| Autor |
Zpráva |
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:59
- Nahlásit
Anu
Celá Evropa určitě ne, Lucinda tu psala, že v Německu to vyjde na 54 eur...
abby
podle mě je blbost tvrdit, že nejlepší je Eagle Pack... prostě každýmu pesanovi sedí něco jiného. Já jenom můžu říct, že z granulí, které jsem vyzkoušela, jsem s EP byla spokojená úplně nejvíc (a jak píše Anu, asi i víc lidí).
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:00
- Nahlásit
abby
PS.: Takže nejlepší granule by měli být ty Eagle Pack?
vůbec ne,ale jsou jedny z mála,které vyhovují alespoň po stránce kvality masa...ještě teda FIRSTMATE a KRONCH nebo jak se to píše.
ten atest totiž říká co se skrývá pod pojmem kuřecí moučka-jaké části masa a tak....
na ten ProPlan se mi mrkni.V brožuře ani na stránkách o tom nic nepíšou..díky.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:02
- Nahlásit
Anu
Firstmate je superprémiovka?
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:13
- Nahlásit
Tak jsem to "přelouskala" a asi taky zkusím Eagle Pack.
Píšete, že je nedováží. ale třeba tady je inzerují:
http://www.hafani.cz/category.php?CA=29&cuid=0&UID =0
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:15
- Nahlásit
abby
ano a prý dobrá.Taky ji zkusím.Místo Eagle Pack.Taky si to dost chválí tak uvidíme....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:18
- Nahlásit
Anu
A nemohla bys mi poslat ten článek.Chtěla bych si ho pořádně přečíst a případně se poradis s kámošem,který tomu rozumí.Nějak nevím,jestli tam šlo o to,že v granulích není maso nebo že se vyrábí z krmných a ne potravinářských potravin.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:18
- Nahlásit
JERDA
teď jsem mluvila dle tvého odkazu z provozovatelem stránek.Hlavním dovozcem: ofic.vyjádření
Eagle PACK se už nedováží a v nejbližších dvou letech se dovážet nebude!!!!
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:22
- Nahlásit
Anu
Aha, tak nic
Nevím proč si to nesmažou....
Stejně by mě zajímalo proč už je nedováží, když je o ně zájem...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:25
- Nahlásit
abby
ten článek je trochu o něčem jiném než ten atest. Ten atest (jak jsem já blbec pochopila)jde o to,že amerika má velmi přísné podmínky co se skládá za pojmem kuřecí moučka-musí tam být určité procento masa,kostí,vnitřností atd...prakticky myslím kolem 75% masa. No a jsou granule které to nesplnují (teď se bavím jen o mase) a např.Evropa todle vůbec nemá.Proto se vědšina americk.granulí výrábí v Evropě,neb tam je hodně širší (horší )pojem kuřecí moučka je to věšinou peří,vnitřnosti,kosti atd...
ten článek je otom,že americká nějaká společnosti udělala testy na všechny suroviny ve žrádle a prošlo pouhých 5výrobců!!! Každopádně kdo má ten atest,tam by si člověk měl být jist,alespoň tím masem...
sory že to je laicky napsáno já to jinak neumím popsat.Takhle mi to bylo řečeno a článek ti nějak pošlu...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:27
- Nahlásit
Anu
Ale ta cena nebyla špatna
My totiž používáme ProPlanku.Vyzkoušeli jsme toho fůru a po té jediné přestal mít náš pes průjem.Jenže,jak jste tady psali o tom drbání,tak ona se pořád drbe.Vůbec mě nenapadlo,že to může mít z granulí.Myslela jsem si,že to má z antiparaz. obojku
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:28
- Nahlásit
JERDA
neofic.vyjádření-prý se hlavní dovozce nedohodl z ČR na cenách a nějakých dopravních podmínek...asi se bez nás čecháčků na trhu obejdou-mají zbytek světa....někdo snad usiluje o možnost dovozu,ale prý dříve než kolem dvou let to nebude....konec finito,sklady uzavřeny,stránky ukončeny,dieleři propuštěni.....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:28 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Anu
Jo,tak to jo.Já si říkala,že to asi nesouvisí.A to,jestli ty granule mají atest,zjistím kde?
A v Německu nebo rakousku to není?Nebo Slovensko?To by nebyl takový problém dovézt.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:30
- Nahlásit
abby
nestraš Anubis se taky drbe a už jsem na něj vyzkoušela všechno -stronghon,frontline atd..
já teď budu brát ten FIRSTMATE...snad bude dobrý.Taky jsem nedala na ProPlan dopustit,ale nějak se mi to přestává líbit....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:32
- Nahlásit
Anu
Já bych taky ráda,aby v těch granulích bylo nějaký maso Když už za to dáváme takovou pálku,tak ať to za něco stojí.
Má tady někdo zkušenosti s FIRSTMATE?
Já totiž nikoho neznám,kdo by tím krmil
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:39
- Nahlásit
abby
já jsem se stím seznámila na akci od coursingu-popravdě byla jsem tam jediná,co krmila ničím jiným.Tak jsem machrovala a machrovala až mi jedna paní udělala takovu přednášku o těch atestech,utřela každý můj argument ukazála papíry s hodnotami a skutečnými zeměmi výroby....vadami a příznaky (i na mém psovi)až jsem bledla a chtěla jsem všechny granule hodit do popelnice a krmit masem.Včera jsem vztekle prolítla všechny časáky a bohužel našla jedny 3granule o atestu FIRSTMATE,KRONCH a EAGLE PACK..no tak si vyber.Tak zkusím ty Firstmate ,pak Kronch a pak se naseru a pojedu za tetou do Německa a koupím Eegle Pack a nebo se naseru ještě víc a budu krmit jen masem a hotovo
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:47
- Nahlásit
abby
jinak ten ates by měl být napsaný na pytli.tak mi dej zítra vědět jestli ho tam ProPlan má či ne
PS: Ale v brožuře není a nebo já ho přehlídla...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:47
- Nahlásit
Anu
Tak ono by to nemusel být tak velkej problém dovézt,ale jezdi tam každej měsíc pro to.Doma nemám víc balení,kde skladovat.
Jestli můžeš,tak mi pošli,co máš.Já zkusím něco pohledat na netu,ale vím,že když jsem to hledala v zimě,tak takových informací bylo po skrovnu.
Ohledně toho FIRSTMATE,doufám,že to najde někde v nějakým zveráku.Mají sice velkej výběr,ale našemu psovi nesedne jen tak něco,tak se nechci unáhlit koupí velkého balení.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:48
- Nahlásit
Anu
Teď jsem si uvědomila,že mi vlastně granule přesypáváme z pytke do barelu,takže ho nemám Ale zítra bych se mohla asi stavit ve zverimexu a mrknout se tam.
A přesně tam má být napsáno,co???
|
leon
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:52
- Nahlásit
abby
Já s tím jeden čas taky krmila. Docela se mi zamlouvaly a psovi taky. Jenže pak tam, kde jsem je kupovala je přestali nějak brát, tak jsem zkusila tu jehněčí Acanu, kterou mi vozil kamarád až domů a zůstala jsem u ní. Ale říkala jsem, až zjistím, že mu jehněčí Acana nedělá dobře, přejdu na ně. Nebo když by Acana nedělala dobře fence. Tu krmím Acanou jen krátce.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:53
- Nahlásit
abby
no mají i tříkilovku.Taky jsem se ptala proč to není ve zveráku a vůbec reklami na to.Bylo mi odpovězeno,že tyto žrádla reklami moc nepotřebují,neb se to mezi lidmi rozkřikne a lidí stále přibývá.
Aby sis nemyslela ta přednáška byla neofic.bylo nás tam asi 20lidí co se bavili o žrádle.Tato paní tomu fakt rozuměla.Něco si pamatoval a na zbytek mě odkázala na stránky firstmatu že to tam mají dobře popsané bez nadsázky a orig.články z těch testů.No tak jsem si přečetlo+dodala co mi řikala+příznaky mého psa+zkušenosti od jiných lidí a dala jsem si jedno k druhému. Pak na centrumu přes vyhledávač si ověřila ten slavný atest ,že fakt něco takového existuje,tak mi nezbývá než věřit…argumenty jsou více než pravdivé,ale fakt jsem z toho docela špatná…neměnila bych ProPlan kdyby se mi pes neškrábal,neměl stále plíseň v tapkách jako oslabení imunit.systému a napadala mu srst….
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:55
- Nahlásit
Kruci, to jste mě nepotěšili s tím Eagle Packem. Já tak nějak doufala, že se to během pár měsíců vyřeší a zase bude.
Nechápu,jak to že se nedohodli na cenách, vždyť EP byl tady vzhledem ke kvalitě poměrně levný, klidně mohli zdražit a lidi by to kupovali dál. Nechápu.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:57
- Nahlásit
Anu
Já ti věřím.Jen mě to celkem zaskočilo,protože jsem ProPlanku měla fakt¨za kvalitní krmivo.Snažila jsem se najít,jestli mají ten atest,ale nenašla jsem to.Takže tam asi napíšu a zeptám se.Měl by teda odpovídat odpovídá standardům AAFCO ,je to tak?Abych se naptala nějak blbě
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:58
- Nahlásit
Maya
oni se nedohodli na dovážení.Oni je dovážejí do Německa,Francie,Rakouska.Ale někdo (nějaký dopravce) je musí dopravit sem a na těch podmínkách se nedohodli a oni si vybírají (EP)komu to svěří.Prostě se bez nás čecháčků obejdou..nejde zajet do Německa jako dieler a dovést je sem-nebo si to myslím...já už tomu fakt nerozumím.Já to paní volala a ona řikala,že byli hlavním dodavatelem a dopravce se nějak rozešel s EP a možná až dva roky bude trvat než je sem dostanou.Prý poslední pytel byl vybrán ze skladu 8.prosince 2005.!!!!!
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:02
- Nahlásit
abby
tak nějak.Teď nevím jestli prošel testem AAFCO a nebo odpovídá požadavkům AAFCO.Musela bych se podívat jak to píšou.
Každopádně pokud napíší,že není třeba neb se vyrábí v Evropě (konkrétně v Polsku) tak končím.....jsem zvědavá....tak dej vědět.Taky jsem myslela,že to je super.No třeba mile překvapí.....
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:04
- Nahlásit
Anu
Ale na stránkách EP jsme pořád uvedení
http://www.eaglepack.com/pages/international_dist. html
Tam asi problém nebude, možná spíš podražila doprava, protože objednat kontejner zase není tak těžké.
A nebo se firma dala na dovoz Trollu a o dovoz EP z daleké Ameriky už nemá zájem. To se mi zdá nejpravděpodobnější.
|
Mirka2
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:04
- Nahlásit
Já nevím, ale já jsem našla, že rovněž Propac, Acana a další splňují normy AAFCO. Vlastně všechny granule, co jsou vyrobeny v USA a Kanadě ho musí splňovat. Navíc ten článek, co tu Anu uvádí je na stránkách Firstmate, nejednalo se teda o seminář této firmy? Tady je třeba deklarace o Propacu:
Kvalita kuřecí, resp. jehněčí moučky používané v krmivech značky PRO PAC a porovnání s úrovní drůbeží moučky běžně užívané v ČR! Výrobce krmiv PRO PAC, Midwestern Pet Food, Indiana, se sídlem v USA, je společnost, která podléhá zákonům státu Indiana v USA a výroba krmiv je řízena normami AAFCO – Americký úřad kontroly jakosti krmiv. “AAFCO je odpovědný za stanovování a přípravu jednotných a závazných norem a vynucovacích nástrojů pro řízení výroby, distribuce a prodeje krmiv pro zvířata (včetně krmiv pro psy a kočky), toto vše s cílem zajištění užitečnosti, účinnosti a ochrany krmiv.”(citace Official Publication 2002 of AAFCO). Midwestern Pet Food garantuje následující složení výrobků PRO PAC z kuřecí, resp. jehněčí moučky: Kuřecí maso, resp. jehněčí maso, rýže, resp.kukuřice, drůbeží tuk přírodně konzervován vitaminem E, sušená vejce, sušená řepná dužina, odhořčené pivovarské kvasnice, krmná sůl, chlorid draselný, cholin chlorid, hydroxyanalog methioninu, L-Lysin, vitamin E, D3, A, C, niacinamid, pantothenan vápenatý, biotin, vitamin B12, B2, B1, B6, kyselina listová, oxid manganatý, síran železnatý, síran měďnatý, oxid zinečnatý, chelát zinku, manganu, železa, hořčíku a mědi. Kuřecí, resp. jehněčí moučka musí být vyrobena dle norem AAFCO, viz Official Publication 2002of AAFCO, str.231: “Drůbeží moučka: Suchý dehydrovaný produkt získaný z čistého, čerstvého masa s kůží a s příslušnou kostí nebo bez ní. Tento produkt může být připraven z částí nebo celého kusu drůbeže, resp. jehněčího skotu avšak bez použití peří, hlav, nohou a vnitřností. Uvedený druh krmiva musí souhlasit s použitou surovinou.” Proto, zda-li je na obalu uvedena kuřecí či jehněčí moučka, musí být respektováno výše uvedené, tj. musí být použito pouze drůbeží, resp. jehněčí maso s příslušnou kostí nebo bez ní, avšak vždy bez dalších vedlejších produktů. Porovnání masové, resp. drůbeží moučky běžně užívané v ČR, a to dle poslední platné Vyhlášky č. 451/2000 Sb. o krmivech, část 9.01 masová moučka a část 9.05 drůbeží moučka. 9.01 – Masová moučka – výrobek získaný vařením, sušením a šrotováním celých nebo částí teplokrevných suchozemských zvířat, ze kterého může být část tuku odstraněna extrakcí nebo lisováním. Výrobek musí být v podstatě prostý kopyt, rohů, štětin, srsti, peří a obsahu zažívacího traktu /dusíkaté látky nejméně 500g/kg v sušině, celkový fosfor nejvýše 80g/kg/. 9.05 – Drůbeží moučka – výrobek získaný vařením, sušením a šrotováním odpadů z drůbežích jatek. Výrobek musí být v podstatě prostý peří. Z výše uvedených norem platných v USA a v České republice je patrný značný kvalitativní rozdíl v neprospěch tuzemských norem. Proto při překladu slova ??? jehněčí moučka, resp. kuřecí moučka“ nebyl použit doslovný překlad nýbrž termín ???použitá surovina“, a to přesně v souladu s vyhláškou č. 451/2000 Sb. § 29, bod d, Označování kompletních a doplňkových krmiv: ???v označení se uvedou veškeré použité suroviny“. Dle výše uvedeného potvrzujeme, že výrobky zn. PRO PAC jsou vyrobeny ze surovin nejvyšších kvalit dle norem AAFCO. V této záležitosti považujeme za nutné, abychom upozornili na možnosti uvádění složení krmiv pouze termínem “drůbeží, resp. jehněčí”, což odporuje termínu kuřecí, resp. jehněčí moučka a může tak být použito i vnitřností či dalších vedlejších produktů. Můžeme Vás proto ujistit bez nejmenších pochybností, že krmiva PRO PAC pro psy a kočky jsou té nejvyšší kvality.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:08
- Nahlásit
Mirka2
to nebyl žádný seminář jen klábosení s lidmi co krmí a jedné paní co se o to víc zajímá...taková přednáška....a pak mě odvovala na ty články od firstm.že to tam je polopaticky vysvětlené....
já z reklam našla jen tydle tři....pravda že jsem neprolézala všechny stránky výrobců.....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:11
- Nahlásit
Anu
tak jsem tam napsala a jsem zvědavá,co mi odpoví.Kdyby něco,tak tam zavolám,ale pokud by to splňovalo,tak to mají asi napsaný na stránkách jako Firstmate.
|
Mirka2
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:12
- Nahlásit
Anu
já jsem jen dala do vyhledávače AAFCO a hned mi tam vyjelo spousta krmiv. Firstmate je určitě kvalitní, ale myslím, že z řady vybočuje jen jejich ultraprémiová řada (potato and...). Ten Kronch vypadá zajímavě, do toho bych i šla.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:15
- Nahlásit
Mirka2
ProPac a Acana jsou jenom prémiovky, takže bych řekla, že budou asi jiný procenta na obsah masa, ne?
|