| Autor |
Zpráva |
LucS
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2008 12:51
- Nahlásit
ta chůze na vodítku je u nás stále bojovka.... chvílemi ji to jde...tak ji za to chválim a dám piškotka...ale přijde mi jako by to byl pro ni impuls...teď "nejdu - stávka, hele jiný pes-jdem za ním...děti...apod."Tak ji zatáhnu za vodítko "nesmíš-jdeme"... no jo ale ona to jaksi stále nechápe,takže se to opakuje pořád dokola... až si připadám neschopná... Jinak jsme se "sedni, lehni, dej pac, NEsmíš" celkem zvládli...dokonce ikdyž si hraje s jinými pejsky ve výběhu, tak na zapískání většinou přiběhne. Jo jinak korálek je šikovná, že už neskáče...to my ještě moc nechápem... asi to budu muset říkat důrazněji (ale nerada na ni tak "řvu", ale to holt zabírá)
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2008 12:55
- Nahlásit
Zdravím labíčkáře po dlouhé době.
LucS
My jezdíme pravidelně od 10. do 30.7.už 7 let do Chorvatska na Pelješac/ cca 1400 km/ se psy,surfy a karavanem.Cathy jela poprvé ve 4 měsících,letos s ní jede náš nový 3.5 měs.přírůstek.V autě je klima,stavíme po 2 hodinách v noci spíme v karavanu/ 01- 07 hod./ a zatím nebyly nikdy problémy.Cathy se normálně koupe v moři i se potápí.Na oči jí to nevadí,pokud bude tvůj pes hodně olizovat mořskou vodu,bude mít trochu průjem.Jediné co děláme je,že večer proplachujeme tlapky sladkou vodou - uschlá sůl totiž rozedírá kůži v meziprstí.Na zbytku těla sůl necháváme.Pokud jste s pejskem zvyklí cestovat,tak je opravdu fuk,jestli do Beskyd nebo k moři.Hlavně vybrat místo,kde psi nevadí okolí.Tam,co jezdíme hodně fouká,takže jsou tam převážně surfeři a díky tomu může pes do vody neomezeně.Surf a pes patří k sobě!
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2008 13:00
- Nahlásit
Zuzana T ty jo, díky...už jsem si říkala, jestli ji tím nebudu trápit....ale jak to tady pročítám, tak vím, že Enny pojede...abasta...ona je taky dobrý plavec, tak ať si tu vodu užije...(jen si myslím, že jako černoška by nejraději zrušila sluníčko... to jsou u nás scény, když se jde přes sluníčko a stín i byť chvilku není na dohled..)
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2008 14:18
- Nahlásit
LucS
Hlavně si zjisti,jak je to tam s pobytem psů. Na Slovensku s tím dělají dost problémy,třeba Tatry jsou na tohle dost průserové,tak aby to okolo té vody v rekreační oblasti nebylo to samé
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2008 15:01
- Nahlásit
jana33právě to samé teď řeším s přítelem, protože i bez psa máme na slovensku nedobrý zkušenosti s lidma... Kdyby někdo z vás měl tip na konkrétní camp na již. moravě - u vody, tak pisněte... po dovči pak pošlu fotky toho našeho "pluta" (enny je samá ruka a samá noha...i přes rozmazlovaní našich mamin..hihi)
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2008 22:28
- Nahlásit
Ať žijou náhody... To jsme takhle na dovolené v Rakousku a udělali jsme si fakultativní výlet do Itálie (zajížďka 130km, ale co by člověk neudělal pro pizzu a pravé italské espresso )
Odcházíme z restaurace a z hlavy určuju cestu kudy půjdeme, pak se prodíráme davem turistů a vyhýbáme se psům, když tu mě najednou někdo zatahá za rukáv a česky říká "Ahoj Martine"...
Takže můžu potvrdit, že Ketrin jezdí na dovolenou do Alp
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 08:48
- Nahlásit
Mmartin
Už jsem slyšela,ten svět je fakt malej
|
choco
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 12:41
- Nahlásit
Mmartin
žjová,tak to je teda dobrý A jak si to užíváte? Musí tam být podle pár foteček na štěkání krááásně
Jinak bratr se zbláznil a chystá se koupit přítelkyni maďara (ona i její rodiče po něm dlouho touží) a a tak se s ním zítra jedu podívat na jednoho pejska do Ml.Boleslavi, kterého měl původně zamluvený někdo jiný, ale pak to odřekl ... tak jsem na mrńouse zvědavá
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 12:57
- Nahlásit
choco
A co je to za chs? Já vím,že super stanice se suprovými odchovy je Z panských lesů. A vědí ty chudáci do čeho jdou?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 13:33
- Nahlásit
jana33
Jj, tam jedeme....zbyl jim tam pejsek....no počítají s hyperaktivou,ale otázka je, jestli si to umí představit v reálu ...snad je jim jasný, že takovýho flegmouška jako Andy mít nebudou ))))
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 13:50
- Nahlásit
choco
Tak odtamtud jsou opravdu kvalitní pesani,i výstavně a pracovně. Já jsem moc štěstí na maďary neměla a vždycky mi přišli takový tupý a tvrdý,ale co právě znám pesany z této chs,tak jsou v pohodě. Ale hyperaktivita je ale samozřejmostí
Já chci taky na štěňátka
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 19:54
- Nahlásit
ahojky tak Vás jdem pozdravit,jsem ted s malou a carloskem na chatě a to je pohoooda,sice počasíčko nic moc,ale až na teb déšt super...dneska jsem byla za kamarádkou co má feňuli křížence vlčáka a kolie,carlosek jí nejdříve vysel u zadku,ale pak po společné procházce byl v klidu
kamarádka má ještě kočku,ale totální flegmouš carlos byl nějakej rozhozenej že tak kočka neutíká jako ostatní a když na ní štěknul tak ona chudák,uši sklopený a jelikož je celá černá tak jen jí svítili ooobr žlutý oči,ale teda škoda že jsem neměla foťák po ruce ani nebylo poznat že to je kočka tak byla chudák viděšená,ale pak už byli tak v pohodě
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 10:20
- Nahlásit
Ahoj holky, tak dovča je vybraná.... jedem na již. moravu - Nové mlýny, tak už jen to počasíčko aby vyšlo... Tak si představte, že jsem včera ráno jela na pohovory, které ale byly záhy zrušeny a přesunuty, tak jsem se vracela domů (byla jsem pryč cca dvacet minut) a už z dálky jsem slyšela štěkající Enny... no myslela jsem, že mě trefí.... když odcházím z bytu, tak jsem zvyklá, že Ennča jednou až dvakrát bafne, dokud mě slyší scházet ze schodů a pak je klid... ale to co jsem slyšela včera mě vyděsilo... je fakt, že dosud často sama doma nebývala... tak dvakrát až čtyřikrát týdně asi tak 3-6h.... No jestli celou dobu štěká, tak nás sousedi brzo ukamenují...
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 10:23
- Nahlásit
Jo a ještě jedna Ennina vychytávka: při rozvalování na gauči ji spadne dolů hračka, balonek... a néé že by si pro něj slezla... ona na nás štěká, ať ji ho podáme (ona ví, že když se ji zakutáli míček pod postel či gauč, tak že ji ho podáme - štěká na něj o 106)
|
choco
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 13:09
- Nahlásit
jana33
Jo,kdo chce kam .... ))))))))
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 13:24
- Nahlásit
LucS
Na N. Mlýnech je to prima,jen dej bacha na chcíplé kapry.V létě je málo okysličená voda a bývají mrtví u břehu- výborný parfém....
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 13:57
- Nahlásit
Zuzana T jééé...to jsem jednou zažila v Nízkých Tatrách... byllo tam umělé jezírko (betonové) a ten odér byl cítit už zdáli, kdy voda nebyla vidět a lese páchly ryby...
|
choco
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 14:37
- Nahlásit
LucS
jj, a to bývá velkým lákadlem hafanů...
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 14:52
- Nahlásit
no jak znám enny, tak to budem muset ohlídat. Protože už nám na ručníky na přehradě donesla mrtvé ptáče...tedy až potom co se po něm deset minut válela a my se zrovna nekoukali...
Enny se mi právě poprvé pozvracela... zničehož nic... doufám, že ji nic není... je nějaká hodná
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 09:54
- Nahlásit
Mrtvá ryba,dobrá ryba,řekl by Samoušek
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 10:27
- Nahlásit
Tak ahojte,mějte se prima - frčíme na Pelješac.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 10:33
- Nahlásit
Zuzana T
Tiše závidíme a přejeme krásnou dovolenou
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 11:06
- Nahlásit
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat: Enny včera třikrát zvracela - ikdyž se mi už večer zdála dobrá (začala "po svém blbnout"), tak jsem ji dala planou rýži s trochou mrkve...ale v noci nám to znova vyzvracela... zatím se jí nedala žrát... Průjem nemá... a je taková "klidná" (což mi u ní budí podezření)... Nevím jestli mám s ní letět na veterinu... či ještě počkat a nechat ji chvíli hlady. Průjem nemá...(tedy včera neměla, dnes neměla bobek, když všechno vyzvracela)
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 11:18
- Nahlásit
LucS
Lucko a byla ta rýže dobře rozvařená? Jestli teď už nezvrací,tak bych jí nechala o hladu do odpoledne a pak bych jí dala malinkou porci pořádně rozvařené rýže,počkala tak dvě hoďky a další malinkou porci. Pokud by zvracela,tak bych šupajdila na veterinu,stejně jako jestli je skleslá a klidná moc
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 11:19
- Nahlásit
LucS
mohla něco eanýho zblajznout, mohla sežrat trávu, mohla si něčeho čuchnout co vyvolá blinkání, mohla chytnout nějaký bacil..můj jako malej taky dost často zvracel, vždycky jsem našla příčinu. Jestli vyloženě není apatická, nemá průjem a normálně pije, s veterinou bych počkala, jestli to nepřejde samo
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 11:22
- Nahlásit
no jak na ni tak koukám, tak ve dvě jedem na veterínu, ten kus bych ji v náručí neunesla, počkáme na auto. zatím nezvracela ale ani jsem ji nic nedala jíst....rýži mívá takovou až kašovitou...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 11:27
- Nahlásit
LucS
Jestli je hodně přepadlá,tak jí tam radši vezmi,pro jistotu,přece jen je to malé štěndo
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 11:47
- Nahlásit
LucS
tak držim palce, ať jsou to jenom zaražený prdíky, třeba..
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 11:52
- Nahlásit
Bára a Sam
Hoj paní, co mě dnes čeká a nemine v práci?
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 11:57
- Nahlásit
Dines
hoj, tož maďároš tatároš
jsem docela naštvaná na Marianu, zblbla co mohla, když se zeptám jestli tomu rozumí tvrdí že jo, ale celá uzávěrka špatně a paní s miminkem po uzávěrce dala na 102
|