Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Opět granule
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Mel
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 14:12
- Nahlásit

Anu
Právě, že to dost mate... někdo uvádí maso a vedlejší masné produkty, jenže pokud nad tím člověk nijak nepřemýšlí, tak tě ani nenapadne, co všechno se dá pod masný produkt schovat... takže právě je nutné kontrolovat, aby byl napsaný obsah masa bez jakýchkoli produktů a ost. přípon...

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 14:13
- Nahlásit

Anu

No fakt je,že když si přečteš obsah složení granulí FirstMate,tak tam maso nemají psané žádné.

Holky já vážně nevím,kdysi jsem se o tom bavila s člověkem,kterej tomu dost rozumí a ten mi říkal,ať si právě dám pozor na to,když na granulích není napsáno,že je tam maso a že právě většina granulí v sobě maso nemá.

Ten Nutro se mi vážně líbí.Obsah všeho se mi zdá dost dobrej,ale fakt je,že to nemusí úplně odpovídat pravdě.
Pokud mají obchod i v Brně,tak si tam asi skočím a koupím menší balení,ať to pesa zkusí.

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 14:17
- Nahlásit

abby
Mel
prostě maso tam není a ten kdo řiká že ano tak lže-je tam něco z masa...už vidím,jak tam lisují kuřecí prsíčka......a zbytek vyhodí....jsou to všechno kuřecí moučky ale vedlejší živočišné produkty vidím to ostatní-drápy,peří atd...možná to tak není,nevím? ale pod názvem maso se dost uchychtávám-např. u Pedigri tam je přeci taky maso ne?
abby
zkus a dej vědět.Já zkusím to FirstMate a dám taky vědět...hlavně najít něco místo ProPlanu -fakt mě zklamal

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 14:24
- Nahlásit

Anu

Právěže mě překvapilo,že jsi psala,že maso není nikde.Tohle je kluk,kterej má vystudovaný potravinářství a dost se věnuje psům,takže si na všechno udělal testy a tak.Je to složitější,prostě všechno prostudoval do naprostých detailů.Moc si toho nepamatuju neb jsem nebyla úplně střízlivá,takže jsem skoro všechny jeho dobrý rady zapomněla a už je to asi 2 roky.Ale vím,že právě říkal to s tím masem.

Zkusím to a sám vědět a ty určo taky,ať se podělíme o informace.Zatím máme ještě granulí dost,takže to budeme kupovat až někdy v září.

Mel

A ty ses o nich dozvěděla jak?

Mel
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 14:32
- Nahlásit

Anu
jsou to všechno kuřecí moučky
no, to si podle mě nemůžou dovolit ani tady u nás v kocourkově...
tohle třeba uvádí u Nutro Sensitive Adult:
Složení: Sušené kuřecí maso (min.26%), mletá rýže (min.26%), rýžové klíčky, rýžový škrob, řepná vláknina, mletý oves, slunečnicový olej (min. 6,5%), sušená vejce, uhličitan vápenatý, sušené řasy.
a tohle třeba na Acaně Premium Deluxe:
Složení:
Kuřecí moučka, mletá kukuřice mletá pšenice, kuřecí tuk (konzervován alfatokoferolem) pivovarská rýže, řepné bulvy, lněné semínko, výtažek z kuřecích jater, Inulin, kvasnicové kultury, lysin, cholinchlorid, česnek, vejce, Yuca Shidigera, vit. A,D3,E(jako alfatokoferol), niacinamid, panthotenan vápenatý, B2B1,B6,kyselina listová,biotin, vit. K3,vit. B12, železo, zinek, měď,iod,mangan,selen, kobalt, hořčík.

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 14:33
- Nahlásit

abby
já to slyšela též od nějakého "odborníka" a když se na to kouknu seslkým rozumem tak to musí být pravda. Pedigrie a jiné "sračk....." typu tesco granulí se chlubí že to je z "masa" a velice slušný prodejci granulí v superprémiové řadě ti napíší složení masakostní moučka....tak proč by to dělali? to je nějaký tesco pytel lepší než superprémiovka,která je dělaná za těžký prachy? Něco jiného je masokostní moučka+produkty vedlejšího živočišného produktu-tam už bacha-pod tím vidím peří,kosti, atd.atd...

no já ti nedám dřív vědět než za měsíc-taky až tak v září.

PS: Máš si udělat jeden dest.Vzít granule (já měla ProPlan) do lahvičky z vodou a čekat-nabobtnají jak sviňa no a prý když vezmeš granule vyrábění tou metodu jak jsem tady psala včera tak sice lehce změknou ale nic....a jako je to pravda.....no tak jeden testík

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 14:42
- Nahlásit

Anu

Já myslela,že nabobtnají všechny.jídlo ti v žaludku taky nabobtná

Mel
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 14:56
- Nahlásit

abby
A ty ses o nich dozvěděla jak?
právě jsem dala na doporučení pána od maxcaninu, brala jsem u něj ten Eagle Pack a když nebyl, tak jsem se ho zeptala, co by mi doporučil on, protože na Eaglu jsme se shodli...

Anu
Pedigrie a jiné "sračk....." typu tesco granulí se chlubí že to je z "masa"
to bych netvrdila, schválně se někdy koukni na obal, já myslím, že tak určitě nebude uvedené ve složení maso

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 15:11
- Nahlásit

Mel
Anu

Myslím,že na tom se asi neshodnem.Prostě to nějak je a pravdu se asi stejně nedozvíme.Musíme jen věřit,že to co jim dáváme,je pro ně to nejlepší.

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 15:14
- Nahlásit

Mě zase byl jako náhrada za Eagle Pack doporučen BioMill, složení mi připadá podobné, i pejsovi chutnal, ale co z něj padalo na druhé straně, to byly teda hromady.

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 21:10
- Nahlásit

Anu

Ještě se vrátím k tomu článku a k tomu,že jen 5% prošlo na potravinářkém testu vhodném pro lidi.To,co tam píšou je blbost.Třeba obilí se nedává ke krmným účelům z těch důvodů.S vitamínama atd. to nemá nic společnýho.A budeš se divit,ale třeba chleba obsahuje větší část krmné pšenice než potravinářské.Do párků se taky dává jen odpad a kosti.Maso to nikdy nevidělo.Nevím,jak to správně vysvětlit.
Mě u těch granulí ani tak nevadí,že to neprošlo tím testem,ale to,že jsem si myslela,že je tam maso a to tam podle tebe není.
To,že některý granule neprošly tím atestem,proč by měli,pokud se nevyrábí v Americe,takže nemusí.
Prostě mi to příjde dost složité a nějak nevím,co si o tom myslet.Z čistě ekonomického hlediska,je logický,že se výroba granulí stěhuje na východ Evropy.Snažila jsem se o tom všem něco najít,ale každej říká a píše něco jinýho.Ach jo

Lucinda
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 22:48
- Nahlásit

www.technoplan.de
www.zooplus.de/shop/hunde/hundefutter_trocken/neu_ eagle_pack - 47k -

To jsem našla k EP, ale neumim Německy a nejsem schopná se v tom pohybovat. Pokud by to bylo někde za hranicema, tak by to neměl být takový problém. Nechci otravovat zase s Eagle packem, ale zajímalo by mě jak by se sem ty granule daly dostat. Je tu někdo, kdo se tam mrkne a zjistí kde to je? Třeba to mají v každém zveráku v Německu.

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 07:03
- Nahlásit

abby
Mel
asi nemá cenu řešit jak to s tím masem je.Ani jedna z nás není "odborník".Mimochodem jsem naschvál koukala na Pedigrie(co mi dala babi po minulém psovi a mě je trapné to vyhodit) a je tam uvedeno 4%masa!!!! Pak též na Bono (co jsme dostali od coursingu) a je tam též napsáno maso..tak fakt nevím.Každopádně jeden poznatek. Odjeli jsme na týden pryč a Anu dostával jen granule (bez masa) zhubnul-to jsem očekávala,hodně práce,běhání,napětí,aktivita.Jenže jsme přijeli domů a mě se líbí,že mi žere samotný granule bez masa.Tak jsem mu přidala granulí,že zkusím jako jak dlouho to vydrží,abych nemusela denodenně vařit.Jí furt jen granule ale s tím rozdílem,že stále hubne ( a to má už zvýšenou dávku) když dožere zvýšený příjem tak furt chodí a loudí a vůbec se neraduje po žrádle jak bylo zvykem ,otřít čumák o sedačku,válet se a pak si schrupnout...prostě mám pocit,že má pernamentní hlad a jeho váha to dokazuje.Pravda je,že jsem mohla spíše koupit zátěžovku,neb Anu fakt maká,ale i tak.Takže to vybadá,že budu muset vytáhnout maso z mrazáku a znova přikrmovat,jinak mi zas neuvěřitelně schodí....

Karrie
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 07:21
- Nahlásit

Dobrý den, potřebovala bych poradit s výběrem granulí pro mého rok a půl starého mopsíka s citlivým zažíváním. Z obrovského množství nabízenýc jsem už vybrala:
Satisfactin - lamb and rice
Nutro choice - adult lamb & rice
ANF - lamb & rice
ANF - Turkey Meal & Barley Formula
ANF - canine holistic
Které z těchto vybrat?
Teď krmíme First Mate, ale kadí vícekrát než po jakýchkoli jiných granulích.

