Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 477 . 478 . 479 . 480 . 481 . 482 . 483 . 484 . 485 . 486 . 487 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 11:59
- Nahlásit

jana33
já nespím ale fachčím
jsme si řekli že se ještě utrhnem na prodloužený víkend do Alp a uděláme 4-denní hřebenovku, doporovázet nás bude Borgo, zítra vyrážíme, už se těšim
jo a nechci to zakřiknout, ale Cora se snad tím háráním maličko zklidnila-?!?! včera si pocvičila s LR kámoškou o 2 měs.starší (ta je hrozně klidná a pomalá) a zatímco doteď ji vždycky mastila, skákala na ni s klacíkem, nutila ji do honiček apod., tak tentokrát si jí až na jeden amok vůbec nevšímala a dělala si svoje ?!

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 12:42
- Nahlásit

Ketrin
Hele neraduj se moc brzo,to může být pohárací období
Tak to máte fajn a kdo bude hlídat čubiny?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 12:50
- Nahlásit

může být pohárací
to jo, ale doma mezi svými se chová jako vždy, -tryskopes- tohle bylo najednou jakože jí snad dochází že mezi cizími by se mohla chovat relativně slušně hlídat přijede moje máma, dva dny to vydrží a pak na víkend nejstarší syn
a co vy, určitě jedete na baráček, jak kultivujete pozemek a jak si tam pesani zvykaj?

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 13:03
- Nahlásit

Ketrin
Naopak před cizíma se musí nejvíc kravit,však ona se časem rozpomene
Pozemek se nekultivuje. Aby se mohl zkultivovat,musí tam přijet bagřík,vytahat velké stromy a shrábnout tak metr zeminy prorostlé náletovejma švestkama. Aby mohl přijet bagřík a dostal se tam,musí se strhnout garáž. A aby se mohla strhnout garáž,je potřeba zakreslit barák a udělat projekt na zbourání současné a postavení a rozšíření garáže nové. Takže teď se zakresluje,ale s největší pravděpodobností se to letos nestihne,protože kromě stavebního úřadu se k tomu bude vyjadřovat i CHKO. Ale příští týden už nám začnou dodělávat podkroví, mělo by jim na to stačit tak deset dní,pak zaměří a nechají vyrobit do podkroví nábytek atd. a až na nějaké maličkosti bude vnitřek hotový,takže se budeme moct zabývat tím,co kam dáme,co vybereme atd atd atd
Pesani si zvykají,když přijedeme,tak se můžou zbláznit a je vidět jako mají radost,ale ještě to není ono, jsou stále v pozoru,skoro nespí a zvlášť Rozárka těžce nese,když nejsme s Karlem na jednom místě. No a Ferda ten celej víkend číhá na zahradě a v neděli večer upadne doma do komatu. A to ještě neví,že si sousedi budou pořizovat dvě koťátka. Snad je nenapadne,jít na návštěvu

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 13:26
- Nahlásit

Aby se mohl ...musí se ...A aby ...je potřeba ... och studánko dej vody... že ale i tak už jsou to radostný starosti, ne? proti loňsku

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 13:29
- Nahlásit

Ketrin
Jj je to všechno až a kdyby,ale primární je ten vnitřek a ten se prostě teď udělá a to všechno ostatní se může dělat postupně,hlavní je,že budeme bydlet
Teď je hlavní starostí sehnat vhodný pozemek na to cvičení,to asi bude největší problém.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 13:34
- Nahlásit

sehnat vhodný pozemek na to cvičení
a už v tom něco děláte?

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 13:50
- Nahlásit

Ketrin
No poptáváme se v okolí a teď o víkendu jsme se byli podívat na jeden pozemek z inzerce,ale měl blbou přístupovou cestu pro auta. Blbý je,že v okolí se nabízejí buď velký zemědělský celky nebo stavební parcely. Anebo sem tam zahrada v cenový relaci stavební parcely a na to fakt nemáme

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 13:54
- Nahlásit

jana33
Cau,ty se pustíš do výcviku?

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 13:59
- Nahlásit

Zuzana T
No máme něco takovýho v plánu v novém bydlišti Ale ten pozemek je hlavní předpoklad

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 14:14
- Nahlásit

Jak to teď máte s klíšťatama? Tady (bydliště) už docela dlouho nejsou - je děsně sucho - ale v neděli jsme byli se žluťákama na výletě v Jizerkách a každý nasbíral minimálně tři a to jsme byli dost vysoko

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 14:17
- Nahlásit

Ketrin
Jako zakouslý?
Já musím zaťukat,že klíšťata nechytáme,resp. párkrát jsme v lese z blondýny sundali ještě lezoucí,ale zakousnutý nee. Takže nemůžu soudit,sebe pro jistotu sprejujeme

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 14:25
- Nahlásit

Některý jsem odchytila lezoucí, ale dvě měl Borgo na hlavě už zakouslý (ještě nenapitý malinký) fujfuj nesnáším je my používáme převážně spoty, jenže jak se pořád koupou tak účinnost není 100%

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 14:28
- Nahlásit

Ketrin
Hm,to je blbý,že vám nezabírali ty obojky,my jsme druhou sezonu bez klíšťat (teda Rozárka měla asi tři zakousnutý na jednom místě,asi musela prolítnout nějakým hnízdetem či co). Hele jak to řešíte přes zimu? Taky dáváš spoty? My jsme si říkali,že když teď budeme na vesnici,tak asi i přes zimu by to něco chtělo kvůli blechám. Asi vyzkoušíme přírodní antiparazitní olej,co mají na Baron.cz, kamarádčinu labíkovi zabírá i na klíšťáky

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 14:32
- Nahlásit

jana33
Přes zimu nedávám nic a blechy - no dovol blechu jsem viděla naposledy když ji někde chytla čtyřměsíční Bresta

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 14:38
- Nahlásit

Ketrin
A co kočky,ježci ,myši atd.? My chytli blechy na jednom táboře, teda tím my myslím mě a Karla,psiska byli díky obojkům pro blechy neatraktivní a už bych to teda nerada opakovala.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 14:42
- Nahlásit

Máš email.
No já nevím, blechy nás fakt netrápí - teda ani nás lidi, ani psy kočku teď už ani nemáme, ježci se vyskytují jen sezónně, myš banda sežere dřív než na ní ta eventuální blecha stačí přeskočit.... nezapomeň že žijeme v čisté panenské přírodě a ne v zablešeným velkoměstě

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 14:44
- Nahlásit

Ketrin
Tak to u nás by nepřežila ta kočka Nevím no,prostě to nechci riskovat. A ten přírodní olej nic nezkazí

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 14:48
- Nahlásit

přírodní olej nic nezkazí
to jo, mohli bysme ho zkusit na ty klíšťáky hnusáky.
Pádím domů balit na hory. Dneska nemám v práci po dlouhý době žádnýho psa a je mi hrozně divně, každou chvíli se leknu že jsem ho/ji někde nechala, zapomněla....

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 14:50
- Nahlásit

Ketrin
Tak si to užijte,závidím.
A máš odpověď

Eda
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 22:25
- Nahlásit

Ketrin
krásné fotky z Alp máte!!! a ani o dramatické okamžiky nebyla nouze, že jo? ale B. je pašák jaksepatří a sestup zvládnul určitě na 1

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 08:48
- Nahlásit

Ahoj všem
Fotky jsou opravdu povedené,určitě jste si to užili.
My byli klasicky na baráčku a domlouvat podrobnosti,tenhle týden nám tam dodělávají podkroví,tak jsem zvědavá,jestli to vyjde podle našich představ,abych se pak nedivila.
Psiska řádili jak černá ruka a Rozárka teď vypadá,jak kdyby měla prašivinu - honili se se Samoušem a v jeden moment se Sam obrátil,že běží nazpátek,ale Roza běžela ještě dál rovně, takže to do sebe naprali a Sam vzal otevřenou držkou a zubama Rozárčin čenich,takže tam měla šlic, no a kočičku samozřejmě nenapadlo nic lepšího než si to druhej den do krve rozdeřít o nějaký klacky. Takže na tom svým bílým frňáku má strupy jak blázen. No nenudíme se

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 10:15
- Nahlásit

Ahoj
fotek moc nemám, nebylo fotící počasí, ale jinak to bylo úžasný, fakt zážitek.
jo a B byl skvělý, dodržoval všechny mé pokyny aby neohrozil sebe ani nás - mám ho naučeného že na nebezpečných místech chodí těsně za mnou. Akorát v tom závěru když to bylo trošku kritický, byli jsme promrzlí, mokrý a sestupovali ne zrovna snadným místem, tak on najednou šel vedle mě a lehce mě tělem odtlačoval od toho srázu. Nejdřív jsem to nepochopila, ale pak mi došlo že mě hlídá (určitě vycítil že nejsem uplně v pohodě a začínám se trochu bát)... prostě jsme si neplánovaně udělali takové teambuildingové cvičení

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 10:42
- Nahlásit

Ketrin
To je krásný. Oni to jsou hlavičky šikovný

choco
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 14:08
- Nahlásit

Ketrin
tyjo, vy jste odvážní my chceme s přítulou vyrazit na dovču příští rok takhle do Alp,ale takhle vysoko se drápat teda nebudeme, to bych nevědla, jestli mám mít strach za sebe nebo ještě větší za psy...

jana33
tak to už za chvilku budete balit fidlátka a už se budete stěhovat,vi´d?

My jsme byli v neděli cvičit s Evčou P. v honitbě a Andy samozřejmě zase na pérkách, u markingu si jeho vrtoch běžet s tím naproti rozhodčímu zase zopakoval, na podruhý už ho Evča sjela...kámen úrazu je pro nás to vysílání do stran při slídění, protože jakmile ho vyšlu hledat tak prostě hledá sám a na nějaký pískání, že jdeme do stran mi prdínkuje a jde si za svým to co nejrychleji najít,což mu teda jde,ale hold potřebujeme i to slídění, což se blbě cvičí bez honitby,protože normálně na posílání do stran docela funguje..pak jsme si zkoušeli ohrádku, kdy teda všichni koumali jak to kolem dokola obejít a Andy ne aby přeskočil ten příkop,on do něj vlezl a pak tam i vlezl nazpět s aportem...trouba Vlečku se zajochem udělal krásně, i přesto,že jsem mu to stížila,páč jsem to s ním chtěla jít pro jistotu se šńúrou,kdyby chtěl dělat kraviny a slídit bůhvíkde,ale on hned na začátku vyrazil po stopě a tak jsem to hned pustila a tak chudák pak ještě kromě zajocha táhnul za sebou i větvičky a nějaký kus dřeva, ale zajocha mi úspěšně předal Tak nám Evka říkala,že tu šňuru už teda pro příště ne, že kdyby chtěl dělat kraviny,tak mu stěžovat terén...

No tak te´d mám na stole připravenou přihlášku na podzimky úplně na ten nejposlednější termín, s tím,že dělají i před tím jakoby takovou generálku,je to od RK...ale ještě přemýšlím,jestli před tím nejít jen tak na nějakou oms,abych věděla do čeho jdu a raději si to rozmyslela ))Ale potřebovala bych asi nějaký dobrý maskování,aby nebylo vidět který pako to tam dělá takový kraviny

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 14:26
- Nahlásit

choco
A proč ohradku? Vždyť to nepotřebuješ,ne?
A úplně poslední termín podzimek je kdy? Hlavně se neboj,to dáte,vždyť jste dvojka šikovná

choco
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 14:53
- Nahlásit

jana33
tu ohrádku si pejsani zkoušeli jen tak pro zpestření, páč tam byla postavená Evka říkala, že to měli postavený na WT a v tom příkopu,že měli i vodu a tak něketří milovníci vody se běželi schladit Bylo to super cvičeníčko,škoda,že jich tolik odpadá, tohle se nám moc líbilo, byli jsme tam asi dvě a půl hodiny...

Ty podzimky jsou 26.10. a generálka je 17.10. a nějaký omsácký, který bych případně šla před tím zkusit jsou nějakýho 12.10. ...ale to nevím,to asi spíš nedopadne,to se asi půjdu jen mrknout...páč se bojímbojím. A to jsem se ještě nechala zlákat,že si půjdeme zkusit za týden Zopky....no to tam budeme taky za pěkná čísla,ale snad úplně nevypadneme ) A teď o víkendu jedeme na výcvikáč s lavaremoravia a bereme s sebou i "našeho" malýho zrzounka

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 14:58
- Nahlásit

choco
to super cvičeníčko,škoda,že jich tolik odpadá,
kdo odpad,nechápu?

Neboj, ZOPky dáte levou zadní a podzimky zvládnete taky. A už jste přihlášený nebo srabáčkuješ?
Výcvikáč závidím. Já mám v sobotu školu,fuj fuj. Příští víkend volno a ten další od pátku kurz stříhání psů. Do toho autoškola,fakt mi jde hlava kolem

choco
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 15:06
- Nahlásit

jana33
ještě srabáčkuju ))) mám to vyplněný,ale s posláním ještě váhám...hlavně s těma dřívějšíma omsáckýma,jestli je mám jít prubnout a pak se rychle zdekovat )) nebo jen sama očíhnout.

No myslím jakože těch cvičení z Koloděj docela dost odpadá, přes prázdniny vlastně nebylo vůbec nic, teď to třeba zase nebude a mě by se tohle jěždění a cvičení se zvěří teda šiklo

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 15:19
- Nahlásit

choco
Jo to jste byli v rámci normálního cvičení? Tak to je fajn. No bohužel cvičák jde nějak ...... třeba se to ještě vzmátoží,no
Tak nesrábkuj a přihlaš se na oboje, omsácký budeš mít jako generálku a klubový už naostro. Trochu Andíkovi věř. A nic horšího než že vypadnete se nestane. A to se stává i šampionům

<< 1 ... 477 . 478 . 479 . 480 . 481 . 482 . 483 . 484 . 485 . 486 . 487 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání