| Autor |
Zpráva |
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2008 11:40
- Nahlásit
jana33
asi z konzervy, včera jedl pozdě tak jsem mu jí narychlo dala, ještě byl nalokanej z rybníka při včerejším plavání, takže asi tohle dohromady
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2008 11:45
- Nahlásit
Bára a Sam
Tak to je teda ostrý,to nic moc zážitek. A Samouš je pašák,prostě labroši kraviny neřeší
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2008 11:54
- Nahlásit
Bára a Sam
teda ty Budějice a Sam je šikula.
věk asi tak 15-18let takže asi tak 12-14, oni vypadaj starší
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2008 11:59
- Nahlásit
teda ty Budějice
to teda zlatá Libeň. Potkani a bezdomáči po sobě nestřílí
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2008 12:04
- Nahlásit
Ketrin
jana33
teda ty Budějice
mě z toho taky mrazí, myslim, že je to otázka posledních let, dřív tohle nepamatuju. Vždycky jsem si myslela, že žiju v krásným a bezpečným městě a dneska aby se člověk bál jít v 7 večer ven.
Ketrin
takže asi tak 12-14,
jo to sedí, 18 jim určitě nebylo, ale kde takovej parchant sebere bouchačku, fakt netušim..
aspoň, že se černí bojí mýho černýho psa
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2008 12:08
- Nahlásit
Bára a Sam
Oni se bojí všech psů,to je výhoda
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2008 14:32
- Nahlásit
ahojky ahojky,
teda to je hnus takovej zážitek, mě je z takovejch věcí hned na nic, jsem poseroutka
dneska jsem zjistila že tady máme v blízkosti výcvikový areál
http://www.vycvikpsu.cz/
tuten, vypadá to dobře,ale ty ceny mě zarazily
my dneska potkali zase nějakou snad napůl sjetou holku se starším kokrem, ten si to namašíroval před nás a jelikož bylo na něm vidět že moc kamarádsky nejde tak jsem si carlose podržela a řekla jí at si ho zavolá ta něj začala mluvit, pes nic tak jsem na něj dvakrát zařvala a hned si to rozmyslel,carlos taky dostal vylágoš páč taky držkoval a šlo se dál
ale prostě nesnáším když pes před něj nastoupí a dělá machýrka a pána ignoruje. nebo kdž malinkej čoklíček takhle dělá machýrky a paníček se ještě směje a říká jééé ten by tě spolkl jak malinu nech ho...kdyby takhle zareagoval velkej pes tak se každý může po... ale je proto že tam ten je malej tak může....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2008 14:35
- Nahlásit
OPI
To si děláš srandu,to aby sis k mateřský vzala hodně dobře placenej vedlejšák
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2008 15:15
- Nahlásit
jana33
No to mi povídej
nebo bych muselaa ob měsíc dát mateřskou na cvičák
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2008 15:16
- Nahlásit
jsem jim psala mailík, uvidím co písnou,ale abych jim dala 35O nabo kolik to vychází za 60min, výcviku,to teda ne e
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2008 15:23
- Nahlásit
OPI
Hele neblázni,možná to vyzní blbě,ale mě teda přijde,že kdo to dělá takhle okatě pro prachy a jako business,tak to bude dělat na efekt a ne pro ty psy. Já bych do takovýhohle cvičáku fakt nešla,ani kdybych na to měla
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2008 15:34
- Nahlásit
neboj já se taky nikam nehrnu,fááákt tak velkou mateřskou nemám a je fakt že ikdybych měla tak bych do toho nešla, je to fakt moc,zatím cvičíme sami,jediný problé je ta jeho dominance,ale prostě myslím že každý začátečník by na tom byl podobně,sice výsledky nejsou hned,ale ono to půjde, já jsme vděčná kolodějům a vám že vím jak na to reagovat a to je hlavní.
Dneska lítal taky s černou LR a když jsme šly dom tak by šel klidně s ní i když jsem pískala tak nic tak jsem na něj křikla ztuhnul a usadilo jsem ho, došla ,pochválila a šel se krásně se mnou, fena ne fena
Vím že to je trochu ostuda u 3 letého psa se chlubit takovou blbostí,ale pro nás je každý malý krůček velkým pokrokem
a už dvě paní se mě ptali jak to že mi jde tak krásně na vodítku že ten jejich děsně táhne a když se zeptám na věk, což jednomu psovi je přes rok a druhý asi 8 měsíců tak sejen směju a říkám že je čekaj horší věci páč puberta je puberta
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2008 15:43
- Nahlásit
OPI
Vím že to je trochu ostuda u 3 letého psa se chlubit takovou blbostí,ale pro nás je každý malý krůček velkým pokrokem
Tohle vůbec neřeš,naopak je super,že jste se do toho pustili a že vám to tak jde. Prostě nikdy není pozdě a každý krůček je důvod ke chlubení
Kdeže to teď bydlíte?
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2008 15:46
- Nahlásit
Modřany Na Baránku
našla jsem tu přes net holku co taky cvičí ikdyž obedienci,ale je na mateřské taky takže i ve dvou to bdue o něčem jiném
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2008 15:48
- Nahlásit
OPI
A má psa nebo fenku?
Tak to by bylo fajn,kdybys měla s kým cvičit a venčit
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2008 22:02
- Nahlásit
má psa jezevčíka, to prej není zrovna největší kámoš na psi,ale nedovolí si nic udělat a pak nějakou 12kg vořešku, ted jsou týden pryč,pak se snad sejdem, tak jsme zvědavá jak to půjde
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2008 09:33
- Nahlásit
OPI
Hmmm, slušný ceny asi to má význam spíš pro někoho kdo chce dělat speciální výcvik na vysoký úrovni a zúročit to na závodech, pak to ty lidi asi dají, pokud kvalita výcviku je odpovídající.
u 3 letého psa se chlubit takovou blbostí
to vůbec neni ostuda ani blbost, já se taky chlubím že mi Borgo konečně nevyráží za zvěří a pro jinýho to je zívačka hlavně že to nevzdáváme, ne?
Holky včera jsem nebrala Borga na cvičení, páčto má v sobotu ty zkoušky. Měli jste ho vidět, když pochopil že jedu cvičit, ale bez něj. Lehl si k brance, na žádný příkaz nereagoval a byl hrozně smutnej. Musela jsem ho odtáhnout za kůži do kotce
Vzala jsem Korálka, aby se zas jednou dostala k cizím psům atd. A když už tam byla, tak jsem ji nechala i dohledat v rákosí kachnu a donést ji taky z hluboké vody. To byl fofr a vůbec nezaváhala a hned to bafla do mordy i když to viděla poprvé v životě. Přede mnou to sice flusla na zem, ale to zatím nevadí.
Ovšem ta poslušnost myslí si že jsou všechny aporty pro ní a když je na vodítku a nosí někdo jiný tak ona se může uvřeštět fakt nevím jak tohle budu řešit.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2008 09:40 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Ketrin
Chudák Borgoušek se cítil zrazenej. Jen počkej,aby ti to na zkouškách nevrátil
A Corynka je šikulka, je super,když ten pes ví,o co jde úplně sám od sebe. To vřeštění se poddá,neboj. Chce to prostě cvičit mezi co nejvíce psama,aby se zvykala. Vidím na cvičáku občas takové štěně a většinou (pokud to není flat:lol) je to přejde. Spíš mají lidičky později problémy se stophvizdy
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2008 09:40
- Nahlásit
Ketrin
Ahojda - kam jdeš na zkoušky?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2008 09:50
- Nahlásit
jana33
aby ti to na zkouškách nevrátil
to se právě přetrhne samou ochotou a vděčností no uvidíme
vřeštění se poddá,neboj.
to si právě nejsem jistá. Znám několik fen co s tím mají značnej problém i když jsou jinak dobré. A stophvizd a marking (myslím klid při něm), to bude šííííílenýýýýý
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2008 09:51
- Nahlásit
Zuzana T
ale jen na omsácké LZ . První letošní zkoušky, tak to beru jako takovou generálku, abysme si hned neutrhli ostudu na klubových
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2008 09:53
- Nahlásit
jana33
teď teprv jsem si všimla: pokud to není flat
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2008 10:05
- Nahlásit
Ketrin
No flati jsou na vřeštění odborníci
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2008 10:07
- Nahlásit
Fakt? To já spíš viděla poserky co při střelbě nekontrolovatelně zdrhali do dáli ale abych jen nepomlouvala, tak třeba Mohito to Royal Silk je nejen krásný ale i sympatický flat
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2008 10:14
- Nahlásit
Ketrin
Tak to nevím,my na cvičáku střelbu necvičíme,takže nemůžu hodnotit,ale slyšela jsem,že dost jich s tím mám problém,ono to má asi dost co dělat s tou jejich nervovou soustavou
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2008 11:24
- Nahlásit
Hezký skoropoledne při pátku, tak si tak koukám v práci z okna a skoro závidím všem těm školákům co si nesou vízo a mají blaženej úsměv, protože jim začíná 2 měsíce leháro..
ještě jak chodim taky do školy, tak mě tak nějak fakt štve
Ketrin
ať vám to zítra dobře dopadne, to jsou určitě zase jen zbytečný obavy a budete se pyšnit výborným hodnocením, což?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 16:02
- Nahlásit
Ahooooj všicííííí )))
Dneska jsem se vrátila domů, nechala jsem psa odpočívat týden na chalupě s mámou a budu se snažuit v práci dohnat co se dá. Musím toho svýho chloupáče strašně pochválit, byla jsem z něj naprosto nadšená a nechápu,kde se v něm ve flegmoušovi vzalo tolik energie a chuti pracovat a nosit a nosit a nosit a ani nezaváhat nad bažantem, perličkou, králíkem (i teplým) a ani kachnou. Anio jednou mi to nezvoral a nepustil, jen z vody jsem, mu musela připomínat ,aby to držel a neoklepal se dřív než mi to dá. Zkusili jsme si i vlečku, která mu docela šla, ale musím s ním chodit na vodítku,protože má furt tendence jakioby slídit a ne jít pořádně a přesně s nosem dolů a pak taky slídění s dohledávkou,což mu jde moc dobře,jen mám problém jak je vyheclej a natěšenej ho ukočírovat do nějakých stran a jede si po svém dokud to nenajde,ale tak to ještě potrénujeme. Máme se prý okamžitě a střelhbitě přihlásit na vlohy a na podzimky, ale s těma bych to neviděla tak horký, páč to ještě těch vleček musíme zvládnout mnohem víc a taky to vysílání před tou dohledávkou,aby měl...I když tam bylo mraky ma´darů a labradoři jen dva, tak to bylo moc fajn a pro nás to bylo přínosný mocmoc a moc. Kdybyste viděli, jak to s Andym vždycky cukalo, když se vytáhlo bnějaký to mrtvý zvířátko a házelo jiným psům k aportění a on musel čekat než na nás přijde řada....prostě úžasný Pak jsme taky dělali referenčního psa u vody,když to několik psů nechtělo vytáhnout,tak jsme vyslali Andyho a ten byl ve svém živlu Taky jsem zkoušela vysílání do vody bez toho, aby tam něco měl, tak dopředu tam i vyrazí,ale pak ho zase směrovat do stran bude na dlouho,páč to tele si ploave po svým a hledá tu kachničku přeci,tak nepoplavu doprava,když to támhle ještě nemám zkontrolovaný... No dojmů je moc, až budu mít seshromážděný fotky,tak sem dám odkaz a možná se mi i jeho aport z hluboké vody povede dát na youtube
|
choco
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 16:05 - Změnil/a: choco
- Nahlásit
Ketrin
tak jakpak jste dopadli na zkouškách? Pišpišpiš
A simsim učila jsi pejsany na stopu vůdce tím stylem jako na klasickým cvičáku,že nejprve děláš stopy s buřtíkem? Nebo to není tak striktní,že musí jít fakt přesně po tvé stopě a ani nezvednout nos nahoru...?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 16:27
- Nahlásit
A ještě ,jak jsme to přežili ve společnosti tolika psů....no hned v sobotu mi skočil po kokrovi, který na něj před tím už dvakrát vyjel a po třetí už po něm Andy skočil taky, pak vyjel po našem spolubydlovi německém ohaři, ale po zpucování byl pak jakžtakž klid a chodili kolem sebe jakoby se neznali, horší bylo když se Andy ochojmejtnul u misky nebo pelechu Kidovi a nebo když se Kid vtíral ke mě na mazlení....to si pak zavrčeli...Pak kolem sotatních psů to probíhalo stylem, že Andy hodil ocas i ježuru nahoru a já buď dělala jak je ten druhý pejsek hodnýýýýýý a nebo ho po chvíli očichování odvolala. Takže až na ten první den to pak šlo a pak už jsem i věděla ke komu ho pustit můžu a ke komu raději ne.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 19:55 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
choco
Tak to moc gratuluju,vidíš,jakej je to šikulka.
Jen být tebou trochu přibrzídm a jdu na to postupně,aby se každou jednotlivou věc naučil pořádně a ne všechno napůl. A nezapomínej,že výcvik a pak i zkoušky u ohařů a retrívrů jsou trošku něco jiného Ale jinak super,na Andym už loni bylo vidět,že je šikulka.
Ad stopa vůdce - nevím,jestli to není zbytečný. Ta je jen u vlohovek a vy už máte veverky,tak jestli není zbytečné je dělat a není lepší se soustředit na nácvik na nějaké zkoušy,třeba vodky. Ale tak nebo tak - určitě bych tam nedávala buřty ani nic jiného k žrádlu. Labradoři mají dobrý nos a zvládají to v pohodě,nepotřebují to podle mě nijak cvičit.
Ad helča-lesní zkoušky mají
Ad naši blbci,včera zdrhli Karlovi za kočkou,málem je ušlapal
|