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 07:25
- Nahlásit

Karrie
Teď krmíme First Mate, ale kadí vícekrát než po jakýchkoli jiných granulích.
to jsem taky slyšela od jedné ženské a ta mi řikala,že to k FIRSTMATE patří a teď nevím kvůli čemu,jestli kvůli nějaké vláknině nebo co...pokud ji všechno vyhovuje (srst,najezená,spokojená) tak nevím jestli má cenu to měnit.

Já s uvedenými nemám zkušenost,poradí Mel s Nutro choice.Můj pes zatím žere ProPlan a kadí tak 6x denně ohromné kupy....

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 07:27
- Nahlásit

Karrie
když už chceš krmit lambkou, tak si projdi složení jednotlivých granulí, aby to sice nebylo označováno jako lambka, ale přitom to v sobě neobsahovalo kuře. Když už bych chtěla lambku, tak čistou.

Karrie
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 07:33
- Nahlásit

Anu
No ten náš kadí tak 4-5x. Dříve kadil tak 2-3x Možná je fakt, že to k tomu patří. Jinak je vše ok. Já totiž někde četla, že takové jevy jsou přechodné jak si tělo zvyká na jiné granule a že tak do měsíce a půl by se to mělo spravit. My už tím ale krmíme víc jak dva a nic.

Karrie
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 07:35
- Nahlásit

fromeli
Když mě zase veterinář říkal, že mám vybrat nějaké granule, kde je dvojí zdroj bílkovin. Tak teď teda nevím.

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 07:40
- Nahlásit

Karrie
no zdroj bílkovin jsou třeba i vejce
Já jen, že právě to kuřecí v granulích bývá často zdrojem problémů a na citlivé zažívání je asi nejlepší fakt jen to jehněčí nebo ryba.
Jak tam je to kuře platíš zbytečně víc peněz.

Karrie
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 07:43
- Nahlásit

fromeli
Aha, to mi jaksi nedošlo.

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 07:57
- Nahlásit

Karrie
pokud ti vadí jen ty výkaly tak to bych zas tak neřešila.Dost hraje roli i co sežere pes "bokem". Ale pokud ti nevyhovují,tak zkoušet a zkoušet.Konkrétně u toho FIRSTMATe je to prý normální jak jsem psala už výše

abby
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 09:57
- Nahlásit

Anu

To je fakt.Odborníci nejsme ani jeden.Mluvila jsem o tom doma s přítelem a ten mi řekl,že pokud začnu takhle přemýšlet nad svým složením potravy,tak pak ať začnu i u psa,ale že náš pes jí líp a zdravěji než my
Chtěla jsem to napsat jen ohledně té krmné složky.To s tím masem je pro mě fakt záhada.Ptala jsem se na to ve zveráku a tam mi řekli,že z masa vetšina je moučka a z masa se vyrábí např. ten zpropadený ProPlan.Ale věř jim
Fakt je,že náš pes po ProPlanu asi nemá žádné problémy.Kadí tak 3-4 denně a hovínka jsou v normálu,srsrt má pěknou a tak.Všichni nám ji chválí a ptají se,čím krmíme Babo raď

abby
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 10:33
- Nahlásit

Anu

Tak mi napsala ta paní z ProPlanu.Granule se vyrábí ve Francii a splňují ty normy.

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 10:49
- Nahlásit

Anu
Ani jedna z nás není "odborník".
Jo, přesně tak to cítím, i proto všude píšu, že "já si myslím" a "že mě se osvědčilo" a taky se snažím dodávat, že každýmu psovi sedne něco jiného...

abby
Ono asi záleží, jak je ta "moučka" chápána. V krmení zvířat se využívá (nevím, jak je to teď po sílenejch kravách) masokostní moučka, která se doplňuje třeba k jadrnému krmivu nebo zelené píci kvůli vysokému obsahu bílkovin - tohle já beru jako tu moučku...
Co jsem koukala na granule a obsah, tak někde píšou, že se skládá z moučky a někde z masa... podle mě je to asi to samý (nebo podobný), jenom blbě napsaný (já bych to právě psala jako maso, aby nedocházelo k záměně s tou klasickou masokostní moučkou, do které se asi to peří přidávat může). To by mělo být maso, které se nějakým technologickým postupem za vysokých teplot suší, aby se mohlo dávat do těch granulí... (sem se byla mrknout ve výrobně granulí). Takže de facto to vlastně jakási moučka je....
Ještě je tu otázka, jestli to je jenom slovní obrat, nebo jestli je rozdíl mezi pojmem maso a moučka, co může být schováno pod těmito pojmy a je možné, že se liší, ale to by chtělo prostudovat příslušný normy.
Já se prostě řídím tím, že koukám na svýho psa a když mu to prospívá, neřeším... Samozřejmě, že mu nekoupim granule z hypermarketu, snažím se vybrat to nejlepší, ale řešit, jestli je v tom peří, je asi zbytečný (přece, když zakousen slepici, tak si jí asi škubat nebude, ne?)

