| Autor |
Zpráva |
jkl
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 14:33
- Nahlásit
chvd
nechápu důvod, pokud vím tak ty na tomhle foru taky moc dlouho nejsi, ráda bych věděla aledpoň z jakého principu?
|
jkl
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 14:48
- Nahlásit
to bude asi tím, že tu asi jsem delší dobu, nový nick mám protože mi starý obnovit nejde,z duvodu jakého to nevím. a většinou spíš čtu než píšu, píšu většinou jen když potřebuji z něčím poradit,
tato diskuse je nejspíš od toho aby se tu diskutovalo, pokud vidím ty diskutovat nechceš, tak co tu děláš?
má 1. otázka vůbec nebyla nijak nepřátelská, jen jsem četla a tvůj příspěvek drobátko nepochopila. Proto ta otázka, z žádneého důvodu ne.
pokud ani teď po mém vysvětlení nechceš odpovědět, tak si trhni
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 14:48
- Nahlásit
chvd
No tak to teda za pár chvil pobytu zde máš dobrý info, když víš, jak dlouho tady jsem.....
Datum registrace 27 Led 2006 14:15
|
jkl
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 14:54
- Nahlásit
chvd
nečekala jsem že mi budeš hned vyznávat lásku
sarax
dík taky jsem to našla, docela hustej na to že je tu měsíc co?
|
jkl
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 14:59
- Nahlásit
chvd
ne to mám od svého synovce
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:01
- Nahlásit
neřeším kdo je jak hustej..ale to datum registrace si najde člověk za minutu...ale toto je mezi váma asi
|
jkl
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:10
- Nahlásit
chvd
ja bych te i liznul
stějně jako můj pes? A taky bys mě tak poslouchal?
|
PetrC
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:46
- Nahlásit
chvd
Tvůj příspěvek z dneška 10:59 bych shrnul asi takhle:
"Já sám si nedovedu představit, že bych někomu nezištně pomáhal, proto považuji za nemožné, že by toho byl schopen někdo jiný"
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:53
- Nahlásit
PetrC
mno tohle je postatně kratší než ten původní příspěvek
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:57 - Změnil/a: Vladus
- Nahlásit
Hele, lidicky, najde se na tomhle foru nekdo, kdo si vzal taky psa z Detmarovic? Myslim, ze individualne si lidi odvezli nejakych 5 - 6 psu, ne?
|
aki
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 16:12
- Nahlásit
Vladus
Už jsem to tu psala - já mám Dětmarovického pejska viz.foto o dvě strany dřív
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 20:39
- Nahlásit
chvd
hele ty stránky mi divný nepříjdou...není to útulek státní nebo ligy na ochranu zvířat ne???A je tam spousta informací..
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 23:04
- Nahlásit
chvd
To je pravda, od te Detmarovicke kauzy je to uz mesic.
|
megi
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 13:22
- Nahlásit
Chybí popisky psů,přibližný věk atd. což je pro případné zájemce o osvojení důležité
|
megi
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 13:38
- Nahlásit
Vždy to měli jen jednostranné o sobě můžou jít jen pěkné zprávy a pokud se do někoho pustí tak to připomíná hororové scény. Kdyby se Dětmarovice i Červená Voda prezentovali v tisku stylem jednoho pejska v náručí před panelákem tak by asi nikdo nepoznal, že se tam něco děje. Sama jsem z toho špatná, neboť se mi těžko orientuje, kde je pravda.
|
Miky
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 20:56
- Nahlásit
chvd...
Chtěla bych znát důvod, proč tohle děláš...
POkud Ti přijdu nedůvěryhodná proto, že jsem se zaregistrovala před tím, než jsem založila tuhle diskusi... Víš, dříve než vznikl problém v útulku v Červené Vodě jsem o paní Šíblové nevěděla. A tudíž jsem neměla důvod o ní psát ani čas psát do jakékoliv diskuse obecně... V prvním příspěvku jsem napsala svůj e.mail, pokud se mi ozveš, můžeme si zavolat a promluvit, zas tak nedůvěryhodná nejsem... To poznáš sám.
Je mi zle z toho, jak se vozíš po paní Šíblové a hledáš primitivní důvody, proč je tak špatná a to co dělá, zlé. Protože ona je opravdu ta, co těm psům věnuje veškerý volný čas a běhá pořád kolem nich, nenamalovaná a v pracovním, protože práce kolem psů není jen o pomazlení se... A jak může být výdělečná, když ze 26 psů z Červené Vody dostala od obcí 5000 Kč? Zkus si spočítat, na jak dlouho ta částka vystačí na kvalitní krmivo pro 30 psů... Oni to totiž doplácí ze svého, protože kdyby čekali, že jim někdo něco dá, tak se nedočkají, od obcí určitě. A pokud jsi tak arogantní, že si myslíš, že těm psům v těch útulcích by bylo lépe než u nich... Nemám pro to slov. Já v Červené Vodě byla a byl to opravdu koncentrák, pod dohledem obcí a veteriny. Šílená kombinace. A kdyby ty psy paní Šíblová neodvezla, ten útulek by fungoval dál, protože nikdo nevěděl kam s nimi. A ještě... paní Šíblová, EFAS není útulek, je to záchranná stanice a to hovoří za vše...
Budu ráda, když se mi ozveš. Porotže jsem zvědavá, kolik mi toho řekneš do očí a čím budeš argumentovat...
Mirka Zagozdová, LOZ Šumperk, loz.spk@seznam.cz
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 21:32
- Nahlásit
chvd
ty piješ? Znám alkoholiků dost, mají stejnou argumentaci.
Psa z Dětmarovic má sousedka. Už je celkem v poho, akorát rád řve.
|
KIM
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 08:55
- Nahlásit
Ahojky,
jsem strašne ráda že konečně můžu číst příspěvky lidí,kteří si ověřují informace a jsou na úrovni,byla jsem u celé "akce Dětmarovice " tudíž přesně vím co se dělo,a bylo neskutečné číst ty desinformace a haldy špíny které byly házeny na p.Šíblovou a další lidí,kteří do všeho šli jenom s dobrým úmyslem a dělali to,co považovali za nejlepší pro pejsky.Nevím o co těmto lidem jde(alfa Bruntál atd.),ale kdyby jim šlo o psy a o jejich zachrańování tak nedělají to co dělají-naschvál si vymýšlet lži a mást veřejnost a pejskaře.Musíme se proboha všichni spojit,pokud chceme něco dál dělat se situací v útulcích,a ne ze zabývat nesmysly a energii vkládat do věcí,které s tím už mají pramálo společného a brzdí nás v činnostech pomáhajícím psům - a to je snad nejdůležitější,ne? :
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 09:00
- Nahlásit
KIM
Jenže já potom pořád nechápu, proč si paní Šíblová drží doma fenku, která ještě před cca měsícem byla k adopci? Najednou je jejich soukromá a nikdy k adopci nebyla? Nevím, minimálně tohle mi přijde hodně zvláštní... Protože podle mě těm psům nejvíc pomůže, když najdou novej domov...
|
KIM
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 09:06
- Nahlásit
AHA,ted jsemzjistila ze jsem se dívala na o něco starší stránky,že už tu zase proběhla nějaká diskuze,lidi ,prosím vás,jestli máte někdo nějaké pochybnosti INFORMUJTE SE !! ale na těch správných místech! Zajedte do Vrbátek,zajedte k paní Synkové a nejen sedte u počítače a nechte se mást nesmysly,VŠECKY INFORMACE OVĚŘUJTE!V dnešní době není nic lehčího než někoho pomluvama totálně zničit(viz chudák paní Matulková,která léta pomáhá paní Synkové a pomáhala i v Dětmarovicích,a pak nějakým nepochopitelným sledem událostí se všecko úplně obrátilo přesně podle známého rčení-každý dobrý skutek je po zásluze potrestán.A jenom pro okraj-nad těmi výmysly o průběhu celého převozu atd.jsem jenom valila oči a nevěřila tomu co čtu-byla jsem totiž u toho.Potom jenom vyvstává otázka -PROČ?
|
KIM
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 09:10
- Nahlásit
EIMY,
zavolej jí a zeptej se,je to nejjednodušší,nebo tam zajed a p.Šíblová ti určitě ráda vysvětlí proč je něco taka a tak.Mimo jiné měla zkušenosti i s překupníky a dalšími dobráky,kteří si přišli pro psy tak už dneska hodně rozvažuje kam pejsky umístí.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 09:12
- Nahlásit
KIM
když jsi u celé akce byla, tak prosím poskytni informace, ať si je všichni zainteresovaní můžeme přidat k dosavadním a udělat si trochu jasno. neboť zmatků a info pro a proti je opravdu hodně a chtělo by to rozuzlit (pokud to vůbec jde). moll
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 09:24
- Nahlásit
KIM
Tak snad může říct na rovinu, že ten člověk pro ni není důvěryyhodnej a proto mu psa nedá, lepší než jednou tvrdit, že psa za čas vydá a potom, že nikdy k adopci nebyl... Ale to je asi věc názoru, někomu nemusí vadit, že si někdo upravuje pravdu, já tohle nemám ráda Koneckonců, kdo mi zaručí, že když jí zavolám, nebude si vymýšlet?
|
moll
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 09:40
- Nahlásit
KIM
Eimy
a ještě: jak pozná po telefonu, že je někdo nedůvěryhodný a překupník? moll
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 09:42
- Nahlásit
KIM
Mám jednu připomínku týkající se Matoulkových (byť do téhle diskuze nepatří). Chtěla jsem slečnu Matoulkovou kontaktovat několikrát e-mailem. Bohužel na e-maily nereaguje. Pokud bych si u nich chtěla ověřit fakta, mohla bych si najít jejich adresu (není to zas tak velký problém) a zajít za ní domů, ale to už mi připadá jako opravdu nevhodné obtěžování. Nabízela jsem jim pomoc s původními stránkami pro pejsky z Heřmanic. Bez reakce, bez zájmu. Po několika útocích v diskuzích (kdo z nás sem tam útok nezažil?) stránky stáhli. To je pomoc???? Promiň, ale tímhle těm psům spíš ublížili. V tuto chvíli si nemyslím, že je paní Matoulková chudák. Nejsem si jistá, zda do Heřmanic stále chodí. Nemám proti ní ani její rodině osobně nic, ale za chudáka bych ji neoznačila. Má svůj život a svůj způsob pomáhání, já mám svůj. Těžko bychom se shodly, takže dále se o kontakt pokoušet nebudu a u ní si informace ověřovat nebudu. Pro dobrou prezentaci psů z "útulku" na interentu je nutná komunikace s lidmi. Je potřeba odpovídat na e-maily, být v kontaktu s opatrovatelkou (která přístup k internetu nemá), reagovat v diskuzích, inzerovat pejsky, aktualizovat stránky. To Matoulkovi nedělali (a v současné době jsem ráda, že se toho ujala Mucholabka). Nechali se vytočit několika hrubými narážkami od "anonymů" v diskuzi. Sama paní Matoulková nebyla v diskuzích pouze slušná. Pokud jsi to sledovala, tak to víš. Hodně z toho, co se jim "stalo" si způsobila sama svými reakcemi. Je taková, nevyčítám jí to, ale na lítost to opravdu není.
|
KIM
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:21
- Nahlásit
Abych to tady celé popsala tak by to bylo pře celou tuhle diskuzi,samozřejmě to zkusím aspon ve zkratce.Jsem úplně obyčejná holka,mám 4 psy(z toho ten poslední je právě z Dětmarek),a po té mediální kauze o útulku která proběhla ještě dřívejsem se začala zajímat jestli se něco s tím dál děje .Nedělo,psi mrzli dál.Jela jsem tam,probrečela celou noc a řikala jsem si že s tím MUSÍM něco udělat,Dovezla jsem si jednoho z těch ,co na tom byli nejhůř( strašné rozhodování,nejhůř na tom byli v podstatě všichni ) a v pondělí začala obvolávat a zjištovat co šlo.Protože se znám s paní Synkovou ,věděla jsem i další informace,po jednáních s úřady ,ligami ,vetrinami atd. jsem došla k závěru,že pomoct holt budem muset nějakým způsobem sami,protože všecko se vedlo jen na úrovni řečí a papírů psi mrzli dál.Přidávali se další a další lidi ,kteří talé posílali stížnosti,psali ,telefonovali,hodně právě přes paní Synkovou a nabízeli jakoukoliv pomoc-mj.i p. Matulková.Roznášeli se letáky,at se lidi ujímají psů,rozesílaly se meily,obvolávala jsem jiné útulky a zkoušela jsem tam psy umístit,uvažovali jsme i nad variantou- jedna známá paní byla ochotná poskytnout halu,kde by se psi dali dočasně umístit,ale zase problémy že by to nebylo jak vytopit-prostě mela a dělali jsme to všecko na koleně a při práci.Kamarádce se přes internet ozvala p. šíblová,že by si je k sobě vzala všechny,kteří se neumístí,bylo nutné je co nejrychleji dostat do tepla,fakt jsme měli strach že už to nevydrží a umřou - venku bylo -28 a psi byli v hrozném stavu-omrzliny,vyhladovělí,přes špatný stav už ani neměli sílu žrát,p.Šíblová měla přijet už v úterý a pan dr.Nytra se pokoušel domluvit at se útulek otevře i večer aby psi mohli být převezeni před nocí,ale nakonec to nedopadlo a v 15.30 místo v 16.00 zavřeli,že prý nejsou předávací protokoly.Nemohli jsme ani dospat a jeli jsme tam už před 7 ráno,měli jsme strach jak jsou psi na tom a jestli vůbec přežili noc.Přicházeli zájemci o pejsky,pak další dobrovolníci no a pak i noviny a televize s paní Šíblovou a radní z Havířova( s nima se nedalo předtím vůbec jednat,totální nezájem,že mají svoje papíry o kontrolách a víc je nezajímá),no a pak se začal organizovat převoz-byly domluveny avie,nakonec se podařilo splašit jen jednu,dál jsme jeli našim autem a protože to bylo pořád málo(psů bylo 26) tak ještě pomohl pan Matulka a jel také s dodávkou.Avie a ato s paní Šíblovou odjela do Vrbátek,a protože byla nabídnuta také pomoc od p. veterinářky z Arnoltic že poskytne azyl myslím 13 psům tak my jsme jeli tam.Přijeli jsme už večer,v Arnolticích nás čekali,byli perfektně na pejsky přichystaní ve zvlášt vytopených prostorech tak jsme je tam bez obav nechali.Bohužel při přemístovani pejsku se utrhla z auta jedna kolie, kterou jsme se dlouho marně snažili chytit,dezorientovaná utíkala pořad směrem k lesům,protože už bylo půl druhé ráno domluvili jsme se že se jí ještě pokusí chytit rodina p. veterinářky.Ráno mi volala p.Šíblová ,že jí volají lidi a upozornujou,že snad ta p. veterinářka obchoduje se psy atd.,že to také nevěděla a že pro ně okamžitě jede.Tady chci podotknout,že ty informace o Arnolticích nejsou ověřené a také to mohou být pomluvy nepřejících lidí,ale nebyl ČAS to zjištovat,my jsme měli tam u nich dobrý pocit a o zvířata co tam byli bylo dobře postaráno,ale pro jistotu je p.Šíblová odvezla.Kolii ( byla křížená) se púodařilo chytit tak jsme měli strašnou radost.A dál už vím jen informace po hovorech po telefonu-tudíž reprodukuji lidi ,kteří u toho byli,další den mi volalo zase plno lidí že se něco děje,,že k p.Synkové i k Hance Šíblové vtrhli nějací lidi,nikdo přesně nevěděl o koho jde,začali tam nekoordinovaně fotit,lítali po celém baráku s tím,že si některé psy i odvezou,p.Šíblové prý dokonce snad chtěli vzít i její vlastní psy,podotýkám že nikdo přesně nevěděl o co vlastně go.Byl tam prý i nějaký německy mluvící občan který vzbudil podezření,že ty psy chtějí na obchod tudíž byli vykázání.A začla válka ,kterou už znáte,přesné informace si prosím zjistěte u p.Šíblové a Synkové ,nebudu mluvit o něčem u čeho jsem nebyla,snad jen to že p. Matulková chudák v dobré vůli pomoct jak psům( po tom nájezdu jedno štěnátko pošlo-ale dá se spekulovat jestli to bylo tím...) tak p .Synkové nakonec doplatila pomluvami a hnusem okolo na to,že nikdo neměl pořádné informace o tom co se děje.Nechci mluvit za ni,ale bylo mi jí strašně líto jak se jí na diskuzích furt nedalo pokoj, a podávaly se lživé informace že p.Synková se od jejího chování distancuje-paní Synková sama řekla že pro ni a psy toho v životě nikdo neudělal tolik.Už mě bolí ruka ze psaní a vás už to určitě taky nebude bavit číst,když se bude chtít kdokoliv na cokoliv chtít zeptat na co budu moct odpovědět necht to udělá.Je toho ještě jasně mnoho ale přece tu nebudu popisovat každou událost za celý měsíc .Jenom vás snažně prosím-kdo fakt má rád psy a opravdu jim chce pomoct,dělejme to společně,když nás bude víc něco snad zmůžem,at se se situací v útulcích něco pohne.-
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:28
- Nahlásit
KIM
S tím, že nikdo nevěděl o co go, nesouhlasím, ani souhlasit nemůžu... Protože tuším, že sama moll s paní Šíblovou mluvila o tom, že se k nim pomoc z Brna poveze... Bohužel o tom, kolik se tam toho navozilo už ty pro jistotu nepíšeš vůbec...
Pro mě jsou prostě důvěryhodnější lidi , který znám osobně... Což doufám pochopíš
|
moll
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:05
- Nahlásit
KIM
doufám, že snad každý zúčastněný jednal ve více či méně dobré víře a chtěl pomoci psům. výsledkem je však obrovská hromada řečí a pomluv, a nemyslím, že by tento případ bylo možno rozmotat a vypreparovat základní pravdivé informace. například jedním z problémů jsou "vlastní psi pí.š.". fenka, o kterou jsem měla zájem, fakt byla v nabídce na osvojení. jednání o níprobíhala mailem s aren, ketrá dělala prostředníka mezi mnou a pí.š., nakonec to skončilo tak, že si mám zavolat za3 týdny, až skončí vynucená karanténa. a pak mi řekli, že je fenka jejich vlastní a že o čem to mluvím. další věc byly řeči o tom, že bylo přivezeno pár nepotřebných krámů, za něž se dárci oslavují, jak skvělě pomohli psům i jejich opatrovníkům. můžu jen říct, že od nás z brna odjíždělo materiálu a granulí docela dost.tak nevím ...
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:10
- Nahlásit
moll
Jo jo, presne tak, rozmotat tuhle situaci a zjistit pravdu uz asi nepujde a uz vubec ne takhle na foru....
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:15
- Nahlásit
KIM
Paní Synková se distancuje od jakéhokoliv chování lidí, které způsobuje hádky a rozbroje. Ne od těch lidí, ale od chování, které jiným ubližuje. Je dodneška velmi nešťastná z toho, že se dobrý úmysl zvrt ve vzájemné osočování a urážky. Za dovezenou pomoc byla velmi vděčná (osobní zkušenost následující den po dovezení pomoci). A vzhledem k tomu, že ona osobně přístup k internetu nemá a tudíž její názor zde může být vždy jen zprostředkovaný, prosím, abyste nechali v diskuzích paní Synkovou napokoji. Nevidím ráda už to, že se tu zas objevuje její jméno. Předchozí diskuze mně ukázaly, jak snadno si lidé jména popletou a použijí je jinde a případně ublíží. Kdo trvá na informacích od ní, ať ji zavolá a případně za ní zajde. Komu stačí zprostředkovaná informace, tomu říkám, že je to moc hodná paní, se srdcem na pravém místě, která se bojí víc o druhé, než o sebe, a pro pejsky dělá první poslední.
|