| Autor |
Zpráva |
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:11
- Nahlásit
aren
hele není čeho...já tam sice nebyla ale Vrbátky mi příjdou OK...a nemáš teda náhodou ICQ?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:18
- Nahlásit
sarax
To nemám. Ani pořádně nevím, co to je. Mám ale maila aren@volna.cz
|
Miky
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:25
- Nahlásit
Máte pravdu, lhostejností, ale i když se lhostejnost prolomí a někdo se zajímá, potom i tak je to hrozně těžké. Například té Červené Vodě - v pátek 3.2. to veterina doporučila uzavřít a dala to k dořešení obci. Obec ještě týden po tom uvažovala, že ten útulek neuzavře, protože nevěděla, kam se psy v tom případě... Kdyby si psy neodvezla paní Šíblová, byli by tam dodnes za stejných podmínek. A to stále ještě obce prohlašují, že útulek znovu zprovozní, po malých úpravách. Ale ten si zaslouží srovnat se zemí, opravit se tam nic nedá... Je fakt šílené, že o těchto věcech rozhodují lidé, kteří vůbec nemají ke zvířtům vztah a mnohdy ani nevědí o zákonech... A chtěla bych apelovat na všechny, kdo o nějakém šíleném útulku vědí, aby něco udělali. Nejlépe to zmedializovali, protože to jediné platí na obce a veterinu ataky lze podat žádost na státní veterinu a komisi na ochranu zvířat při ministerstvu zemědělství o prošetření postupů veterinární správy, které konají dohled nad těmi útulky... Čím více si toho budou alespoň milovníci zvířat všímet, tím lépe bude. Nelze zavřít oči doufat, že to někdo jiný udělá za nás...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:25
- Nahlásit
jsem se z EFASU proklikala na útulek v Olomouci..co to ajko je??To se tam fakt zabíjejí zvířata??Víte někdo o tom něco??
|
Kajka
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:31
- Nahlásit
Za minulého majitele se tam děly tyto hrozné věci, o záchranu psů se postarala rovněž paní Šíblová, těď už snad je v olomouckém útulku vše v pořádku.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:33
- Nahlásit
sarax
Néééé! Prosím ne, to je kauza skoro dva roky stará. To je na stránkách efas jako historie. To se vyřešilo, je tam už nové vedení, myslím, že je tam už vše O.K., hlavní zásluha ovšem patří paní Šiblové, která se to tehdy nebála zmedializovat.
|
aki
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:34
- Nahlásit
aren
Taky mám hafinku od paní Šíblové a má se skvěle. Ochočila si nás všechny, včetně psů...
|
Miky
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:34
- Nahlásit
Já myslím, že říkat pravdu o paní Šíbové se nemusíte bát... To, proč ti lidé o ní psali tolik hnusu a pomluv byl asi strach jiného útulku, aby nepřišli o psy, kdyby je odvedli k paní Šíblové... Jsem ráda, že jsou i lidé, kteří věří. A ona sama ráda uvítá každého, kdo se bude chtít podívat, pomoci... Protože já ji opravdu obdivuji. Starat se o tolik psů, nemocných, vystresovaných ve svém volném čase a na vlastní náklady je opravdu vysilující, nejen psychicky, ale i fyzicky. Ale ona je prostě taková psí máma a srdce jí nedovolí nechat ty psy trpět. A máte vidět v těch Vrbátkách, jak ti psi ji milují... Prostě, někteří lidé budou pouze nadávat, jaké se dějí strašné věci v útulcích a jiní tam jedou a zachrání je...
|
Miky
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:38
- Nahlásit
Jo ještě ... S paní Šíblovou jsme se tak bavily, že pokud by se všichni milovníci zvířat stmelili a vytvořili síť, která bude dohlížet na útulky ve svém okolí, dalo by se tak pomoci dalším psům... A vytvřit taky síť adoptivních rodin, pěstounů, kteří by byli schopní, si vzít psa či několik psů do opatrovnictví, pokud by se našel další šílený útulek. Jen než by se ti psi vylízali z nejhoršího a pak je dát do dobrých rukou... To by byla nádhera!!
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:39
- Nahlásit
Miky
Já tu kauzu sledovala a nedivím se aren, že se bojí. Všechno to vzniklo z dobrého úmyslu pomoci a zvrhlo se to v takové nechutnosti, že bych se na jejím místě bála taky. Mám kontakt na dalšího člověka, který se stará o pejsky. S paní Šíblovou se znají a tento člověk má pro ni jen slova chvály. Ale taky si dávám zatracený pozor, co napíšu do fóra. Ta kauza "Dětmarovice" byla hodně poučná.
|
Miky
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:49
- Nahlásit
No, možná máš pravdu, ale pokud něco napíšu, tak to mám ověřené a budu si za tím stát, i kdyby nevím co... A nenechám se zvyklat tak, abych mlčela a aby pak zůstala špína na těch hodných... Vím, že lidi jsou zlí, ale je jich určitě míň, než těch hodných a jde o to se spojit a nedat se zastrašit...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:52
- Nahlásit
no já jsem tu chvíli,ale přišlo mi to takový házení špíny na někoho kdo se nebránil a ani asi nechtěl...
a k tý Olomouci:jak se to tam vyřešilo??co udělala Liga na ochranu zvířat??útulek spadal pod ní ne??Zkrátka si myslím,že v těch Vrbátkách ti psi vypadají fakt lépe než na místě původním,a to mi stačí.....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:51
- Nahlásit
sarax
V Olomouci provozuje městský útulek Liga na ochranu zvířat. Donedávna tam byla vedoucí, která neměla ke psům vztah, a psi byli v dost hrozném stavu. To, že psi sežrali v noci psa, se tam prý stalo taky. Já sama jsem odebírala nebo pomáhala odebírat odtud čtyři psy, všechny hrozně vyhublé a zanedbané. Díky paní Šiblové a lidem, kteří se k ní přidali a podpořili ji, došlo k výměně vedení, a skutečně ke zlepšení podmínek pro psy. Před pár dny jsem tam posílala jednu paní, co měla zájem o psa z útulku, a velice ten útulek chválila, tak mám radost, že je to tam už dobré.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:55
- Nahlásit
Miky
a budu si za tím stát, i kdyby nevím co... A nenechám se zviklat
No, to máš pravdu, však já se taky částečně stydím, že jsem se odmlčela, jenže se vyskytli lidé, co byli schopni má slova překrucovat a vyvozovat z nich neuvěřitelné závěry, a potom i paní Šiblová se na mě zlobila (a asi ještě zlobí) že jsem nedržela ústa, bylo by všechno dopadlo líp.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:56
- Nahlásit
aren
díky za info...
a myslím že paní Šiblová pochopí žes to myslela dobře a že holt lidi nepředěláš...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:59
- Nahlásit
Miky
Vezmi si třeba tohle: Z Dětmarovic bylo odvezeno 26 zubožených psů. Kolik si tak myslíš, že přijde účet na veterináře, než ti psi budou v pořádku? Já jsem vyhodila první číslo 1200 Kč (tak asi) a co se zvedlo? Prý: "Proč tak mnoho?".
Co na tohle říct?. Radši fakt nic.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 07:50 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
aren
Ty máš neobvyklej dar říkat jen polovinu věcí... Tys tvrdila, že za antibiotika pro křížence jorka bylo za dva dny léčení zaplacných těch 1 200,- a to je opravdu hodně. Upřesnila's to až potom...
Je mi to jedno, piš si, co chceš, ale piš to tak, jak to bylo tehdy napsáno a neříkej prosím polopravdy.
Jen pro srovnání já dávala za injekci antibiotik (je fakt že za jednu) pro svojí feňuli 40 Kč, i s tím píchnutím...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 08:04 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
tak v tom mám guláš..já pochopila že za 1200 byla léčba pro 26 psů....to by pak vyšlo cca na 46 kč na kus....pro jednoho by to byl mazec teda za 2 dny ATB 1200..i 200 by bylo moc
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 08:08 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
sarax
první zpráva, po které se ozvaly ty hlasy, že to stojí moc byla tahle:
aren
Člen # Zasláno: 28 Led 2006 10:52
Citát
Ten dětmarovický pejsek, co vypadá jak kříženec jorkšírka, má těžké omrzliny (to nebyly proleženiny, to byly omrzliny), léčí se antibiotikama. Už to stálo 1200 Kč.
Až potom se k tomu začlo přidávat, že v tom byl i drontal pro ostatní psy. Ale ta vlna dotazů, proč to stojí tolik se zvedla po tomhle prohlášení, což je myslím docela logický...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 08:11
- Nahlásit
Eimy
Já jsem nevěděla, co všechno tehdy paní Šiblová u veta kupovala. Mluvila jsem s ní po telefonu. Říkala mi, že byla u veta, že se zjistilo, že ten 1/2jork má omrzliny, nikoliv proleženiny, jak se domnívala předtím. To mi připadla podstatná informace. Neřekla mi, co všechno tehdy u veta ještě nakupovala, a já jsem fakt netušila, a dost mě omráčilo, že se lidi začnou vrtat v účtu, který někdo zaplatí za cizí psy ze svých vlastních peněz.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 08:13
- Nahlásit
Panebože, už zase skončíme u účtů. To byl první účet za ty psy, ne konečný. K vetovi se samozřejmě chodilo postupně a snad nikdo nečeká, že to bylo v souhrnu levné. Proboha co s tím máte?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 08:14
- Nahlásit
aren
Myslím, že tehdy to vyznělo trošku jinak, než to vyznívá teď. Víš, když někdo chce, aby mu lidi posílali na účet a třetí člověk napíše takovouhle (s odpuštěním) blbost, tak je to docela problém. Protože bylo hodně lidí, kteří ty peníze na účet p. Šíblové poslat chtěli a po tom, cos napsala ty by asi i poslali, kdyby se to všechno neujasnilo.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 08:15
- Nahlásit
Eimy
ta vlna dotazů, proč to stojí tolik se zvedla po tomhle prohlášení, což je myslím docela logický...
Mně to teda logický nepřišlo. Já jsem spíš čekala nějaký soucit s tím jorkem.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 08:15
- Nahlásit
aren
Já s tím nemám nic, jen se mi nelíbí, že tady říkáš polopravdy, který na hodně lidí hodí špatný světlo, i když to bylo napsáno úplně jinak, jen zapomínáš na to, že chvd celou tu diskuzi zálohoval, takže ji pár lidí pořád má, i když z těchhle stránek zmizela...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 08:16
- Nahlásit
Kdybych byla tušila, že jde o podrobné vyúčtování, byla bych tomu jistě dala větší péči.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 08:18
- Nahlásit
Eimy
zapomínáš na to, že chvd celou tu diskuzi zálohoval
Nezapomínám. Jen je mi líto, že není nikde veřejně přístupná, aby se lidi mohli podívat, jak to tehdy bylo. Myslím ale, že by se zas našli takoví, co by to chtěli nějak zneužívat.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 08:22
- Nahlásit
aren
Mně fakt nejde o to se tady s tebou hádat, jen uvádím věci na pravou míru, jak to tehdy bylo napsáno a řečeno, toť vše...
|
bord
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 08:23
- Nahlásit
Právě,že se našlo spousta lidí,co pomohli a je velká škoda,že díky různým nepřesnostem a polopravdám,se dobrá věc zvrhla naprosto jinak.Bohužel nejen ve mně zůstal pocit hořkosti a příští pomoc budu lépe zvažovat.My,co nejsme zasvěceni a máme vše pouze zprostředkovaně se potom těžko můžem v síti pravdy a pomluv orientovat..
Ale stejně chci věřit,že celé úsilí všech zúčastněných nebylo úplně zbytečné..
|
aki
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 08:26
- Nahlásit
Eimy
Myslím, že cílem tohoto fóra nebylo rozpoutat další hon na paní Šíblovou, tak už jí dejte pokoj. Ona se tady bránit nemůže, protože má smysluplnější práci, než sedět u PC.
Pejsci se tam mají velice dobře ať se vám to líbí, nebo ne.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 08:26
- Nahlásit
S tím zveřejněním diskuze je to složitý vzhledem k tomu, že odsud byla stažená kvuli citlivým údajům o některých lidech, co se snažili pomoct. Třeba by se pak ti, co tady obviňujou ty ošklivý lidi, co se snažili pomoct zamysleli aspoň nad tím, kolik km za ten den ti "zlí" najezdili jen proto, aby tu pomoc do Vrbátech a do Ostravy přivezli...
|