| Autor |
Zpráva |
Beenee
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 18:55
- Nahlásit
Jana33My včera podepsali hypošku, hodili na katastr zástavní smlouvu,převedli naši část peněz prodávajícím a příští pátek by mělo být dokonáno Tak nám držte palce,ať to klapne a baráček je náš
Hehe, tak to gratulujeme... moc na Vás myslíme. Konečně se to blíží, že!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2008 08:46
- Nahlásit
Beenee
Díky,už nás začíná omývat při představě,co tam všechno chceme udělat než se přestěhujeme
|
choco
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2008 09:00
- Nahlásit
jana33
Tak jak jste dopadli u srdcaře?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2008 09:15
- Nahlásit
choco
Musím to zaklepat,ale snad dobrý. Srdíčko je sice zvětšené,ale funkčně v pořádku,má zvýšenou jenom jednu nějakou hodnotu,takže bychom měli chodit jednou za půl roku na kontrolní echo. Takže to zvětšení je od astmatu. Kortikoidy jsme teda odmítli (když jsme je před týdnem nasadili,tak se začal počůrávat),tak máme nějaké prášky na rozšiřování průdušnic,že by mu to mělo pomoct a pak se uvidí. Ještě chci napsat homeopatce a někdy na podzim, v zimě až se léčba vysadí,uděláme testy,z čeho to astma má,co je hlavní alergen. I když já si myslím,že až se přestěhujeme,tak ho to možná přejde,že je alergický na nějakej pražskej prach či co,protože venku,když lítá po loukách nebo v lese,vůbec nekašle
|
Beenee
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2008 10:46
- Nahlásit
jana33
Díky,už nás začíná omývat při představě,co tam všechno chceme udělat než se přestěhujeme
No a to jsou zatím jen představy. Až to přijde na ostro, tak to teprve bude makačka... Všechno se ještě několikrat změní... Nás teď čeká koncem července celé umakartové jádro předělat na zděné. Takže když už se tam nebude moct dva týdny bydlet, tak chceme i všude vymalovat a udělat nové podlahy. Bude to masakr, protože už třikrát jsem změnili plány, co se vyhodí, co zůstane atd...
Ke zdravíčku gratulujeme. Samoušek je šikulka.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2008 11:00
- Nahlásit
Beenee
Tak vy se už taky zacvičujete na baráček My máme celkem jasné představy,co chceme udělat,ale už míň jasné,jak to udělat
Ad Samoušek - já si říkala,že takovouhle smůlu už snad mít nemůže. Ale zase vím,z jakých je podmínek,tak bych se nedivila
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2008 12:21
- Nahlásit
jana33jo máte pravdu... ráno už mě olizovala a vrtěla ocáscekem a cestou na veterinu zase šmejdila všude, kde ji co zavoňělo....je už ji líp, moč měla vpořádku a tak máme další včeličky a antibiot.na 5dní... taky mi veterinářka radila, jestli nezkusíme zvykat ji na košík... myslíte, že to pomůže? Protože jak znám to naše trdlo, tak jakmile je puštěna z vodítka a "něco" si uloví (sáček, papír, či horší nějaký fujtajbl) tak na mé FUJ!!! PUSŤ!!! reaguje potvůrka tak, že začne utíkat (pár metrů)a pak se zastaví a kouká, jestli za ní běžím... Začla takto blbnout před měsícem... nevíte jak na to?
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2008 12:32
- Nahlásit
LucS
tak jakmile je puštěna z vodítka a "něco" si uloví (sáček, papír, či horší nějaký fujtajbl) tak na mé FUJ!!! PUSŤ!!! reaguje potvůrka tak, že začne utíkat (pár metrů)a pak se zastaví a kouká, jestli za ní běžím...
nejsem uplně ideální rádce, ale můj to dělal jako mládě taky a pomáhalo hlavně za ním neběhat a nesnažit se mu to vyrvat, protože to bere jako hru. Zastavila jsem se, zavolala, řekla pusť a pak pochválila a dala pamlsek. Nejlíp u nás zabírá piškot. Když nechce hajzlík občas poslechnout, seberu klacek a to odláká vždycky spolehlivě..
jana33
taky gratuluju Samouškovi ke zdraví!!
mě se Sámo včera porval s kámošovo kokrem o nalezenej míček až ho kousl do ucha a tekla mu červená
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2008 12:35
- Nahlásit
No zdraví,furt má to astma,ale hlavně že je srdíčko v pořádku
Lucko hlavně nehonit,z toho mají legraci. Nejlíp funguje výměnej obchod,volat na ní,podívej se co to tu mám a vyměnit. Ale labradoři jsou známé popelnice, 100% to nikdy nebude a když se nebudeš koukat,tak vždycky něco zblajzne. Jde spíš o to,aby se zastavila nebo byla přivolatelná a nelítala s tím
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2008 12:44
- Nahlásit
jana33
myslela jsem to srdíčko!
