| Autor |
Zpráva |
choco
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2008 11:47
- Nahlásit
Eda
Tak ty už takhle zase lítáš po nemoci po lesích,jo? To je dobře,že už ti je líp. Jinak malá oprava Corálka nejní jednička ale úplná nulka
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2008 11:50
- Nahlásit
choco
na jasně, jsou vlastně nulky, ale to mi bylo blbý psát...
no, já lítala po lese i s ATB, ale šlo to jaksi hůř
|
choco
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2008 11:53
- Nahlásit
Eda
Tady by někdo zasoužil asi 25...pak se nediv,že se u tebe stafylokokovi líbilo
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2008 11:58
- Nahlásit
choco
já vím, jsem děsná ale nevydržím "marodit" moc dlouho...
když jsem byla po operaci ruky, tak jsme s Edičkou dokonce vysklily okno, když jsem se pokoušela házet míčkama nebo když jsem se nemohla ohýbat v lese pro klacíky, tak jsem vymyslela povel "podej", abych mohla házet
|
Mario
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2008 22:10
- Nahlásit
Tak Vás opět zdravím,
díky vašim radám,to začíná fungovat-přivolání.Zkoušeli jsme to na stopovačku a tvrdej trenink na zahradě,viditelné zlepšení i pokud je na volno.Nemluvě,že když je na volno a uslyší pískací hračku,okamžitě je u nás.Teď se jen modlím,aby jí to vydrželo.Máme novej problém.Zahrada má na délku 35 metrů a na šířku 20 metrů.Přes den je puštěná na celou zahradu,ale na noc jí kolem osmé dáváme do kotce a zahrada se zavírá na klíč.Kotec má rozměr 10 metrů délka a 8 metrů šířka.A ta naše potvora začala kousat pletivo.Dnes si prokousala díru.Pořád se snaží jít ven ze zahrady,Už si s ní nevíme rady.nikam neuteče,je u baráku,ale i tak si myslím,že je to špatné.Prosím,máte nějakou radu?
Děkujeme
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2008 22:18
- Nahlásit
Mario
Já mam psi panelákový, takže neporadím - ale teda logicky bych upgradovala kotec a oplocení - prostě zainvestovat do něčeho, čím se neprokouše
Nebo jí i v tom kotci nějak zaměstnat - kosti, žvýkací hračky a pod.? Holky ti třeba poradí líp.
Já ti poradím hlavně abyste tu hračku používali co nejmíň - a trénovali hlavně přivolání na povel a pamlsky třeba - a tou hračkou tak jednou dvakrát denně max - abyste to měli jako fakt supr extra odměnu a motivace, aby to ve chvíli, kdy jí opravdu nutně budete potřebovat přivolat, ještě fungovalo
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2008 08:38
- Nahlásit
Mario
No to je jasné,když má přes den volnost,tak v kotcii nechce být omezována a prokousává se na svobodu.Nepochopila jsem ,jak máte vyřešenou tu zahradu a kde stojí kotec - v zahradě nebo u domu? Pokud to jde,aby se pes nedostal mimo váš pozemek,tak bych nechala kotec otevřený,aby do něj svobodně mohl jít spát - jde to zkusit ?
Jinak mladí psi i někteří staří rádi okusují,já mám zase likvidátorku koberců .
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2008 09:04 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Mario
Na kotec se musí zvykat postupně, tj.nejlépe tam psa krmit, aby tam vždy ochotně šel, a jinak jak píše Zuzka, nechávat otevřený a zařídit to tak, aby pochopila že je to její pohodlné a příjemné doupě. 10x8 je docela velké na 1 psa, ale má tam teplou boudu, ležení, atd,? Aby se tam cítila dobře. Ale hlavně si potřebuje prostě zvyknout.
a to přivolání bych na vašem místě zrovna začala cvičit i s píšťalkou, je to velmi praktické
Zuzko, koukl ajsem po dlouhé době k vám na stránky-pěkné, a šikulka Lexy vypadá moc hezky, hlavně se mi líbí jak se pěkně pomaloučku klube a vypadá přesně tak, jak ve svém věku vypadat má
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2008 10:40
- Nahlásit
Ketrin
Díky.JJ teď,co odhárala,tak se mi zdá,že se začíná žensky vyplňovat a že už asi do výšky neporoste.I ten mozeček snad trošku dospěl a kromě toho,že dává občas před paničkou přednost lítání s ostatními pejsky,tak jsem s poslušností vcelku spokojená. Doufám,že nám nadšení pro práci vydrží,moc se těším na zkouškování.
|
Mario
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2008 12:04
- Nahlásit
Dobrý den,
ano,kotec má na zahradě a zavírá se kolem 20 hodiny.Ráno se puští když jdeme do práce.Kolem 5 hodiny.Budu muset vymyslet něco,aby se neprokousala.Kotec je na zahradě.Tam má jídlo,vodičku,zateplenou boudu o rozměru 170 x 100,dvojpokojovou.Mluvil jsem s paní,která nám prodávala štěňátko a ríkala,že to vyřešili karysítí.Tak uvidíme,Jdu něco vymyslet.Díky za rady.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2008 13:15 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Mario
A nechcete,třeba o víkendu,když jste více doma risknout ji na noc nezavírat do kotce a nechat jen zamčenou zahradu?V noci se mrknout,jestli vleze do boudičky,když je kotec otevřený.To se dá vypozorovat i během dne.Když jí dáte ráno krmení,tak určitě dopoledně prospí ,tak se mrknout,jestli leze do boudy nebo spí venku atd.Jestli spí v boudě nebo v prostorách kotce,tak se to časem naučí.
Ale podotýkám,že retriever v kotci není pro mě optimální řešení.Retriever si sice zvykne,ale šťastný není.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 12:32 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Ahoj všem, nějak to tu zamrzlo
Posíláme Vám s Edičkou čertovský pozdrav k zítřejšímu Mikuláši
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2008 19:07
- Nahlásit
Ahoj všichni,tak jak se máte? My dneska zažili horor s dobrým koncem. Teda pro nás,psi dostali pár facek
Pustila jsem se na baráčku do uklízení a mimo jiné jsem do koše vyházela různé načaté čistící přípravky po předchozích majitelích. Pak jsme šli s Karlem k sousedům a neuklidili odpadkovej koš. Když jsme se vrátili,ještě jsem se zdržela na zápraží,načež slyším z kuchyně nasranej řev na psy a pak už trochu hysterickej jekot na mě,ať jdu dovnitř,že Samouš a Rozára sežrali nějak prášek na čištění. Oba omatlaný držky neidentifikovatelným práškem s hrudkama,koš rozházenej po celý kuchyni. Karel nahnal psy do sprchy a už vymýšlel,co jim dáme na blití a budeme volat vetce,no prostě krizovej scénář. Já se mezitím dala do prohledávání zbytků,protože ač jsou našilabradoři úplně blbý,vymatlaný a na zabití,tak mi bylo divný,že by sežrali Cif či co to bylo.A ejhle,pak mi to došlo,v sobotu jsem smažila řízky a zbytek mouky a strouhanky nasypala do koše Tak nám spadl kámen ze srdce. Zato ty naši blbci byli sešikanovaný,seřvaný a odeslaný na místo,zatímco kdyby to fakt Cif byl,dělali bychom kolem nich tanečky a kdovíco ještě. No prostě se nenudíme
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2008 20:28
- Nahlásit
jana33
neuklidili odpadkovej koš. to je záááásadní chyba!!!!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2008 21:21
- Nahlásit
Ketrin
Já vím,ale šli jsme jen před dům za sousedem,jsme si naivně říkali,že když nás slyší,tak nebudou řádit. Ale oni naopak - slyší nás,že kecáme,tak ví,že bezprostřední nebezpečí příchodu nehrozí
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2008 22:15
- Nahlásit
Já si zrovna minulej tejden říkala, jak už je Cora docela hodná a jak doma (v interiéru) už to s ní jde a tak, konkrétně jsem si libovala že už si vůbec nevšímá polen naskládaných u krbu. Ani jsem to neřekla nahlas - jen jsem si to pomyslela!! Neuběhla ani půlhodina a už byly polena roztahaný po celý kuchyni Nedlouho potom jsem se na chvilku vzdálila a z diáře mi udělala indiánské třásně - ještěže už ten rok končí
|
Mario
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 18:48
- Nahlásit
Tak Vás opět zdravíme přátelé,
zdá se,že ta naše potvora pochopila,že na písknutí a volání má přiběhnout.Často jsme ji puštěli na volno,nechávali ji přes noc na celé zahradě,jak nám tu někdo poradil a pozorovali.Když jí byla zima,šla na svoje místo do boudičky.Teď se nám aly vyskytl jiný problém.Máme plot 150cm a ona ho přeskočí a už je fuč.Je sice jen u baráku,ale když jsme s přítelkyní v práci,tak má celé dopoledne a odpoledne do 15 hodin prostě volno.To by šlo ne?Nevíme jak ji to odnaučit.Ach jo.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:55
- Nahlásit
Mario
JJ je to potvora chytrá retrívrovská .
Asi budete muset zvýšit plot a nebo počkat jestli to s pubertou nepřestane.Ale jinak je to zlatíčko ,ne?
|
Mario
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 11:08
- Nahlásit
Ahoj Zuzko T,ano je to zlatíčko.Je strašně milá.Jen opravdu hodně neposlušná.Ale sem na tom vlastně dobře.Souseda bratr má taky labradora psa a ten je na tom hůř.Naposledy vytáhl z domu polštáře a deky a měli sníh.Úplně jim zdemoloval všechno.Aby to nestačilo,tak překousal kabel od rozbrusu a na cimprcampr roztrhal 8 pytlů cementu.Takže máme vlastně strašně hodného psa.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:04
- Nahlásit
Mario
vytáhl z domu polštáře
zdemoloval všechno
překousal kabel od rozbrusu a na cimprcampr roztrhal 8 pytlů cementu.
jenže to jaksi není chyba toho psa-labrador potřebuje zaměstnat, jinak si jak je vidět najde práci sám
ohledně vaší holčičky a přelézání plotu, to bych neriskovala a na dobu vaší nepřítomnosti ji do toho kotce zavřela. Může ji někdo ukrást, otrávit, přejet, může se zaběhnout.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:18 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Já bych se přimlouvala za zvýšení plotu než zavírání do kotce.
K tomu ničení - naše pubertální štěňátko ožíralo běhoun v chodbě.Když jsem si dalatu práci a všechny díry začistila,tak jí to přestalo bavit.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:23
- Nahlásit
zvýšení plotu než zavírání do kotce
otázka je, nakolik je to reálné - finančně, technicky.... atd.
lepší pes 8 hod. zavřený v kotci než ztracený, mrtvý či kýmsi sežraný
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:32
- Nahlásit
Ketrin
jo to je jasné,rozum velí zavřít....
|
Mario
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 22:36 - Změnil/a: Mario
- Nahlásit
No,byla vždy v kotci,jenže nám to pletivo rozkousala,takže si udělala díru.Jak ji prosím Vás máme zaměstnat?Dnes ráno přijdu z noční a je v boudě,za půl hodinky jdu dát něco teplého k jídlu a už je mimo zahradu.Do půl 12 sem dělal plot.Ta potvora opět odpoloedne zdrhla ze zahrady,jen nevím kudy.Díra žádná ani podhrabání.Už se z ní zbláznim.Zlatá micinka co máme doma.Zapoměl sem dodat,že nám mnoho lidí říká,že jak jednou jde sama ze zahrady,tak už pujde vždy,prej s tím nic neuděláme.Závidím všem,kteří mají hodné pejsky.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 11:47
- Nahlásit
Mario
Jak ji prosím Vás máme zaměstnat?
Nejlépe cvičením - aportování, poslušnost,...
mnoho lidí říká,že jak jednou jde sama ze zahrady,tak už pujde vždy
to si taky myslím, stane se z toho zvyk, i když u psa by to asi bylo ještě horší než u feny, každopádně to chce řešit a nespoléhat že to přejde samo. Prostě se tam sama nudí.
A nemůžete ji mít doma (v bytě) aspoň když jste doma??
Závidím všem,kteří mají hodné pejsky.
ono na tom aby pejsci byli "hodní", se musí taky trošku pracovat, samo od sebe to nepřijde
|
choco
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:14
- Nahlásit
jana33
ahojky,teda vy máte doma veselo co na těch koších mají, to teda nechápu , myslím, že by jim povolání popelář vyhovovalo,co?
Ketrin
Dala jsem si k Borgovi a Corálce na stránky dvě fotečky od tebe ze stránek, nebadí? Chtěla bych tam mít infa od známých pejsů
Mario
ono to chce totiž se od začátku tomu pejskovi věnovat a ne si myslet,že mu život na zahradě stačí...Chtělo by to ji utahat nějakým cvičením, poslušností, zábavou....co začít chodit někam na cvičák nebo na agility, flybal,běhat s ní...S tím utíkáním je, jak píše Helča...jakmiole jednou zjsití,jak na to a že je to venku mnohem větší zábava a nemá potřebu v kotci odpočívat, tak se z toho stane fakt zvyk...chtělo by to lépe zabezpečit kotec, tak aby to nemohla ani přelézt a nebo ji naučit být doma,akle to chce ji nechávat samotnou jen po chvilkách,protože by vám taky z nudy mohla udělat z bytu kulničku na dříví...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 13:11
- Nahlásit
choco
nevadí?
jasně že ne akorát už jsou ty fotky starý.
Mimochodem, Borgo teď váží 37 kg!!
|
choco
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 13:16
- Nahlásit
Ketrin
mno já vím,ale žádný jiný v postoji třá Corálky jsem nenašla Tak kdybys je měla...;)
37? Fakt? Tak to je rekord To už váží skoro jako Andy
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 13:22
- Nahlásit
ahoj všem, tak jsem po dlouhé době nakoukla, zalovila v hlavě heslo a chci vám všem popřát hezký Vánoce a hodně štěstí, zdraví a úspěchů na výstavách, zkouškách a všem okolo v roce 2009!!
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 13:25
- Nahlásit
Bára a Sam
Jooo, a asi už přišly ty prášky, ale mě ještě nepřišly peníze, takže snad v pátek ti je dám
|