| Autor |
Zpráva |
Montik
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 14:14
- Nahlásit
schafa
haha´haha!!! Bych tě chtěla vidět, by ti bylo ještě v tom stanu smutno!!! Brát jí nebudu, je těžká a my na ní ještě nejsme tak ouplně zvyklí...
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 14:38
- Nahlásit
jana33
Tohle občas má tendence dělat Rozárka
děkuju, potřebovala jsem slyšet slova útěchy ve smyslu nic si z toho Báro nedělej, naši psi občas taky neposlechnou..
asi jsem mu zase trošku popustila uzdu, má dny kdy je skvělej a uplně bezproblémovej a dny, kdy pomalu ani nereaguje na svoje jméno. Jako třeba dneska. Takže bude makat, chlapeček.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 14:46
- Nahlásit
Nic si z toho Báro nedělej, naši psi když poslechnou tak to je svátek
jinak k tématu - když byla Bresta malá, tak jsme ještě neměli plot. A ona byla taky taková supervítací (je dodnes). bylo jí asi 5 měsíců a šel okolo na výlet pán s holčičkou, a Bresta se k nim přidala. Já v klidu okopávala zahrádku a říkala si, vždyť je to štěně, závislé atd., však ona s nima dojde k lesu a vrátí se. No - nevrátila. Musela jsem pak za nima letět, byli možná už skoro kilometr daleko a ona v klídku s nimi
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 14:58
- Nahlásit
Bára a Sam
To je jasný,že naši psi taky neposlouchaj a to jsou o dost starší než Samík. Takže klííííd labradoři jsou prostě plemenm vítacím a žracím,s tím se musí počítat
Ketrin
a Bresta se k nim přidala. Já v klidu okopávala zahrádku a říkala si, vždyť je to štěně, závislé atd., však ona s nima dojde k lesu a vrátí se. No - nevrátila
To mi připomíná Ferdu,když jsem byla s klukama na chalupě,nejsou tam ploty. Jednak okolo vede turistická cesta,takže tam hezky každého vyprovázel až k silnici. No a hlavně si taky chodil do lesa se sousedkou a jejím kokrem. Paní na mě takhle jednou zavolala,že jde na houby a Ferda,že chce s nima, tak jestli může. Tak jsem kriticky přiznala,že to nezáleží na mě,ale Ferdovi,páč ho stejně nechytnu a ať si jde kam libo. Tak paní následována kokrem a Ferdou odešla. Asi za půl hoďky byl Ferda zpátky. Zato chudák sousedka se vrátila asi za tři hodiny, bez hu,polomrtvá,že už dvě a půl hoďky hledá Ferdu,že se jí ztratil. Naivka nepochopila,že Ferda nešel s nima na houby,ale jen jim ukázat cestičku do mokřin a bažina a pak nabral směr domů,aby nebyl přistižen při vražedném počínání
Ale souseda byla statečná a další dny už s tím počítala a když Ferda zmizel,tak se nehroutila,nébrž správně usoudila,že spratečka popadla nějaká myšlenka a jal se jí aplikovat někde v praxi
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 15:02
- Nahlásit
kriticky přiznala,že to nezáleží na mě,ale Ferdovi,páč ho stejně nechytnu a ať si jde kam libo.
no je fakt že Bresta na rozdíl od Ferdy z toho vyrostla.
Když jsou u nás nějaký návštěvy a chtějí ji vzít ven, tak pokud nejsem doma, tak jde. Ale pokud doma jsem, tak s "cizími" dojde max.k tomu lesu a vrátí se. Třeba mojí ségře je to vždycky hrozně líto že s ní nejde.
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 15:11
- Nahlásit
už jsem tak nějak pochopila, že je to závislák jen když jsme doma, to za mnou chodí jak ocásek, v který místnosti zrovna jsem, tak tam on se musí svalit. Ovšem venku to je jiná, za piškot by šel s každým a možná i bez piškotu na dobrý slovo. O prázdinách jede přítel dělat vedoucího na tábor a jelikož já mám dovolenou a nebudu tady, bere Sama sebou.Pokyny typu nikdo nesmí Samovi dávat nic k jídlu ani ho nějak nahánět jsou jasný, ale přesto mám trošku obavy, aby v tom počtu dětí nešel s někým na bojovku a neodběhl si do vedlejší vesnice na průzkum. Ty jo, já mám nervy už teď..
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 22:37
- Nahlásit
chichi,to mi připomíná můj pocit jak mám doma děsnéhé labana a když jsem pak šla do koloděj a zjistila že jsou všichni naprosto stejní tak mi spadl kámen ze srdce
Bára a Sam
nevím teda kolik je samovi,ale Carlos mi taky dělal žýe si hrozně všímal snad každého člověk co potkal,nejlépe když dva lidi kecali na chodníku a on se k nim přidal stylem, nzdáááááár tak co probíráte, jak se máte..... byl fakt děsná kelišová
Naštěstí postupem času to odpadlo.
To samé jako když viděl psa tak z něj byl úplně paf a dnes už taky to moc nevnímá,ale není to ještě úplně ono, jen tak bezpovšimnutí ještě neprojde.
ale musím nás pochválit,tuhle držkoval na nějaého čoklíka a jen jsem ho okřikla a přestal
takže ťuky ťuk, pokroky začínají být znát
ač zatím jen písemě tak jsem se seznámila s maminou tady ze sídliště co má dva hafany a cvičí obedienci, seznámila jsme se s ní přes CZ pes a je také na mateřské, takže by jsme spolu chodily venčit i cvičit, což by bylo super, má jezevce a nějakou vořešku,samozřejmě obedience pro nás není,ale každé cvičeníčko s jinými hafany je dobré tak snad to bude o.k. a moc se těším
akorát je škoda, že tady nikde pblíž není nějaký ten rybník ten tu dost postrádáme...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 08:30
- Nahlásit
Tak hlásím a přiznávám se,že jsem týratelka černých psů,omlouvám se Helče,že jsem si z ní utahovala,že týrá psy hlady a že je Borgo hubenej. Včera jsme byli na veterině a já posadila Samouška na váhu,protože jsem měla podezření,že trochu zhubnul a vyvalila jsem oči, on má je 35,5 kila Holt Murphyho zákony fungují - zdálo se nám,že se Rozárka a Ferda moc zakulatili,tak jsme snížili dávky a vynecháváme tučný tvarohy,lučiny apod. a jedinej na kom je nějaký hubnutí pořádně vidět je chudák Samoušek,tedy jedinej,kterej hubnout nepotřebuje. I když asi i R+F trošku shodili,no ale Sam mě teda dostal.
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 08:32
- Nahlásit
OPI
Samovi byl v dubnu rok, takže rok a dva měsíce..taky myslím, že je to částečně věkem a snad to přejde, Dársímu (náš kamarád vepřador) jsou 2 roky a jakmile se dostane z vodítka, lítá jak kdyby měl vzteklinu, až ho podezřívám, že je snad nakříženej s ohařem, to se nevidí.
že tady nikde pblíž není nějaký ten rybník
my teda máme za barákem 3, ale ani v jednom už není dobrá voda, jen zelenej brčál, tak musíme taky za město
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 08:36
- Nahlásit
jana33
Jak je vše relativní, ty si sypeš popel že má Sam jen 35,5 kila a já slavím a jásám, že má Borgo 36
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 08:38
- Nahlásit
jo a pořád nemůžeme rozplavat jednu goldenku. - věk cca rok a čtvrt. Nějaké rady?
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 08:39
- Nahlásit
jana33
on má je 35,5 kila
ty brďo, nevim jak je Samík velkej, ale to je asi váha fenek, ne?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 08:41
- Nahlásit
Ketrin
On si stále držel váhu tak 38,5,tak mi ty 3 kila přijdou dost,hlavně si fakt myslím,že je shodil za ten poslední měsíc,kdy jsme jim zkrouhli dávku. On teda není vychrtlej,to faaakt ne,ale boky začíná mít jak Borgo
Bára a Sam
Fenky mají okolo 30,aspoň ty,co znám Sam není moc vysokej,ale je takovej mohutnější a kompaktní,no rozhodně drobně nevypadá
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 08:43
- Nahlásit
Ketrin
jo a pořád nemůžeme rozplavat jednu goldenku. - věk cca rok a čtvrt. Nějaké rady?
Co nějaká extra oblíbená hračka nebo jestli je žravá,tak piškoty házený do vody? Nebo s ní do tý vody jít,to je taky možnost teoreticky by měli stačit takovéty rybářské gumáky,pes už nestačí,ale člověk se nenamočí
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 08:44
- Nahlásit
ale boky začíná mít jak Borgo
a to je jako špatný, jo
to je asi váha fenek, ne?
Jak kterých! A vím i o jedné co má aktuálně přes 40
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 08:47
- Nahlásit
jana33
to už se všecko zkoušelo, ona je takovej superkliďas. Celá její rodina šla plavat a ona v klídku čekala až se jí vrátěj. Ona brodí, ale dál se zatím bojí asi to chce ještě čas. Ani smečka retrívřích vodníků ji nestrhne.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 08:47
- Nahlásit
Ketrin
ale boky začíná mít jak Borgo
a to je jako špatný, jo
Ne,to já si dělám prdel sama ze sebe,že tebe jsem obviňovala z týrání,ale u svýho psa to nevidím ale on to zase rychle nabere,panička mu bude dávat extra ňaminky
Jak kterých! A vím i o jedné co má aktuálně přes 40
A to jí vykrmujou na porážku?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 08:48
- Nahlásit
Ketrin
No tak jí vyloženě nalákat na sebe, nejlépe páníček,kterého má nejradši. Po krůčcích jí k sobě lákat a ustupovat. Anebo se na to prostě vybodnout a dát jí čas
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 08:50
- Nahlásit
A vím i o jedné co má aktuálně přes 40
ta váha je fakt strašně ošemetná, Ennyna má 37kg a přitom je to prcek a tlustá nevypadá..
ta hnědka
|
choco
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 09:08
- Nahlásit
Ketrin
No Andy se mi rozplaval taky teprve nedávno a čoveče smečka ho taky moc nezlákala, rozhoupal se tam pak poprvé díky Báře,kdy se za ní vydal pro balonek, pak byla zase chvilka otálení a pak když jsme chodili s ním a Eli k vodě tak jsme jim na střídačku házeli klacík a když byl Andy rozohněný,že ten klacík fááákt chce tak jsem mu ho hodila první kousek od břehu,kdy váhal váhal váhal a pak pro to vlezl a jásaljásaljásala .) a pak ještě kousek dál a ještě kousek a netrvalo to dlouho až už tam vyrážel hned a pak ho začlo brát to naše plovoucí kolečko a to je teda pro něj schopnej skákat o sto šest a plavat pro něj jakkoli daleko
|
choco
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 09:10
- Nahlásit
Bára a Sam
jéé kohopak to vidím za pejsama,že by Baddy ))
Tak a já jdu pracovat,mám toho strašně moooc
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 09:33
- Nahlásit
choco
Andy se mi rozplaval taky teprve nedávno
počkej jakto?! vždyť přece udělal veverky jako skoromimino, ne?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 09:38
- Nahlásit
Ketrin
Ale to ho tam Hanka dostala vyloženě jen proto,že se tvářila,jakože zkolabuje a pes bude muset do útulku jinak to bylo taky cachtadlo a broďák obecný
|
choco
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 10:32 - Změnil/a: choco
- Nahlásit
Ketrin
noo jooo ale to bylo takový,že se tomu ani nedá říct, že by do toho šel,aby si s chutí zaplaval, učil se plavat na táboře a bylo fakt štěstí,že pro toho dummíka jsem ho tam nějak ukecala a při ovvrkách jak píše Janča jsem málem kolabovala,protože už to vypadalo,že si snad i někde půjčí prut a uloví ho,než aby tam vlezl, díky tomu jsme taky dostali jednu 3 a můžu být ráda,že vůbec 3 , protože ta ochota jít do ovdy fakt byla mizerná )) Ale rozplaval jako pořádně plavat a s chutí jít do vody to začal až teď
|
choco
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 10:35
- Nahlásit
jana33
Já bych ho nedalááááá Stejně nechápu, kde jsem sebrala tu odvahu jít s ním v půl roce na veverky, když se nosit a plavat učil pár dní před tím ))))))
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 10:38
- Nahlásit
choco
Já bych ho nedalááááá
Nojo,ale to on nevěděl,tak tam radši šel
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 10:39
- Nahlásit
že si snad i někde půjčí prut a uloví ho,než aby tam vlezl,
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 10:55
- Nahlásit
Ketrin
No víš jaký to byli nervy? Celý osazenstvo celé veverky áchalo nad šikovným miminkem,který dávalo na prdel všem starším psům,pak přijde poslední disciplína a Andy nechce do vody. Těch lidí tam málem zkolabovalo víc. Ale naštěstí se nechal Anďák ukecat
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 11:10
- Nahlásit
přijde poslední disciplína a......
průser.
a tak to většinou bývá
|
choco
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 11:17
- Nahlásit
jana33
Ketrin
Jj, ale já to tak nějak čekala, že tu vodu mi dá sežrat )) Ale bylo hezký, jak to všechno ztichlo a čekalo se, co z toho bude...už jsem nevěděla, jaký povzbuzující jásání ještě vymyslet.
|