a Jani jakej máš recept na fenky, který už mají dávno po hárání a on přesto dělá jako magor?Včera jsme po 3 hodinový procházce (byl teda vylítanej i vyfufňěnej) potkali pána s Inou, o který byla ta nedávná historka jak hárala a my se všichni vyváleli v blátě. Ina už 3 tejdny nehárá, přesto mi za ní Sam utekl, začal na ní skákat, pán naštvanej ať si ho odvolám, ale nešlo to. Nemohla jsem ho ani přeprat, byl jak smyslů zbavenej, fialovej jazyk, přiškrcenej na obojku, nemohla jsem ho odvléct, posadit, nechtěl jít pryč, nic. Nepomohlo zařvaní ani síla, která nakonec jo, ale tak, že mám nataženej sval na ruce.
Vím, měla jsem ho mít přivázanýho, ale neviděla jsem je, šel u nohy, najednou jí v dálce ucítil a vystřelil vpřed, nestihla jsem ani otevřít pusu
|
choco
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2008 13:27
- Nahlásit
jana33
Tak to je dobře, že to dopadlo takhle...
LucS
Jj, to znám u přítelovi feňule taky...jakmile se zařvalo fuj, ona si vesela vyběhla dál a pak jen koukala,co dál vymyslím za srandu....nakonec jsme dospěli aspoň k tomu, že na ni houkneme sedni a pus´t....u Andyho jsem ten problém nikdy neměla, když se zařve fuj,tak je to prostě fuj a on to vyflusne a nebo když se chystl vzít terpve do tlamy,tak už to nevezme a jde od toho....stačilo ho když byl malý a pustil se třeba do špačku nebo do hovňouse vylekat hozením klíču někam těsně vedle něj a bylo, udělal to jestli dvakrát,tak to je moc...
Bára a Sam
Tak o tom Janča dobře radí na www.muj-labrador.cz
Jinak se tady holky mějte hezky, zítra zase s ANdym razíme na tábor, tentokáte více oddychovější a tu další sobotu nás čeká výstava v Ml.Boleslavi, tak jsem na Eli a vlastně i na Allison a Astona zvědavá...páčko
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2008 13:32
- Nahlásit
choco
nejde hodit přímo odkaz na tu stránku?Nemám moc čas to hledat
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2008 15:02
- Nahlásit
Díky moc, s tím výměnným obchodem jsem to zkoušela... ono to občas zabere, ale nééé na 100%. No budem to pilovat. Snad vám budu moci brzo napsat, že jsme se v tom zlepšili...Hezký víkend!!!
|
choco
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2008 18:19
- Nahlásit
Bára a Sam
http://www.muj-labrador.cz/component/option,com_jo omlaboard/Itemid,26/func,view/id,54617/catid,7/lim it,15/limitstart,30/
|
choco
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2008 00:19
- Nahlásit
URL
|
davis
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2008 14:00
- Nahlásit
Čauky, kdyby někdo z vás potřeboval koupit rimadyl za dobrou cenu, tak mi napište na aveladut@seznam.cz mám nějaký navíc, zůstal nám bohužel po pejskovi. mějte se krásně
Avela
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2008 22:03 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Dneska jsme byly na návštěvě krásné hnědé slečny...
URL
http://eda-hneda.rajce.idnes.cz/Topinka/#album
už jsem skoro zapomněla, jak byla Eda malinká...
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 07:42 - Změnil/a: Bára a Sam
- Nahlásit
Eda
jé, to byl krásnej mufík, proč nemůžou zůstat takhle prťavý??
choco
děkuju za ten odkaz, včera jsem musela večer ještě do práce, tak jsem vzala Sama sebou a vyrazili jsme pěšky, řetízkáč jsem měla v ruce a použila jsem ho 2krát, když zatahal kam neměl. Myslim, že to pochopil s větším účinkem než když na něj křičim.
Jinak u nás zasejc leje jak z konve, tenhle způsob léta..nevim nevim. Ještě že za pár dní začíná dovča
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 08:50
- Nahlásit
Eda
A odkud pak prcek je,je fakt nááádhernej
Předevčírem jsme na procházce potkali dvě thajské ridgebacky,docela jsem čučela,ono je to o fous menší než labrador Z obrázků mi vždycky přišlo,že jsou stejně velcí jak RR. A Samouš dostal céres,protože mi za nima zdrhl,prostě hormon velikej,v baráku mu hárá jeho pitbulka,tak mu hrabe,blbeček Jo a jinak thajky dost nepříjemný,cvakali zoubkama na všechno
Dneska jdeme večer s celou smečkou na očkování,tak bude legrace,až na veterinu vlítne náš tajfun
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 12:59
- Nahlásit
jana33
A odkud pak prcek je,
má url nad obrázkem...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 13:06
- Nahlásit
Eda
dík,já si nevšimla
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 13:08
- Nahlásit
Hmm,tak odtud bych si teda štěndo nevzala,ale mimi je krásný
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 17:42
- Nahlásit
jana33
Hmm,tak odtud bych si teda štěndo nevzala
proč?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 08:54
- Nahlásit
Eda
Je to velkochov mnoha plemen, neslyšla jsem o nich moc dobrého......
Včera když jsme jeli na veterinu,tak do nás najel nějakej osel. V první chvíli jsem se lekla,že nás nabral zezadu,kde byla v kufru celá smečka,ale naštěstí to opřel zezadu o bok. My máme auto jen škráblý a obtisknutej jeho lak,on si chudák zrušil celej blatník. Hlavně,že se pesanům nic nestalo,měli z toho akorát prdču a divili se,proč je nechceme pustit k tomu pánovi,co si s ním páník tak dlouho povídal
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 09:58
- Nahlásit
tak já měla včera opět den D, den debil. Další smutná historka o soužití s našimi "utlačovanými a rasisticky diskriminovanými spoluobčany"
Šla jsem se Samem odpoledne do lesa za naším sídlištěm,máme tam takovou trasu co vždycky obcházíme a většinou tam chodí jen lidi s velkýma psama a nechávají je pohrát, prostě v pohodě. Ovšem ne včera. Hned u cesty šel chlap s westíkem navlečeným do nějakýho příšernýho oblečku a jakmile zahlídl Sama, začal řvát na toho svýho ať jde rychle k němu nebo ho Sam zakousne. Samozřejmě ho vzal na ruku a west začal vyšilovat jak zběsilej. Říkám, že by mu Sam nic neudělal, ať ho pustí a uvidí, že pes bude v pohodě a nebude hysterčit. Dostalo se mi odpovědi v podobě zasyčení, ať toho svýho psa radši vedu na vodítku a vyhnu se těmhle reakcím, protože notně každej se musí mýho velkýho černýho psa bát. Chápete to? Šli jsme dál, neměla jsem chuť ani nervy se hádat s nějakým magorem, co oblíká svýho psa v červenci do zimního oblečku. Šli jsme dál, proti nám starší paní s velkým kníračem. Zahlídla Sama a stejnej scénář, rychle toho svýho připla na vodítku a začala tahat pryč. Když Sam přišel aby ho očuchal, začala křičet ať si ho chytnu, že se servou. Tak jí říkám, že oba vrtí ocasem a že můj se nepere, že nevim proč bych ho nemohla mít v lese navolno. Začala mi tykat a řekla že uvidim až se mi s někým porve. To už jsem začala mít rudo před očima a začínala přemýšlet nad tím, jestli (s odpuštěním) každej kdo má díru v zadku musí mít psa a takhle se chovat, bejt hnusnej na ostatní pejskaře a ještě jim radit, co a jak. Ovšem to co se stalo následně mě mrzí nejvíc. Už jsme byli hluboko v lese a nikde nikdo, jen naproti nám jdou 2 malý cikáni. Tak 6-7 let, víc ne, byli mi oba po prsa.Sam šel u nohy, nesl si klacík a ani si jich nevšiml. Minuli jsme se a najednou prásk, ti parchanti po nás hodili petardu. Dopadla těsně vedle Sama, ten zakníkl a lehnul na zem. Rozběhla jsem se za nima, chytla to menšího za triko a bez rozmyšlení mu jí zezadu vlepila. Začali oba ječet, já taky ječela co si to dovolujou, jestli mají mozek, jestli ví, že ten pes může ohluchnout, jestli vůbec ví, že ten pes je živej tvor atd., už ani nevim co všechno. Cikán odpověděl, že je to jen čokl a že se ho báli, proto to na něj hodili. To mě rozčílilo ještě víc, ale jen do momentu, než mě ten druhej přetáhl klackem přes lýtko.
Sam se sice ještě chvíli klepal, ale je (snad) v pořádku a já mám jen škrábanec přes nohu. Cestou zpátky jsem přemýšlela, co by bylo kdybych tomu dítěti třeba zlomila ruku nebo ho Sam v rámci mojí obrany napadl. Sam by se musel nechat utratit a já šla sedět za ublížení na zdraví?Co když si to teď bude pamatovat a bude agresivní na malý děti?Co když se teď bude bát střelby, bouřky atd.??Jasně, jsou to jen otázky a čas uvidí. Mrzí mě, že musim žít s agresivníma dětma, co nemají respekt, úctu ani pud sebezáchovy před nikým a ničím. Mrzí mě, že se před každou procházkou musim stresovat kam půjdu, aby tam bylo co nejmíň pejskařů, lidí, úchylů a malejch cikánů. Že musim poslouchat tyhle kecy od lidí co mají psa, ale jinou rasu a její povahu neznají a ihned soudí.Že vám to sem píšu, tady to má bejt o pohodě a veselých labradořích historkách a ne vylejvání vlastních pocitů. Tak se na mě nezlobte, jsem se asi potřebovala z toho vypsat..
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 10:08
- Nahlásit
Bára a Sam
Teda Báro to je fakt drsný. Ad ostatní psi - já se opravdu snažím vždycky naše psy přivolat,když vidím neznámého psa,protože se jednak chci vyhnout právě takovýmhle konfliktům a za druhé opravdu nevíš,jestli ten druhý pes nebude agresivní. Někteří psi se tváří děsně přátelsky a pak najednou z ničeho nic vyjednou a chtějí se rvát. Takže pesany pouštím až po domluvě. Nechci riskovat,že se pak naši psi začnou bát a být na ostatní preventivně nepříjemný.
Ad cigoši to je fakt děs. Já bych je asi přerazila. Nemyslím si,že by začala být Sam nepříjemný na děti,ale hodně psů začalo mít takhle reakci na výstřel,rachjtle atd,když někdo k nim hodil petardu. Nejhorší je,že s tímhle fakt nic nenaděláš,rodiče budou taky takový
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 10:22
- Nahlásit
jana33
přesně tak, rodiče jsou taky takový, celý ty jejich rozvětvený famílie. Pak jsem jela busem do práce a přede mnou seděla jedna, stará tak jako já a 3 děti + pupek. Syn jí chtěl něco říct a ona na něj, ať drží hubu a neotravuje.Ti dva v tom lese jestli mají podobný rodiče, tak se nedivim, že vůbec neřešili, že udělali něco špatně, když jejich obrana na to, že se Sama báli byla agrese a hozená petarda.
k Samovi: už to budu taky dělat, tohle už fakt nemám zapotřebí. Nechci nikoho soudit a furt jen nadávat, proto se budu zastavovat jen u známých pejskařů a ostatní budem přecházet na vodítku.Aspoň do tý doby, do kdy budem žít tady na sídlišti.
Tohle se stalo jokšírovi co jsme měli ještě s rodičema, lekl se petardy a pak už se bál zabouchání, bouřky, rámusu..když jsme byli na dovče, utekl babičce při bouřce pod auto a dostal ve svých 7 letech mozkovou mrtvici,selhalo mu srdce.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 11:04
- Nahlásit
Dobré ráno
Bára a Sam
Denny ještě spí, ale pššššt
Teda ty máš samý lepší zážitky - já bych na Máji prostě bydlet nemohla Mě to stačí tady, ale naštěstí se tady cigoši drží jen u jedný budovy a nevopruzujou Jo, a jeden bydlí nad náma - sympaťák
A k těm cizím psům? Já už ho k cizím taky zásadně nepouštím - pak mam aspoň trošku možnost, že ty menší exempláře si nevytvoří reflex "velkej černej pes se na mě řítí = musím ho sežrat nebo utéct" a pak si ho třeba přijdou očmuchnout a nedělám si další pidinepřátele A s velkýma psama to platí dvojnásob - buď se už známe, tímpádem řeším max. to, jestli nehárá, nebo se neznáme a vždycky ho chytnu a zeptám se - a taky to není žádná záruka - už se mi chytli i se psem, s kterym si jednu procházku hráli.......
Mě docela stvš, že už to neni ten "malej pitomeček" co si nechá všechno líbit, a už se brání když po něm někdo vyjede
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 11:27
- Nahlásit
Dines
já tam bydlet nechci, ale co mi teď zbývá
já se svým psem nikoho neobtěžuju, když někomu vadí, že k jeho zadku Sam čuchne, jdem pryč. Na nikoho neútočí, nikoho neohrožuje. To si má člověk nechat s*rát na hlavu jen proto, že má velkýho psa?A jde to říct vždycky normálně a ne začít štěkat a tykat, že jo. Na ulici chodí na vodítku a hlídám ho, ale v lese kde nikdo není mám jít se psem u nohy?
už se mi chytli i se psem, s kterym si jednu procházku hráli.......
to mě Sam taky, o hračku kterou našel a kámoš kokr mu jí vzal.
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 11:38
- Nahlásit
Dines
teď šla před hotelem paní a na vodítku černýho mikropudlíka, uplný mimčo velký asi tak do dlaně, ještě neuměl asi chodit, tak divně poskakoval
|