| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2008 08:41
- Nahlásit
choco
Ahoj, jen směle do toho. Udělej to jak říká Jana - omsácký jako generálku a pak už budete zářit na klubových. Jak říká jeden chovatel LR, zkoušky jsou od toho aby se to zkusilo
ohledně těch hor - to víš že napoprvé bych takovejdle extrém nešla, chodím po horách celej život a Borgo byl už potřetí, takže nějaké zkušenosti jak se v tom terénu chovat už taky měl Kam konkrétně chcete jet?
jana33
se mi tuhle noc zdálo o Samovi, ale už nevím co
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2008 10:12 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Ketrin
Fakt? No tak předpokládám,že když si to nepamatuješ,tak to nebyl žádnej horor
Mimochodem se stále chodí válet na to místo,kde ležela ta liška a to už tam snad tři týdny není.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2008 10:17
- Nahlásit
To Borgův kámoš (GR) se předevčírem při společný procházce navoněl kravským lejnem. Ale fakt kvalitně. Legrace byla, že celou procházku (předtím) otravoval Brestu, strkal jí nos mezi nohy atd. a ona ho samozřejmě vždy rázně odehnala. Ale jak se pak navoněl, tak se k němu měla jenže to jsem zase hnala já ji
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2008 10:28
- Nahlásit
Ketrin
Najednou to byl frajer k pohledání
Tak to my máme kliku,protože pro lidský nos na "liščím" místě už žádný pachový molekuly nezůstaly,pro psí ale bohužel jo
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2008 10:30
- Nahlásit
Ahojík lidišky, hele, může být pes nastydlej, když častěji čůrá? co s tím?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2008 10:35
- Nahlásit
Dines
Samozřejmě,má přistydlej močák. Pár dní klid a hlavně teplo. Případně podpořit brusinkama (můžeš i Urinal) nebo kapky z lichořeřišnice
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2008 10:37
- Nahlásit
jana33
Jakože do něj cpát brusinky (třeba čaj, nebo co se teď dá sehnat?) - bych ráda aby ho to přešlo co njedřív - aby mě přestal ráno budit
No a mimoto že teda asi musí častějc, tak na sebe upozorňuje dost brutálnim způsobem - tak si nejsem jistá jestli mu jen nehrabe - těma brusinkama nebo lichořešnicí nic zkazit nemůžu?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2008 11:01
- Nahlásit
Dines
Jak brutálním?
Brusinky v kapslích, lichořeřišnice v kapkách. Je to jen přírodní,takže určitě nic nezkazíš. My je taky dáváme.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2008 11:14
- Nahlásit
Dines
Brutálním tak že mám z rána šlic přes oko Jinak to bylo ale myšleno jen jako velmi intenzivní obtěžování
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2008 11:19
- Nahlásit
Dines
Buď ráda,že tě budí. Samoušek se to nikdy nenaučil a když je nejhůř udělá to do pelechu
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2008 11:26
- Nahlásit
jana33
Nejsem - doteďka to nedělal a spokojeně chrněl do jedenácti kdy jsem ho vykopávala z pelechu na venčení
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2008 12:33
- Nahlásit
Dines
Nojo ale jestli je přistydlý,tak prostě musí
|
choco
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 09:40
- Nahlásit
Ketrin
jana33
Tak teda holkííí dneska jsem to zaplatila,jak na omsácký tak teda na klubovky a začínám se bááát Musím ještě někde sehnat nějakou aspoň 15m šńůru,abych ho mohla při tom posílání do stran hned umravnit a dát na vědomí, že jsem něco chtěla.
Ketrin
Kam konkrétně chcete jet? To ještě přesný místečko vybraný nemáme, chtěli bychom někam k Italským Alpám, tam tudy když jsme projížděli,tak jsme tam mohli očit nechat Jinak budu ráda za tipy, kde jste byli všude vy a kde se může se psema a tak
Borgo byl už potřetí, takže nějaké zkušenosti jak se v tom terénu chovat už taky měl
Takže když není pes trouba,tak by měl pochopit,jak se může v tom jakém terénu chopvat a mít nějaký pud sebezíchovy,vi´d?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 09:42
- Nahlásit
choco
Tak super, budeme držet palce. A kde ty zkoušky jsou?
Ad Alpy,no nevim,ale třeba Samouš žádnej pud sebezáchovy nemá,protože si o sobě myslí,že je kamzík
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:34
- Nahlásit
Ahoj holky, my měly dneska ráno adrenalin... Eda se honila s kámoškou v lese a prolítly vosím hnízdem. Z Edy jsem sundavala 6 vos, ale byla zima a asi byly zmrzlý na to, aby žihadlovaly
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2008 10:44
- Nahlásit
Eda
Teda to jste měli obr kliku,radši nedomýšlet,co by se mohlo stát,kdyby bylo léto. Br
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2008 07:40
- Nahlásit
choco
když není pes trouba,tak by měl pochopit,jak se může v tom jakém terénu chopvat a mít nějaký pud sebezíchovy,vi´d?
