Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Opět granule
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:56
- Nahlásit

Maya
taky jsem nad tím přemýšlela jak to dělají,když vyplivnou Friskies a pak jako přeštělujou trubky na lepší maso a složení?

Frog
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:57
- Nahlásit

fromeli
Přesně, maso syrové příloha navařená na 3 dny a jenom míchám.Příprava zabere 10 min. max 15

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:58
- Nahlásit

Anu
existuje knížka - Malá psí kuchařka
Je pro pejsky do 22 kil, je to tam super rozepsáno, hodně sem tam pochytila.

Zeleninu kupuju většinou pod svíčkovou (kořenovou) a nebo tam nakrájím kus rajčátka, okurky, prostě co dům dá a my zrovna jíme.

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:59
- Nahlásit

Netvrdím,že se vyrábí v Polsku (i kdyby jo,tak to vážně nemusí nic znamenat,protože celá Evropa nemá žádné takové normy).Jen si myslím,že třeba pro Německo se dováží granule od jinud než pro ČR.Přesně tam bylo napsáno: PURINA byla dříve vyráběna v USA, nyní tato značka patří nadnárodní firmě NESTLÉ a vyrábí se v různých státech. To je vždy uvedeno na obalu.

Frog
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:01
- Nahlásit

Anu
Výborná je taky tahle knížka. Fakt hodně zajímavá. Jmenuje se Jak krmit psy http://knihybezpostovneho.sehnerova.cz/stranky/114 x0.htm

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:03
- Nahlásit

Anu

taky jsem nad tím přemýšlela jak to dělají,když vyplivnou Friskies a pak jako přeštělujou trubky na lepší maso a složení
Takhle to nefunguje To máš jako ve všech oborech.Většina firem se dělá výrobky lepší a horší kvality.A neznamená to,že na tom lepším jen zvedne cenu.Prostě se dělají výrobky pro běžného uživatele,který není náročný a pak pro lepší klientelu,která si za kvalitu ráda připaltí.Probíhá to tak,že v jednom závodě se dělá to a v druhém ono.

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:03
- Nahlásit

abby
no to mi stačí,důležité je ,že tam z masa nemusí být vůbec nic co deklarují,neb Evropa žádné kontroly nemá. Díky za spolupráci

fromeli
on mě nesežere nic ze zeleniny..ani kuličku od hrášku prostě nic...já musím být na granulích dochucenýma masem.

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:04
- Nahlásit

Frog

Chci se zeptat,taky psovi vařím.Tak jednou do týdne a má to na 2-3 dny s tím,že má granule a pak dostane masíčko.Měla bych nějaký vitamíny přidávat i do toho masa?I když má grancle?

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:04
- Nahlásit

Anu
to byl vtip s těma trubkama ) zas takový blb nejsem))

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:08 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

on mě nesežere nic ze zeleniny
Anu
tak mu zeleninu nedávej.
Co se týče té rýže, tak Michelle hůřž tráví tu přírodní - lepší - dražší, takže jí dávám tu obyč.
Švárova labice zase musí mít tu rýži dokonale vychlazenou, jinak taky průjmuje.
Existují taky těstoviny, vločky......

ko4ka
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:08
- Nahlásit

Danča
já nevím s tou Calibrou, Ira zase psala, že jejímu labíkovi to jede a je na tom v pohodě. S těma granulema je to na nic, jednomu to sedí, druhýmu ne. Chce si něco vybrat v poměru kvalita ( dle našeho laického názoru ) x cena a na měsíc zkusit, pak se uvidí jestli sedí nebo ne

Frog
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:10
- Nahlásit

abby
Čoveče tak to ti nepovím. Zkrátka a dobře vařená strava je opravdu chudá na vitamíny a minerály,proto by se do ní měli přidávat navíc. Nicméně když krmíš jen 2x týdně,tak bych to nijak neřešila. Ale přidat můžeš, jestli chceš

ko4ka
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:11
- Nahlásit

abby
Máme objednaný Trainer Light Maxi pro labíka a Trainer Baby maxi 1-8m pro štěně, tak jsem zvědavá. Je to superprémium, takže doufám v zázrak

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:14
- Nahlásit

Anu

To je jasný,jen jsem chtěla říct,že prostě to,že vyrábí i horší kvalitu nemusí nic znamenat.Ovšem to,že to vyrábí Nestlé a přesunuli to mě převapilo (i když chápu,proč to udělali).

Frog
A můžu někde zjistit,jak mám co přidávat?

Mel
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:15
- Nahlásit

Danča
Já krmím Nutro Choice sensitive Adult (bylo mi doporučeno po tom, co došel Eagle Pack) a neřekla bych, že vidím nějaké změny. Takže jsem s tím fakt spokojená, pesanovi celkem jede (i když to je spíš obrazně řečeno, protože on není zrovna žrout) a budu to krmit do té doby, než seženu Eagle Pack.

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:16
- Nahlásit

abby
řekla bych, že udělat 2x ročně (jaro, podzim) 6týdnů trvající kůru z nějakého multivitamínu by mělo být u normálního, zdravého psa dostačující.

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:25
- Nahlásit

fromeli

To nějak nechápu.Jako koupit jí na podrim nějaký vitamíny?

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:27
- Nahlásit

Anu

A jakou řadu těch granulí FIRSTMATE sis objednala,superprémiovku nebo ještě tu vyšší?

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:35
- Nahlásit

abby
jj, prostě udělat takovou vitamínovou kůru. Na podzim před zimou a na jaře po zimě, to si myslím, že je největší zátěž na pejska.

Jinak já nedám dopustit na pangamín bifi plus, olivový olej, pupalku......

Mel
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:36
- Nahlásit

Anu
že tam z masa nemusí být vůbec nic co deklarují
takhle to ale není, na pytli s granulema by mělo být uvedeno, jestli obsahují maso a kolik procent. Jestliže je tam uvedený, že to obsahuje a maso a masné produkty, tak tam můžou bejt i ty pařáty... ale to, o čem ty mluvíš, je masokostní moučka, ta se dodává do krmiva kvůli vysokému obsahu bílkovin a já nevím čeho ještě (buď shovívavá, tohle jsme měli v prváku na vejšce, takže už si to úplně nepamatuju). Takže podle mě, to co do činění s masem jako takovým zas až tak moc nemá... je to prostě prášek, co zbyde po ceklem zdlouhavym technologickym procesu zpracovani..
Pro mě je důležitý obsah toho masa jako takového ne moučky...

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:36
- Nahlásit

fromeli

Tak mi něco poraď a já to zkusím.Ublížit ji tím nemůžu.

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:38
- Nahlásit

abby
já kupuju od Fitminu, myslím, že se to jmenuje teď regoran, nebo tak nějak, juknu se tam.

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:40
- Nahlásit

tedy já kecám je to VITAREGEN. No a jednou za rok dělám preventivní kůru Fitminem Pro klouby

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:42
- Nahlásit

Mel
Anu

Přesně.V některých granulích totiž není žádné maso.U ProPlanu psali 22%.Kolik je tam masokostní moučky a z čeho se s kládá to opravdu nevím a asi to nevyčteš nikde.Předpokládám,že to jsou prostě semletý zbytky.A kolik je v jiných granulích % masa?

abby
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:43
- Nahlásit

fromeli

Ty si teda hodná paničkaVitaregen,kde to kupuješ?

Mel
Nějak nemůžu najit www stránky toho Nutrochoice

Frog
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:46
- Nahlásit

abby
Nutro Choice :http://www.nutro.cz/page/index.php?pg=psi

Frog
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:47
- Nahlásit

http://www.nutro.cz/page/index.php?pg=psi

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:47
- Nahlásit

abby
ve zverimexu, kde prodávaj Fitmin, nebo na výstavě, to je pro pejsky)))

Mel
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:57
- Nahlásit

abby
já kupuju Nutro na www.maxcanin.cz a moc si je chválím... pán je hrozně hodný, ochotný a příjemný a vždycky pokecáme o psech, když mi to přiveze... jinak v brně maj i kamenný obchod.
A ještě dodávám stránky výrobce http://www.nutroproducts.com/

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 13:59
- Nahlásit

Mel
vidíš a já zas slyšela že v žádném žrádle není maso a uvádění maso je dosti zavádějící.Všechno je z moučky....jen někdo tomu říká lépe a někdo normálně....no mě je to už jedno. Já jdu jinam,zklamala jsem se fatk člověk nemůže věřit nikomu.

abby
objednala jsem F I R S T M A T E - P e r f o r m a n c e M i n i B i t e s - (superprémium pro vysokou zátěž – drobnější velikost granulí)

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání