Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Opět granule
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Mar3
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:25
- Nahlásit

fromeli
hmm,tak vobojí zmiňovaný yl pravej vopak ..........................................a já mám místo buldočka žížalu

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:30
- Nahlásit

Mar3
tak maso

wensday
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:33
- Nahlásit

fromeli
hihi, já dyž sem se koukala, že jsi přispívala do tohohle tématu, hned sem si říkala, jééé, doporučení na krmení masem )))))))))))))))))

Kony
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:37
- Nahlásit

Anu
Nee, bychom psa nikomu nesverili. Jsme byli vsichni jen pod stanem na sumave

Anu
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:39
- Nahlásit

Kony
aha já že jsem se bavila s paní co hlídala howarda -stejné barvy,taky řikala,že složil právě zkoušky, že ho mají mladí....tak jsem to typovala na tebe...

Anu
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:41
- Nahlásit

wensday
zní to blbě ale mě pes taky stloustnul jenom a jenom po mase!!!! teď jsem maso musela ubrat a dostává jen ProPlan jako dietu.....

Mar3
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:41
- Nahlásit

fromeli
z toho má s**č*u

Mar3
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:42
- Nahlásit

Anu
fromeli
a jaký maso dáváte (kuřecí prosím ani nezmiňovat - alergie) a jak upravený? třebavařený jehněčí??????????

Kony
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:45
- Nahlásit

Anu
Nene, trnu jen kdyz s nim jde tchan sam na prochazku

wensday
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:46
- Nahlásit

Anu
no jo, já už si krmením masem prošla před mnoha lety. pokud nemusím, nebudu se k tomu vracet. Já nepotřebuju, aby holky přibraly. Anne je tlustá dost a Daisu už jsme taky slušně vykrmili. asi zůstanu u ProPlanu

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:50
- Nahlásit

Mar3
já si chodím do zveráče pro hovězí svalovinu z vetamixu a část dávám syrovou a část z toho kilového balíku trochu ovařím, aby se mi to nezkazilo.
Jinak dávám syrová kuřecí srdíčka a ryby, játra.

Ovařené ledviny, srdce (hovězí), mletý většinou na pánvi opražím......

Kuřecí vařím.

venda
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:51
- Nahlásit

Mar3
hmm, vařený jehněčí, ty se teda chystáš vyvářet!!! jestli chceš aby pes přibral, tak spíš vepřové, to je tučnější, ne? ale pokud máš ovčí farmu, jehněčí je ideální - báječné složení masa, já ho ráda na česneku, ale psovi bych ho nedala, na to jsem moc lakomá

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:53
- Nahlásit

wensday
tak já si prošla obrácenou trasou, začala jsem striktně na granulích a přes semtam maso sem se dostala ke každodennímu masu No ale na naši přerostlou špagetu se "vaří" docela lehko

Amir
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:53 - Změnil/a: Amir
- Nahlásit

Tak to tady pročítám a vidím, že z toho máme všichni pěkně zamotanou hlavičku. Já krmím svoje dva psy PROFormance a k tomu uvařím kuřecí skelety a přidávám to do žrádla.Mám dobrej pocit, že minimálně to maso, který jim přidám, tak sežerou.Jinak si myslím, že je to všechno o penězích a kdybysme se posrali, tak stejně tu mašinerii nemáme nárok prokouknout a jak poznáme vliv na klouby a srdce, když se to projeví třeba až za několik let?To, že pejsek vypadá dobře a malý hovínka přece nemusí nic znamenat. Já mám 11-ti letýho psa borderkolie, kterej by vypadal dobře i kdyby žral jenom suchej chleba (stále v kondici, krásná lesklá srst- má výborný trávení a je schopnej vzít si všechny živiny, který dostane) a velkýho knírače, kterej ať žere cokoliv, tak tak dobře nevypadá.Před půl rokem se mu na předních nohách objevily boláky velikosti desetníku a nehojí se a nehojí, tak si říkám, že na to může mít klidně vliv krmení. Jelikož bydlím v paneláku, tak si nemůžu dovolit ani občasný průjmy, tak krmím granule a přidávám ty skelety.Takže závěr zní : ...babo raď ...

Lucinda
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:53
- Nahlásit

fromeli
Asi tě najmu jako kuchařku, to vůbec nezní špatně. Opražit, usmažit to je jak v interhotelu. Jak to vychází cenově, poměr granule a vařený?

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:58
- Nahlásit

Lucinda
když beru většinu masa z vetamixu a jinak kupuju v akcích v lidských obchodech a v makru, tak bych řekla, že tak nastejno. Tedy když budu brát v úvahu ty granule nad 1000 korun za 15kg pytel.

Ale já dávám ze všeho masa, když někdo bere ve vetamixu převážně mletý kuřecí, tak ho to vyjde levnějc než granule.

wensday
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:59
- Nahlásit

Mar3
vařenýho celýho berana !!!!!!!!!!

Anu
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:01
- Nahlásit

já jsem musela na maso přejít neb Anu byl podvyživený.Byl ochotný týden nežrat (žral K9 od minulých majitelů) lezl mi obratle a kyčle. Nafotkách AnubisexČert se na něj můžete podívat.Nikterak tlustný normální pes-teď má 13kilo.Když jsem si ho převezla měl 7kilo!!!!! situace byla celkem vážná. Takže mu vařím maso-všechno kuřecí,hovězí,vepřové,vnitřnosti -všechno jen od řezníka pro lidi.Dávám mu to jen jako mlsku,zlepšení a zpestření stravy.Teď jsme bylí týden pryč a žral jen proplan (nikdy nežral celý týden jen granule) trochu zhubl a mě se líbí tak víc. Bohužel najednou mi vyzracel granule a já uviděla jak se mu v žaludku nabopnali...tak nevím (správný granule dle toho testy se uvolňují postupně a né nabobtání) takže teď využívám situace že mi žere jen granule a čekám na nové které mají přijíd koncem měsíce. Mimojiné dávám tvaroh,vajíčko atd.Prostě se řídím názorem,co nevidím a nedám sama psovi -tomu nevěřím,že to dostane jen v granulích.

Mar3
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:07
- Nahlásit

wensday
nee,ale dyž to kuřec ínemůže,páč je alergik tak chyba říkal že ivepřový je pro něj blbě stravitelný,takže bych mu koupila kousek jehněčího a občas do granulí třeba přidala nebo tak,víš...nebudu kupovat a porážet doma berana-na to fakt nemám ani nejsme na tohle doma jaksi uzpůsobení
ale třeba kousek jehněčího bych zkusit mohla ne???

Syska
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:08
- Nahlásit

Mar3
Marťo, ty jsi fakt dobrá. Jehněčí vyvařovat Berrynkovi, to mě fakt rozesmálo...

Mel
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:09
- Nahlásit

Mar3
a nevíš třeba krmivo,aby naopak šel s váhou výš?
Mě se pes spravil po zátěžovce Eagle Pack, ale protože to teď není k sehnání, krmím Nutro Choice sensitive adult a vypadá výborně (dřív se mu hrozně rýsovaly žebra)

wensday
Člen
- Nahlásit

Mar3
já myslím, že jo.....

Mar3
Člen
- Nahlásit

Syska
šmarjááááá!! von jiný nemůůůůůže! neříkala sem,že denně koupím flák libovýho nééé?

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:12
- Nahlásit

Mar3
no jehněčí zkusit můžeš, já ho někdy taky dávám. Naši občas dostanou nějakou ovci, tak když dostaneme náš díl, sní to povětšinou Michelle, nám stačí tak jedno jídlo do roka

Jinak se dá semotamo koupit v masně skopový za slušnej peníz, ale to fakt vařím jen Michelle, protože je to děsně tuhý.

Mar3
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:17
- Nahlásit

fromeli
mnooo tak to zkusíme....uvidíme.....

Lucinda
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:18
- Nahlásit

Mel
Proč neni Eagle Pack k sehnání? Četla jsem na něj všude jen chválu. Jak to vidí Anu? Je Eagle Pack ok?

Anu
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:21
- Nahlásit

Lucinda
Proč neni Eagle Pack k sehnání? Četla jsem na něj všude jen chválu. Jak to vidí Anu? Je Eagle Pack ok?
ty děláš jak kdybych byla nějaký odborník.Já jen poslouchala.Eagle Pack patří fakt k těm 5 co prošli.Bohužel se nedá sehnat-prý sem přestali dovážet...nevím proč a co je na tom pravdy..

Lucinda
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:29
- Nahlásit

Anu
No vida, takže Eagle Pack - má nějakou vadu? No to víš, teď jsi za odborníka. My tam nebyli, tak ty rozumy musíme tahat z tebe. Neni možný, že se nedá sehnat. Kde se vyrábí víš?

Anu
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:42
- Nahlásit

Lucinda
asi se nedá říct,že mají vadu a nemají...jen jedni jsou z kvalitních surovin,jiné méně a jiné vůbec.nevím kdo je vyrábí ale ptalo se na ně hodně lidí...Jen se v tom vyznat.

např.technologie VIS - Vacuum Injection System", systém vakuové injektáže rybího a kuřecího tuku, vitamínů, minerálů,enzymů a probiotik do vnitřní struktury granulí na konci výrobního procesu. Výsledkem jsou granule v celé své hmotě obsahující zmíněné látky, nikoliv jen na povrchu, jak je tomu jinde. Granule mají minimalizován vnitřní povrch, čímž je zabráněno v maximální možné míře nežádoucímu znehodnocování především tuků oxidačními procesy.

Granule vynikají vysokou hustotou, v žaludku nebobtnají v celém svém objemu najednou, ale dochází k postupnému odvalování hmoty granulí dál do dvanácterníku. Tento zdánlivě nepodstatný jev je vynikající zprávou pro majitele velkých a obřích plemen, protože znamená účinnou prevenci mnohdy smrtelně probíhající náhlé příhody břišní u psů - torze žaludku.

když jsem viděla co mi vyzracel za nabotnalou hmotu Anub po ProPlanu tak tomu začínám věřit....

Mel
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:51
- Nahlásit

Lucinda
Eagle Pack je z USA, dováží ho sem www.eaglepack.cz a už od někdy od loňskýho prosince ho nemají... proč, to nevím. Psala jsem jim mejly na různý adresy, co jsem našla, ale odevšad se mi to vrátilo zpátky, že to neexistuje, nebo nefunguje...
Ještě jediný, co mě napadá, je zavolat do Maxcaninu, od nich jsem je brala... ale kdyz jsem je právě objednávala loni v zimě, pán mi řekl, že má nějaký výpadek výrobce a říkal, že nějakou dobu nebudou. Doporučil mi to nutro a teď vždycky, když objednávám, Eagle pořád není...
Jinak Eagle asi patří mezi těch 5 procent vyvolených kvůli tomu, že dělá i holistické granule, takže maso pochází z ekochovů apod. a vůbec si na surovinách dávají záležet.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání