Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Útulky - paní Šíblová
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Miky
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 15:15
- Nahlásit

Chtěla bych všem, kteří slyšeli o paní Šíblové z EFAS Vrbátky říct, že psi u ní jsou opravdu v dobrých rukou a v pořádku. Byla jsem tam a znám se s ní osobně.
Dostal se mi do pošty spam od jisté pení, která ji haní a na svých stránkách má dokonce dlouhý, lživý článek...
Paní Šíblová je jedna z mála lidí, kteří když vidí, že psi strádají, tak , jak tomu bylo v útulcích v Dětmarovicích a Červené Vodě, tak než aby je tam nechala uhynout o hladu a mrazu, ve vlastních výklech tak je odveze. A kdyby to ona neudělala, psi by tam opravdu uhynuli. Protože obce ani veterina nevěděli, kam s nimi... A ti, co ji haní, když si dávají tolik práce s články a podobně, pomohli nějak těm zvířatům? Psali mi o hrozné situaci v útulku v Krnově, tak co oni pro ty psy tam udělali? Nechápu to. Místo, aby byli rádi, že ti psi jsou v pořádku, budou jen sedět a pomlouvat aniž by cokoli pro nějaké zvíře udělali... Opravdu, díky Bohu, že dnes jsou lidi jako ona... A ještě - Efas není útulek, ale záchranná stanice a tak jde o to, psy, zvířata dostat z nejhoršího, zachránit...
Mirka Z., LOZ Šumperk, loz.spk@seznam.cz

Miky
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 15:39
- Nahlásit

A ještě... Takových šílených útulků je u nás spousta. Máme totiž díry v zákonech. Obce nedohlíží na útulky, kterým dávají psy, které mají pouze v opatrovnictví jako nalezenou " věc", veteriny ohlašují dopředu kontroly, takže se v klidu uklidí... A pokud nakrásně shledají nedostatky, většinou to předávají k řešení obcím, které nevědí, co dělat. A taky je opravdu problém, kam se psy z takového útulku? Ostatní útulky nemají většinou takové kapacity, aby se tam psi umístili a nikdo, kromě paní Šíblové, se jich v takovém počtu neujme... Takže většina takových útulků funguje pořád dál, dokud... ???

Endy
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 15:53
- Nahlásit

V zákonech se vždycky najde díra,ale to co se dělo v Dětmarovicích,bylo zaviněno lhostejností lidí.Kdyby se postupovalo podle zákona,musel by být útulek dávno zavřený.Právě proto,že veterinární a hygienická stanice selhala,že nikoho ze svážejících obcí nezajímalo,za co a kam jejich peníze jdou.Kde není žalobce,tam není soudce,proto takové útulky fungují nadále.

viveka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 17:29
- Nahlásit

Miky
Děkuji, že jsi našla odvahu se ozvat. Já taky paní Šiblovou trochu znám a byla jsem několikrát i ve Vrbátkách, tak vím, že ona se o psy stará opravdu dobře. Nedávno jsem našla na ifauně něco takového, co asi píšeš, fakt zlovolné výmysly a konstrukce, nevím, co je k tomu vedlo, ale jsou taky hodně vulgární a zlí a úplně jsem se bála něco k tomu říct

bord
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 17:43
- Nahlásit

V dnešním Blesku je o ní článek,docela mě překvapilo,jak vypadá mladě..

viveka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:26 - Změnil/a: viveka
- Nahlásit

bord
Blesk už je tady vyprodaný. Dá se to najít někde na netu? Zkoušela jsem hledat na www.blesk.cz ale nenašla jsem. Jsem začátečník.

aki
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:29
- Nahlásit

Miky
Taky ti musím poděkovat. Kdysi jsem se jí tady zastala, ale její odpůrci se do mě pustili docela nevybíravým způsobem a to jednoho od dalších diskusí odradí.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:36 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

aki
To mi povídej. Podívej se sem: (úplně dole chvd 3.2.06):
http://ifauna.cz/mdiskuse/show.php?tema=32396&rubr =7
To je pak úroveň, na které nemá žádná diskuze smysl.

sarax
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:37
- Nahlásit

bord
nenašla jsem v Blesku nic víš kde to přesně bylo?

aren
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:38
- Nahlásit

Jestli on není nějaký regionální Blesk, že to třeba bylo jen v olomouckém.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:45
- Nahlásit

Nebo se to třeba objeví na netu až zítra, aby to nekonkurovalo tištěným novinám.

sarax
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:47
- Nahlásit

no vcelku bych si přečetla co nejvíc..četla jsem už články proti pí šiblové,třak ještě druhou stranu..ale nejde mi do hlavy jak je možný že když u ní byly holky se podívat vypadalo to tam tak děsně???

bord
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:47
- Nahlásit

sarax
Teď jsem se to pokoušela hledat,ale marně,ale je fakt,že PC moc neholduji..je to na str.5 v Blesku(Morava).Snad budete úspěšnější.

bord
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:51
- Nahlásit

bord No když tak vám to asi přepíšu.Nejzajímavější je beztak ta fotka a je to o záchraně psů z Červené Vody.

aki
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:57
- Nahlásit

sarax
Podívej se sem http://efas.zachrana.sweb.cz/ a udělej si úsudek sama.

viveka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 19:02
- Nahlásit

sarax
nejde mi do hlavy jak je možný že když u ní byly holky se podívat vypadalo to tam tak děsně
No, já myslím, že to tam nemohlo znenadání vypadat nijak podstatně hůř, než předtím nebo potom, tak se spíš divím, proč o tom ty návštěvnice tak děsně mluvily.
Například ten brilantní úsudek: vidím psa v přepravce, tudíž je v té přepravce napořád.

Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 19:10
- Nahlásit

viveka
vidím psa v přepravce, tudíž je v té přepravce napořád.
tehdy se mluvilo o zatlučených bednách, ne o přepravkách Myslim, že rozdíl mezi bednou a přepravkou nikomu na zdejší diskuzi vysvtlovat nemusim?

viveka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 19:11
- Nahlásit

Eimy
No tak v bedně. Není to jedno?

aren
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 19:23
- Nahlásit

Eimy
"Nyní žije v plastové přenosce (typ kennel)"
Tohle jsem překopírovala z té "zprávy" na ifauně.

bord
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 19:33
- Nahlásit

Psi umírali v bolestech
Selhání život.důležitých orgánů - taková byla dle pitvy příčina úhynu psů v Červené Vodě.
Na ten pohled nikdy nezapomenu,vzpomíná jednat.šumperské ligy na ochr.zvířat Mirka Zagozdová.Několik vyhladovělých psů tam požíralo své již padlé druhy.To se jen 2 větší psi podhrabali do soused.kotce a zadávili ty menší - bagatelizoval situaci majitel útulku Jiří Mér.
Výsledky pitvy jeho tvrzení vyvrátily.Překrvení plic,akutní srdeč.selhání a oběh.selhání v důsledku uskřinutí střev v kýle.Psi umírali v mučivých bolestech.
25 zbídačených psů odvezla z Čer.Vody Hana Šíblová ze záchr.stanice EFAS ve Vrbátkách.Měli omrzliny,mnozí byli nemocní - konstat.Šíblová.I když mnozí psy mají v uších tetování,majitele se nikdo neobtěžoval dohledat.
Pokoušíme se o to,říká Šíblová.LOZ zvažuje že na Méra podá trestní oznámení.

sarax
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 19:37
- Nahlásit

to jako že pes žije v přepravce??to snad ne..a o těch zatlučenejch bednách jsem to četla..a to bylo co???

aren
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 19:42
- Nahlásit

sarax
No, viděli psa v přepravce, tak vzbouřili veřejnost, že v ní žije.
Bedny byly boudy, ve kterých se psi přepravovali z Dětmarovic. Dva agresivní v nich museli taky počkat, když se jim upravovaly kotce.

sarax
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 19:48
- Nahlásit

aren
mno pročtu si to všechno..a jak jsou na tom pejsci tedka??je někde nějaké foto jak žijí??

PetrC
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 19:51
- Nahlásit

Já jsem si ten pamflet nedávno nechal poslat.
Mně připadlo dobrý, když Šíblovi prosili, jestli by jim někdo nemohl pomoct s přepravou, nebo půjčit auto, že mají poruchu, a druhý den se skutečně nějaké auta ve Vrbátkách ukázaly, tak dámy z toho neusoudily, že někdo skutečně pomohl, ale bystře usoudily, že Šíblovi mají mraky aut (započítaly myslím i sousedovo zapadlé do sněhu) a loudí po důvěřivých lidičkách další, aby jich měli hodně.

Kajka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 19:57
- Nahlásit

Vše o paní Šíblové na stránkách- www.efas.zachrana.sweb.cz

aren
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 19:59
- Nahlásit

sarax
Nějaké informace jsou na http://efas.zachrana.sweb.cz/
Já jsem tam teď dlouho nebyla, mám hodně práce a nemám auto, je to pro mně z ruky. Taky se stydím před paní Šiblovou, že vlastně kvůli informacím, co jsem já dávala sem na diskuzní fórum, se na ni sesypali ti pomlouvači. Všechno sice dopadlo dobře, protože všechny kontroly se měly možnost přesvědčit, jaká je pravda, ale to zdržování právě když bylo nejvíc práce a pošpiněná pověst právě když bylo potřeba pomoct, to bylo hodně těžké rozchodit.

Kajka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 19:59
- Nahlásit

*oprava http://efas.zachrana.sweb.cz/

sarax
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:06
- Nahlásit

aren
no fakt je že odsoudit člověka apomluvit ho je v době internetu lehký a jde to fofrem..ale náprava je horší...chápu dobře že paní Šiblová je ve Vrbátkách??A odtamtud jsou ty fotky s pesama co mají granule a staví se jim zateplený boudy???

aren
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:06
- Nahlásit

sarax
jak jsou na tom pejsci tedka?
O jedné vím. Černá kříženka NO Aren von Dětmarovitz spinká na polštáři vedle mého stolu. Má za sebou dlouhou procházku po polích a lov myší se čtyřmi pinčími voříšky.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:09
- Nahlásit

sarax
Fotky na stránkách EFAS jsou z Vrbátek. Nezlob se, ale já se fakt už bojím sem nějaké informace dávat.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání