| Autor |
Zpráva |
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:53
- Nahlásit
Lucinda
tak koukám na ty stránky a už tam dokonce je i vyjádření... ukončili dovoz do Čr...
Takže teď jenom musím doufat, že se toho ujme někdo jiný..
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:31 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Anu
Tak jsem si pročetla tu tvou přednášku (jestli to byla ona) a celkem mě pobavila.Nechci to nějak schazovat nebo tak,ale v potravinářství se trochu vyznám a na podobných přednáškách jsem byla na škole odkojená To,že granule neprošly potravinářským testem pro lidi,ještě nic neznamená.Tyhle testíky jsou dost přísný a opravdu záleží na co přesně je testovaly,protože si troufnu říct,že leckde by neprošly ani potraviny pro lidi.Zvláštní je,jak všichni věnujeme pozornost tomu,co dáváme našim pejsanům,ale vlastnímu jídlu zase tolik pozornosti nevěnujeme.Běžte na exkurzi do pekárny a už si nekoupíte žádné pečivo ..... a takhle je to bohužel se vším.
Nechci se k tomu dále rozepisovat,protože by to vydalo na další přednášku Co se týče granulí pro psa,nehledáme v tom až moc velkou vědu.Pokud se vám zdá,že pejsek pro granulkách prospívá a jste přesvědčeni,že mu dáváte to nejlepší,co můžete,tak co.
PS.:Pokud se ProPlan opravdu vyrábí v Polsku,tak co.Přece to vůbec neznamená horší kvalitu.Dneska se přece výroba ze západu stěhuje na východ ve všech oborech.Nižší výrobní náklady,pracovní síla .....
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:39
- Nahlásit
Mel
Hmm, taky jsem se potom teď pídila a jediná šance je, dovézt je z Německa. Kdyby to bylo za hranicema, tak by to nebyl takový problém. Třeba já to mám na hranice 20 kiláků, ale ten jazyk vázne, takže to bude asi pase, ale koukala jsem, že v De vychází 15 kg na 54 eur a jde né?
|
Danča
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 20:13
- Nahlásit
ahoj, přesto, že jsou tu zajímavé poznatky, nedočetla jsem všechny příspěvky. Mám deseti týdenní štěně rodhéského ridgebacka a pokračuji na doporučení chovatelky s krmením Hill´s (granule) problém je v tom, že mu nejspíš nechutnají i když mu je navlhčím. Včera jsem zkusila pytlíček Calibry a dneska Nutra Nuggets a jen se po nich zaprášilo. Opravdu jedl s nesrovnatelnou chutí o proti Hill´s. Takže mě to usvědčilo v tom, že chuť k jídlu by je, jen vyměnit granule za jiné a to je právě to...opravdu nevím, jaké mám vybrat, určitě po čase zjistím, jaké konkrétně jemu vyhovují, ale mezi čím mám vybírat? Může mi někdo poradit? Vím, že potřebuji štěněčí granule pro velké psi, ale od jaké značky? Na ceně už nezáleží, když jsme se smířili s cenou Hill´s..samozřejmě když budou levnější, bude to fajn..Předem moc díky za každou radu a typ..
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 21:13
- Nahlásit
My jsme prozatím "skončili" na Proplance a k tomu hrstičku uvařených kuřecých srdíček. Zkoušela jsem RoyalCanin, Eucanubu, ale černé psisko hnědlo. Taky je asi dost mlsnej - proto ty srdíčka. Kvůli cvičáku bych z něj potřebovala udělat psa, co se na žrádlo vrhá(to jako aby se kvůli odměně přetrhnul), ale nějak se mi to nedaří. Skoro očekávám den, kdy začne divně koukat i na ty srdíčka. Nebo mu je nemám vařit? Taky jsem propočítávala, jak si stojí dražší granule s masem a ono to vyjde skoro nastejno(ale nepočítám práci a energii). Já navíc musím vyvařovat spec.dietu dětem, takže psa si nechci zvykat na nějaký interhotel. Prostě si myslím, že i kdyby existovalo nějaké jediné a dokonalé krmivo, tak mému pejsanovi by schválně nechutnalo..
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 21:34
- Nahlásit
Danča
prosím tě, hlavně se vykašli na Calibru! My to doma máme jak v plynový komoře. První 2 týdny super a teď děs běs! Už se těším, až v pátek dovezem něco jinýho
Z vlastních zkušeností nám vetka doporučila Trainer, Nutram, Bosh, Gilpu, K9, Pro Pac, Proformance
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 00:00
- Nahlásit
Taky krmím masem s přílohou a to z více důvodů. Mimo to, jak si pes pošmákne (nepořídila jsem si je, abych je co nejvíc šidila),
mám profesní zkušenosti s testy granulí. Je jednoduché vzít vzorek granulí, nad nimiž váháte a zanést je do laboratoře veter. ústavu. Není za to poplatek nijak vysoký a budete koukat na tu "ideální vyváženou stravu". NEbo stačí podívat se na složení granulí, popsané na obalu. Kolik "masa" obsahují ... Maso s přílohou nepřijde o moc dráž. Někdy vajíčko, trocha mrkve, vloček,.. a bez konzervantů a další chemie.
pigie
Znáš výsledky laboratorních testů Novafoods? Já jo. Zkus si je laborky zanést.
Nevím kdo všechno tady psal o podávané kombinaci gran. + maso. Opakovaně znám názory vetů, jak není dobře takto kombinovat. Aspoň ne v jednom dni.
Haf
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 06:11
- Nahlásit
Lidičky mám na vás prosbičku. O granulích toho fakt moc nevím (a je te někdy lepší) ale jedno vím jistě.Granule které se skládají alespoň částečně z masa (né jen z peří a kostí) by měli projít testem standardům AAFCO . Můžete mi někdo říct kdo doma krmíte ProPlanem a máte origoš balení jestlit o tam je? Já kupuji už rozvážené a když jsem četla jejich slavnou brožurku tak nikde o tom nic nepíší. Po prolistování 20časopisů zpětně (PPČ a Svět Psů) jsem našla jen dvoje granule co to mají.KRONCH a FIRSTMATE....což mě dost zarazilo díky.
|
hana
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 06:17
- Nahlásit
a navíc při krmení masem zcela odpadá pátrání po pytlích granulí, která značka je lepší a ještě lepší a stálé zkoušení, co pes bude chtít jíst.
Kdysi se krmilo nekvalitně klasicky a nevzpomínám, že by existovaly tzv. nemoci mladého skeletu, i když byly zase jiné zdravotní problémy. V době kdy jsem krmila premiovými a superpremiovými granulemi, tak kdykoliv jsem si pořídila nové štěně, tak se místní veterináři předbíhali, který si blízko mého bydliště otevře ordinaci a o eosinofilní ostitidě, hypertrofické a disekujicí osteodystrofii, dysplazii,lupech, svědění apod. bych mohla psát učebnice. A to jsem se domnívala, že psi jsou jinak ve výborné kondici. Pak k nám dorazilo dobrodiní vetamixového masa a není co řešit. Výrobcům granulí nijak moc nevěřím a reklamám už vůbec ne.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 06:23
- Nahlásit
dobrodiní vetamixového masa
moooc pěkný Jen někdy ve mě hlodá červík pochybnosti, kde se to dobrodiní bere.
|
hana
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 06:45
- Nahlásit
fromeli
no já jsem prostě neměla zdroj masa. Potřebuju 4-5 kg denně a v takovém množství někdy maso od jiných dodavatelů bylo, jindy ne. Jinak zatím nemám toto maso dlouho, ale dosud bylo v pořádku. Granulema jsem krmila asi od roku 1994 a postupně jsem na ně zanevřela - pokud byly kvalitní, tudíž drahé, bývaly výpadky v dodávce, o levnějších není třeba psát. Krmit granulema větší počet psů je pohodlné a asi i levnější, ale čerstvá strava je čerstvá strava.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 07:04
- Nahlásit
hana
no já to maso dávám taky, jen si říkám, jak je možná ta cena
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 07:07
- Nahlásit
Sylva
Vysledky nepoznam, ale beriem to tak, ze ziadne granule nie su naj a v kazdych sa nieco fuj-fuj najde ;)
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 07:21
- Nahlásit
pigie
tos napsala kráásně souhlasím (ale přece jenom granulema asi krmit budu. .. . . )
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:03
- Nahlásit
Anu
čoveče, Anu, koukala jsem na Eagle a ten ty testy AAFCO má, takže mě to utvrzuje v tom, že jsem si vybrala dobře... jen je škoda, že nejsou
Jinak jsem telefonovala pánovi, od kterého beru granule a ten mi potvrdil, že český dovozce s Eagle Packem končí a přebírá to nějaký slovenský dovozce... on prý od nich brát bude určitě, ale dřív jak v listopadu to asi nebude..
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:10
- Nahlásit
Po dlouhým hledání a hokuspokusech co se týče žrádla, konkrétně granulek, jsem zůstala u Kronch.
Jednou až dvakrát týdně syrové maso, a nějakej syreček a trochu piva. Nesmějte se.
Teď před zimou koupím dva pytle holisti. krmení od FM.
Na jaře znova, je to dobrý vyčištění organismu.
Tyhle kombinace nejsou až tak z mojí hlavy, ale vidím psí dědky ve slušným stavu bez potíží na kloubech, bez zubního kamene s pravidelným trávením, hustou srstí a pořád pěknou pigmentací..
Jsou schopni sníst jakoukoli stravu bez problémů.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:12
- Nahlásit
...k tomu pivu, máme vyzkoušený černý Krušovice, ale množství je opravdu malinký asi deci
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:17
- Nahlásit
Mel
čoveče, Anu, koukala jsem na Eagle a ten ty testy AAFCO má, takže mě to utvrzuje v tom, že jsem si vybrala dobře... jen je škoda, že nejsou
vím ne, nejsem přeci hluchá na přednášce...jen nechápu proč skončili.Takových lidí po nich brečí....tak nevím...taky bych je chtěla i kdybych si pro ně měla jezdit.
Na ProPlanu žádný atest neuvádí,což mě přivádí k dvoum závěrům za a)testem neprošli a nepropagují to za b) žádný test nedělali a tudíž jsou z Polska....nevím co je horší
Polsko-žadné atesty radši nemá...a já si nekoupím ani párek z Polska...
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:26
- Nahlásit
Mel
Ahoj Mel, E.P. jsme měli taky, dva poslední pytle z
MaxCaninu
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:28
- Nahlásit
Mel
Hele Mel co kdybychom si založili vlastní propagaci a prodej Eagle Packu? Já vím o tolika lidech,ty též a vydělám si na naši závodní stáj
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:34
- Nahlásit
Anu
Prosím prosím, prodávej Eagle Pack. Taky po něm brečím. Od té doby, co není, jsem vyzkoušla všechno možné, skončili jsme u ANFu, ale nic, ani ten ANF, není jako EP.
Jesli se někdo chopí dovozu, bude mít ve mě věrného zákazníka.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:38
- Nahlásit
Anu
založili vlastní propagaci a prodej Eagle Packu
taky už jsem o tom přemejšlela... akorát to dovážej v mega kontejneru, tak nevím, jestli bysme sehnali zas až tak moc zájemců... abysme pak neměli granule pro psy i celou rodinu do konce života
|
ira
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:40
- Nahlásit
ko4ka
Já jsem s Calibrou dost spokojená ! Beru jí labroušovi, který má celý život problém s trávením ( nesnáší pšenici ) . Pro naše ovčouny ale vyvářím . Maso je prostě maso .
Naopak nemám dobrou zkušenost s K-9 a s Boschem . Po K-9 mi psi hodně zhubli a měli hromady jak od krávy , po Boschi jim odešla srst.
Myslím, že na světě nenajdete jedinou značku, byť sebelepší, která by vyhovovala každému psu. I kdyby se výrobci přetrhli, tak tohle prostě nedokážou . Co jednomu prospívá, může dalšímu škodit.
Jimmi
Proč to pivo ? Naše Iruša má radši vaječňák
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:42
- Nahlásit
Mel
já ti nevím,ale teď jak jsme byli na ten týden se nikdo nebavil o ničem jiném než o stezku po EP. Myslela jsem si že to je asi náhodu.Vlezla jsem do zveráku a chlap si posteskl,že jsem už asi tisicícátá....mám tušení že jeden kontas by byl prodaný tady na cz-pes do dvou hodin.Druhý kontas by jsme museli odvést na coursingovou akci a třetí kontas rozvozit po zverácích....asi do toho půjdu....
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:46
- Nahlásit
Anu
Kolik máš našetřeno? Ja mínus 23 tisíc....
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:50
- Nahlásit
Mel
jako na co našetřeno?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:51
- Nahlásit
Já přešla na maso, když pejska prožral majland a nepřibíral. Nemůžu si teď jeho kondici, psychiku a srst vynachválit. Granule mám taky jako cestovní a občasnou přílohu nebo náhražku když nestíhám. A to zátěžový Nutram.
Amir
Ty máš velkého knírače???? A jakého!?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:52
- Nahlásit
Anu
no, na ten kontík, ne? Předpokládám, že odklad platby nám amíci nedaj...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:54
- Nahlásit
Mel
hergot mi neřikej,že celá Evropa je bez EP. Někdo to sem dovážet musí.Z Francie a tak už to není takový problém.Proč je přestali dovážet?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:54
- Nahlásit
Anu
NA ten obal se ti podívám,jestli tam je maso nebo ne Pokud teda nezapomenu.Ale jestli si dobře pamatuju,tak tam psané bylo.
PS.: Takže nejlepší granule by měli být ty Eagle Pack?
|