Určitě
Když jsme začínali do těch hor jezdit se psy (Sali) tak já se v těch těžkých místech o ni bála a brala ji na vodítko. Až postupně jsem jí začla věřit že se o sebe postará nejlíp sama a taky jsem poslechla manžela kterej říkal že ona se svýma 4 nohama a ocasem má víc stability než já a že na tom vodítku kdyby se něco stalo, akorát strhnu buď já ji nebo ona mě, případně ji oběsím
S Borgem máme na túrách 3 režimy pohybu: 1. kde je bezpečno, má normální volno 2. kde je to trochu náročnější a je dost místa, jde navolno u nohy 3. kde jde do tuhého, jde navolno těsně za mnou. Případně, když se lezlo po řetězech, tak on už si cestu našel sám a šel třeba o kus jinudy.
Jinak k těm tipům, mně se asi nejvíc líbilo tady
http://www.pfelders.info/de/information/index.asp
a tady
http://www.sulden.com/de/sulden/sommer/allgemein/o rtler-vinschgau-suedtirol.asp
taky tady
http://www.suedtirolerland.it/it/regioni-dell-alto -adige/val-senales/madonna-di-senales.html
hotely a penziony většinou na stránkách mají, jestli berou psy nebo ne, ale větší část jich bere a až na jeednu výjimku nám za ně ani nic neúčtovali.... jinak hotely a penziony většinou mají bazén/saunu/vířivku... což je výborný na relaxaci po těch túrách.
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 22:02
- Nahlásit
ahojky všem tak se hlásím po dlooooouhé době a mám novinku....
Včera jsme si domů přivezli nový psí přírustek
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 22:04
- Nahlásit
|
choco
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2008 09:50
- Nahlásit
Ketrin
Jéé díky moc za tipy, vypadá to tam všude úžasně, takže máme co vybírat
OPI
Téééda,.že ses ani nepochlubila,že plnáujete dalšího labrouška Co to je? Kdo to je? Odkud to je? A co na to Karlos? NA fotce nejní moc nadšený Mimí je kouzelný
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2008 11:37
- Nahlásit
choco
Je to holka a přivezla jsem si jí v neděli.Je teda bez PP,ale po zkušenosti s carloskem na to už tolik nehledím.Matka je s PP,ale uchovněná není proto že nemá jednou ucho, když byla malinká tak jí ho ukousl vlčák (později dám fotky)
otce jsem neviděla...
Já jsem si vždycky přála ještě ke carloskovi světlou holku,byli jsem na jednom trhu a mezi nimi mnaželé s malou holčičkou a u nich košík v kterém byli tyhle mimískové,jsem se nad nima rozplývala,ale přítel nechtěl.Pán nám dal na sebe číslo že kdyby nááááhodou, no a odpolko jsme si pro ní jeli
Je teda fakt, že jsem celý den nedělala nic jiného než přemýšlela zda ano nebo ne, nakonec tam jarda s mojí švagrovou zavolali že přijedem, to jsem se cukala že nechci, ale jarda který před tím dám jasně nechtěl mě dotáhl do auta a bylo
Splnil se mi takový můj sen a jen doufám že se splní i ten sen o její výchově
Jen co to půjde tak s ní budu dojíždět do koloděj nebo zkusíme to hafbo, jak si chválí choco
No carlosek je úžasnej,nejdříve jí furt očuchávala,pak si hráli,akorát teda ještě hledá maminku, ke komu se přitulit a to teda carlosíno moc nechce, když leží a ona si lehne na něj tak se přesune jinak nebo jinam,ale jak jí mám venku chvilku na ruce tak furt kouká zda jí furt mám
Laurinka je k ní taky božská, ikdyž někdy í v klidu spinkat nenechá,ale to Lauru učím aby jí nechala a pak jí hladí a říká mimi, malá malá...nejkrásnější je jak si ty dvě hrajou, s touhle se ještě přetahovat může
jméno se chytlo Bára, já bych si teda přála nějaké trošku jiné,ale at jsem hledala kde koliv tak mi nic do oka nepadlo a vypadáto že Barunkou zůstane
A je ze Starého Kolína...
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2008 12:18
- Nahlásit
no co se týče carloska, tak s aportem ho teda musím pochválit, to mě velmi překvapuje,ale plavec zatím fakt není a jediné na čem musíme ještě máknout je přivolání nebo spíš teda odvolání...
není to katastrofa,ale poslední dobou se nám stává že pokud ho přivolán na poli tak se nejdříve rozhlíží jako kde co, proč mám jít k tobě, nevím kde se to v něm vzalo,jsem ho to učila furt nejen když bylo potřeba
nedávno mi začal lítat jak magor sem tam a ani zasatvení nebo přivolná nereagoval...ale fakt to bylo jen jak jsem ho chtěla přivolat tak začala takhle pobíhat, jak velmi hluchej...
Jo a aport zkoušíme i z vody,ale jen z takového jezírka co máme na zahradě.O víkendu jsem mu házela tenisák takovým tím házedlem jak prodávají a to ho veelmi bavilo
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2008 13:14
- Nahlásit
OPI
Gratuluju ke krásný blonďatý holčičce
A do vínku jako sudička přeju dlouhej a spokojenej život bez zbytečných problémů, žádnou DKK, a halvně hooodně legrace
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2008 12:40
- Nahlásit
Ahoj,
divim se, že si ještě pamatuju heslo
Jenom jsem tak přelítla poslední stránku OPI - gratuluju k žluťáskovi, ať máte radost
Eda
to byla teda náhoda, v takový zimě bych čekala, že už budou vosy v zemi zazimovaný.
V prosinci čekáme přírustek do rodiny, lítám kolem koní a na pesany mi nějak nezbývá čas. Gita je skoro hluchá, ale než abych jí nechávala zdlouhavě vyšetřovat, tak na ni radši řvu, anebo si pro ni jednoduše dojdu. Šína je taky hluchá, ale ta to nemá stářím, ale vyčůraností. Hodí oko, jestli to myslim vážně a když vidí, že zuřivě mávám rukama, tak se začne ploužit - zmeťour.
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2008 13:30
- Nahlásit
Ahoj holky,
já taky žiju!
OPI
jéje ta je rozkošná, závidim!Takový krásný mimi..
dlouho jsem tu nebyla tak nevim co je novýho, u nás asi jen to, že to vypadá, že Sam bude mít problémy s anál. žlázkama, byli jsme přes nepřekonatelnej puch na vymačkání, měl toho plnou řiť a klid byl asi tak týden, už smrdí zase. To mě teda pěkně štve. Jinak kámoška labradorku Anny už odevzdala, bylo srdceryvné loučení, Sam měl zlomený srdce a asi 4 dny pořád kňučel..předevčírem mi kámoška volá ať přijedem na kafe a oni mají nový štěně, zase na rok na předvýchovu, tentokrát černou fenku flat coated retrívra jménem Berta. Kámoška si jenom přeje, aby to nebyl takovej flegmouš jako je Baddy, Sára a Maggie, "flaťáci" který jsme zatím potkaly při venčení. Zatim na to ale nevypadá, tak uvidíme
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2008 14:00
- Nahlásit
Baddy je flegmouš? Od kdy?
Já teda znám vesměs flaty hyperaktivce, děs běs
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2008 14:24
- Nahlásit
jana33
já co ho viděla u nás ve Stromovce a zatímco ostatní psi si hráli, on stál nehybně ve vodě a koukal...a ta Sára je nejšťastnější taky ve vodě, panička si sedne do trávy a čte si knížku aniž by si jí všímala a pes zírá na rybičky ve vodě a chodí pomalu po břehu...
dobře, opravuju se na: flegmouš oproti Samovi a Anny, kteří nemohli zůstat bez dozoru ani minutu, aniž by neprovedli nějakou lumpárnu
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2008 14:31
- Nahlásit
Bára a Sam
To ale není flegmatismus,ale soustředění se na chytání ryb
A Bady už taky není žádný štěně
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2008 14:46
- Nahlásit
Lucinda
Ahoj, to je teda doba, už jsem o tobě dlouho neslyšela... k přírůstku samozřejmě gratuluju, ať je všechno v pořádku
poslední dobou nestíhám, jen sem hodím oko a ty tady
OPI
krásná žluťanda, ať je zdravá a dělá vám jen radost!
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2008 15:49
- Nahlásit
Bára a Sam Jinak kámoška labradorku Anny už odevzdala, bylo srdceryvné loučení, Sam měl zlomený srdce a asi 4 dny pořád kňučel..předevčírem mi kámoška volá ať přijedem na kafe a oni mají nový štěně, zase na rok na předvýchovu, tentokrát černou fenku flat coated retrívra jménem Berta.
Tak tomuhle se říká masochismus (pomineme-li chuť pomáhat, obětování se, a takový ty vznešený a správný úmysly)
|