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 10:51
- Nahlásit

Karrie
Já krmím tím Nutro Choicem, ale máme sensitive adult a jsem naprosto spokojená. Pes má pěkně lesklou srst, je pěkně osvalený (mám něco jako pitbula), čilý a prostě naprosto spokojený pes... Hromádky má malé, dobře sbíratelné a produkuje je dvakrát denně (při vyšší zátěži samozřejmě víckrát, ale to je normálka)

abby
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 11:03
- Nahlásit

Mel

Mluvíš mi z duše.Včera jsem se nad tím zamyslela a došla jsem k závěru,že asi vyšilujeme úplně zbytečně.Nám zatím asi ProPlanka sedí,tak nevím,jestli ji měnit.S granulema jsme si užili svoje.Ale u těch Nutro Choice je o víc jak 5% masa (nebo,jak se tomu říká),tak je asi zkusím.Taky si říkám,proč je tam napsaný maso i ta moučka.Asi v tom nějaký rozdíl bude.

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 11:10 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit

abby
napsaný maso i ta moučka
no, tohle je mi úplně jasný, je tam prostě "sušený" maso a pak ta klasická masokostní moučka kvůli dodání nějakých důležitých látek, ale té je jenom minimum (to si ještě pamatuju dobře z tý školy..). Problematicky se mi jeví granule, kde je napsáno jenom moučka...
Jestli budeš zkoušet Nutro, dej pak vědět, jak Abbynce prospívá.. já ho doporučila sarax a jí po tom prý Trinča hrozně prdí a smrdí (bohužel jsme se o tom přesvědčili v autě, když jsme jeli na coursing ), ale ona dává štěněcí granulky..

abby
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 12:36
- Nahlásit

Mel

Masokostní moučka se určitě dává všude.To si taky pamatuju ze školy Myslela jsem tím,jestli opravdu pod pojmem maso je sušené maso a ne zase ta moučka.Já doufám,že ne.To nutro zkusím určitě.Když mají v Brně obchůdek,kde si můžu koupit malý balení,jdu do toho.My budeme taky potřebovat asi štěněcí,ale musí to být jehněčí.nechám si tam poradit a uvidím.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 18:11
- Nahlásit

Takže dneska jsem štěndu namíchala první dávku krmiva Trainer baby maxi 1-8M a smíchala s tou Calibrou. Ještě zítra to budu kombinovat a pak jí zkusím převést komplet. Doufám, že se jí to zlepší a bude to snášet dobře. Ještě v pondělí totéž začneme s Trainer light Maxi u našeho labíka. Takže můžete mi prosím někdo napsat zkušenosti s krmivem Trainer superprémium line než to začnu vychvalovat do nebes jako Calibru a během 3 týdnů rapidně změním názor?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 18:27
- Nahlásit

abby
Mluvíš mi z duše.Včera jsem se nad tím zamyslela a došla jsem k závěru,že asi vyšilujeme úplně zbytečně.Nám zatím asi ProPlanka sedí,tak nevím,jestli ji měnit.S granulema jsme si užili svoje.Ale u těch Nutro Choice je o víc jak 5% masa (nebo,jak se tomu říká),tak je asi zkusím.Taky si říkám,proč je tam napsaný maso i ta moučka.Asi v tom nějaký rozdíl bude.
Když Vám jde o maso, tak proč krmíte granulema?
Maso, jakože separované čerstvé maso nedává do granulí žádný výrobce v míře, která by stála za povšimnutí...proč??? no spočtěte si, kolik ty granule stojí, za kolik se vyrobí apod....

Drobný příklad:
valnou většinou superpremium granulí, které se zde prodávají okolí 1500,- doporučené koncové ceny, dovozce pořídí řekněme do 800Kč....
dále si vemte, že pokud je například uvedeno, že ve výrobku je 20% masa, správně by to mělo znamenat, že na výrobu každého jednoho kilogramu granulí bylo použito 1kg masa...neboť to se po zgranulování srazí zhruba na svou objemovou i hmotnostní pětinu.......
no takže zkuste si to spočítat, zamyslet se nad tím, za kolik to teda musí vyrobit výrobce, když do výše uvedené ceny se musí zahrnout např.:
-pořizovací cena surovin
-amortizace technologie(výrobní linka)
-ostatní výrobní prostředky
-cena pracovní síly (dělníci, administrativa, prodejci)
-reklama(třeba i televizní)
-doprava a to mnohdy transatlantická
-výrobcův rabat (určitě ne menší než čistých 50%)
-daně, cla , poplatky

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání