Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Opět granule
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:16
- Nahlásit

abby

podívej kam jsme to dopracovali..jsem z toho neštastná...veterinární rozbor nic neprokázal......

Mirka2
nám šlo hlavně o ten ProPlan.Věřím,že jiné to mají,ale já o nějakém takovém atestu fakt vůbec nevěděla.

younglady
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:17
- Nahlásit

Poradí mi někdo. Když už se tu řeší ty granule, existuje i jiná příchuť než Kuře, Jehněčí a Losos - ani jedna příchuť naší mladý nejede (zkoušela jsem Eucanubu a ProPlan)

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:20
- Nahlásit

younglady
myslím, že je ještě krůta - ANF
pak někde byla kachna - myslím Trainer
králík - Happy dog

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:21
- Nahlásit

Anu
to mi přijde jako nějaká alergie. Na tu byl rozbor taky?

younglady
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:22
- Nahlásit

fromeli
aha super tak ja budu zkouset dal. Mam rozmlsanou potvoru tak uvidime co to s ni udela

Jimmi
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:23
- Nahlásit

Anu

U Kronce není nepodstatné, že je na výběr "pouze" ryba, můžeš mít pro štěňata, dospělce, nebo důchodce, ale pouze "rybu"

Takže pokud Anubovi rybina smrdí, nebo nechutná , tak je s Kronchem ámen.

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:24
- Nahlásit

fromeli
alergie plus+plíseň v tapkách.Ta vyrážka se objeví sama a pomůže na ni jen heřmánek (jak jsem o tom psala).Na tlapky nepomáhá zaboha nic. Už to mě nutí ke změně granulí.Nikdy nic takového neměl....možná ten oslabený imunitní systém.teď má na těle i takové boláčky a škrábe -nebo né boláčky ale takový výstupky-myslela jsem jako od štípnutí blechou,ale blecha ani jiný paraziti za tím nejsou...srst má nádhernou lesklou,ale na to že nemá línat začal línat.Prostě musím urychleně změnit žrádlo

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:26
- Nahlásit

Mirka2
Ono jde o to, že ne všechny americké granule se pro trh v Evropě vyrábí v Americe. Často přesunou výrobu do Polska nebo Maďarska a pak už americké normy splňovat nemusí.
O Pro Planu jsem to taky slyšela, ostatně jsem na něj četla tolik hany na amerických forech, že bych tím nikdy nekrmila.

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:29
- Nahlásit

Anu
to bych se asi snažila přijít na to, co to způsobuje.
Takže jen nějaká strava typu - ryba+ rýže, kuře+ rýže a postupně přidávat např. po deseti dnech nějakou jinou potravinu.

A když stanovili tu alergii, stanovili na co to je? Jestli dělali takový ty alergický testy?

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:33
- Nahlásit

fromeli
on mě Anu hrozné problémy s krkem-to jsme už rozebírali,udělala jsem to já no a to se mi 3/4 roce podařilo vylečit.Stále ho krmím stejným žrádlem,nemá průjmy,nezvrací,jen teď tak poslední měsíce se najednou takhle osypal a začal mít tu plíseň. Jak začalo kvést...tak mě pak napadla scesná myšlenka opravdu oslabeného imunitního systému.Ty tlapky to samé.Alergení testy se nedělali.V tlapkách našel nějaké bacili a na krk-to jsem pak už neřešila.Pomůže heřmánek a měsíc je klid. A pak zas bum a ráno je osypaný.....

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:35
- Nahlásit

Maya
tak nějak jsem to pochopila též....o to víc mě to štve....že se tady někdo pyšní něčím a mi normální lidi se pravdu nikdy nedozvíme...

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:37
- Nahlásit

Anu
mně vet řekl, že se alergie může vypěstovat časem. Právě jsem to řešila u našich jarních problémů s ušima. Nejdřív jsem zvolila ten čistě jehněčí Nutram a nakonec se uchýlila k "normálnímu jídlu".

Ono to může bejt jedno k druhýmu, oslabená imunita, alergie na jídlo nebo na nějaké pyly nebo cokoli jiného.
Já si to pamatuju, že si o tom krku psala, ikdyž všechno neudržím v hlavě
Dáváš mu něco na imunitu?

Mirka2
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:37
- Nahlásit

Maya
Právě to je vysvětleno i v tom článku, co jsem zkopnula (že pojem moučka v USA a v ČR je dle norem radikálně odlišný). Ale země výroby musí být uvedena na pytlu nebo se pletu?

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:40
- Nahlásit

Mirka2
Ale země výroby musí být uvedena na pytlu nebo se pletu?
taky by mě to zajímalo. Protože o tom např.ProPlanu mluví všichni že je z Polska....
i o těch moučkách......
ať nám nějaký právník odpoví,prosím?

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:43
- Nahlásit

fromeli
já se rozhodla to řešit po dovče....během dovči mě teda sjeli jakým šrotem krmím a teď když si to beru všechno k jednomu tak už vidím souvislosti.O vypěstování alergie jsem taky slyšela.I o předávkování vitaminem A...no ještě 3týdny enž přijdou nový...teď bude na mase a jen trochu granulí.....krk je teď O.K.(díky bohu). Tlapky jsem zas přirovnála,že se váli v bahně s Ritou a je ve vlhku.....na imunutu nic nedávám,ani nevím co ,vůbec něco takového je?

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:45
- Nahlásit

Anu
no myslím, že vhodná je echinacea a moje oblíbená pupalka.

Danča
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:49
- Nahlásit

ko4ka
Díky, tak už konečně jsem dostala typ na vyřazení, teda Calibru a i typ (z dikuze na téma RR) abych zkusila Nutro Choice..Má s tím tady někdo nějaké zkušenosti?

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:08
- Nahlásit

Anu

Tak jsem zběžně prohlédla ten pytel ve zveráku a u ProPlanu by mělo být 22% masa.Na zemi výroby jsem se zapomněla podívat,ale určo to zjistím

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:12
- Nahlásit

abby
takže ates tam není? ještě tu zemi....já teda stejně s ProPlanem definitivně končím,ale stejně mě to zajímá....

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:15
- Nahlásit

Anu
Atest jsem tam nenašla.Otázka je,jestli to třeba na pytli s forstmatem najdeš.

Mirka2
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:17
- Nahlásit

Danča
Nutro choice je OK, u nás bylo naprosto bez problémů (měli jsme kuřecí pro velká plemena, jehněčí a pak když začali dělat tak jehněčí pro velká plemena).

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:28
- Nahlásit

abby
už jsem zaslala kamárádce meila ať se mi mrkne,jestli to je na pytli-krmí s tím,tak uvidíme.Já ho už mám objednaný,tak pak se podívám sama,ale nepřijdou dříve než za 3týdny

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:43
- Nahlásit

abby
tak teď mi přišel meil.FIRSTMATE to má uvedeno na obalech......

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:48
- Nahlásit

Tak ProPlan to tam nemá.Leda,že bych to přehlídla,ale předpokládám,že pokud by to tym bylo,tak asi ne někde napsaný v koutku.Našla jsem zatím jen,že se to původně vyrábělo v USA a teď se to dělá v různých zemích Evropy.Přesná země původu je na obalu,takže jsem to pochopila tak,že každej pytel může být vyrobenej klidně jinde.

Frog
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:49
- Nahlásit

Anu
Předtím, něž jsem začala krmit masem, tak jsem vyzkoušela řadu krmiv. Firstmate byl parádní feňulce chutnal a i průjmy na nějaký čas ustaly, ale pak najednou nebyl v celé republice k dostání (lamb and rice large breed) ! Poté co se znovu objevil v obchodech ho už fena nechtěla žrát, měla lupy a průjmy šílený. Zkrátka a dobře já granulím nevěřím.Ať si na obalu píšou co chtějí, já když krmím masem,vím přesně co psu dávám. Beru to tak,že já taky nejím jen polévky z pytlíku, suchary a knedlíky z prášku.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:50
- Nahlásit

ira
My si právě říkali, že když to vyvinuli veterináři, tak to nemusí být špatný a ze začátku to fakt vypadlo perfektně, ale poslední 2 týdny to je děs. Je to fakt, maso je maso, akorát mi jaksi nemáme tu možnost a čas jim vyvářet No, jo, tvýmu labíkovi to sedí, našemu to komplet rozázelo zaživání - to samý malý goldence. Chjo, v těch granulích aby se čert vyznal....

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:53
- Nahlásit

abby
no takže jsi mě vážně "potěšila"-to znamená že to je pravda.Že vůbec nepodlehájí nějakým parametrům a vyrábí se v Polsku,kde se pod pojmem kuřecí moučka skládá z velké části peří,kosti a vnitřnosti...no dobrý...

Frog
já ti věřím,já bych taky vařila-a dokonce vařím,jenže neumím odhadnout ty směsi živin a tak...Anu má taky maso,ale fakt to je nad mé síly kupovat zeleninu,po rýži se mi poser......

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:53
- Nahlásit

ko4ka

A co nakonec máte?

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:54
- Nahlásit

Mirka2
Teoreticky by tam země být uvedena měla. Ale tipuju, že jestli je to opravdu vyráběno v Evropě, tak to bude malýma písmenama na takovém místě, že to bude k nepřečtění, zato tam bude velký nápis America Food.
Každopádně ve mně nebudí důvěru už jenom to, že Purina spadá pod Nestlé.

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:55
- Nahlásit

čas jim vyvářet
ko4ka
to sem si dřív říkala taky Ale příprava mi zabere tak 15 minut a každej den nevařím, někdy dávám syrový a někdy mám z minulého dne. Není to tak děsný

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání