| Autor |
Zpráva |
choco
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 20:19
- Nahlásit
jana33
Jj, já vím, sice to bylo dělaný pro ohaře, ale nás se ujal na začátku pán a dělali jsme věci víceméně pro retrívry nebo slídiče podle jejich vloh a podzimek...takže šlo spíš u Andyho o to,jestli mi všechnu tu zvěř bude aportovat bez problémů, což se stalo a pak jsme si jen zkoušeli ty vlečky a ty dohledávky a nošení z vody....plus teda jsem s ním zkusila i klid u vody,když nám za náma stříleli a pak jen jestli do vody půjde i bez toho aby mu tam před tím spadla kachnička. Byla jsem se kounkout i na to,jak se dělá barva,ale s Andym jsem to ještě nezkoušela. Pak jsem teda byla poslední dva dny ve skupince s ohařema,ale když dělali třeba společná hon nebo šoulačku nebo cokoli pro nás ještě zbytečnýho, tak to jsme s Andym jen koukali Potěšilo mě, že mi tam jeden takový přísnější výcvikář Andyho pochválil a že jsme tak labradorům nezkazili pověst, že by třeba nenosil nebo mi to plival apod.
S těma vlohovkama....já vím,že máme veverky,ale zase jsem dost trémista a tak bych přece jen ráda zkusila něco takovýho pro začátek...
Teď budu shánět mrtvolky... ))
Nj, vůbec jsem nepochybovala, že by to neudělali Jsem zvědavá na podrobnosti
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 20:23
- Nahlásit
choco
Jasně,já to myslela třeba na ty směry a tak,dělala bych to spíš pomalejc,ale tak,aby se to opravdu naučil. Tak to je dobře,že jste necvičili s ohařema,on to právě bývá dost problém loveckých výcviků,protože se zaměřují na ohaře,ale to jaksi retrieverům nesedí. A že ho baví mrtvolky,to je fakt super. Naše smečka taky neměla s mrtvolkama nejmenší problém,ale když občas člověk vidí,jak se někdo moří,aby to pesan vzal do huby, tak to si vůbec nedovedu představit.
Jo aby toho nebylo málo,tak Ferdovi půlroku od operace zhnisali oči,takže zítra budeme nahánět Beránka Asi toho máme málo nebo co
|
choco
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 20:40
- Nahlásit
jana33
Jasan na ty směry to budu Andyho učit podle toho, co jste mi tady před tím psali, se spostou dummyšů...ono mi tam i ten výcvikář řekl, že přece nepůjde do tá strany,když má přeci lepší noc než já a moc dobře ví, že ten kousek se nachází úplně jinde a prostě mi to nevěří. Takže fakt v tá straně pro začátek musí něco najít a toho se držím. Jen jsem tam využívala toho,že to bylo v honitbě a cítit pachy tam byli a semtam se mi ho při té dohledávce do toho směru dostat povedlo než to namířil přímo k hledanému kusu No právě psů, co dělali fory a do držky to prostě nevzali tam bylo docela dost, ale ono jich spousta nemělo ani pořádně ty aporty udělaný...
Tyjo to je teda fakt blbý...chudák malej...nemůže to mítn třeba z nějaký trávy...?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 20:46
- Nahlásit
choco
No pochybuju, má to jako to měl předtím v tý nejhorší podobě. Hlavně doufám,že nebude mít Beránek dovču a půjde to rozkapat,jinak mě fakt klepne. K tomu Samouš furt kašle a mě ve středu budou trhat osmičku. Prostě se nenudíme.
Ale dneska jsem se naladila,volalami Evča Píchová,tak jsme kecali a už jsem celá navnaděná na tábor,i když je to až za dva měsíce
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 06:45
- Nahlásit
Ahoj
choco
Gratuluju k šikulovi! já bych na ty vlohy být tebou šla, je to přece jen lehčí než třá PZ a tak to můžeš brát jako takovou generálku na další zkoušky - zkusíte si atmosféru zkoušek, je tam už zvěř tj.je to těžší než OVVR. Jinak ta stopa vůdce je jen taková sranda, to se v podstatě necvičí - můžeš to 1x nebo 2x zkusit jen aby věděl o co jde - někdo ti ho podrží aby se nekoukal, a ty odejdeš, uděláš 1-2 změny směru a schováš se. Vůbec nic to není. Pokud některej pes tohle neudělá, tak buďto tam je nějakej problém ve vztahu k pánovi, anebo musí mýt děsnou smůlu-jako např. že přes tu stopu pána přejde stádo jelenů anebo mu před nosem vyrazí zajda.
A to jste byli na táboře od Horys lovu?
Jinak ty naše LZ se mi moc líbily, jediná vada na kráse je že to máme v 3.ceně, protože Borgo jak se dalo čekat neustál marking a vyrazil. Jinak ale pracoval moc hezky, s veškerou zvěří se ke mně vracel rychle-skokem, předpisově to nesl, žádný pohazování jako s dummíkama... prostě všecko ok a žádný kravení a vychutnávání si paničky jako loni.
Ještě má 3 z následování a z chování na stanovišti, protože to jsem neriskovala a nechala ho na vodítku, a jinak samé 4. Čili spousta bodů, co by bohatě stačilo na 1.cenu, ale bohužel kvůli 1 z markingu ta 3.cena.
Byly to typický omsácký zkoušky, samí tradiční myslivci, samí ohaři teriéři a jezevčíci a my jedinej retrívr a jediná ženská ráno než to začalo, jsem zaslechla pár obvyklých shazovačných poznámek o blbých tupých retrívrech, ale pak Borgo sklidil obdiv - všichni na něj byli zvědaví a šli se podívat na jeho disciplíny, zřejmě tam na retr. nejsou moc zvyklí a neznají jejich práci. Při vyhlášení výsledků večer mě nejvíc pobavil rozhovor dvou pánů (co byli jen diváci a nevedli):
--- Ten lablador mě tyvole fakt překvapil, soused ho má taky, takovou línou kouli blbou, ale tendle maká líp jak vohaříí a eště to neni žádný vořezávátko, toho bych bral hned...
--- Nojo, jak to tyvole cvičí že jí to tagle nosí?! Viděls ty vlečky?! Mě by tagle Aran nenosil ani kdybych... (znechucené mávání rukou) Sem se ptal Karla (zřejmě rozhodčí co nás posuzoval) a von prej že vona prej mu neřekla žádnej povel, že prej furt jen Brokoušku Brokoušku nebo co, a pes jel jak drak! (hurónský smích a oba pánové si nevěřícím údivem mohli ukroutit hlavy)
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 08:41
- Nahlásit
Ketrin
Tak rozhovor nemá chybu,to je bomba! Jen ať dědci čumí,co labrador umí Bodejť by to Aran nosil,když se k němu určitě chovají jak k dobytku Borgoušek je šikula
|
choco
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 09:27
- Nahlásit
Ketrin
Děkuju taky vám oběma gratuluju a je dobře, že tam poznali, že labrador pracovat umí Čekala jsem, že mě tím potrápí a bude se na všechny ty mrtvolky koukat s odporem, ale on z nich byl u vytržení a pomalu to vypadlo, že budu mít co dělat, aby mi bevylítnul pro aport dřív než mu řeknu Jj, ty vlohy jsou přece jen o něco těžší než ty veverka a nejspíš se přihlásím v půlce srpna na vlohy někde u Vyškova, měl by tam být i ten pán,co se nás na táboře ujal a všechno to s námi zkoušel a taky jedna paní s kokřicí,tak bych tam měla i morální podporu Snad se mi podaří někde nějakýho bažanta sehnat, aby si to ještě vyzkoušel....kachnu asi neseženem, ale zkusím to. Já jsem taky čekala podobné poznámky o labradorech, ale naopak mě příjemně překvapili, že labrador je dobrá volba S tou stopou vůdce jsi mě teda potěšila i tam mi říkali, že to nebude potřeba ho to učit jako na klasických stopách ,ale raději se ptám i Tebe Ten tábor od horyslovu nebyl, i když dříve to prý pořádali společně,ale pak se nějak rozhádali a tak to te´d dělají zvlášť, já jsem byla na táboře od Štěpána Horáka www.lavaremoravia.cz
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 09:43
- Nahlásit
choco
O lavemoravia mám jen dobré reference,kamarád u nich cvičil s ohařem,jsou prý moc dobrý a narozdíl od Horyslovu do ohařů nebuší a nemlátí
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 09:44
- Nahlásit
jana33
abych nezapomněla, taky jsme měli tu čest s tvým oblíbencem jagdteriérem (píše se to tak?) měl číslo losu před námi a tak jsme spolu v podstatě trávili celý den, pán byl hovorný, tak jsme si povídali a pes neustále na Borga vrčel, hrabal a všemožně mu sděloval že je nejlepší a největší a vůbec vládce vesmíru. Borgo na něj párkrát zavrčel taky a pak si ho nevšímal. Ovšem to "nejlepší" přišlo na závěr při vyhlašování - opět jsme stáli podle čísel čili vedle sebe a ten skrček zas na Borga vrčel, hrabal a dokonce se ho pokusil pochcat pán stál moudře kousek dál než na délku vodítka od nás, takže na něj nedocvrk, ale zřetelná snaha tam byla. Borgo pak začal na něj taky pěkně vrčet, tak hluboce a dunivě, to jsem ještě od něj neslyšela. takže tam tak chvíli zvukově podbarvovali projev vrchního rozhodčího. Odtud ta pochvalná zmínka že B není ořezávátko. Pak se mi ho podařilo zklidnit a nakonec to vyřešil tak, že si lehl a otočil se ke skrčkovi zády a dělal, že tam skrček není, i když ten furt provokoval.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 09:45
- Nahlásit
Ketrin
Hahaha,správnej jagošek,mistr světa amoleta,pan předseda a vedoucí, říkejte mi velký vezíre To se připrav,že Ferda je taky něco takovýho A jak pracoval?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 13:12
- Nahlásit
Tak tady jeden důkaz Musel to vydržet držžeeet, protože jsem ho chtěla mít vyfoceného od jednoho chlapíka s lepším foťákem než mám já
Jj, byla jsem taky moc spokojená s přístupem a ochotou všech a o bušení nemůže být ani řeč, co jsem si všimla,tak jim stačilo vytahat je za uši a to už ohaři brečeli, jak kdyby je na nože brali.
A mám dotaz....docela jsem tam pak zamotala hlavy s dotazem,co teda vlastně labrador má správně dělat,když narazí na nějakýho zajocha....jestli je dovolený, že pár metrů se za ním teda může spustit, nebo jestli má downovat nebo zůstat stát na místě a vrátit se k pánovi....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 13:20
- Nahlásit
tak jim stačilo vytahat je za uši a to už ohaři brečeli, jak kdyby je na nože brali.
Hmm,tak to bych tam asi moc dlouho nevydržela.
Jinak krááásné fotky,Andy je fakt pašák,gratuluju.
Retriever by zdravou zvěř neměl štvát,takže podle mě by se teoreticky mě zastavit a čekat na povel vůdce.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 13:39
- Nahlásit
jana33
říkejte mi velký vezíre
přesně
jak pracoval nevím - neviděla jsem, měli slídění hlasitost atd.vše v lese, v poli nic, na barvu taky nemůžeš jít... myslím že měl 2.cenu a o trošku bodů míň než my, ale oni mají jiný řád, takže nejsem v obraze.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 13:40
- Nahlásit
choco
co teda vlastně labrador má správně dělat,když narazí na nějakýho zajocha...
myslíš jako na zkouškách?
asi by bylo ideální kdyby se zastavil popř. sedl nebo zadaunoval, pokud trochu popoběhne dostane zřejmě horší známku z poslušnosti a ovladatelnosti, hodně záleží na rozhodčích jak to posoudí.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 13:42
- Nahlásit
jana33
ono to s těma ušima zas nebylo tak horký....oni jsou strašný hysterky a stačilo se jen dotknout auž vřeštěli jak paviáni...
Tak jsem si to taky myslela, ale oni mi furt nutili, že to ,že se za tím zvířetem vydá a do určitého času vrátí, že to neva....berou je furt jako slídiče a nedali si říct )
|
choco
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 13:44
- Nahlásit
Ketrin
jj, na zkouškách...takže když na něco narazí měl by automaticky sám zalehnout nebo ho můžu teda zadaunovat povelem? Bažanta mi jen vypíchnul a stál, ale těžko říct, co udělá, až před ním bude prchat zajíc třeba...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 14:06
- Nahlásit
oni mi furt nutili, že to ,že se za tím zvířetem vydá a do určitého času vrátí, že to neva...
to bejvávalo podle starých řádů, dokonce se zkoušela stopa živé zvěře
a teď je to naopak - i kdyby mu srna vyskočila za zadkem, měl by dělat že tam vůůůůbec nic neni
jasně že můžeš písknout daun, to je ok
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 14:29
- Nahlásit
choco
Určitě když pískneš stophvizd,tak je to v pořádku. Jde o to,aby nevyrazil.
Ad ohaři - no nevim,mě se to prostě nelíbí a líbit nebude. Hlavně to,že je to tak učí. Neřeším,kdyby se jednalo o psa,co to už umí a kraví,ale učit to těmahle metodama je mi prostě proti srsti
Ketrin tak to je škoda,že nevíš,jak pracoval,já bych se někdy na nějaký zkoušky raťafáků ráda podívala. Páč to musí být ohromná prdel s jejich řádama
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 14:32
- Nahlásit
to musí být ohromná prdel
no chvíli to je zábavný toho vzteklýho skřeta pozorovat, ale doma bych to mít nechtěla
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 14:36
- Nahlásit
Hele změna tématu, schválně jestli vaši chlapi jsou taky takoví. Synek mi přivez z Indonésie takový lehký letní šatičky,a že jsou ty vedra tak jsem je včera vytáhla, zkusila a ptám se manžela, jestli je můžu nosit, jestli na to nejsem stará/tlustá, jestli v tom nevypadám blbě/trapně atd. On: néé, prooooč, dobrý, klidně to nos. Tak jsem si je ráno vzala, přijdu dolů že pojedeme do práce a on: chacha, co to máš na sobě?!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 14:42
- Nahlásit
Ketrin
klííííd to je normální
Ad jagošci my už jsme nějak podlehli. Asi do příštího Ferdova průseru.
Ovšem ty teriéří řády fakt doporučuju si přečíst,fakt se nasmějete. Když pominu pasáže,jak se psíčci nesmí kazit přivoláním,když jsou v zazvěřeném terénu a stačí když se vrátí do 30 minut,tak se mi moc líbí pasáž "vodění na řemeni",kde krásně popisují,že když pes tahá a smýká s pánem a ten ho musí vícekrát!!!! vymotávat ze stromů,tak se musí snížit známka nebo pasáž "aport kachny z hluboké vody",kdy za 3 dostane pes,který pracuje bezchybně až na to,že nepředsedne a odmítá kachnu vydat Usoudili jsme s Karlem,že Ferda je nejvychovanější teriér v Čechách a my darmo znásilňujeme jeho dušičku
|
choco
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 15:00
- Nahlásit
jana33
nééé já nemyslím, že je to učí tím, že je tam tahají za uši,to ne, to když právě kravili, tak se to tam hojně používalo, ale to tak asi proto,že ty jejich uši k tomu vybízejí, ne že by nás tam učili tahat psa za ušiska...
Ketrin
tak to potěší
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 20:39
- Nahlásit
choco
supééééér gratulujem že jste to takhle výborně zvládli,jste šikulky.
Carlos se aportíku stále drží, o víkendu aportoval dummy,byli jsme na chajdě a trénovali a trénovali,ať jsem mu hodila cokoliv tak přinesl párkrát už se stalo i že se na to chtěl vyprdnout,ale zabručela jsem na něj že to teda ne e a vzal a přinesl
hlavně co dělá s chutí a baví ho to....
akorát je poslední dobou nějaký dotěrný
Já vůbec nevím co se ním děje, péče má stejně,nevím co mu hrabe, mám ho stále za zadkem,když může tak mě olizuje a někdy by i klidně tooo
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2008 09:15
- Nahlásit
Čtete to o tom novym návrhu zákona o chovu psů?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2008 09:24
- Nahlásit
Ketrin
Prosím tě klid. Nic takovýho není schválený a podle mě ani schválený nebude,to je nějakej nástřel alá Kořistka,to už tady bylo. Ale davová hysterie asi každýho baví bo co
OPI
Tak to je super,vidíš,bude z něho velkej aportér. A že je dotěrný? Asi v jeho očích stoupáš,začínáš se chovat opravdu jako šéf a on si tě začíná vážit. Tak si to užívej. Mám z vás radost
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2008 09:39
- Nahlásit
jana33
není schválený ...
no to vím a je mi jasný že je okurková sezona atd., ale abysme se nedivili?! mě to tady může být celkem jedno, ale vás Pražáky popř.další měšťáky bych teda litovala
OPI
on si tě začíná vážit
taky mi to tak připadá
Borgo když se mu něco obzvlášť povede a já ho chválím, na mě taky skáče - teda ne jako toooo, ale aby mi olízl "tlamu"
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2008 09:41
- Nahlásit
Ketrin
OPI
A holkýýýý,co myslíte tím "tooooooo"
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2008 09:47
- Nahlásit
jana33
To bych ti mohla sdělit po 22.hod., ale vzhledem k tomu že nám doma nejde net a do práce kvůli tomu večer jezdit nebudu, tak máš smolíka
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2008 09:48
- Nahlásit
Ketrin
Tak mi to řekneš po 22. hodině na táboře,jo?
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2008 09:52
- Nahlásit
jééé tak to mám obr radost,za váš názor na to co dělá
ikdyž to jeho funění v těchto vedrech, je teda záhul...
Ale když bude takhle zase bláznit tak ho vemu ven a půjdem cvičit a aportíkovat,večer jsem ho měla za zadkem a taky jsem mu doma párkrát aportíkovala a makal
Akorát nás poslední dobou zase trápí tlapina tak ho nechci moc mordovat...
Joo a poraďte,ten nutradyl máme teď pauzu na 3 týdny,Duchek tenkrát říkla že mám nejdříve vynechat 14 pak po měsíci 3 týdny a takhle se dopracovat na to že to bude mít obměsíc....
poradím se i sním ,ale ted je to asi přes týden co to dobral a začíná kulhat, zvažuji že by to mohl brát každý den????
jana33
jak dávkujete vy??
a nutradyl kupujete jen u duchka??
|