mě fakt nenapadlo, že masově propagovaná (zdravá a chutná strava pro psy je vlastně zde masově zavrhovaná.. no ale alspoň se propříště poučím.. Jenže stejně tak je to i s kašičkama a tvarohama.. někdo říká, jak to psům pomáhá a chutná, a někdo další napíše, že je to ještě horší než pedigree.. Pokud ho budu krmit tím, co mu chutná, třeba mu to ublíží.. jenže jak mám vědět, co mu neublíží, když i veterinář chce jen shrábnout prachy..
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 14:09
- Nahlásit
verunicicka
S těma tvarohama to máš tak. Růst kloubní jamky se dokončuje dříve, než uzávěr růstové štěrbiny stehenní kosti. Zatímco se zdá, že kyčelní kloub je ve věku štěněcím v pohodě, může nastat problém, kdy ustane růst kloubní jamky, ale stehenní kost stále překotně roste do délky a vznikne trvalá subluxace kloubu. Pejsek má potom bolesti, kulhá a ovlivní to kvalitu jeho života. V kloubu se rozvíjí artoróza, objeví se osteofyty-výrůstky v kloubu. A toto hrozí právě u velkých a obřích plemen, tedy i vlkodlaka. Psům samozřejmě tvaroh chutná, ale může přispět k rychlému růstu dlouhých kostí.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 14:10
- Nahlásit
verunicicka
Pockej, ted ti nejak nerozumim... jen mě fakt nenapadlo, že masově propagovaná (zdravá a chutná strava pro psy je vlastně zde masově zavrhovaná. Tim myslis ty kapsicky PEdigree?
A kasicky a tvarohy a mliko atd.. - vse lze pouzit u stenete, ktery je uz od chovatele od nejutlejsiho veku na takovou stravu zvykly. Nikoliv asi u podvyziveneho, zableseneho a zacerveneho psika(jak si sama psala) - tedy u tvyho stenika. U takovyho stenete bych se dala bud na dietu masovou - kureci/ryze/mrkev, vse varene a postupne pridavat drobne obmeny, nebo skutecne najet na kvalitni granule LB..
A uz bylo receno, ze ne kazdy vet poradi spatne!
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 14:31
- Nahlásit
masově propagovaná (zdravá a chutná strava bylo myšleno tak, jak to je vidět v telce apod.. Já neříkám, že zdravá je, já jen zřejmě žila v omylu, že pokud je to volně prodejné, nepatří to mezi úplně nejlevnější produkty a je to hojně propagované coby vhodná strava pro psa, nemůže to být špatný..
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 14:33
- Nahlásit
Mucholabka
ale on ani tvaroh podavanej rozumne neni spatny (zejmena, kdyz krmis nativne a ne granulema), ale rozhodne bych ho neochucovala, takovy pribinak mi pro psa proste neprijde moc ok, radeji klasickou kostku tvarohu...
Jinak ja to nechala na steneti, tvaroh chtel dlabat jen v urcitem obdobi, pak ne, pak jeste jednou chvilku pri vymene zubu a od ty doby vubec.
Ale stejne tezko rict, jestli ma ty trojky stravou, nebo tim, ze je nejvetsi z vrhu a opravdu docela brutalne prerostl jak rodice, tak sourozence... Zhruba o 10 kg na vaze, centimetry v kohoutku jsou ruzny... Jeho sourozenci maji nuly, aspon ti nafoceni...
Nekrmila bych jinak, povazuju to spis za nahodu, podle veta nema problem s uhlenim, jen ma hranatejsi kloubni hlavice... Problemy nema zadny, ale i to muze byt zpusobeno nasvalenim a kondickou... V pohybu mi nikdo ty trojky neveri. Proste stejne neni dkk jako dkk...
verunicicka
on te tu nikdo nelyncuje, ale bohuzel byva docela casto pravidlem, ze psum nejvic chutnaji nejvetsi s*acky, prave kvuli chemickym ochucovadlum a tak...
Jinak dost souhlasim s tim, co ti psala Fifi, on ten problem bude v spatne nastartovanem zazivani tveho mimiska, asi to bude chtit zezacatku malo experimentu a teprve postupne tu a tam neco pridat. Chces-li granule, tak granule, ja bych dala prednost varene diete "kure/ryze", ale to je fakt na tobe...
A az budes pridavat, tak se nedes, zezacatku to mozna problemy delat bude, ale mekci hovnous neni prujem a spis bych dala pozor na to, po cem by blinkal, jestli pochazi z tak spatneho prostredi, mohly se nastartovat nejake celozivotni zazivaci potize, treba alergie... Doufam, ze ne, ale stat se to mohlo...
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 14:41
- Nahlásit
no pokud měkčím hovínkem nazýváš čůrání prdelkou, pak se jedná o měkčí hovínko právě že se nemůžu dopátrat toho, po čem zvrací- většinou ho to chytne uprostřed noci a zvrací jakoby pěnu... mě nevadí mu vařit-jen jsem teď silně rozpolcená, co je pro něj vlastně nejlepší. a tvaroh jsem kupovala neslazenej, doslazovala jsem ho kapkou domácího medu, k tomu piškoty a ovoce a měl bezva sváču..
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 14:48
- Nahlásit
verunicicka
ne, mekcim hovnousem myslim mekci hovnouse...
Uz jsem se ale potkala s nazorem, ze jak to neni jak sutr, tak jde o prujem...
právě že se nemůžu dopátrat toho, po čem zvrací
priznavam, jsem na nativni stravu - zkusila bych ciste kure s ryzi (varene). Pokud nejakou dobu zvracet nebude, brala bych to jako zaklad, zkusila bych pridat ovarenou mrkev, pak tu a tam i neco jineho. Menit vzdy jen jednu vec, aby se dalo vysledovat, co mu nesedi.
měl bezva sváču
med beru, puvodne jsem to pochopila jako ochucenej tvaroh=pribinak...
Ale piskotama bych psa nekrmila, pri vycviku jich par jako pamlsek nevadi, ale prece jen jsou dost sladky... Dalsi vec je, ze mu nemusi sedet ovoce, to sedi jen nekterym psum...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 14:52 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
verunicicka
no pokud měkčím hovínkem nazýváš čůrání prdelkou, pak se jedná o měkčí hovínko právě že se nemůžu dopátrat toho, po čem zvrací- většinou ho to chytne uprostřed noci a zvrací jakoby pěnu...
Tak pokud ma Mudla az takovy prujmy, nebylo by od veci mu skutecne nasadit vyse zminovanou ryzo/kureco/mrkvovou dietu, ktera je koneckoncu nasazovana i starsim prujmovatym psum, se kterymi si vetove jiz nevedi rady.. Doufam, ze mas u pejsana udelane rozbory trusu na pritomnost tasemnice ci skrkavky- je tedy snad opravdu dukladne odcerven.. Zvracet muze prave diky podrazdenymu zaludku, nez se takovy mimco srovna, chvili to trva...
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 15:31
- Nahlásit
Teprve dneska jsem byla na očkování. V Troji mi řekli, že je očkovaný a chybí mu jen jedno odčervení a to potřebuje až na začátek září. No ale během týdne jsem s ním byla u veterináře kvůli těmhle problémum a ještě byl nastydlej. Ten mi řekl, že mu chybí základní očkování, že má jen jedno, ale jelikož má něco na dýchacích cestách, musí mu napsat antibiotika a očkování musí počkat. Takže dneska jsem tam vlítla a nechala ho očkovat i na boreliozu a nějaký plísně. Jenže musím ještě na přeočkování. No nechápu, jak můžou z útulku dávat psa, který nemá základní očkování a ani to neoznámit.. Přiznávám, že kdybych byla schopná, zjistila bych si z knížky, co má a co ne. Jenže on tam pár nálepek měl a mě vůbec nic neříkali.. a platila jsem normálně sumu, kterou mají napsanou s veškerým očkováním. No musím říct, že naše rodina má zvláštní prokletí na psi z útulku.. náš měl tu cukrovku a epilepsii, babča si přivezla ještě z měcholup štěně s veškerým očkováním a psinkou..
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 15:33
- Nahlásit
jinak odběry a vše dělal veterinář dnes. Jinde jsem psala o veterináři u kterého jsem byla předtím a tam byla totální ignorace na všechny moje požadavky. Na všechno je prý času dost a může se to odložit na příště.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 15:45
- Nahlásit
verunicicka
No ja tedy nevim, ale psa s takovymi zazivacimi problemy bych urcite nedala ockovat.. Radsi bych si pockala, az bude uplne v pohode po vsech strankach..
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 15:52
- Nahlásit
Fifi
Mám ho už skoro měsíc, za tu dobu se téměř nic nezměnilo, i přes různý návody a doporučení. Navíc ho venku nemůžu ani pustit, protože fakt neměl nic. No a pak i nastydl, teď má ty blbuchy mezi prstíkama a doktor mi řekl, že ať ho naočkujeme teď, dokud je relativně zdravý (tj. bez léků). Než aby pak chytil něco horšího. Jelikož jsi mě tímhle docela rozhodila..začínám zas pochybovat.., ale doktor snad musí vědět, co může a nemůže..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 16:07
- Nahlásit
verunicicka
Ja te nechci nejak rozhazovat, tady se bavime o psech.
No ale během týdne jsem s ním byla u veterináře kvůli těmhle problémum a ještě byl nastydlej. Ten mi řekl, že mu chybí základní očkování, že má jen jedno, ale jelikož má něco na dýchacích cestách, musí mu napsat antibiotika a očkování musí počkat. Takže dneska jsem tam vlítla a nechala ho očkovat i na boreliozu a nějaký plísně. Jenže musím ještě na přeočkování.
Jestli si tam vlitla a trvala na svym, tak proc by ti vet stendo nenaockoval.. Jen jsem nepochopila, jestli teda ty antb uz dostal, nebo jak to vlastne je..Kdyz ma neco na dychacich cestach.. A ja osobne bych skutecne stene nejdriv vytahla do normalniho stavu a pak teprv ockovala..
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 16:15
- Nahlásit
Fifi
jo takhle.. antibiotika už dobral a jeste jsem musela 10 dní cekat. pak teprve mu to mohli naočkovat. Rozhodilas mě tím, že mě hned napadá, jestli pro něj dělám to nejlepší..a nebo mu spíš ubližuju
|
ati
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 16:18
- Nahlásit
Fifi
Ty drbno jedna )
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 16:28
- Nahlásit
ati
Ale Atus, jakapak drbno???
verunicicka
Neublizujes mu, uz jen tim, ze se na nektery veci ptas svedci o opaku!!! Proste nejak srovnejte to krmivo, uvidis, co mu bude vyhovovat.. Jen si tu proste psala kuse informace, ja nepochybuju o tom, ze se o stendo staras co to nejlip jde!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 16:35
- Nahlásit
Fifi
Jak to tak vidím, asi bys měla zkusit pro mrňavce tu rýži s kuřetem, jak doporučuje wami. Ale pozor, u některých psů může dráždit právě kuře. Rýže by měla průjem stavět, ale můj pes se z rýže na 100% vysere z podoby. Ale fakt bych do toho šla, být tebou. Je fajn, že sis ho vzala a staráš se o něj.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 16:55
- Nahlásit
Mucholabka
hihi, tos asi myslela verunicicku...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 17:26 - Změnil/a: Trotelchen
- Nahlásit
nika00
maso třeba
nebo kosti, slachy, vazy...ale ty, který koupíš v krámě a vidíš je a nemusíš se bát, že jsou opracovaný ze 14denní zdechliny z kafilérky...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 19:38 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
wami
fena vecne prujmy, cokoliv sezrala jinyho, nez granule, tak horznej problem... Rada veterinare: psi zaludek "otuzovat". Kamoska dala na nej, ted krmi kombinaci maso+granule jako prilohu+kdeco na prilepseni, fenulka uz muze spast temer cokoliv a jen tak neco ji nerozhodi. Podobně jsme to měli my.Jen s tím rozdílem,že jsme dlouho hledali,čím ji dát do pořádku.Maso bylo špatně,granule byly špatně.Pak jsme našli na radu veta začali dávat jehněčí granule a srovnalo se to.Dneska už taky může skoro všechno a je to v poho.Ale pořád jsou u nás granule základ a pak jí vařím masíčko s rýží a mrkví ..... Psí pamlsky jsou na denním pořádku.
Nechci se k tomu dál vyjadřovat,protože to s některýma lidma tady nemá smysl o tom mluvit.Každý máme svou pravdu.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 20:08
- Nahlásit
abby
ono je mozny, ze jestli na maso nebyla zvykla odmala, zezacatku ho nesnesla... Je fakt, ze v tomhle jsem to mela jednodussi, kdyz treba Lump hned po odstavu dostaval skrabane maso...
Podstatny je, ze se Ebca srovnala a ze je lip...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 20:16
- Nahlásit
wami
Právě že byla zvyklá.Ale pak přišla k nám a najednou se všechno sesypalo.Nevím,co se tehdy stalo a nikdo nám to nebyl schopen vysvětlit.A to,že ji daly do kupy až ty granule,na tom si trvám.
Dneska jsem šťastná,že to je jak to je.Úplně se jí to zpravilo.Baští cokoli a já ji ráda připravím masíčko (v lenosti to opravdu není).Možná jednou dojdu do stádia,kdy budu krmit masem,ale zatím tam nejsem
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 20:22
- Nahlásit
abby
pak přišla k nám a najednou se všechno sesypalo
tezko rict... mohlo to byt cokoliv od psychiky po strevni chripku...
A to,že ji daly do kupy až ty granule,na tom si trvám
Vsak ja ti to nevyvracim... Na vetsinu takovych potizi zabere hlavne dieta, jednotvarna strava, teprve, az se vse upravi, lze hledat problem... (A jestli je tou dietou kure s ryzi nebo granule zalezi hlavne na tom, jak to snese pes... )
Možná jednou dojdu do stádia,kdy budu krmit masem,ale zatím tam nejsem
tezko rict, zatim okolo me prechazeji na maso hlavne lidi, co po psech chteji vetsi vykony, tem granule psikum nestaci pro to, aby meli z ceho vytvaret a nabirat svalovinu. Takze pokud si jen tak zijete, jste "gaucaci" (v dobrem slova smyslu, proste jen protiklad ke sportakum), nejspis vam ty granulky v pohode budou stacit...
No a zbytek je na presvedceni vas jako panicku. Na vasi zivotni filosofii...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 20:35
- Nahlásit
Takže dneska jsem tam vlítla a nechala ho očkovat i na boreliozu a nějaký plísně.
Tak já bych štěně, který není OK očkovat nenechala.
Když už by z nějakého důvodu nešlo dál čekat, tak bych nechala očkovat jen to nejzákladnější minimum, aby to štěndo nezatížilo zbytečně moc. Např. boreliozu tedy za životně důležitou nepovažuju.
K těm granulím takovou pozn. - pedigree bych rozhodně nedala, myslím, že je na trhu dostatečný výběr kvalitnějších granulek. A že pesan pedigree rád - většinou tyhle slaný dlabou rádi.
Nám vet na průjem doporučil rozvařenou rýži skorem na kaši a dávat po dvou lžicích během celého dne. Když je vše OK, tak přidat další den kousínek kuřete........ Ale to už tu výše je psáno.
|