| Autor |
Zpráva |
bara_m
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 14:16
- Nahlásit
co rikate na granule Pedigree?!Mohli byste je doporucit?Nebo jake granule pro psa?Chci se stat clenem pedigree a whiskas klubu, tak se ptam, jestli je vhodne krmit granulemi pedigree
|
abby
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 14:26
- Nahlásit
bara_m
Není
|
bara_m
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 14:37
- Nahlásit
a co je na pedigree tak spatneho?!A co byste mi teda doporucili a proc?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 15:07
- Nahlásit
bara_m
Pedigree je šrot se značkou.Napiš,kolik jsi ochotná dávat za granule.
|
bara_m
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 15:12
- Nahlásit
krmím K9 a zdá se mi to drahé..?!Ale nevím, zda bych něco levnějšího a kvalitního našla..
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 15:30
- Nahlásit
bara_m
Koukni se někdy na složení krmiva na pytli... tobě přijde žrádlo pro psa, které obsahuje 4% masa, tunu solí a "éček" jako kvalitní?
A nevím, v těch levnějších krmivech se moc neorientuju, ale co zkusit nějaké české krmivo? Třeba od Vafo? Nebo si tu někdo pochvaloval Fitmin a taky jsem slyšela chválu na Chicopee...
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 15:32
- Nahlásit
bara_m
drahé? Je mnohem výhodnější investovat do kvalitní stravy, což já si o K9 nemyslím, ale budiž - na pomyslném žebříčku jsou rozhodně výš než Pedigree, než pak mít doma nemocného psa, který má bůhví jaké zdravotní potíže z dlouhodobého nedostatku důležitých látek, které sice výrobce granulí garantuje, ovšem skutečnost je jiná, neřkuli kolik stojí veterina, že. Já když bych krmila granulemi, tak vybírám mezi těmi nejdražšími, protože tam máš alespoň trochu naději, že obsahují i kus toho masa a dalších potřebných látek pro zdárný život.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 15:41
- Nahlásit
bara_m
ještě - pochybuji, že pro sebe si vybíráš taky to nejlevnější, tak proč šidit svého pejska, kterého máš jistě moc ráda a uvidíš, že za mističku opravdu dobrého jídla Tě bude milovat ještě o krapítek víc, pokud to ještě jde. Ne vážně, na vyvážené, kvalitní stravě moc záleží a nemělo by se to zanedbávat.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 15:55
- Nahlásit
ale co zkusit nějaké české krmivo
třeba taky tohle je české.
Je dobrý taky porovnat kolik stojí denní dávka. Protože u těch šrotů se dává víc a pak ta cena ve finále může být vyšší než u "prémiovek".
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 16:02
- Nahlásit
blbej dotaz, ale proč a k čemu je každým žřádle popel?...zatím jsem nikde nenašla odpověď...Jako pojivo? Nebo pro lepší stravitelnost?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 16:11
- Nahlásit
blanulinka1
hele, já už si to moc nepamatuju (přecejenom jsme to měli v prváku a to už je pár let), ale popeloviny jsou prostě takovej ten zbytek... když se dělaj rozbory složení, tak vždycky nejakou metodou vyselektuješ určitou složku a popel je ten zbytek. Takže účel to nemá, ale nedá se bez toho krmivo asi udělat..
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 18:11
- Nahlásit
jorkaAmálka - odbornik na vyzivu. Z obalu toho vela neprecitas ale pokial to tvoj odbornik dokazal tak nech si ide pre Nobelovu cenu.
ANF granule patria medzi lacnejsie granule, kde vsak vyrobca nepozna velke plemena a preto tak male granule. Klasicke muckove krmivo vo svojom standarte v celku v poriadku a urcite vhodné krmivo zvlast ked nepouziva chemicke svinstva. Proplan aj ked patri firme Nestle, ktora na kvalitu krmiv moc neda predsa len Proplan je jej spickou a z ANF sa neda porovnavat napr. koli inej technologii vyroby.
Pokial krmis s Proplanom tak zo spominanych krmiv je trochu vyssie v kvalite i ked to nie je jednoduche tvrdit.
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 18:28
- Nahlásit
fosilia
Já bych neřekla, že proplan je vyšší kvality než ANF.
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 20:03
- Nahlásit
Ahoj lidi, tak jsem tohle v(d)ěčné téma jen tak narychlo prolítla a připojím se svou troškou vědění. Předně je dost problematické srovnávat např. K9 s Pro Planem, protože se jedná o dvě rozdílné kvalitativní třídy, premium a superpremium. Hlavní rozdíl mezi těmito třídami je v tom, že ta lacinější mají jako bílkovinový základ moučku z masa a superpremiovky by měly mít jako první uvedeno čerstvé maso.
Co je moučka (pozor, ne masokostní ale masová, nejčastěji z kuřecího): je to vlastně maso rozdrcené a za vysokých teplot usušené, aby se dalo skladovat. Masová moučka je méněhodnotná tím, že se sušením znehodnocují některé živiny. Jenže pod masovou moučkou se může skrývat jak kvalitní surovina, řekněme svalovina, tak i úplný odpad(pařáty, hlavy). To je zjednodušeně řečeno případ těch úplně levných krmiv. K9 to ale není, je to taková ta lepší prémiovka.
Co je čerstvé maso: znamená to, že z masa se udělá kaše, ta se neskladuje, ale rovnou se z ní a ostatních přísad dělají granule a ty se suší za nižších teplot, takže si krmivo zachová kvalitnější bílkoviny.
Co se týká příloh, v obyčejnějších krmivech sa obvykle jako první uvádí pšenice, v lepších je to rýže. Rýže je lepší v tom, že je zpravidla nealergizující a lépe stravitelná. Na pšenici by nebylo zas až tak nic špatného, ale některým citlivějším psům může způsobovat alergii nebo zažívací potíže. Jako další přílohy se dnes v těch nejlepších používají např. bramborové úsušky nebo hnědá rýže.
A ještě ke kvalitě použitého masa. Na stránkách každého výrobce by měl být uvedený zdroj získávání masa. Tak např. kanadská firmy Maple Lodge farms, odkud pochází K9 a Nutram, který je kvalitativně o dost výš používá kuřata z vlastních odchovů a zabývá se současně i produkcí pro lidskou spotřebu. Porážecí linku mají ale pouze jednu a na ní se kuřata po opracování bez třídění rozdělují jak pro lidi tak pro psy. Takže v těchto krmivech najdete stejné kuře jako na vašem stole. Jestliže výrobce kuřata nebo jiné maso nakupuje z různých farem, nemůže nikdy udržet stabilní kvalitu. A to se týká těch obřích a často předražených krmiv jako je např. Eukanuba (mimochodem v Americe je to obyčené supermarketové žrádlo). Naopak právě u krmiv z menších firem s vlastní produkcí masa můžeme předpokládat stabilní vysokou kvalitu. Příkladem je bohužel nepříliš známé krmivo Chicken Soup a NutraGold.
Celkově je ale otázka které krmivo je nejkvalitnější nezodpověditelná, protože co může vyhovovat jednomu nemusí druhému. Psi nepocházejí z jedné výrobní linky a na to se dost často zapomíná.
Osobně mám možná trochu lepší přístup k informacím o krmivech jelikož již 15 máme prodejnu a velkoobchod s psími krmivy a zároveň 7 psů, ale pídit se po původu krmiv by měl každy a je to jen ku prospěchu našich pejsků. Zkušenosti se zákazníky z tohoto obchodu by ale vydaly na knihu..
|
Danča
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 20:16
- Nahlásit
podle toho jak se tu píše o Eagle Packu, tak bych ho chtěla zkusit, máme totiž problémy s granulema. Už se někomu z vás podařilo ho někde koupit?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 07:23
- Nahlásit
Danča
jestli si z Prahy tak koukni na www.buddyobchod.cz
Když jsem krmila granulema, tak jsem tam brala a vždy jsem byla spokojená - s cenou, dobou závozu i přístupem.
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 07:51
- Nahlásit
Lea
Moc díky za poznatky. Myslím, žeje to tak jak říkáš, každému psu vyhovuje něco jiného. Když máš 7 psů vyskytují se u nich rodíly v kondici, když krmíš stejnými granulemi.
Jestli to není tajné, čím krmíš?
|
Danča
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 09:50
- Nahlásit
fromeli
koukám na ten eaglepack v různých shopech a nechápu. Je tam asi ,,milion,,druhů. Potřebuju puppy large breed a nevím jaký rozdíl je mezi: Eagle P. puppy large breed, E.P. Holistic Select puppy large breed, E.P. puppy large&giant breet, E.P.Holistic Scelet large&Giant puppy. Může mi někdo poradit?
Cenově je nejdražší ten poslední tip, tak to jdu prozkoumat, ale každou radu uvítám!!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 09:54
- Nahlásit
Danča
holistic by mělo být z lepších surovin, něco jako BIO.
puppy large&giant breet
to je pro velká a obří plemena
puppy large breed
velká plemena
|
Danča
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 10:24
- Nahlásit
fromeli
myslíš, že má cenu kupovat ty holistic? Je tam nějaký radikální rozdíl nebo znáš někoho, kdo tím krmí? Pytel 15kg už skoro za dvojku bez 120kč.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 10:34
- Nahlásit
Danča
no já nevím, já to tak dopodrobna nezkoumala, jaký je v tom rozdíl
|
Ole
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 10:47
- Nahlásit
Lea
"právě u krmiv z menších firem s vlastní produkcí masa můžeme předpokládat stabilní vysokou kvalitu
anebo naopak snáze zamaskují jakoukoliv neplechu při výrobě
|
Danča
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 11:43
- Nahlásit
no já to prozkoumám a uvidím, ale už je to fakt drahý..
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 11:45
- Nahlásit
no já to prozkoumám a uvidím, ale už je to fakt drahý
Danča
já bych řekla, že je to dost o přístupu, to je jako s lidským jídlem, někdo kupuje BIO potraviny a někdo normální.
|
Danča
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 12:57
- Nahlásit
fromeli
souhlasim.. BIO produkty nekupujeme, tak je to jasný..
|