| Autor |
Zpráva |
Roxana
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:25 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Ketrin
tahat do kopce - no na to ona moc neni, je to preci daaaama, ze .. tak ale obcas se prekona .. vetsinou ma svuj batuzek s vecma (nevim, jestli to znas - od manmatu) A jestli muzu jeste dotaz - ty sestupy z5 .. neni to teda o raseni kloubu, i kdyz se jedna o nejaky prevyseni? Resp. - je moznost vybrat si trasu, ze se stoupa prikreji a pak treba pozvolnejsi sestup? A co tyce problemu, treba ubytko, okolni turisti, nebo spravci parku (ci co to tam je ) ..
A moc diky za vazne super info!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:28
- Nahlásit
Ketrin
No být psiska zdravý,tak to ještě nějak zvládnem,ale takhle by to fakt nešlo. Achjo,doufám,že se to ještě nějak změní a pojedeme,moc moc bych chtěla
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:47 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Roxana:
ty sestupy z5 .. neni to teda o raseni kloubu, i kdyz se jedna o nejaky prevyseni?
No jak říkám-čuba s DKK 4/3 klidně ušla a uběhala třeba 30 km túru s převýšením okolo 1600 m. Nikdy nekulhala. Je fakt že ona vždycky uměla hospodařit s energií a nikdy nelítala jako jiní psi pořád tam a zpátky okolo celé skupiny, ale vždycky šla vedle mě nebo za mnou a každé zastavení využila k odpočinku. Ale musí být pes samozřejmě před takovýmhle výletem už trošku na tu zátěž zvyklý a nasvalený, ale to nepředpokládám že bys ji vzala od boudy
Jinak spravce parku jsme žádného nepotkali, aspoň o tom nevím... kde se pasou krávy, ovce nebo Messnerovi jaci, tak jdou psi pro jistotu k noze nebo na vodítko, totéž na trase kde je víc turistů, přecejen se vždycky vyskytne někdo kdo se bojí atd... ale my právě spíš volíme ty místa, kde člověk potká třeba 4 lidi za celou túru, takže to prostě nemá chybu. Ubytko - psy berou skoro všude a většinou mají na netu okolo 3-4 EUR za psa/noc, ale zatím to po nás nikdy nechtěli. Ono v tom Tyrolsku mají hlavní sezónu v zimě kdy se lyžuje a v létě tam fakt moc lidí není. Takže jsou rádi že mají kšeft. Letos jsme platili 47 EUR za osobu a noc, v tom je polopenze (úžasný jídlo!!!) a užívání sauny, páry, vířivky, krytýho bazénu cca 25 m - což všecko je bezva na regeneraci po těch túrách. Pak tam bylo menší fitko a "Kinderzimmer" s pingpongem, stol.fotbálkem, Legem, videohrami atd. Vybavení v tomhle stylu tam mají ty hotely a penziony všechny.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:57
- Nahlásit
jana33
A to oni se Evě nějaký lidi ještě nevyjádřili jestli jedou nebo ne nebo co. Vždyť už to má být i zaplacený.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:02
- Nahlásit
Ketrin
No mě právě včera psala,že má 4 volný vršky,že se jí právě vůbec neozvali a po několika mailech a telefonech se jí začali vymlouvat kvůli čemu nemůžou,no hrůza. A my bychom tak jeli
|
choco
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:23
- Nahlásit
jana33
Je fakt, že si Andy kolikrát taky pěkně natloukl při chození dolů ... slůvko pomalu mu nic neříkalo
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:27
- Nahlásit
choco
No když si představím naší šílenou smečku,jak se žene dolů....
|
choco
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:32
- Nahlásit
jana33
jj, to by nemuselo dopadnout dobře , ani pro psy a ani pro ty schody
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:34
- Nahlásit
No a následně pro naší peněženku
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:42
- Nahlásit
Ketrin
špekatá ženská
jéé, to je ftipný!!!
Lucinda
sakra, tuhle sobotu máme závody jsme v Odolene vodě, což zas není tak daleko, tak třeba bych stihla obojí, domluvím se s ostatníma
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:20
- Nahlásit
Ketrin
Tak jeste jednou diky za tipy, hrozne me to laka, "pred psem" jsem byla naruziva turistka a ty vysoky hory mi strasne chybi, tak jsem stasne rada, ze to jde ...
nepředpokládám že bys ji vzala od boudy - no to opravdu nehrozi, leda tak od gauce .. ale vazne, neco nachozeno mame, prave ze tady po cechach, tak bych se rada vypravila dal
Takze D, pak treba jednou poslu "vrcholovu fotku"
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 08:22
- Nahlásit
Hele jakej hezkej překlep: místo "montáž střešního ostění" jsem do faktury napsala osrstění
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 08:34
- Nahlásit
Ketrin
Tomu se říká deformace
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 09:04
- Nahlásit
Tak u nás nastalo období totálního vzdoru... Sam tahá na vodítku jak zběsilej, když ho pustim tak poslouchá tak 2 minuty a pak nabere čáru a letí uplně nekontrolovatelně někam pryč..no a nejlepší je když po hodině lítání venku přijdeme domu a on se běží vyčůrat do obýváku na koberec.
Docela upřímně se těšim až tohle pomine, protože mi dává fakt zabrat
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 10:37
- Nahlásit
jana33
napiš mi do práce na můj emajl, jsem na jíným PC a nemám tu Tvou novou adresu.
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 11:57
- Nahlásit
Bára a Sam
Ořeju pevný nervy....je nám přes 6 mešíců a Dinnoto s tou louží udělá občas ještě teď....... a Jess v 10 měsících je jak neřízená střela a když ho pustím z odítka,tak nezbývá jen,než se někde ukempit a čekat kdy se milostpán vrátí
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 13:35
- Nahlásit
Měla bych další dotaz...koupila jsem Samovi míček, který berem sebou ven , jednak pro odpoutání pozornosti od jinejch lidí a pejsků a hlavně začínáme trénovat aport. Chtěla bych se zeptat jakej je "správnej" povel když míček přinese a nechce ho pustit.Začne se přetahovat a vrčet, což bere samozřejmě jako hru a já nevím jestli říkat pusť, dej, sedni atd. Nechci mu zafixovat jinej povel než se třeba používá na cvičáku, kam začnem od konce srpna chodit
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 13:38
- Nahlásit
Bára a Sam
no povel je pusť,ale nejdřív mu musíš vysvětlit,co po něm chceš. Ale jestli chceš opravdu s pesanem cvičit a udělat s ním třebačasem i zkoušky,tak být tebou striktně odděluju "hru" sloužící odreagování,odpoutání pozornosti od psů a lidí apod. a opravdový trénink aportu. Jinak si budeš zadělávat na velký problémy
|
choco
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2007 20:17
- Nahlásit
Bára a Sam
období vzdoru? Vždyť je to ještě mrně ne? Andymu bylo včera 7 měsíců a žádný vzdor jsem u něj ještě nepozorovala, aby nekontrolovatelně letěl pryč jsem u něj nezažila vůbec, jedině kdy se nemůžeobčas udržet je když vidí své čtyřnohé kamarády, ale i to většinou čeká,až panička dovolí, s loužičkama přestal dokonce po prvním týdnu, co jsme ho měli doma. To s tím aportem ti odpověděla Jana, na učení aportu si opravdu pořiď jen k tomu určený pomůcky (dummík, čínka, pešek...) a s míčky apod jen hrát. A taky doporučuju přečíst rady, který se tady už aportu psali, docela to pomůže
|
choco
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 11:46
- Nahlásit
Tak netrpělivě čekám na dojmy a výsledky z Boleslavi
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 12:44
- Nahlásit
choco
Šťastný to člověk....obě moje štěňata měla zhruba ve 4 měsících období vzdoru-jen asi týden,ale stálo to za to-jako malý děti..dělali přesně opak toho co se jim řeklo,naschvály,náhle hluchly.......pak je to přešlo a až do puberty bylo (je) vše OK
|
choco
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 17:43
- Nahlásit
Anlie
Fakt jo? Snad se mi to nerozhodne vracet při tom dospívání
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 18:13
- Nahlásit
choco
Teda ani jeden není labík (jen ten starší trošku labil a ten mladší debil,ale pššššt )
|
choco
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 18:39
- Nahlásit
Anlie
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 19:03
- Nahlásit
choco
Ale stejně jsou to moji čumáčci milovaný a až "vyrostou" tak budou ještě milovanější
|
choco
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 19:31
- Nahlásit
Anlie
to je jasný, že to jsou miláčci, i kdyby to byli lotři největší Já Andymu vyhrožuju, že jestli bude furt tak nemocnej, tak že půjde k adopci, ale povídali, že mu hráli. ZAse bych u něj byla s kapesníčkem v ruce a utírala jeho nudle a vstávala kvůli práškům a kdesi cosi A co máš za hafy?
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 19:35
- Nahlásit
choco
Královskýho pudla a mix pudl*knírač-takže cosi malýho,černýho,chlupatýho a skoro to nepelichá
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 20:55
- Nahlásit
My chceme Boleslav!!! nenechávejte si to pro sebe!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 21:07 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
choco
Výstava v MB byla jako vždycky pěkná, velké prostorné travnaté kruhy, počasí až moc docela jsem se spálila. Posuzování u fen bylo na úrovni, i když jsem stihla systematicky sledovat až od tř.otevřené.... no a pana rozhodčího u psů (vyměněného na posl.chvíli za toho, co byl v propozicích) komentovat nebudu, páč se to nesluší-rozhodčí má vždycky pravdu a za druhé nejsem nestranná neb jsem vystavovala. Borgo dostal VD, což mě až tak netrápí, spíš mi poněkud vadí že vlastně nevím proč - posudek má pěkný, výslovně uvedeno že "celkově odpovídá standardu" a jediná výtka je ta, že je poněkud subtilnější (36 kg a samý sval) Pan rozhodčí na psy sáhl pouze při kontrole chrupu a varlat, jinak je vůbec neprohmatal a pak už diktoval posudky od stolu. Za vítěze jednotlivých tříd vybíral tak rozdílné typy, že vůbec nebylo jasné, co se mu vlastně líbí a čemu dává přednost, a obávám se že to neví ani on sám-takže nezbylo než udiveně kroutit hlavou. Perličkou bylo, když evidentně už od pohledu přerostlému psovi naměřil 60 cm, dal mu výbornou a málem ho dal i do pořadí
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 21:46
- Nahlásit
Ketrin
JJ....některý rozhodčí jsou vážne zvláštní...na mezinárodce v budějicích se chovatel pudlů dozvěděl,že jeho chovná fena má křivý nohy - poprvé v jejích 4 letech...tak teď asi bude muset vybít všechny dosavadní potomky(2 vrhy) a dál nechovat - protože co kdyby to bylo dědičný a všem se nohy ve 4 letech zkřivili???? ....asi mu půjdu to štěně vrátit. ...a co na tom,že ta fena byla posuzovaná ve třídě šampionů a její potomci ji úspěšně následujou
|